Kullanıcı mesaj:Kulak44

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 21:28, 23 Nisan 2013 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de Kendi Kullanıcı Adımın sayfası olması için neler yapmalıyım?

Kulak44 26 Haziran 2013 [UTC]

Merhaba. Kullanıcı:Rapsar gibi bir kullanıcı sayfası istiyorsunuz değil mi? Buraya tıklayarak oluşturabilirsiniz. Ek olarak oluşturmadan önce şu sayfayı incelemeniz size yardımcı olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:09, 26 Haziran 2013 (UTC)
ben sizin kullanıcı sayfanızı incelerken yanlışlıkla çalışma sayfasındaki bilgileri sildim çok özür dilerim maksadım sadece sizin o kullanıcı insan şablonunuzu almaktı yanlış birşey yaptım özür dilerim.

Kullanıcı mesaj:Kulak44

Önemli değil :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 13:46, 26 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Garbino,

Benim bir sorunum var yardım eder misiniz? benim sizin gibi bir kullanıcı sayfası istemem acaba nasıl yaratabilirim ya da olması için neler yapabilirim? Açtığım Başlıklardaki kişilerin soyismi küçük harfle başlıyor acaba onu nasıl düzeltebilirim birde? Kulak44 26 Haziran 2013

Merhabalar, Rapsar size kullanıcı sayfasının nasıl oluşturulacağını anlatmış. Diğer sorunuza gelirsek, yanlış şekilde açtığınızı düşündüğünüz maddeleri sayfanın üzerinde bulunan "taşı" sekmesini kullanarak uygun başlığa taşıyabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:35, 26 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba, imza konusunda sıkıntı yaşadığınızı gördüm. ~~~~ işaretleriyle imza atabilirsiniz. Katkılarınızın devamını dilerim. Alexandre M. 19:49, 26 Haziran 2013 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Merhaba acaba nasıl ben referanslı kaynak gösterebilirim sayfalara hani sadece 1 yada 2 [1] gibi gözüküyor ya kaynak olarak acaba nasıl kaynak olarak öyle ekleyebilirim?

Kullanıcı:Kulak44 29 Haziran 2013

Merhabalar, kaynak gösterme sayfası size yardımcı olacaktır. Ama kısaca; kaynak eklemek istediğiniz cümle ya da kelimenin sonuna "<ref>Link</ref>" işlemi gerçekleştirdiğinizde, doğru şekilde kaynaklandırma işlemi yapmış olursunuz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 10:37, 29 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, Benim anlayamadığım bir sorun var benim tori black sayfasında yaptığım kişisel değişiklik onaylanmamış fakat sayfada var gözüküyor ve üzerine 2 cümle eklenmiş vaziyette anlamadığım nokta ben kaynaklı ve düzenli bilgi ekledim fakat bilgim onaylanmadı çünkü katkılarım bölmünde göremedim ve o bilgiye tam emin olunmayan kaynaksız yeni bilgi eklenmiş tori black in kaynaksız bir açıklaması kariyerini bitireceğine dair bilgi eklenmiş ve nişanlısının adı yazılmış fakat tori black'in nişanlısı o kişi değildir diye biliyorum twitter adresinde resmini eklediği kişi ile o isimdeki kişi uyuşmuyor ve kaynaksız bilgi. Benim eklediğim bilgilerin hepsi kaynaklı ve ingilizce vikipedide var. Bugün yeni bilgi ekledim oynadığı film sayısında değişiklik ve gerçek ismi ile ilgili kaynaklı ama kabul edilmemiş neden böyle oldu açıklarsanız sevinirim? Kullanıcı:Kulak44 29 Haziran 2013 15:48 (UTC)

Merhaba. Bazen bu tip sorunlar olabiliyor ön bellek yüzünden, shift+f5 ve/veya ctrl+f5 tuşlarıyla yenileme yaparsanız düzelecektir muhtemelen. İkinci olarak da eklediğiniz bu bilgiler onaylanmış. Yalnız, kaynak eklerken <ref>[web sitesi başlık]</ref> şeklinde eklerseniz, yani şöyle, daha uygun olacak. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:54, 29 Haziran 2013 (UTC)

Şu an baktım güncellemeler birbirine karışmış sanırım dediğim gibi benim bilgilerimi diğer kullanıcı copy - paste yaparak üzerine kaynaksız 2 bilgi eklemiş ama sonradan eklediğim güncelleme olmuş :-) diğer kullanıcının eklediği o 2 kaynaksız bilgi silinerek benim katkım esas alınsa daha faydalı olur çünkü bilgideki kişi bir amerikan futbolu oyuncu imiş ve sizde tori black'in twitter sayfasındaki nişanlısının resmi ve bu başlıktaki yazılan kişlnin resmine bakarsanız benzemediklerini ve tori black'in kariyerine son vermesi ile igili kaynaksız bilgi paylaşıldığını görürsünüz ama lütfen benim bilgimi esas alın çünkü hepsi kaynaklı.:) teşekkür ederim tekrardan vikipediye yeni kayıt oldum öncede kayıtsız değişiklş yapıyordum ama bilgierimin onay alındığını göremediğim ve yeni güncel bilgiler paylaşmak istediğimden üye oldum:) o söylediğiniz referans şeklinde kaynak göstermeyi başka konularda uygularım ilerleyen zamanlarda. Son olaraklütfen black'in gerçek ismini sayfada belirtin ben yazmıştım ama onay almamış:) diğer vikipedi sayfalarındada var çünkü. Başka sorunlarım olduğu zaman sizden yardım almamda sakınca olur mu? Kullanıcı:Kulak44 26.06.2013 16.07 [UTC]

Kaynaksız olan bu şekildeki iddialı cümleleri siz de silebilirsiniz aslında. Bir de kaynaksız olan maddelerin tepesine Şablon:Kaynaksızı ekleyebilirsiniz isterseniz. Yaptığınız değişiklikleri, alt kısımda bulunan "değişiklik özeti" kısmında da kısaca açıklarsanız sorun olmaz onaylarken :) Kayıtlı-kayıtsız kullanıcı fark etmez, her olumlu değişiklik onaylanır burada, emin olun :) Herhangi bir sorunuz olursa mesaj atmanız yeter. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 15:02, 29 Haziran 2013 (UTC)

Nevzat Üstün[kaynağı değiştir]

Selamlar, http://tr.wikipedia.org/wiki/Nevzat_%C3%9Cst%C3%BCn#Ya.C5.9Fam.C4.B1 bu maddeyi verdiğiniz kaynaktan kopyala yapıştır yapmışsınız. Kendi cümlelerinizle yazmanız ve çeşitli kaynaklarla desteklemeniz gerekir. Düzeltirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.--Boyalikus (mesaj) 19:01, 29 Haziran 2013 (UTC)


Merhaba,

-) daha önce nişanlısının adını belirtmemiştim şimdi daha önce verdiğim kaynakta isminin var olduğunu gördüm ve sayfaya ekledim kaynağı eklemedim çünkü zaten daha önceki verdiğim kaynak dışında farklı kaynaklar buldum ama aynı haberi yayınlamışlar eklemenin bir faydası olmaz diye düşündüm :) dediğim gibi geçenlerde eklenen kişi değilmiş nişanlısı araştırmalırım sonucu kaynaklı bir şekilde elde ettim :)

ismini ekledim en azından nişanlısının da adı bilinir ona göre yalan bilgi olmadığı tam anlamıyla ortaya çıkar. bu arada ismi google'da aratırsanız twitter adresinde paylaştığı kişi ile uyuştuğunu görürsünüz :-) Kulak44Merhaba:-) 2.07.2013 15.33 [UTC]

Tamamdır, sorun yok. Yalnız kayda değer olmayan maddelere iç bağlantı vermesek daha iyi olur. Lyndell Anderson kayda değer (kısaca KD diyoruz) değil, kaldırdım bağlantısını. Bir de bir paragrafta aynı maddeye defalarca bağlantı vermesek, bir kere versek daha iyi. Bunlar zamanla alışılacak, basit noktalar :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:01, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. İnternet Sitesinde bulduğum telifsiz bir resmi kaynak göstererek şu an ekliyorum acaba doğru mu yaptım bilmiyorum tam, ama resmi düzgün ekledim tek sorun telif ve kaynak gösterme, çoğunlukta aynı resimlerden farklı sitelerde oluyor. acaba ben bir siteden telifsiz olarak bulduğum bir resmi ekleyebilirim miyim? Çünkü telifsiz olarak bulduğum Sinan cemgil'in resmini kendi başlığına ekledim ve hatta kaynak gösterdim sitenin altında izin almadan paylaşılabilirsiniz, kullanabilir hatta çoğaltabilirsiniz diye yazıyor umarım doğru eklemişimdir:-) Kullanıcı:Kulak44 15:16, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bunu kastediyorsun sanırım. Bu resmin üreticisinin bu web sitesi olduğunu sanmıyorum. Vesikalık bir resim bu, sitenin sahibi fotoğrafçı değilse üreticisi de değildir :) Sitedeki içerikten kasıt muhtemelen sitedeki yazılardır, resimler değil. Bu yüzden silinmesi lazım resmin. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:09, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Yeni bir resim ekledim ben siteye ve kaynak belirttim. Sitede Fotoğrafı Çeken kişinin adı ve Paylaştığı sitesinin adı belirtildiği takdirde kullanılabileceğini belirtmiş fotoğrafı çeken kişi. bende fotoğrafı ekledim ve kaynakları gösterdim. umarım bir sorun olmaz. (mesaj) 12:22, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Bu tip telif hakları saklı ve serbest lisanslı bir sürümü oluşturulabilecek resimleri Vikipedi'ye yükleyemiyoruz ne yazık ki. Bir spor kulübü logosu mesela, serbest lisanslı olarak oluşturamayız ve bu logonun spor kulübü maddesinde olmaması büyük eksiklik olur. Bu bağlamda bu tip logo dosyaları adil kullanım çerçevesinde yüklenebilir. Ancak bu şahıs hayatta ve resmini kendimiz çekebiliriz, dolayısıyla adil kullanıma uygun değil, kaynak gösterilse dahi. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:36, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Ben nereden aldığıma dair kaynak belirtmiştim hatta aynı resim tüm vikipedi sayfalarında mevcut aynı şekilde kaynaklı bir şekilde ben de aldığım sitenin ve fotoğrafı çeken kişinin ismini belirterek siteye ekledim. Fotoğrafçı kendi isminin eklenmesi halinde istenildiği gibi kullanabileceğini bildirmiş. Bu yüzden ekledim İngilizce, Almanca, Rusça olan tüm vikipedi sayfalarında aynı şekilde resim mevcut. Peki resmi nasıl ekleyebilirim. resmini ekleyeceğim kişi hayatta şu an ve genellikle sitelerde hep birden fazla aynı resimler oluyor.

Kulak 12:40, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Resim zaten, serbest lisanslı resimlerin depolandığı Wikimedia Commons'a yüklüymüş, ekledim.--RapsarEfendim? 10:18, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Kullanıcı Hesabı Kapatma[kaynağı değiştir]

Merhaba, Rapsar benim bir sorunum var ben bu hesabımı komple silmek istiyorum kullandığım nickten ötürü başka bir kullanıcı almak istiyorum bu hesabımı adını komple silebilir miyiz? mesela silinirse tüm her yerde 'kulak44' ismi kalkar mı? ben başka bir hesap alacağım yeni bir kullanıcı isimi almak istediğimden dolayı teşekkürler. Kullanıcı:Kulak44 12:32,10 Kasım (UTC)

Merhaba. Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasından başvuru yapman gerekiyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:46, 10 Kasım 2013 (UTC)

Lenin eserlerini meydana getirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar Kulak44.

Bu mesajı konu ile ilgili gördüğüm herkese atmayı istedim. Lenin şablonunda ve Lenin bibliyografyasında bulunan eksik eserlerin tamamlanması için biraz emek harcanması gerekmekte. Bunun için daha önce iş birliği proje sayfasına öneride de bulunmuştum. Buradaki arşivi oluşturabilirsek çok mükemmel bir işin ortaya çıkacağından eminim. Var olan "kırmızı" maddelerin içeriğini doldurabilirsek daha çok makale eklemeyi planlamaktayım. Ardından şablona da bir dizayn verebiliriz, fakat bu sonraki iş.

Herhangi bir makaleyi oluşturmak için diğer oluşturulan makale maddelerini referans şablon olarak alabilir ve içeriğini doldurabiliriz.

Kısacası şu an bu konuda yardım gerekli. Bu konuda yardım, emek ve özveri aramaktayım. Ne dersiniz, kolektif emekle bir şeyler ortaya çıkarabilir miyiz? --Ahmet Turhan (mesaj) 18:34, 12 Ekim 2015 (UTC)