Vikipedi:Seçkin liste adayları/Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler tarihi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 15:07, 7 Aralık 2015 (UTC)

Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler tarihi[kaynağı değiştir]

Daha önceden Erdoğan'ın girip de seçildiği seçimleri ve Erdoğan'ın oylanmadığı, parti başkanı olarak girdiği seçimleri de listeleyen bir maddeydi. Bu maddenin yalnızca Erdoğan'ın bizzat oylandığı seçimleri içermesi gerekiyor(muş), ona göre düzenlendi ve genişletildi. Şu an kaynaksız bir kısım yok, taraflı bir nokta da olduğunu düşünmüyorum. İlk yıllardaki siyasi geçmişi kısaca özetlendikten sonra yalnızca girdiği seçimlere odaklanıldı, konu dışına çıkılmadı. İçerik bakımından kaliteli madde olabilecek düzeyde.--RapsarEfendim? 21:04, 23 Nisan 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Ben olsam seçkin liste adayı gösterirdim. İstanbul'da 1994 Türkiye yerel seçimleri maddesi açılmalı. - Seyit mesaj 13:52, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Ufukötesi kaynağında sıkıntı var. Rasim Giresunlu tarafından yazılmış. Bu kişinin ve kaynağın atfolunabilirlik sorunu olduğu için araştırdım. 24 Aralık 2008 tarihinde böyle bir yazı yazmış. Bunun sonucunda yazarın konu hakkındaki yanlılığı ve konu hakkındaki deneyimlerinde sorun olabileceğini düşünüyorum. Arife Avcu, Abdullah Karakuş yazılarına ve Milliyet 29 Mayıs 1994, Milliyet 24 Eylül 1998, Cumhuriyet 15 Mart 1989, Cumhuriyet 24 Mart 1989 nüshalarına ulaşamıyorum ve o sebepten dolayı inceleyemedim. Giriş bölümünde gereksiz ayrıntıya girilmiş ve aynı bilgiler madde içerisinde tekrar edilmiş. en:Electoral history of Sarah Palin ve en:Electoral history of Richard Nixon bu konuda iyi örnekler olabilir. Recep Tayyip Erdoğan maddesine dış bağlantı olarak şahsi sitesi eklenebilir ama burada gerekli değil.Ԙobserve 15:05, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Çalışmadan önce kalan bir kaynaktı, güvenilir olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Giriş bölümü maddenin genelinin özeti olmalı, nelerin gereksiz ayrıntı olduğunu düşünüyorsunuz? Bu madde, örnek gösterdiğiniz maddelerin fersah fersah ilerisinde şu an.--RapsarEfendim? 15:41, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Tablolar seçim tarihleri ve aday hakkında bilgi veriyor. Tablodaki bilgiler paragraf olarak seçimler tarihi alt başlığında tekrardan yazılmış ve giriş bölümünde de yer alıyor. Milli selamet partisi gençlik kolu başkanlığına seçilmesi, 12 Eylül darbesi ve refah partisi, tercihli oy sistemi, kendisi hakkında açılan dava gibi bilgiler Recep Tayyip Erdoğan maddesinde yer alıyor ve tekrardan burada yazılması yerine ana maddeye bağlantı verilebilir. Ԙobserve 16:46, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Tablo var diye metin yazmama gibi bir lüksümüz yok. Tablolara bakmak benim açımdan da kolaylık sağlıyor ama metin de olmalı. Hiçbir siyasi geçmişini yer vermeden direkt olarak ilk girdiği seçimlerden başlamak eksiklik yaratacaktır. Çok çok özet bir şekilde verildi zaten. Tercihli oy sistemi sebebiyle meclise girememesi kritik bir bilgi, kalması lazım mesela. Yahut siyasi yasağı sebebiyle seçimlere girememesi direkt olarak seçimler tarihiyle alakalı.--RapsarEfendim? 16:49, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Vikipedi'de diğer projeler dahil benzer maddelerde bu şekilde ele alınmış başka bir madde örneği görmediğim için katılmıyorum. Ayrıca bahsettiğim kaynakları kontrol edemediğim için orada yazılanların doğruluğunu da öğrenemiyorum. Bir şekilde kaynakların okunabilir hale getirilmesi gerekiyor. Ԙobserve 17:04, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Girip bakabilirsiniz gazete arşivlerine, İnternet'te mevcut. Böyle bir ispat etmek zorunluluğu da yok ayrıca. Kitabı da kaynak kullandım mesela.--RapsarEfendim? 17:25, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Açıkçası böyle bir ispat zorunluluğu var. Merak eden arasın ve bulsun denildiğinde o zaman kaynak şablonlarının kullanım amacı ortadan kalkıyor. Kaynak verilmesinin bir yönü de arşivleme yapmak, benzer maddeler aracılığıyla o madde incelenirken verilen kaynaktan yararlanılabiliyor. Kitabı kaynak olarak kullanmışsınız ama onun ISBN numarası var ve oradan kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Ԙobserve 17:49, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Böyle bir zorunluluk varsa pek çok kaynak çöp demektir. Milliyet kaynaklarını buradan doğrulayabilirsiniz. - Seyit mesaj 21:06, 13 Mayıs 2015 (UTC)

Yorum Yorum maddenin ana maddede yer bulan içeriği tekrarlaması kaliteli/seçkin olmadan önce madde olarak da tartışılması ve düzenlenmesi gereken bir konu. ancak bu şekilde, bir güzelleme olmaktan çıkıp gerçek bir seçim tarihçesi olabilir. "Tek bir adayın milletvekili olacağı seçimde Refah Partisi bölgedeki oyların %8,57'sini alarak beşinci sırada kaldı ve en yüksek oyu alan Anavatan Partisi adayı Hüsnü Doğan milletvekili olarak seçildi." gibi cümlelerin burada ne işi olduğunu anlayamadım. olması gereken madde şurada görülebilir.--kibele 17:14, 13 Mayıs 2015 (UTC)

Erdoğan'ın bireysel olarak girdiği seçimlerde aldığı oyun, diğer seçimler ve diğer adaylarla kıyaslanması yapıldı. Adı "seçimler tarihi" olan bir maddede seçim hakkında bilgi vermek ve kıyas yapmak doğru değil mi?--RapsarEfendim? 17:23, 13 Mayıs 2015 (UTC)
bilginin ayıklanması gerekir, bu kadar detaylandırmaya gerek yok. yoksa işin içinden çıkılmıyor, konu dallanıp budaklanıyor. genel olarak da tablolardaki her bilginin bir de metinle anlatılması gerekli değil. her başlığın altında yer alan 'Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi'nden Beyoğlu belediye başkanı adayı olduğu seçimlerde Erdoğan ve diğer adayların aldığı sonuçlar şu şekildedir:[7]' gibi başlık açıklamaları da aynı şekilde gereksiz. --kibele 17:40, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Size göre gereksiz olabilir, ben gerekli olduğunu düşünüyorum, o yüzden ekledim zaten. O yazıyı eklemesek, o tablonun hangi seçimlerin sonuçlarını sunduğu net olarak görülemiyor. Metni okumadan direkt tablolara bakan biri, "1991 genel seçimleri, İstanbul" başlığındaki tablonun 6. bölgeyi gösterdiğini anlayamaz.--RapsarEfendim? 17:47, 13 Mayıs 2015 (UTC)
bu işin sana göre/bana göresi olmaz. tablolar böyle metinlere ihtiyaç duyulmasın diye var zaten. başlık yeterince açıklayıcı değilse öyle düzenlenir. burada ve diğer vikilerdeki binlerce tabloya bakılabilir. --kibele 17:49, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Şu anki SM adayı, SL, SL, SL, SL, SL. Özellikle 2014 ve 2015 yıllarında seçilenlerden ve benim aday göstermediğim maddelerden seçtim. Bunların hepsinde tablolar ve listeler için bir açıklama ihtiyacı duyulmuş.--RapsarEfendim? 18:03, 13 Mayıs 2015 (UTC)
1.) futbol maddeleri iyi bir örnek olmamış 2.) kötü örnek, örnek değildir 3.) bu maddelerin diğer vikilerdeki karşılıklarında da böyle durumlar yok, belli ki bize ait bir kötü alışkanlık. --kibele 18:19, 13 Mayıs 2015 (UTC)
Tabloların üstündeki yazılar bence de gereksiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler tarihi alt başlığındaki bilgileri buralara dağıtsan işlevi olabilirdi ancak şu durumda gerekli durmuyor. Bir de şu kibele-rapsar atışmaları bazen çok hoş oluyor bence hahaha. Keşke daha aktif katılımlar olsa da içerikle ilgili atışmalara daha fazla tanık olsak.- Seyit mesaj 20:57, 13 Mayıs 2015 (UTC)

söylediklerime ek olarak, seyit'in 'Ben olsam seçkin liste adayı gösterirdim' yorumunu da göz önünde bulundurarak.. bu esasen bir liste, ama gerek ana maddedeki bilgileri tekrarlayarak, gerek tablolardaki içeriği tek tek açıklayarak madde statüsüne getirilmeye çalışılmış. kaynaklamanın ve emeğin farkındayım ancak bu, maddenin şişirilmiş bir liste olduğu gerçeğini saklayamıyor. sadeleştirilerek liste olmasında yarar var. --kibele 07:46, 14 Mayıs 2015 (UTC)

İkili tartışmalara girmek istemiyorum, çünkü buraya hiçbir faydası olmuyor. Seçkin liste olmasını uygunsuz görenler karşı olsun lütfen.--RapsarEfendim? 15:45, 14 Mayıs 2015 (UTC)
@Kullanıcı:SeyitA, O yazıyı eklemesek, o tablonun hangi seçimlerin sonuçlarını sunduğu net olarak görülemiyor. Metni okumadan direkt tablolara bakan biri, "1991 genel seçimleri, İstanbul" başlığındaki tablonun 6. bölgeyi gösterdiğini anlayamaz. demiştim yukarıda. Bunu dikkate alır mısın? Buna rağmen aynı şeyi mi düşünüyorsun? Orada bir açıklama olmasının faydası varken zararı nedir?--RapsarEfendim? 15:50, 14 Mayıs 2015 (UTC)
@Kullanıcı:SeyitA, dediğin maddeyi açtım.--RapsarEfendim? 20:26, 16 Haziran 2015 (UTC)
  • Karşı KarşıYukarıda söylenenlere katılıyorum. --Merve (mesaj) 14:15, 20 Mayıs 2015 (UTC) --Merve (mesaj) 10:40, 9 Temmuz 2015 (UTC)
Tam olarak hangilerine Kullanıcı:Yelester? Eksik gördüğün yerleri belirtebilirsen daha verimli olur.--RapsarEfendim? 16:30, 20 Mayıs 2015 (UTC)
Erdoğan'nın maddesinde olan bilgiler burada da tekrarlanmış. Bir siyasetçinin maddesinde zaten seçimler tarihi uzun uzun anlatılır ekstra olarak böyle bir madde hazırlamak gereksiz. Liste olmaya daha uygun. Giriş kısmında şu an olduğu gibi seçim tarihinin özeti verilir ve daha sonra tablolar olur. --Merve (mesaj) 18:24, 20 Mayıs 2015 (UTC)
Her liste maddesinde ana maddede var olan bilgiler yazılmıyor mu zaten? Diskografi maddelerinde sanatçıların albüm ve single geçmişini anlatmıyor muyuz? Aslında şimdi düşündüm de, maddenin mevcut hâli daha mantıklı gibi. Ne dersin Kullanıcı:Yelester?--RapsarEfendim? 18:59, 20 Mayıs 2015 (UTC)
Ve kullanıcı:Kibele, Kullanıcı:SeyitA ve Kullanıcı:Reob? SL adayı olarak değiştirelim olmadı.--RapsarEfendim? 19:05, 20 Mayıs 2015 (UTC)
iyi olur bence. tekrarlardan ve tablonun detaylı anlatımından da arındırılmalı. --kibele 20:00, 20 Mayıs 2015 (UTC)
Ana maddede olan şeyler özet halinde girişte yazılıyor, ekstra bir başlık açılmıyor. SL adayı olmaya daha uygun durumda artık. --Merve (mesaj) 13:43, 21 Mayıs 2015 (UTC)
Hâlâ daha alt başlıklarda yer alan "Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 6. bölge adayı olarak girdiği 1986 milletvekili ara seçimlerinde Erdoğan ve diğer adayların elde ettiği sonuçlar şu şekildedir" açıklamalarının kaldırılması taraftarıyım. Bir yararı yok. Zararı var mı, evet. Aynı bilgiyi iki kez tekrarlamış oluyoruz aynı ifadelerle. Ayrıca, ilk cümlede günümüzde cumhurbaşkanı olduğunu yazmak gereksiz. İlk iki paragraf birlestirilse daha iyi olur bence. Tek cümlelik giriş paragrafları hoş olmuyor. "o tablonun hangi seçimlerin sonuçlarını sunduğu net olarak görülemiyor. Metni okumadan direkt tablolara bakan biri, "1991 genel seçimleri, İstanbul" başlığındaki tablonun 6. bölgeyi gösterdiğini anlayamaz." demişsin ancak bu doğru bir açıklama değil. Birincisi, üstte zaten yazıyor bir zahmet orayı okusun girenler. İkincisi, ana maddeye bağlantı verilmiş zaten Buna tıklamak ve bu sayfanın gelmesini beklemek günümüz teknolojileri sağ olsun 1 saniye bile sürmüyor. Açıklamalar kalkarsa sorun yok. - Seyit mesaj 06:22, 17 Haziran 2015 (UTC)
Seyit şöyle söyleyeyim, daha önce bu maddede partinin Türkiye genelinde elde ettiği sonuçlar yazıyordu. Bu çalışma sonrasında değiştirdim ben bunları. Yanlış anlaşılmalara müsait yani, anlatabiliyor muyum? Tüm o yazılanları okumak istemeyen biri direkt ilgili başlığa giderek Erdoğan'ın hangi seçimde nereden aday olduğunu tek cümlede görebilir. " İkincisi, ana maddeye bağlantı verilmiş zaten Buna tıklamak ve bu sayfanın gelmesini beklemek günümüz teknolojileri sağ olsun 1 saniye bile sürmüyor" demişsin, her ana maddede bu bilgiler yok, dikkat.--RapsarEfendim? 08:44, 17 Haziran 2015 (UTC)
Maalesef tatmin edici bir açıklama değil. Evet madde eskisinden güzel bir hâlde eline sağlık ancak bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Diskografi maddesinde stüdyo albümü kısmına "xx sanatçısı bugüne kadar 12 stüdyo albümü yayımladı. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:" yazsam ne kadar saçma olurdu. Bu da öyle duruyor. Fikrim değişmeyecek gibi. Kusura bakma. - Seyit mesaj 13:45, 17 Haziran 2015 (UTC)
Onlarda yanlış anlaşılma gibi bir sorun yok ki zaten? "Diskografi" tanımı belli, aşağıdaki listede nelerin yer alacağı belli. Yahut "şarkıları listesi" maddelerinde de aşağıda şarkıların yer alacağı belli. Ancak burada aynı durum söz konusu değil. Yukarıda bahsettiğim karışıklık oluşuyor. Maddeyi okumadan direkt olarak listeye gittiğini düşün. O yazıyı okumasan Erdoğan'ın hangi bölgeden seçime girdiğini ve alttaki sonuçların neyin sonucu olduğunu nereden bileceksin? Hadi bunu geçtim, dediğin gibi diskografi maddelerinde açıklama yok diyorsun. Peki bu, bu gibi maddelerdeki -ki bunlar senin aday gösterdiğin maddeler- alt başlıklarda yer alan "Albüm listesi, seçilen liste konumları ve sertifikalar" açıklamalarına ne demeli? Sakın bana onun biçemi farklı savunmasıyla gelme, kırarım boynuzunu :) Bunlar esas hiçbir şey katmıyor okura, zaten bir satır aşağısında yazan başlıkların tekrarı.--RapsarEfendim? 14:34, 17 Haziran 2015 (UTC)
Hatırlarsın bir ara "motora bağlayıp" her gün SL adayı göstermiştim. İki yıl oldu galiba. Bu açıklamalar en.wikide yoktu sonradan eklendi gözlemlediğim kadarıyla. Bu yüzden ben de ekledim. Bir tartışma sonucu konulmuştur belki. Ama bana da gerekli gelmiyorlar, istersen onları da kaldırabiliriz. - Seyit mesaj 17:45, 18 Haziran 2015 (UTC)
Bunlara rağmen dersen(iz) ki içeriği okumayan okur direkt olarak bu başlıklara gitse de bu listede nerenin sonuçları olduğunu anlar, kaldırırız artık yapacak bir şey yok.--RapsarEfendim? 14:59, 17 Haziran 2015 (UTC)
İyileştirmeler yapılmış ancak önceden belirttiğim sebepler olduğu gibi yerinde duruyor ve madde bu sebepten dolayı kullanışsız bir halde. reob 21:39, 31 Temmuz 2015 (UTC)
Hangi sebepler tam olarak? Söyleyin lütfen, ona göre açıklama veya değişiklik yapalım.--RapsarEfendim? 04:56, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Önceden de belirttiğim gibi kendisini tekrar eden bilgiler durumu var. Benim kararım değişmeyecek, siz de kararınızı değiştirmeyeceğinizi söylediğinizden dolayı bu konuyu daha fazla devam ettirmeye gerek yok. Merak ettiğim için soruyorum, kişisel algılarsanız cevap vermek zorunda değilsiniz ama neden seçkin liste için bu maddeyi tercih ettiniz? Ana maddeyi de gözünüz gibi koruyorsunuz, bu konu sizin için özel bir ilgi alanı mı?reob 09:19, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Tekrar eden bilgileri kaldırdığımı belirttim. Kişisel sorunuza ise cevap vermemeyi tercih ederim.--RapsarEfendim? 09:29, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.