Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Rafael Bezertinov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:32, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Rafael Bezertinov[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kişi hakkında yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Zaten maddede de "Türk halklarıyla ilgili bir tarihçi" olması ve yazdığı iki eser dışında bilgi de yok. Kayda değer olduğunu sanmıyorum.--RapsarEfendim? 12:31, 28 Temmuz 2014 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 12:31, 28 Temmuz 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Alanında yayınlanmış eserleri var, ki bu konuda yazan pek kişi yoktur.Yağmurlukörfez 17:09, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Olabilir de kriterlere göre değerlendiriyoruz maddelerin kayda değer olup olmadıklarını. Yoksa herkes kendince bir önem kriteri belirler ve nesnel sonuçlar elde edemeyiz.--RapsarEfendim? 17:12, 3 Ağustos 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum İnternet araması yapınca adamın ismi birçok sitede yer almakta. Fakat çoğu site Vikipedi'den kopyala-yapıştır yapmış. 1-2 üniversiteye konu olan bir araştırmacının silinmesi doğru olur mu? Bağımsız kaynakların da olması gerekir elbet. Fakat bulunca gelişebilir. --Uğurkentmesaj 17:22, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Şu an hizmetli adayısınız gördüğüm kadarıyla. Burası yeri olmadığından kısaca hayırlısı olsun dedikten sonra, bir hizmetli adayı olmanızı da göz önünde bulunarak birkaç şeyden haberdar olduğunuzu varsayıyorum. Bunlardan ilki, "İnternet araması yapınca isminin birçok sitede yer alması" kendisini kayda değer yapmaz. Diğer yandan isminin çok az sitede olması da kendisini kayda değer olmayan bir madde yapmaz. Kayda değerliği incelemek için "kaynaklara" bakmak lazım (hatta bakmanın da ötesinde, ta en baştan maddeyi oluştururken bu kaynakları kullanarak açmak lazım). İkinci konu, "1-2 üniversiteye konu olan bir araştırmacı" olmak bizim kriterlerimiz arasında bir şahsı kayda değer yapmaya yetmez. Akademisyenlerin hepsi bu tip çalışmalar ortaya koyar. "Bağımsız kaynakların da olması gerekir elbet. Fakat bulunca gelişebilir." kısmı ise doğru; ancak "bulunca, edince" gibi şeyler çok geride kaldı. En başta dediğim gibi madde açılırken bu kaynakların kullanılması lazım. Söylediklerinize ek olarak, bu maddenin aslında hızlı silinmesi gerekmektedir. Şu politikadaki ilgili kısım okunursa, maddenin yeteri sayıda bağlam sunmadığı da görülebilmektedir (sunulan bağlamlar tarihçi olması ve eserleri).--RapsarEfendim? 17:35, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Vikipedide hiçbir referans gösterilmeden oluşturulmuş çok fazla madde var. Bunlar hakkında kaynak verilmemiş olması haklarında kaynak olmadığı anlamına gelmiyor. "Akademisyenlerin hepsi bu tip çalışmalar ortaya koyar." demişsiniz ama söz konusu kişinin eserleri alelade eserler değil ve birçok başka eserde referans olarak gösteriliyor. O yüzden ben silinmesini uygun bulmuyorum. Daha önce silinmeye de aday gösterilmemiş. Kalsın, bulununca kaynak eklenebilir.Yağmurlukörfez 17:48, 3 Ağustos 2014 (UTC)
"Vikipedide hiçbir referans gösterilmeden oluşturulmuş çok fazla madde var. Bunlar hakkında kaynak verilmemiş olması haklarında kaynak olmadığı anlamına gelmiyor." dediğiniz kısım doğru. Mesela Süper Lig'de oynayan bir futbolcu, sırf burada oynadığı için kayda değer olabiliyor. Ancak bu şahıs için böyle bir durum söz konusu değil. Kriterleri inceleyiniz lütfen. Dediğiniz şeyler tamamen "kişisel yorumlarınızdır" ve şahsın kayda değer olup olmadığı hakkında fikir vermemektedir. "Bulunca ekleriz" zaten olmaması gereken bir şey, var ise ekleyin biz de görelim neye dayanarak kalsın dediğinizi.--RapsarEfendim? 18:08, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Rafael Bezertinov Örneğin Google kitaplarda yerli yabancı birçok eserde referans olarak gösterilmiş. "Kişisel yorumlarım" falan değil. Süper lig'de oynayan bir futbolcunun süper lig'te oynadığı için kayda değer olması ama bu kişinin olmaması da tam olarak sizin "kişisel görüşünüz" oluyor. Uzatmaya gerek yok. Gerekçeleri belirttim. Kolay gelsin.Yağmurlukörfez 18:19, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Bakın buraya ve benim yorumum olmadığını görün isterseniz. Öyle yarım bırakıp kaçmak yok tartışmayı. Burada cumhurbaşkanı seçmiyoruz, elbette ki doğru ve düzgün dayanağı olmayan gerekçeleriniz sorgulanacak. "Google kitaplarda yerli yabancı birçok eserde referans olarak gösterilmiş" olması bir Vikipedi kriteri değildir, bir "Yağmurlukörfez kriteridir". Vikipedi kriterleri için Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasını inceleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 18:30, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Aslında bağımsız, doğrulanabilir kaynaklar olmadığı için silinmesi tarafındaydım fakat üniversite makalelerinde söz edilmesi ben de şüphe uyandırdı. Kaynak olmayan maddelerin silinmesi için de işaretliyorum, şimdilik tarafsızım. Birkaç gün boyunca kaynak araştırması yapayım ona göre fikrim değişebilir. --Uğurkentmesaj 20:23, 3 Ağustos 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olduğuna dair somut bir kaynak yok. Google kitaplar yeterli bir referans mıdır bu konuda? Ayrıca madde taslak kriterlerine de uymuyor bence.Sait71 18:39, 3 Ağustos 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynak gösterebileceğim herhangi bir veriye ulaşamadım. Sadece kitaplarından söz edilmiş ve bir üniversitede kitabını incelemiş. --Uğurkentmesaj 15:44, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Şahıs kayda değer olabilir. İnternette dahi birçok referans var. Kitaplar, akademik kaynaklar kişiden bahsediyor. Ancak madde hiç bilgi içermiyor. Ayrıca isme atıf dışında bilgi yok. --Kafkasmurat- 14:16, 10 Ağustos 2014 (UTC)
Bilgi ve kaynak yoksa, neye dayanarak KD olabilir?--RapsarEfendim? 15:41, 10 Ağustos 2014 (UTC)
Her şey internette bulunmayabilir. Bulunan şey ise şahsın ismi. --Kafkasmurat- 10:41, 19 Ağustos 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kibele 10:02, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.