Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cevdet Kılıçlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 18:02, 15 Ağustos 2013 (UTC)

Cevdet Kılıçlar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Gemide ölmesi dışında hiçbir kayda değerliği yoktur. sanırım pekçok kişi öldüğü için duygusal olarak oy kullandı. hazır olay soğumuşken artık silelim bu maddeyi, gereksiz yer kaplamasın. tek bir olayla anılan kişiler kd değildir. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Notability_(people)#People_notable_for_only_one_event eğer bu herif kd ise bütün gemi mürettebatını eklememiz gerekirdi.--Humanistinsan (mesaj) 18:58, 1 Temmuz 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kayda değer. --Boyalikus (mesaj) 16:20, 4 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Saygıdeğer Humanistinsan, yazmak istediklerime başlamadan önce herhangi bir zihniyete bağlı olarak yazmadığımı belirtmek isterim. Cevdet Kılıçlar öncelikle dediğiniz gibi kayda değerliği olmayan bir kişiliğe, hayata sahip değildir. Bildiğiniz üzere kendisi bir gazetecidir. Vikipedideki onlarca biyografiyi (bunların içinde gerçekten çok ama çok basit insanlar var- bu onları küçümsediğim manasına gelmesin) düşününce Mısır yönetiminin inşa ettiği duvarı ilk görüntüleyen kişinin bir vikipedi maddesinin olmasını son derece doğal karşılıyorum. Ancak bu kişi sadece bir gazeteci değil, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden bir şehiddir. Şehitliğini de ben kafamdan uydurmadım, bunu Edirnekapı Şehitliğine defnedilmesinden rahatlıkla anlayabiliriz (edirnekapı şehitliğine gömülen herkes şehit midir, o konu ilahiyatçıların tartışma konusudur, burada tartışmaya gerek yok). Gelelim Wikipedi:Notability'ye. Orada şöyle bir madde var: On the other hand, if an event is of sufficient importance, even relatively minor participants may require their own articles, for example Howard Brennan, a witness to the JFK assassination.. Yani vikipedi kısaca şunu diyor: bir olay yeterli bir öneme sahipse bu olaydaki en küçük-önemsiz kişilerin kendi maddeleri açılabilir. Mavi Marmara olayı Türkiye ile İsraili savaş noktasına getirmiştir ve ilişkilerin özellikle diplomatik alanda kopmasına neden olmuştur. 9 aktivist hayatını kaybetmiştir ve İsrail tarihinde ilk defa bir ülkeden özür dilemiştir. Eğer her sene bu olayın yıldönümü binlerce insan tarafından anılıyorsa Cevdet Kılıçların ve diğer hayatını kaybeden aktivistlerin vikipedide bulunmasının vikipediye zarar değil faydası olacağını düşünüyorum. Umarım yazdıklarımı önyargısız bir şekilde okur ve kararınızı bir daha gözden geçirebilirsiniz. Size hayatınızda başarılar ve güzel günler, vikipedide keyifli vakitler diliyorum. --Talha Çakırileti 20:21, 5 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum @ Humanistinsan Öncelikle ve ivedilikle " herif " ifadesini VP:N politikamız gereği düzeltmeniz gerekiyor. Üstelik gerekçe içeriği üslup açısından tam bir "facia". Bilginize...Eğitmenmahmut msj 01:42, 10 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer. Talha Çakır 'a katılıyorum.Eğitmenmahmut msj 01:42, 10 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın - Lubunya 16:40, 10 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin zaten maddede Gazze filosundan başka anlatılan hiçbir şey yok.--i.e.msj 12:57, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu doğrultuda yorum yapanlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 17:16, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Hızlı silinsin Kayda değer olmayan bilgi.Tarihi değeri ve önemli olmayan şahsiyet bu yüzden olayla ilgili tek başlık açılarak yaralanan ve ölenlerin isimleri eklenirse daha iyi olur. her ölen insan adına başlık açılırsa vikipedi'de yer kalmaz.Kulak44 (mesaj) 19:28, 11 Ağustos 2013 (UTC) bkz. VP:OY Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı 150 değişikliğe sahip değil. --Superyetkinileti 18:02, 15 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Çakırmsj 01:14, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.