Elif Çepni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Elif Çepni
Doğum15 Ocak 1968 (56 yaşında)
Karabük
Vatandaşlık Türkiye
Eğitimİstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Londra Ekonomi Okulu
MeslekAkademisyen

Elif Çepni (d. 15 Ocak 1968, Karabük),Türk akademisyen.

Dünya Sanat Bilim Akademisi Üyelerle İletişim Komisyonu Başkanı.Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı (THE Sıralamasında Türkiye'den ilk 1000 içerisinde yer alan 11 üniversiteden 10.).

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Prof. Dr. Elif Çepni 15 Ocak 1968 tarihinde Karabük'de doğmuştur. Sırasıyla TED Karabük Koleji Vakfı Özel İlkokulu; TED Karabük Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve 1985 yılında TED Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden üçüncülük derecesi ile mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1990 yılında lisans derecesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Topluluğu’nun Ekonomik Yapısı Anabilim Dalı'ndan 1993 yılında yüksek lisans derecesi ve yine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi Anabilim Dalı'ndan 1998 yılında doktora derecesi almıştır. 1998 yılında Avrupa Birliği Jean-Monnet Bursu almaya hak kazanan Çepni, Nottingham Üniversitesi Master of Science in Economics programından mezun olmuştur. Londra Ekonomi Okulu’ten “International Economics” ve “ Advanced Econometrics” sertifikaları almıştır.

Son 7 senedir belirsizlik altında karar verme ve stratejik yönetim, kaos ve karmaşıklık çalışmış ve şimdi de bu konularda çok disiplinli çalışmalar yapmaktadır.

Davetli konuşmacı olarak katıldığı toplantıların yanı sıra UNESCO'nun Foresight konusunda yaptığı çalışmaları takip etmekte ve bu toplantıların bir kısmına katılmaktadır.

Prof. Dr. Elif Çepni, 1994-2000 yılları arasında önce araştırma görevlisi daha sonra öğretim görevlisi olarak Gazi Üniversitesi Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Anabilim Dalın'da çalışmıştır. 2000 yılında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Çepni, 2004 yılında makro ekonomi alanında doçentlik, Ağustos 2010'da ise profesörlük unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası makaleleri, uluslararası konferanslarda sunulan bildirileri bulunan Çepni, “Ekonomik Göstergeler ve İstatistikler Rehberi”, “The Economy of Turkey in Retrospect” ve “Kalkın Kalkınalım” adlı kitapların yazarıdır. Ekonomik ve Finansal Göstergeler adını alan kitabı 8. baskısına ulaşmıştır.

2005-2009 yılları arasında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ardından 2009-2011 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yerine getirmiş, 2011-2013 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunmuştur. 2013-2017 yılları arasında ise Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2018 Ağustos ayı itibarıyla Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi rektörü olarak atanmış ve üniversitenin yönetmelik yönergelerini idari örgütsel şemasını ve sistemini kurarak görevini kendi isteği ile tamamlamıştır.[1] Son dört yıldır Yükseköğretim Kalite Kurulunda dış değerlendirici ve takım başkanı olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Elif Çepni, yaptığı bilimsel yayınlar, katıldığı uluslararası toplantılar ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm konusundaki liderliği nedeniyle, tüm dünyadan siyaset, bilim ve sanat alanında saygınlığı kabul görmüş 700’ün üzerinde seçkin üyesi bulunan Dünya Sanat ve Bilim Akademisi'ne seçilen az sayıda Türk bilim insanından birisidir.[2] Avrupa Kadın Rektörler Birliği üyesidir.

TED Karabük Koleji Özel Okulları Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Ekonomi Kurumu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Hobileri arasında matematik çalışmak, Latin müziği, opera, klasik müzik dinlemek ve yüzmek bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2018.