Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Said Fude

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 16:47, 26 Ağustos 2017 (UTC)

Said Fude[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Metnin uzun olduğu yanıltmasın, ya YouTube videoları ya da kendi yazdıkları kaynak olarak gösterilmiş. Yine tekrar eden veya güvenilir olup olmadığına bakılmaksızın her adı geçen bağlantının eklenmesiyle madde şişirilmiş. Kayda değer olduğunu ortaya koyan bağımsız ve güvenilir kaynaklar bulunmamakta.--RapsarEfendim? 13:37, 16 Ağustos 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 13:37, 16 Ağustos 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Metni ben, ilk defa buraya yazdım. Kendi yazdıklarını kaynak göstermiş demişsiniz. Zaten biyografisinin olduğu basılmış eserlerden faydalandım, bunlar da kaynaklarda var. Bu kitapları elinize alıp okudunuz mu acaba? Ayrıca, bizatihi kendisinin hazır bulunduğu, tanıtım konuşması videoları var, bunlar Youtube videoları evet, ama bunlardan daha çok belge niteliği taşıyan bir kaynak olabilir mi acaba? Yine bir kişinin görüşleri hakkında kendi yazdıklarından daha güvenilir kaynaklar var mı? Bunun haricinde görüşlerini tekrar tekrar belirttiği bir çok farklı videoyu ekledim ki, görüşleri hakkında kaynaklar havada kalmasın. Bir kişinin görüşleri hakkında kendi beyanlarından daha kayda değer ve bağımsız ne gibi kaynaklar var acaba, öğrenebilir miyim? Ziyaret ettiği ülkeler ve konferansları ile ilgili bu ülkelerde bizzat çekilen videoları ekledim. Bunların da şişirme olduğunu zannetmiyorum. Bu şahıs yaşayan bir şahıs. Hakkında cilt cilt yazılmış kitaplar yok. Görüşlerinin bir derlemesi vs. yok. Bir kaç tane biyografisi var başkalarının yazdığı, bunlar da kaynaklarda. Tabi ki kendisi hakkında başka bilgileri kendi kitap ve konuşmalarından derlememiz gerekiyor. Takdirinizi gözden geçirmenizi rica ediyorum.--Kullanıcı:Sddnsddn 13:55, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Zaten silinmesi için sunulan gerekçe de bu, kendi eser, çalışma ve söylemleri dışında yeteri kadar kaynak olmamasi. Bir maddeyi kayda değer yapan noktaların başında bu gelir. Bahsedilen tarz kaynaklar, yani Vikipedi: Bağımsız kaynaklar yoksa o madde kayfa değer kabul edilemiyor.--RapsarEfendim? 08:00, 18 Ağustos 2017 (UTC)
O halde Wikipedia'da bu şahıs hakkında bir madde yapmak imkansız. Bana nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Metnin çoğunluğu görüşleri ve hareket anlayışı ile ilgili. Hala anlayamıyorum, ya da anlatamadım. Şu görüştedir dendiğinde, buna en iyi kaynak kendi kitabı veya konuşmasında açıkça görüşünü ifade etmesi değil midir? Diğer bütün kaynaklar bu durumda aksine ikincil değerde olur mantıken. Burada Wikipedia'nın kişinin beyanlarını mutlak olarak, her çeşit bilgide güvenilirsiz bulması gibi bir durum varsa, bu da garip bir durum.--Kullanıcı:Sddnsddn 17:10, 18 Ağustos 2017 (UTC)
Zaten Vikipedide her şahıs için madde açamıyoruz :) Yukarıda bağlantısını verdiğim sayfa başta olmak üzere birtakım şartları karşılaması lazım her maddenin. Kebdi çalışmaları da kaynak gösterilebilir elbet ama dediğim gibi bağımsız vr güvenilir kaynaklar yoksa burada var olamaz. Yoksa ben de kebdi yazılarımı kaynak gösterip kendi maddemi açarım :)--RapsarEfendim? 18:12, 18 Ağustos 2017 (UTC)
  • Rapsar'a katılarak, silinsin. --Eldarion 07:30, 18 Ağustos 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynaklar yeterli ve güvenilir durumda değil.--Kingbjelica (mesaj) 14:49, 18 Ağustos 2017 (UTC)
  • Maddede kayda değerliğin ispat edilemediği kanaatiyle silinsin. chanseyMesajYaz 15:05, 18 Ağustos 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılarak. --Maurice Flesier message 10:01, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.