Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Mehdi Aksu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:58, 12 Ocak 2015 (UTC)

Mehdi Aksu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 08:59, 11 Nisan 2014 (UTC)

@Kafkas, defalarca aynı şeyleri yaşamayalım artık. Burada yalnızca “İnancımıza siyaseti bulaştırmamalıyız.”dedikten sonra, “Alevi Suni ayrımı yapmadan mezhep nifakı sokma diye Rabbime dua ediyorum.”dedi. ifadeleri geçiyor şahısla ilgili. Ben sıkıldım inan ki bu döngüden.--RapsarEfendim? 14:03, 11 Nisan 2014 (UTC)
Türkiye caferi cemaatinden bir yazar. Şahıs birçok yerde yazmış. Sadece şuralardaki yazarlığı dahi kayda değer yapabilir: http://www.yenimesaj.com.tr/?columnists,1147/mehdi-aksu http://www.guvengazetesi.com.tr/index.php?option=com_content&view=category&id=32&Itemid=138 http://ehlibeytalimleri.com/kose-yazisi/719/mehdi-aksu/neye-evet-kime-evet- http://www.heg.gen.tr/haber/1843/seyyid-ali-hamanei-ve-bilinmeyen-yanlari-6.html Bazı kurumlarda ve tezlerde referansları var: http://portal.firat.edu.tr/Disaridan/_TEMP/278/file/2008-2/ALI%20ALBAYRAK%20DINI%20GRUPLAR%20BAGLAMINDA%20CAFERILIK.pdf http://acikarsiv.ankara.edu.tr/browse/1768/2425.pdf‎ http://btp.org.tr/content/view/1670/yolumuz-birlik-yoludur-video --Kafkasmurat- 17:45, 11 Nisan 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Çakırmsj 21:08, 12 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kafkasmurat 'a katılıyorum. Madde geliştirilebilir.. @ KafkasM, maddeye hızlı bir şekilde çeki düzen vermek gerekiyor malum:) Eğitmenmahmut msj 21:40, 16 Nisan 2014 (UTC)
Eğitmen maalesef hiç ilgim olmayan bir konu. Bilen birisi yazarsa iyi olur. Ben sadece Google a.s. elçisiyim. :) --Kafkasmurat- 22:02, 16 Nisan 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kriterleri karşılamıyor. — Pınar (mesaj) 10:02, 23 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İlk araştırmamda, silinmesi yönünde oy kullanacaktım. Fakat, madde geliştirilebilir duruyor ve kişi hakkında bağımsız kaynaklar mevcut. (Lütfen eklememi istemeyin, ekleseydim sayfasına eklerdim zaten. Araştırın ve yorumumun altına "Neredeymiş o kaynaklar şeklinde" yazmayın.)--i.e.msj 18:47, 27 Nisan 2014 (UTC)
valla mesela ben araştırdım ve göremedim, ne olacak şimdi? yukarıda hatırlatmıştım karartarak, tekrarlayayım: kayda değerliğin birtakım yerlerde birşeyler yapılmasıyla değil, o yapılan işin başkaları tarafından yorumlanıp alıntılanmasıyla ilgili bir mesele olduğunu hatırlatmak isterim. görünürde öyle bir kaynak yok. ve bu yönde kaynak gösterilmezse, yaptığı işler paylaşılırsa kayda değer olmadığını düşünmeye devam etmek durumunda kalırız. --kibele 19:29, 27 Nisan 2014 (UTC)
Burada size yanıt vermeyeceğim. Size bu konu ile ilgili kolay gelsin diyorum. Başka bir biyografi olsa düzenleyebilirdim ama bunu düzenlemeyi düşünmüyorum.--i.e.msj 23:52, 27 Nisan 2014 (UTC)
yanıtı bana vermeniz gerekmiyor. ama 'kaynak eklememi istemeyin, araştırın' şeklindeki yorumunuzun dikkate alınmama ihtimalini hatırlatmak istemiştim. --kibele 07:32, 28 Nisan 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişisel yorumlar ve mesnetsiz iddialar dışında, kayda değer olduğunu ortaya koyan kaynak göremedim. --Eldarion 06:00, 28 Nisan 2014 (UTC)
düzenleme için teşekkürler.. ancak ekledikleriniz yine kişinin 'yaptığı işler'.. görünürde, bu işleri ve kendisini değerlendiren bir kaynak yok. --kibele 08:01, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Kibele, bu madde bir şekilde oluşturulmuş ve sonuç olarak bir şekilde de sas olarak buraya taşınmış. Biz burada kendimizce oluşturduğumuz kişisel kanaatimiz doğrultusunda görüş açıklıyor, ilgili tartışmalara katkıda bulunuyoruz. Herkesin aynı düşüncede olması da beklenemez malum. Bu maddeyle ilgili olarak kişisel kanaatimi önceden açıklamış ve 'kalması' yönünde oy kullanmıştım. Bence madde niçin kalması gerekiyorsa o anlamdaki tezimi katkılarımla ortaya koymaya çalıştım. Somut kaynakları irdeledim.Kısaca ben bu kadar yapabildim. Dilerim başkaları da bir şekilde katkıda bulunur. Kolay gelsin..--Eğitmenmahmut msj 09:20, 1 Mayıs 2014 (UTC)
burada kişisel kanaatlerle değil, kriterlerle ve kaynaklarla yol alıyoruz. elbette kaynakların yorumlanmasında farklar olabilir, gri alanlarda fikir alışverişinde bulunabiliriz. ama kayda değer biyografilerin en temel ilkesi, yapılan işlerin ve kişinin başkaları tarafından alıntılanması, işlenmesidir. bu temel ilkeyi göz ardı etmezseniz ve emeğinizi bu yönde kaynaklar bulmaya harcarsanız iyi olur. ansiklopedik kişileri değil, yaptıklarını yaymakta usta olanları listelemek bir ansiklopedi için iyi bir yöntem değil. --kibele 11:19, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Ben de bu noktada kibele'ye katıldığımı ve kriterlere göre yapılmayan değerlendirmelerden rahatsızlık duymaya başladığımı belirtmek isterim. Belki de kriterlerimizi biraz daha detaylandırmak, biraz daha netleştirmek ve kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde gözden geçirmek iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 11:29, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Sizlerle (Rapsar&Kibele) anlaşamadığımız/fikir birliğine varamadığımız en önemli hususun " kişisel görüş / kişisel kanaat " kavram tanımları konusunda olduğu, yukarıdaki ifadelerinizden açıkça anlaşılıyor. Görüş bildirirken " kanımca/kanaatime göre/bence/bana göre/fikrimce, vs. gibi " kullandığım/kullanılan ifadelerin, tarafınızdan (kişilik kuramlarından) " id " im yani kişiliğim ve buna bağlı olarak kişiliğimi yansıtmammış gibi algılanıyor. Halbuki yaptığım, mevcut donelerin vikipedi politikaları dahil bütün realitenin harmanlanması sonucu ortaya çıkan durumdur. Yani içimdeki yargıcı (Süperegomu) çalıştırmamdır. (Dilerim yanlış ifade kullanmadım:) ) Sizinle bu anlamdaki çatışmamızın sebebi 'algı farklılığıdır'. Bu durum herkese göre farklılık gösterir malum. Burada görüş açıklayan her kullanıcı kendinde aynı durumu yaşar ve kişisel görüş/kişisel kanaat, vs. açıklaması yapar. Eğer sas olarak buraya gelen/getirilen bir maddeye kullanıcılar sadece oylarını kullansın ve herhangi bir açıklama yapmasınlardan yana iseniz; o zaman söylenecek tek şey, o kullanıcıya gerekli/gereksiz sorular sorulmaması gerektiğidir. Oyunuzun karşıtı bir oy kullanılmışsa şayet, o oyu kullanana " Niçin kalsın?" "Niçin silinsin?" , vs. sorular soruyorsunuz. Çoğu kez bu yüzden uzun uzadıya açıklama yapmak zorunda ben de kalıyorum. Herkese, herkesin görüşüne açık, özgür vikipedinin en özgür sayfalarının bu tür sayfalar olduğuna inanıyorum. Özetle düşünceler burada rahatlıkla ifade edilmeli diye düşünüyorum. Özellikle Rapsar'ın son zamanlarda bu konu kapsamında değerlendirilecek açıklamalarını 'talihsizlik' olarak izlediğimi belirtmek isterim..--Eğitmenmahmut msj 21:38, 1 Mayıs 2014 (UTC)
kişisel yorumları boşverin eğitmen mahmut. tek bir konu var. mehdi aksu'dan sözeden kaynaklara ihtiyacımız var. varsa onları paylaşın lütfen. --kibele 22:15, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Kibele gene yazdıklarımdan bir şey anlamadığını anlıyorum :) Diyelim ki burada sergilenen kaynaklar sana göre yeterli değil. Ama bir gerçek var: Mehdi Aksu her şeyden önce bir yazar. Adamın kitapları ve o kitapların varlığını açıklayan/sergileyen kaynaklar ve hatta e-kitap durumunda yayınlanmış olanlarının bağlantıları içerikte mevcut. Buna rağmen neyi öğrenmeye çalıştığını da ben anlayamıyorum. Kusura bakma. Ben elimden geleni yaptım, sen de yapıyorsun. O zaman sorun ne?..--Eğitmenmahmut msj 23:55, 1 Mayıs 2014 (UTC)
sorun sizin kayda değerlik konusunu anlamamış olmanız gibi görünüyor kusuruma bakmazsanız. kriterlerimizde 'kitapları olan doğrudan kayda değerdir' diye bir ibare var mı? isterseniz bin tane kitap yayımlayın, isterseniz bütün anadolu'yu dolaşıp binlerce toplantıda konuşun, isterseniz elli tane gazetede, internet sitesinde yazılar yazın, eğer başkaları (yani ikincil kaynaklar) sizden ve yaptığınız işlerden sözetmiyorsa kayda değerliğiniz tartışmalıdır. "Söz konusu kişiden bağımsız olarak[1], birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız[2], yayımlanmış[3], güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması." kriterine uyan kaynak gerekiyor. eğer işlerini internette yaymış olmayı ansiklopedik olmak için yeterli sayarsak bir ansiklopedi değil, internet şöhreti dizini hazırlamış oluruz. --kibele 06:36, 2 Mayıs 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Artık bu madde için bir karar verilmesi gerekiyor sanırım.--i.e.msj 11:32, 20 Eylül 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kibeleye katılarak. --Tacci2023 (mesaj) 18:43, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yorumlara katılarak. --Uğurkentmesaj 19:03, 9 Kasım 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde Ekim 2012'de işaretlenmiş ama buna rağmen kayda değer bir gelişme gözlemlenmemiş. Kalsın diye oy veren kullanıcıların maddeyi geliştirmek için fazlasıyla vaktinin olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar bir şey yapılmadıysa artık silinebilir. --EmreOsm95 (mesaj) 13:58, 24 Aralık 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.