İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cumhuriyet - Türk Mucizesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 14:11, 2 Mart 2017 (UTC)

Cumhuriyet - Türk Mucizesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Turgut Özakman mesabesinde tanınır olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ŞU eserinin silinme gerekçesinin bu eser için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Bu eserin ikinci serisi olan Cumhuriyet - Türk Mucizesi 2'yle birlikte Turgut Özakman sayfasına aktarılmasını talep ediyorum. Nushirevan11 ☾★ 18:18, 20 Şubat 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynaklandırıldı. Kitabın 2. cildi olan Cumhuriyet - Türk Mucizesi 2 de bu ana madde içerisine Aktarılsın Aktarılsın --Pragdonmesaj 18:43, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın @Pragdon Bağımsız kaynaklandırma mevcut değil. Söz konusu kaynaklar yazarla yapılan söyleşi ve röportajlar. Ayrıca Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) maddesinin 1. kriterinde "Kitap birkaç önemli çalışmaya konu olmuş ve bu önemli ve yayımlanmış çalışmaların kaynakları kitabın kendisinden bağımsızdır" denilmektedir. Bu kıstasları sağlamamaktadır. --Nushirevan11 ☾★ 18:51, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum başka sas'larda da söz konusu edildi, bu doğru bir sas gerekçesi değildir. hangi yazarın hangisiyle eş değer olduğu bu maddenin ve bu silinme adaylığının konusu değildir. ek olarak kayda değer kitapların tamamının 1. kriteri tutturması beklenmez, politikaları geniş açılı okumak ve alıntılamak gerekiyor. --kibele 18:58, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Maalesef size katılmıyorum Nushirevan hocam. 5. madde der ki;"Kitabın yazarı öylesine dikkate değerdir ki ikincil kaynaklar olmasa dahi yazılı her eseri doğrudan kayda değerdir" (Örneğin, yaşamı ya da eserleri okullarda okutulan bir kişi.) Turgut Özakman için bu kısmı sorgulamak da abes bir iştir. Örnek olarak sunduğunuz kitap ve yazarı bu kriteri karşılamamakta mesela. Ama kibelenin de dediği gibi daha geniş kapsamda bakmak gerekiyor politikalara. --Pragdonmesaj 19:04, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Yazarların şahsi özellikleri eş değer addedilmiyor. Ustaosmanoğlu ve Özakman 5. kriterdeki dikkate değer ölçüsü açısından aynı mesabededirler. Ustaosmanoğlu herkes tarafından tanınan dikkate değer bir şahsiyettir. Bu cümleyi idoelojik veya şahsi görüşüne istinaden söylemiyorum. Medyadaki ve halk nezdindeki tanınırlık, saygı ve popülarite açısından söylüyorum. Daha geniş kapsamda elbette düşünülebilir ancak bunun dışındaki yorumlara katılmıyorum. --Nushirevan11 ☾★ 19:15, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın chansey Mesaj 21:51, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Dekolteli Kefen 09:13, 21 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bağımsız kaynaklarda kitap hakkında haber yapılmış görünüyor, silinmemeli. Ayrıca Cumhuriyet - Türk Mucizesi 2'nin ilkine aktarılması önerisine katılıyorum. --Maurice Flesier message 14:39, 21 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğu ispat edilmiş, emeği geçenlere teşekkürler.--RapsarEfendim? 02:58, 24 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.