Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/21. İstanbul Onur Haftası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Maddelerin hepsini okudum, İngilizcedeki benzer durumları araştırdım. Bir süredir tekrar tekrar okuyup araştırarak bu maddelerin durumunu neticelendirmeye çalışıyorum. Kısaca yazacağım; LGBT kültürünün ve aktivitelerinin dünyadaki en güçlü olduğu New York şehrinde dahi gerek onur yürüyüşü, gerek onur haftası veya benzer etkinlikler için ayrı ayrı ansiklopedik tasnif yapılmadığını gördüm. Muhtemelen orada da nispeten zayıf içerik ve hafta hafta KD'liğin ortaya konulamaması etkili olmuştur. Sonuç olarak; Rapsar'ın "Ana maddenin içeriği zaten kısa ve bu maddeleri rahatlıkla taşıyabilecek kapasitede. Gereksiz başlıklar, içerik temizlemesi, tekrar eden içerik ve tanımlamaların kaldırılmasıyla bu maddenin aktarılacak içeriği daha da az olacak." görüşüne katılıyorum, aynı zamanda Kudelski ve Darkbear write'ın "hafta" ile "yürüyüş" arasındaki "fark" vurgusuna da katılıyorum ve buna uygun olarak maddeleri birleştirmek amacıyla "İstanbul Onur Haftası" sayfasına burada aday gösterilen hafta maddelerini aktarıyorum. Ciddi bir düzenlemeye girişemeyeceğimden ilgili kullanıcılardan maddeye şekil şemal vermelerini rica ediyorum, kaynakların ve metnin aynı rotada gitmesi metin ve kaynakçada düzeltmeyi zaruri kılıyor...Vikiçizer (mesaj) 20:13, 19 Temmuz 2016 (UTC)
(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tek başına kayda değerlikle bağdaşmayan, bir yürüyüşün bir parçası olan madde. Eğer kayda değer olsaydı Türkiye'de yaklaşık 50-60 yıldır geleneksel olarak milli bayrama atıfla yapılmış sayısız 30 Ağustos, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos başlıkları da kayda değer olacaktı, akabinde belki onca yürüyüş madde olacaktı kanaatindeyim.--- Burak 11:26, 4 Haziran 2016 (UTC)

Hızlı kalsın Maddeyi okursanız -hatta başlığını okusanız kafi- yürüyüş demiyor. Hafta diyor. Ki bu hafta içerisinde onlarca etkinlik -panel, atölye, film gösterimi ve iki yürüyüş (biri bir önceki hafta olan trans pride'ın olsa da ilintili)- oluyor. Gezi Parkı dönemi yapılan yürüyüş farklı kaynaklar farklı rakamlar vermekle birlikte takriben 100 bin kişilik bir yürüyüş olmuş. 30 Ağustos ve saireden farklı olarak geleneksel ve belirli örgütlerce düzenleniyor. Avrupa Birliği ilerleme raporları dahil birçok kaynakta yürüyüşe dair bilgiler var. Ayrıca örnek vermek açısından Cumhuriyet Mitingleri ve Cumhuriyet için Seferberlik Buluşması gibi maddeler var. Her yıl gerçekleştirilen Hormonlu Domates ödül töreninde verilen ödüllerin konulabileceği en uygun madde de yıllara göre düzenlenmiş Onur Haftası maddeleri. Aksi takdirde her Hormonlu Domates için madde açmamız gerekecek ki Hormonlu Domates dışı Onur Haftası etkinlikleri ana maddede kalabalık yapacak. Umarım yakın zamanda TBA'yı özümser sevmediğimiz maddeleri sildirme hevesinden vazgeçeriz. -Kudyaz 21:42, 4 Haziran 2016 (UTC)
Kalsın Kalsın Kalmalıdır. Ayrıca İstanbul Onur Haftası maddesi neden İstanbul Onur Yürüyüşü maddesine yönlendirilmiş, onu da anlamadım. İkisi farklı şeyler. Onur yürüyüşü Onur haftasının bir parçasıdır sadece.--Darkbear writer(mesaj) 05:04, 7 Haziran 2016 (UTC)

Birleştirilsin Birleştirilsin Tek başına KD değil. Hepsi İstanbul Onur Haftası altında birleştirilsin. Xwedêda'ya katılıyorum. Her sene 23 Nisan, 29 Ekim, 1 Mayıs çok daha kapsamlı etkinliklerle kutlanıyor, her birisi için ayrı sayfa açılmıyor. Ancak, yalnızca KD olan bazı 1 Mayıs ya da diğer günlerin ayrı sayfası var.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 12:21, 21 Haziran 2016 (UTC)

  • Kalsın 20'yi aşkın tüm haftalar ana maddeye eklenirse maddeyi çok uzatacak, ana maddede bir paragraflık bir bilgi verilip haftaların maddesine atıf konulabilir. --evolutionoftheuniverse mesaj 16:26, 23 Haziran 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Ana maddenin içeriği zaten kısa ve bu maddeleri rahatlıkla taşıyabilecek kapasitede. Gereksiz başlıklar, içerik temizlemesi, tekrar eden içerik ve tanımlamaların kaldırılmasıyla bu maddenin aktarılacak içeriği daha da az olacak. Birleştirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:50, 3 Temmuz 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Ayrı olması kargaşaya yol açar. Tek maddede olması da önemini azaltmaz, derli toplu bilgi sunar.--Kafkasmurat- 05:14, 5 Temmuz 2016 (UTC)
Hızlı kalsın "Yürüyüş" ve "hafta" arasında ciddi anlam farkları var. İkisi tek başlık altında toplanamaz. Ayrı başlıklar olarak kalmalı Pragdonmesaj 15:01, 6 Temmuz 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.