Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Erol Budan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibelemesaj 19:43, 19 Eylül 2007 (UTC)

Erol Budan[kaynağı değiştir]

Maddenin VP:KD'yi sağlamadığını düşünüyorum.Eminim çok değerli bir sanatçıdır ancak VP:KD'nin "Geniş veya önemli bir hayran kitlesi olanlar.", "Belli bir eğlence türünde kendine has, çok üretken veya yenilikçi katkılar yapmış olanlar." maddeleri ile Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) yönergesinin "Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayımlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması." ve "Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması;" ile aynı yönergedeki birçok maddeyi sağlamadığını düşünüyorum.Bu sebeple silinmesi gerektiği fikrindeyim.Saygılar. Sağlamcıileti 08:56, 9 Eylül 2007 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Sağlamcı'ya katılıyorum. --Dreamer msj 09:19, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Levent Abi ileti 11:57, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Noumenon'un söyledikleri doğrultusunda.--Martianmister 12:17, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İlerde süperstar olduğunda ekleriz.--Aycan 19:51, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Mefistofales Messaggio 22:42, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Elmacenderesi E=mc2 23:18, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bir şahsın tanınır olması kayda değer olmasıyla aynı anlama gelmiyor; evet şahıs ana arter yayın ve çevrede belki çok tanınmıyor fakat hakkında çok az bilgi bulunan ve underground sayılabilecek çevrede oldukça ünlü olan birisi. Arabesk müzik açısından da ortaya koyduğu eserler bu tarzın takipçileri tarafından beğeni topluyor. Ayrıca tekrarlarsak hakkında çok az bilgi biliniyor (bildiğim kadarıyla). Bu sebeple oyum kalması yönündendir, önemli olan tanınmışlığı değil kendi çevresi içerisinde nasıl ele alındığıdır. Ayrıca Vikipedi kâğıttan bir ansiklopedi olmadığına göre yer verebilir (bu şahsa) fikrimce... - Noumenon mesajkatkılar 23:42, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - icerikde bazi uygusuz yazilimlar ancak duzeltilmeyecek durumda degil. Degerlilik acisindan Noumenon'a katiliyorum; belirli bir begeni cevresi var ve muhtemelen bir ODTU radyo programindan daha ansiklopedik. Citrat 00:31, 10 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Noumenon'un söylediklerine katılıyorum.--Süleyman Habib 18:16, 10 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Piyasada bir sürü Pop sanatçısı var ve bunların bir kısmı sadece bir kaset çıkardı diye burda var ise bu kişi de kalabilir. Ancak bir çok pop sanatçısından daha ansiklopedik ve ilginç bir karakter olduğu da bir gerçek. --Erkan 13:55, 11 Eylül 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - ilk defa duyduğum bir isim ama kendine has bir dinleyici kitlesi var gibi görünüyor, 13 albüm yaptığına göre üretken de...--Philipcarey 13:06, 12 Eylül 2007 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

  • Sayın Noumenon, eğer öyle düşüneceksek sanırım akademisyen maddelerini de silmememiz gerekirdi.Daha geçtiğimiz günlerde silinmiş bir Elif Çepni örneği var.Sonuçta onlarda belirli akademik gruplar tarfından takip edilen ilgi çeken insanlar.Bir de şu var Türkiye'de irili ufaklı birçok grup var.Lokal olarak çeşitli müzik dallarında çalışan kişi ve gruplar var.Bunların hepsi kayda değer midir?Vikipedi'de yer almalı mıdır?Bence standart akademisyenler de yerel müzisyenler de kayda değer değildir.Saygılar.Sağlamcıileti 11:34, 10 Eylül 2007 (UTC)
Mesleklerin kendi içlerinde getirdiği farklı kayda değerlik kriterleri vardır, bazıları ise geneldir. Örneğin kişinin uzmanlık dalında yeni bir şeyler ortaya koyması çok önemlidir. Akademisyen kendi dalında yeni bir şey ortaya koymuşsa, bu da ilgili çevrede ses getirmişse o akademisyenin çalışmasını herkesin bilmemesi akademisyeni veya çalışmasını kayda değersiz yapmaz. Aynı şekilde bir müzisyen/yorumcu kendi tarzında, alanında yeni bir şeyler ortaya koymuşsa veya popüler terimler bir tür kült yaratmışsa, bunu herkesin bilmemesi onu veya işini kayda değersiz yapmaz. Fakat, eğer söz konusu akademisyenin veya sanatçının yaptığı, kendi uzmanlık çevresinde de yeni bir şey veya bir akım olarak tanımlanamıyorsa bu o kişiyi kayda değersiz yapar. Ayrıca bu maddenin konusu olan sanatçı gibi birçok sanatçının ve farklı mesleklerden insanın maddesine Vikipedi yer veriyor. Bu durumda bunu silmek haksızlık olur kanısındayım. Her akademisyen Vikipedi'ye giremez, her sanatçı da giremez. Her doktora tezi ses getiren yeni bir şey veya bir akımın öncüsü değildir, her albüm de değildir. Fakat eğer bu tip bir şey söz konusuysa yani kendi çevresinde ve alanında ses getirmiş ve önem arz etmişse Vikipedi'de yer almalıdır. 19. yüzyıldan kalma bir roman o zaman da şu anda birçok kişi tarafından bilinmiyor olabilir fakat eğer sanat eleştirmenleri, yazarlar romanın kayda değer olduğunu bildiriyorlarsa buna kulak veririz... umarım kafamdakileri anlatabilmişimdir. Zaman zaman konu bu tip durumlarda oldukça öznelleşebiliyor ve nesnel bir ortak yaklaşımı sağlamak zor olabilir; yani aynı kaynaktan yola çıksak da aynı yolu takip etmeyebiliriz veya hatta aynı yolu takip etsek de farklı yerlere çıkabiliriz, bu sebeple fikir ayrılığı da olabilir illâ ki siz veya ben haklıyım diye bir şey yok - aynı sonuca ulaşmamamız Vikipedi açısından zenginleştirici bir faktör ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:54, 10 Eylül 2007 (UTC)
Bu degerlilik ansiklopedik acidandir; yani kisileri birebir ya da iyilik, egitim gibi kriterlerle kiyaslamiyoruz. Bir kisi kotu de olabilir, egitimsiz de basarisiz da; ancak farkli olan dikkat ceken bir yonu ya da belirli bir takipcisi vardir. Kriterlerimizin ana temelleri belli ancak bazi orneklerde karar vermek zor oluyor; bu yuzden fikir alisverisi yapiyoruz. Bu gibi ornekleri sik gorecegiz. Citrat 19:56, 15 Eylül 2007 (UTC)
Arkadaşlar bu maddenin adaylığını sonlandırma zamanımız gelmiş geçiyor.Maddeden sam şablonu sürekli kaldırılıyor.İsterseniz artık olayı bitirelim.Saygılar.Sağlamcıileti 19:27, 19 Eylül 2007 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.