Vikipedi:Kukla şüphelileri/Takabeg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Kullanıcıyla ilgili dikkatli olunması gerekir. Canlı kuklaları olabileceği yönünde düşüncelerim var... Kendisi ile Hizmetli Levent'in kuklacı olduğunun ispatlandığı dava sonrasında Gtalk'da yaptığım konuşmaları incelediğim de şüphelerim artıyor. Kendisi yeni kullanıcılar konusunda hassas olmadığını belirttiği halde burada sebebini bildiği halde bir soru yöneltti önemsemedim ve cevap vermedim. Aradan yaklaşık bir ay geçtikten sonra burada fırsatını bulup tekrar sorusunu dile getirdi... Genelde kişisel mesajlaşmalarda her mesaja cevap verdiği halde dipnotumdan sonra herhangi bir cevap gelmedi kendisinden. İkisi de L harfi yerine R harfi kullanıyor ve ilgilendikleri ve savundukları konular bakımından bariz davranışsal iz var. İncelenirse faydalı olur. İyi çalışmalar. --Boyalikus 02:11, 10 Ekim 2010 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Alsace'ın katkılarını incelediğimde, ilk 20-30 katkısını maddede yaptıktan sonra tartışma sayfalarında görüş bildirmiş, portal teklifleri gibi daha tecrübeli kullanıcıların kullandığı alanlarda değişiklikler yaptığını görüyorum. Takabeg, 15 Haziran'da (ki engellendiği gün) Furkan Doğan'ın SAS sayfasında karşı oy kullanırken, ertesii gün, 16 Haziranda Alsace aynı sayfada karşı yönde görüş bildirmiş. Alsace, Takabeg'in engellendiği 15 Haziran'dan itibaren genellikle Vikipedi'yle ilgili konular, kullanıcı mesajları ve tartışma sayfalarında değişiklikler yapmış. Engelin son günleri olan 8 Temmuz'dan sonra ise katkı yapmayı bırakmış. Kişisel görüşüm, her ne kadar aynı kullanıcı olabileceğine dair olasılık olsa da, Takabeg gibi bir kullanıcının böyle ucuz numaralar yapacağını düşünmüyorum...--Rapsar 06:53, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Rapsar'a katılıyorum. Ek olarak, Alsace'ın katkılarına bakarsanız, Takabeginkindden çok daha fazla yazım hatası olduğunu görebilirsiniz, bu da ihtimali düşürüyor. --82 ~145 ileti 15:48, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • Bence çok mantıklı.Orta da kanıtlar da hani yok değil.Vikipedinin kuklalardan ayıklanması gerek. ...--Jumong
  • Savunma oldukça kısa olmuş, bu eğer ortada bir suç olsa da olmasa da kullanıcıyı çok ilgilendirmiyor olarak gözüküyor. Şu ana kadar hiçbir kukla şüphelisinin bu kadar umursamaz bir tavır takındığını görmedim. Bu nedenle kanımca büyük ihtimalle suçsuz... Takabeg gibi Vikipedi'nin işleyişi konusunda deneyimli, bir o kadar da engellenme konusunda deneyimli olan ve Vikipedi'ye her gün hayatının saatlerini harcayacak kadar siteye katkıda bulunan birinin bu kadar amatörce bir davranışta bulunacağını düşünmüyorum, tarafsız bir açıdan bakmak gerekirse ben kukla kullanmak istesem giderim, hiç girmediğim belli bir internet caféden girip işimi görürüm ve kuklacılık diye dava üstüne dava da açılsa kanıtlanamaz. Tabii teoride mümkün olan bu durumu gerçekeştirmeye kalkışmam zira, burası sadece boş zamanları verimli olarak değerlendirilebilecek topluma, vatana millete hayırlı bir site. Bu kadar ciddiye alıp da bahsettiğim davranışların sergilenebilme ihtimali bile gerçekten çok saçma... Bence bir tartışmada önemli olan aynı fikri savunacak çok kullanıcı değil, ortaya sürülen argüman ve kaynaklar önemli... Bu nedenle kuklacılığın hizmetli oylamaları gibi sayısal mutlak çoğunluk dışında kuklacılık faaliyetlerinin bir kâr getirmeyeceğini her deneyimli vikipedist bilir ve sonuç olarak her şeyin farkında olan bir kullanıcının asla böyle bir hata yapmasını beklemem...--вяí¢αи76ileti 21:08, 11 Ekim 2010 (UTC)
    • Ek: "imkan" değil "imkân" olarak yazılır bu arada... Tabii her şapka konulacakmış gibi görünen yerde şapka konulmayabiliyor. Dilimizin yönetimindeki problemlerden biri de imla kuralları hakkındaki sayısız tartışmalardır. Buna rağmen TDK'yi esas alırsak doğrusu belirttiğim gibidir.--вяí¢αи76ileti 21:11, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • Elle tutulur hiçbir kanıt yok ve kullanıcıların yaptıkları değişiklikler, takındıkları tavırlar ve konuşmalarında kullandıkları dillerden (bu son kısımda Takabeg çok iyi rol yapmış da olabilir! :) ) farklı kişiler olduklarını çok rahat görebilirsiniz. Takabeg ile Boyalikus arasında süregiden tartışmalara bakınca Boyalikus'un biraz duygusal davrandığını hissediyorum.--Kuz 09:54, 12 Ekim 2010 (UTC)
Bu arada "İkisi de L harfi yerine R harfi kullanıyor" kısmını göremedim/anlayamadım?--Kuz 09:58, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • kukla olabilir. kanıtları toplamam zaman alır. ama şu an vikipedi de yoğun olarak çalışanlardan birisi. varsa kuklalık özür dileyebilir ve olay unutulur. bende farklı hesaplar açmayı düşündüm ama yapmadım. -- Son kahraman ileti 10:22, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Duygusallık filan değil, daha önce bunu imalı olarak, kendisinin mesajından sonra söyledim .Zaten başka hesapla aynı kişi de demedim, saptanması zor olanlar var, Canlı kuklası olabilir dedim. . Çok net bir biçimde anladığı halde (L ve R meselesi ) anlamamazlıktan geldiğini düşünüyorum. Gtalk konuşma loglarında ispatım var. Alsace38 için:
Bunu görmelisiniz! bunu ingilizce armanca kürtce fransizca dünyaya tanitdik ve hiç bir sorun yokdur! Anlamadigim bir sey vardir, sizin bu görüsleriniz Wikipedia politikine kesinlikle uymuyor, çünkü hiç bir önemli ve objektif neden vermiyorsunuz?! Bu TC askeri mahkemesi ve ergenekon mahkemesi degirdir, ve bu Portalin ismi Kürdistan olmali
burada:Bu gemideki bicaklar meyve bicaklari degirdir, ve ayrica nerdese dedigin gibi burasa bir savas hazinesidir
nerdese bunu propaganda ile algilandirmak lâzim. Filistin dâvasini savunmak wikipedia ile bagdasmiyor, çünkü burasi politik büro degir, Yöresinden bir kişi, bir tanıdığı vs. olabilir. Kendisi L ve R açıklamasını yapmamış sanırım vikipedide bu nedenle imkansız demesini pek önemsemiyorum. Benim için önemli bir detay. --Boyalikus 19:04, 13 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Yapılan detaylı inceleme sonucunda belirtilen kullanıcıların kukla olmadıkları tespit edilmiştir. Sevgiler. --e.c. 00:51, 14 Ekim 2010 (UTC)