İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Aleyna Tilki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:40, 12 Aralık 2016 (UTC)

Aleyna Tilki[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Meşhur iki adet albüm kriterlerine uymuyor. Basındaki haberlerde de başrolde değil, onlar daha çok çıktığı mekana patlayıcı madde atılması (maddesini açtırmak amacıyla yapılmış olabilir :) ve içkili yerlerde 18 yaş altı çalışanlarla ilgili. (Umarım artık oralarda 18 yaş altı komi, bulaşıkçı filan çalıştırmazlar; zira kimse onların VP maddesini yapmaya kalkmadığı için hiç kamuoyunun dikkatini çekmiyorlar.) Kısacası KD'lik sorunumuz var, Houston. E4024 (mesaj) 12:03, 1 Aralık 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yeterli derecede bağımsız kaynaklarda adı geçmektedir. İmal ettiği türkü müzik listelerinde başarı sağlamıştır. --II. Niveles 12:22, 1 Aralık 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasına göre "ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması" yeterli kayda değer olması için. 2016 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi maddesinde kaynaklı olarak görülebilir. Maddeye de ekledim bu verileri.--RapsarEfendim? 12:47, 1 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın, kalmasın ona topluluk karar verir de önce bir neyin ne olduğunu anlayalım: Bu kız "türkü mü imal ediyor", yoksa "pop muzik şarkısı mı söylüyor"? "Bir numara parçaların listesi" diyorsunuz ama orada "2 numara" olduğu görülüyor. (Önemli değil, ikinci sırada olmak da fena değil.) Ayrıca "sanatçı" (bu her halde ses sanatçısı oluyor) bölümünde ise "Emrah Karaduman" yazıyor. "feat. Aleyna Tilki" eklentisi herhalde bizim müzik Türkçesinde Aleyna Tilki'nin promosyonu ile ilgili, benim tam anlayamadığım öz Türkçe bir laf. Anlamı "bu şarkıyı Aleyna Tilki söylüyor" ise OK. (Peki o zaman öteki delikanlının adı neden orada?) Düet mi yapıyorlar? Aynı şarkıyı bir biri bir de öteki mi okuyor? Biri şarkıyı söylerken öbürü "vokal" mi yapıyor? Türkü imali (beste?) ne? Türküler anonim olmaz mı? Bunlara alacağım yanıtlar doyurucu olursa "silinsin" oyu vermeyebilirim. --E4024 (mesaj) 13:13, 1 Aralık 2016 (UTC)
Kriter "ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması". Kendisinin "Cevapsız Çınlama" şarkısı da Türkiye ulusal listesinde 2. sırada yer almış.--RapsarEfendim? 13:21, 1 Aralık 2016 (UTC)
"Eser"? Bu hanım besteci mi? --E4024 (mesaj) 08:38, 2 Aralık 2016 (UTC)
Kişilere burada hanım/bey gibi seslenmeler ne kadar hoş bilemiyorum. Rahatsız edici geliyor. Argümanlarınız yapıcı değiller ne yazık ki. Mesela Demet Akalın ve Hande Yener de besteci değiller ve asla olmadılar ama bu, ikisinin de KD'liğini etkilemedi. -seyit. 22:20, 4 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aleyna Tilki'yi KD sayabileceğimiz tek konu bu düet-şarkısı. Sevgili Rapsar, sizin mantığınızla bir örnek vererek açıklamak isitiyorum. Örneğin 2011 yılında Mustafa Ceceli, Eksik adlı bir şarkı yapmış. Düet yapan kişi de Elvan Günaydın isminde biri. Ve bu şarkı 2011 yılında ulusal listelere girmiş. Şimdi sizin savunduğunuza göre (ve Vikipedi:Kayda değerlik ölçütüne göre) Elvan Günaydın adlı kişi de KD oluyor. Bu mudur yani? Ulusal listelere her gireni KD olacak mı kabul edeceğiz? Bence Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) maddesindeki kabul kriterlerini tekrar gözden geçirmeliyiz. – Amillians (mesaj) 06.10, 5 Aralık 2016
Tilki ayrıca "Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayınlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması" diyen birinci kriteri de sağlıyor. Elvan Günaydın ve Tilki arasındaki farkı anlamak için yukarıdaki kaynak arama bağlantılarına tıklayıp hem Tilki'yi hem Günaydın'ı aratabilirsiniz. -seyit. 08:22, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir defa şu var ki ‘ulusal müzik listelerine geçmiş’ olan şarkı, Aleyna Tilki'ye değil Emrah Karaduman'a ait. Aleyna sadece düet yapıyor. Dolayısıyla KD'liği hak eden kişi Emrah Karaduman'dır, Aleyna Tilki değil. – Amillians (mesaj) 15.31, 3 Aralık 2016
Yersiz önerme. Üretici dahilinde değil midir? --II. Niveles 11:22, 4 Aralık 2016 (UTC)
Yanıt Yanıt Değildir. Şarkının telif hakları, Emrah Karaduman'a ait. Zaten Aleyna Tilki'nin başka hiçbir şarkısı da yok. Hadi olsa, neyse diyeceğim. Ama yok. – Amillians (mesaj) 06.10, 5 Aralık 2016
Bilgi kutusunu yazarken Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman diyoruz. Featuring mertebesindeki şarkıcıların çoğu kez daha çok ün kazandıklarını görüyoruz. David Guetta örneği var elimizde mesela Nicki Minaj ve Sia gibi featuring sanatçılarının ününü ikiye katlayan. Karaduman ve Tilki de burada buna benziyor. -seyit. 08:22, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar politikadan alıntı yapmış. Üzerine söylenecek pek bir şey yok. Eserin başka bir sanatçı ortaklığıyla ortaya çıkarılması sonucu değiştirmez. Zaten bu şarkıda da düet yapılmamış, vokaller tamamen Aleyna Tilki tarafından sağlanmış.--B.S.R.F. 💬 13:08, 3 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bağımsız birçok kaynakta kendisinden bahsedilmekte ve kayda değerlik kriterini karşılamaktadır. thecatchercintherye Mesaj 20:19, 3 Aralık 2016 (UTC)
Yanıt Yanıt Maddeyi iyice inlediniz mi bilmiyorum. Hangi cümle %100 KD sizce? Yetenek Sizsiniz'e katılması mı KD'lik? Yoksa tek başına üretmediği bir şarkı çıkartmış olması mı? Veya konserine ses bombası atılması mı ansiklopedik? – Amillians (mesaj) 06.10, 5 Aralık 2016
  • Kalsın Kalsın Rapsar KD'liğini ortaya koymuş. Kendisinin ilgili haberlerin öznesi olmadığını söylemek ve "onlar daha çok çıktığı mekana patlayıcı madde atılması ile ilgili" demek konudan bihaberliğin göstergesi. Bahsi geçen olay öncesinde zaten fazlasıyla ünlenmişti. Bir şeyi silinmeye aday gösteren kullanıcıların biraz daha dikkatli olması ve politikaları iyice okuması gerek diye düşünüyorum, yoksa gereksiz arşiv kalabalığı oluşturuyor bunlar. -seyit. 22:16, 4 Aralık 2016 (UTC)
Yanıt Yanıt “fazlasıyla ünlenmesi” KD olduğu anlamına gelmez. Çünkü bu kişiyi ünlü yapan şey, ortaya koyduğu eserler değil, magazinsel yönü.– Amillians (mesaj) 06.10, 5 Aralık 2016
Vikipedi'de magazinsel yönüyle ünlü olana madde açmıyoruz diye bir şey yok. O zaman Kim Kardashian da olmazdı. (Bu var bu da olmalı şeklindeki bir argüman SAS için geçerli değil ancak örnek vermek zorundayım.) -seyit. 08:22, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Cevapları tatminkar olmayan sorularım ve Kullanıcı:Amillians'ın katkıları çerçevesinde. Anlaşılan bir tek şarkıya vokal yapmış. Daha genç, beklesin, birkaç albüm yapınca ekleriz maddesini. --E4024 (mesaj) 07:20, 5 Aralık 2016 (UTC)
Hmm. Çocuk şarkıcılar ve çocuk oyuncular kategorilerini ve içlerindeki maddeleri silelim; biraz beklesin bu kişiler, gençlikleri çocuklukları bitsin açarız maddelerini :) -seyit. 08:22, 5 Aralık 2016 (UTC)
Silmeyin. KD olanlar kalsın. Çocukken KD olan öyle çok sanatçı var ki! Bu ülkenin bir Harika Çocuklar Yasası bile var. Aman, unuttum; bu ülke derken Türkiye'yi kastettim. :) --E4024 (mesaj) 08:26, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar'a katılıyorum. Kriterleri karşılıyor gibi. Burakolik (mesaj) 19:03, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ulusal müzik listesi hususundaki politika ve öyle yada böyle hakkında çıkan haberler gereği... Her ne kadar kendi fikrim farklı olsa da... chansey Mesaj 13:40, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Soru Bu kimin fikri Sir? --E4024 (mesaj) 13:42, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Efendim yukarıdaki tüm yorumları ve sayın @Rapsar tarafından bahsedilen politikayı inceledim ve naçizane benim fikrim... "Rapsar'a katılıyorum." demek yerine içini doldurmayı yeğledim. chansey Mesaj 13:45, 6 Aralık 2016 (UTC)
Ek olarak; Bana kalsa... anlamında bir söylem o son cümle... Ama bana kalmıyor, politikalar var. chansey Mesaj 13:46, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması, ulusal radyolarda eserlerinin düzenli olarak yayınlanıyor olması, müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması gibi kayda değerlik kriterlerini sağlıyor. --Beyaz Zenci (mesaj) 19:54, 8 Aralık 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın KD benceEtkesah (mesaj) 07:17, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın KalsınTecrübeli arkadaşların yorumları doğrultusunda bende kayda değer bir isim olduğuna inanıyorum. --Ryan O'Reily (mesaj) 09:59, 10 Aralık 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.