Vikipedi:Kukla şüphelileri/Hile19

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Hile19[kaynağı değiştir]

Söz konusu kuklanın 192 değişikliği mevcut. Şurada II. Niveles'in sözcülüğünü yapmış, şurada aynı doğrultuda, II. Niveles'e verdiği referansla bariz bir davranışsal iz sergilemiş. Siyasi çizgide trollük denemesi şurada. Ördek gibi görünüyor, yüzüyor, bağırıyor, demek ki ördek. Denetçi kontrolüne gerek kalmadan engellenmeli. @Sabri76, @Vikiçizer, @Superyetkin, @Sakhalinio, @HakanIST olmak üzere etkin hizmetlilerin ilgisini rica edeceğim. Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:01, 13 Ağustos 2017 (UTC)

  • Sadece 1 savunmamda dolayımı beni kukla olarak görüyorsunuz? Ben bu sitede yaklaşık 3 senedir varım ve son 3 aydır üyeyim. Eğer beni kukla olarak görüyorsanız Kullanıcı:Sabri76yı savundğum şu sayfaya bakın sonra bana kukla deyin. Sırf 1 kişinin değişikliği haksız yere gizli geri alındığı için karşı çıkıyorum ve bu yüzden kukla damgası yiyorum. Bu şuan ki hükümetin herkese fetö demesi gibi bir şey. İnşallah hak yerini bulur. @Sabri76, @Vikiçizer, @Superyetkin, @Sakhalinio, @HakanIST, bilmiyorum hanginiz benim beyaz listemi aldı ama bir de benim savunamama bakınız. Ben Vikipedia yı daha düzenli hala getirmek istiyorum ama malesef bir kişinin iftirası yüzünden beyaz listem alınıyor. Size kukla olmadığımı nasıl ispatlayacam bilmiyorum. TC kimlik no mu çekip at deseniz atarım bilmiyorum nasıl ispatlayacam ama yardım edin.--Hile19 07:36, 14 Ağustos 2017 (UTC)
  • Kukla olabilir elbette, özenti/idol tarzı gereksizliklerde olabilir, Kibele düşmanı başka kullanıcıların kuklası olabilir vs. ama denetçi denetlemesinden geçmesi taraftarıyım, ördek testi şu an için kişiyi bu denetlemeye kadar götürür, denetçisiz süresiz engele kadar değil. Yani tam Niveles gibi görünüp, yüzüp, bağırıyor mu? Hizmetliler bunlara kafa yormak için sorumluluk aldı, tartışalım. Benzer durumlar için de örnek olur. Diğer hizmetlilerin de görüşlerini görmek kararımızı belirginleştirir, ama denetçilerinki kesinleştirir. Tedbiren acele engellemek için "ivedilik" durumu var mı? Durumu belirlenene kadar. Hizmetlilerin görüşüne göre hareket etmek istiyorum. En nihayetinde yine kesinlik için üç denetçimize de ping atıyorum; @Elmacenderesi, @Eldarion, @Sadrettin Ördek testini de artık Türkçeleştirelim:) --Vikiçizer (mesaj) 19:20, 14 Ağustos 2017 (UTC)
Bu engel durumu nedeni ile denetlemeler çok sağlıklı işlememekte. Bazı teknik kriterlerimiz halen güvenilir, ancak emin olabilmek ve kimseyi zan altında bırakmamak adına globalden de yardım alarak bir sonuç açıklayacağım. Kısa bir süre (maksimum 2 gün) içerisinde dönüş sağlayacağım. Sevgiler. --e.c. 21:06, 14 Ağustos 2017 (UTC)
Vikiçizer ve Elmacenderesi'ne ilgileri için teşekkür ederim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:25, 15 Ağustos 2017 (UTC)
  • Tavırları, ilgi alanları, kullandığı sözcükler dahi bana Niveles'i andırıyor, bu saçma gelebilir ama Niveles'in "Hile19" ismini kullanarak geri döneceğini gerçekten hiç sanmıyorum. Ve kendi tabiriyle "anti kemalist" olduğunu söyleyen birinin babil kulesine sırf kukla olduğu anlaşılmasın diye "Atam izindeyiz." şablonu koyacağını sanmıyorum. Açıkçası Niveles daha önce defalarca kez engellenmiş ama hiç saklandığını görmedim. @Hile19 son zamanlarda aktif bir kullanıcı olduğu için (son değişikliklere göz gezdirirken kendisine sık sık rastlıyorum) konu ilgimi çekti görüş bildirmek istedim. -SunSoldiers (mesaj) 01:18, 16 Ağustos 2017 (UTC)
  • Kesinlikle, bence de engellenmeli hatta bazı kullanıcılara engelleme hakkı verelim direkt kukla gördüklerini engellesinler. Bu yaptıklarınız Vikipedi'den insan soğutuyor başka bir şey değil. Denetçiye ihtiyaç olmadan engellenmesi gerektiğini düşünüyorsanız gidip hizmetli panosuna başvuru yapınız buraya değil. Denetçi sonucu açıklanmadan da kimseyi kukla diye suçlamayınız @Seksen iki yüz kırk beş, sanırım bu da yeni moda oldu. İstediğimize kukla yaftası yapıştırıyoruz, istediğimize proje ürünü diyoruz. Son olarak, kullanıcı hakkını savunmuş ve @Kibele'yi şikayet etmiş. Kibele'nin haklılığı haksızlığını konuşmayacağım burada ama şikayet sonrası bir hizmetli gider ve gereğini yapar, şikayet sayfası onun için var. Hizmetlinin görevi şikayetleri de değerlendirmek. Artık hangi kullanıcı haklı hangisi haksız bilmiyorum. Buna hizmetli karar verir ama bunun üstüne @Vikiçizer'in cümlesini sizlere sunuyorum. "Kibele düşmanı başka kullanıcıların kuklası olabilir vs." herkese iyi çalışmalar.--Tuğkan (mesaj) 18:51, 16 Ağustos 2017 (UTC)
    • O cümlenin neresini anlamadınız? -Vikiçizer (mesaj) 18:18, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Vikiçizer, sanırım Tuğkan cümleyi anlamamaktan çok siz gibi (sorunlu maddelerde) hakem ve (Vikipedi politikalarına) hakim bir kullanıcı için X kullanıcısının düşmanı ibaresinin kullanılmasını doğru bulmadı. Bence şu aralar mevcut duruma göre tamlamanız doğru. Kimi tartışma sayfalarında düşmanca denilebilecek kadar sert tartışmalar dönmekte... chanseyMesajYaz 18:25, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Kibele düşmanına Kibele düşmanı denir, Danyal Topatan düşmanı denmez. Dert neyse açık yazılsın. Vikiçizer (mesaj) 18:33, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Ben kibele düşmanı veya başka kullanıcıların kuklası değilim. Bana bu yakıştırmayı siz yapmayın.--Hile19 19:01, 17 Ağustos 2017 (UTC)
O bir tabirdir, şahsınızla alakası yok, davranışsal ize ilişkin bir yakıştırma. Kibele düşmanlığı yaptığına dair argümanı ifade etmek üzere, bu düşmanlığı yapana denir, Danyal Topatan'a karşı birtakım düşmanca izler olsaydı, Danyal Topatan düşmanı başka bir kullanıcının kuklası olabilir diyecektim. İsterseniz Kibele düşmanlığı yerine, Eldarion düşmanlığı da diyebilirim ama Eldarion'a ilişkin bir iz ileri sürülmemiş.--Vikiçizer (mesaj) 19:12, 17 Ağustos 2017 (UTC)
@Vikiçizer açık açık yazıyor her şey. Kullanıcı kukla değil ama direkt Kibele düşmanı demişsiniz. Bu bir kişisel saldırıdır. Hizmetli ve bürokratsınız. Eldarion'a ait bir iz olsaydı diyorsunuz. Her gün tartışmalar oluyor burada, kullanıcı da bir tartışmanın içine girmiş. Kibele var diye direkt Kibele düşmanı olduysa bu mecrada herkes birbirine düşman o zaman öyle mi? Kullandığınız cümle yanlıştı. Ben de dikkat çektim. --Tuğkan (mesaj) 22:29, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Anlayamamışsınız. Konuyu anlayamadan, Vikipediden uzak bir tavırla kişisel saldırı ithamında bulunarak, kişisel saldırıda bulunuyorsunuz. Sizi bu konuda uyarıyorum. Böyle laf kalabalığına ve lüzumsuz Vikipediyi geriye götürme işlerinize müsaade edemeyiz. Siz de sırf laf kalabalığı yapmak ve işleyişi baltalamak üzere, hiçbir kuralı yolu yordamı öğrenmeye zahmet etmeden, bodoslama herkese kural öğretmeye çalışan, her tartışmaya atlamaya, akıl taslamaya çalışan tipik kullanıcılardan olmaya başlamışsınız. Sonu vandalizme girer. Vikipediye kayıtlı olanların daha çok ansiklopedik işlerle uğraşacağı varsayılır, daha doğru dürüst iki ansiklopedik madde açamadan, bu işlere girişmek sırıtır, kabul görmez ve son buldurulacağı günü bekler. neticede ya anlamaya çaba gösterir, iki politika okur, iki eski tartışmaları incelersiniz, ya da diğerleri gibi olursunuz. Bu uyarıyı da anlamamazlıktan gelemeyeceğiniz şekilde yazıyorum. Vikiçizer (mesaj) 17:22, 18 Ağustos 2017 (UTC)
Öncelikle, geç görüyorum bu mesajı. @Seksen iki yüz kırk beş mesaj sayfama mesaj bırakınca konunun kapandığını düşündüm hem vaktim yok fazla. Okuduktan sonra üslubunuzun zerre karşılık göremeyeceğini söyleyerek başlıyorum. Gerçekten üzücü hizmetli ve bürokrat görevinde olan bir kullanıcının bu denli kaba bir üsluba sahip olması. Kişisel saldırılar olduğu için bu üslubunuza son kez cevap vereyim. Birincisi, ben geri götürme işlemi uygulamıyorum. Kimseyi daha denetçi onayından geçmeden "kibele düşmanı" ilan etmiyorum. Kullanıcıları kazanmaya çalışıyorum. Dönüp kendi yaptığınız kişisel saldırıya bakın sonra kişisel saldırı hakkında konuşursunuz. Zaten kişisel saldırıdan beni uyarırken kişisel saldırı yapmanız çok şaşırtıcı. Akıl taslayan kullanıcı filan. Onlara ne olduğunu biliyoruz gibisinden rezilce bir tehdit. Ben de kendisini patron zanneden, hizmetliliğinin arkasına sığınarak kişisel saldırı yapan kullanıcıların ilelebet hizmetli kalmadığını söyleyeyim size o zaman aklınızda bulunsun. Bana uyarı yaptınız, Pragdon meselesindeki uyarınız haklıydı, maddeleri geliştirmeye yönelik tartışmalarda illaki oluyor bu tip şeyler fakat burada ben bir haklılık göremiyorum. Haklı değilsiniz, olmayacaksınız. Açık şekilde kişisel saldırı yaptınız. Kuklacı olmadığı aşağıda kesinleşmiş bir kullanıcı var. Denetçi açıklamış bir iz bulunamadığını ama siz kullanıcıyı kuklayı boşverelim "kibele düşmanı" ilan ederek kişisel saldırı yapmışsınız. Dediğim gibi haklı değilsiniz. Söylemeye devam edeceğim. Son olarak benim yaptığım katkı, sizin dilinizin görevi değil. Bu yaptığınız daha yanlış. Kullanıcıların şevkini kırıyorsunuz. Devam ediyorsunuz. Belirtiyorum, patron psikolojisine giren çoğu hizmetlinin de görevinin alındığı görülmüştür. Umarım siz de bunu anlarsınız. Bu sizin kaba üslubunuza vereceğim son cevap. Eğer görevinizi hatırlar ona göre bir üslup kullanırsanız sizi muhatap alabilirim. İyi çalışmalar @Vikiçizer. --Tuğkan (mesaj) 13:53, 28 Ağustos 2017 (UTC)
@Tuğkan. Dediğim yoldasınız, Vikipedi'yi laf kalabalığı ve trol faaliyetlerinden uzak tutacağız. Daha önce de dediğim gibi madde açamadan sayfalarca gerek hizmetlileri gerekse diğer kullanıcıları lüzumsuz meşgul etmeye laf dalaşına girmeye hazırsınız, ansiklopedik anlamda birşey katmayı düşünmeyen kullanıcıları uzak tutmaya kararlıyız. Bu işleri bırakın diye bir kaç kez uyarılmıştınız, silsileye başlıyoruz, 1 gün. Vikiçizer (mesaj) 18:54, 28 Ağustos 2017 (UTC)
  • Vikicizer, "Vikipediye kayıtlı olanların daha çok ansiklopedik işlerle uğraşacağı varsayılır, daha doğru dürüst iki ansiklopedik madde açamadan, bu işlere girişmek sırıtır, kabul görmez ve son buldurulacağı günü bekler." dedin ya, bunların çoğu zaten eski kullanıcı ve artık engellenmiş olan kimseler. Bunlara lütfen müsaade etmeyin, gereksiz tartışmalarla vaktimizin alınmasından başka bir şeye neden olmayan kullanıcılar varsa burayı korumak için yetkilerinizi kullanmaktan çekinmeyin.--RapsarEfendim? 18:39, 18 Ağustos 2017 (UTC)
Detaylı bir denetleme gerçekleştirdim ve kullanıcılar arasında teknik bir çakışma göremedim. Ancak şunu da belirtmek istiyorum; teknik bir çakışma gerçekleşmediği kullanıcı ya da bu sayfalara yorum yapan bazı kullanıcıların kukla olmadıkları anlamına gelmiyor. Bu sayfada adı geçen ve davanın konusu olan Hile19, yine bu sayfada yorum yapan Tuğkan geçmişte bu sayfalarda bulunmuş kişiler. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Bu kullanıcılar ile ilgili gözlemim sürüyor olacak. Diğer kullanıcılardan da ricam, bu kullanıcılara dair şüpheli hareketleri denetçilere bildirmeleri olacaktır. Ayrıca, topluluğu kaosa sürükleme şeklinde bir tartışma konusu yaratılır ise çekinmeden engelleme işlemini gerçekleştireceğimi de bilmenizi isterim. İyi çalışmalar. e.c. 21:51, 18 Ağustos 2017 (UTC)
Sizin bu cümlenizin tek açıklaması benim kukla olduğum. Bu durum hoşuma gitmedi benim. Kuklacılık politikaları açık açık belli. Ben terk ettiğim hesaptan oy kullanmadım, tartışmaya girmedim, üstünlük sağlamaya çalışmadım. Hatta değişiklik bile yapmadım. Hesapta kalıcı engellenmedi. Bu durumda ben kukla olmuyorum. Gayet açık seçik ortada. Böyle bir ithamı kabul etmeyeceğimi baştan söyleyeyim size. Bu iki oldu. Daha önce bir kullanıcı ile de kuklacılıktan suçlandım ama bu bir denetçi tarafından yapılıyor ve hoş değil. Kabul edilebilir değil. Bütün topluluk önünde sizden ricam, beni kuklacılıktan engellemeniz (Kimin kuklasıysam, eğer aynı şeyden bahsediyorsak büyük ihtimal diğer kullanıcılar da görecek kukla olmadığımı) ya da eğer engelleyemiyorsanız istifa etmeniz. Ben bu mesnetsiz iddianın peşini bırakmayacağım. Hile19 kuklaymış oymuş buymuş beni ilgilendirmez. Kendisi çok garip şekilde olumlu karşılamış bunu ama ben karşılamıyorum ve bir açıklama bekliyorum. Ya beni kuklacılıktan engelleyin, ya da görevinizi yapamadığınız için beni kukla ilan etmenize rağmen gereğini yapamadığınız için istifa edin. Son olarak kaos falan demişsiniz Umarım sözünüzün erisinizdir, engellediği an yazdığı mesaj kullanıcının. Bu konuyu da takip edeceğim. Bu ithamı kabul etmiyorum, etmeyeceğim. Eğer gerekli bir cevap alamazsam bütün aktif vikipedi kullanıcılarını buraya pingleyeceğim. Ya beni kimin kuklasıysam artık engelleyecekseniz kuklacılıktan bütün topluluk görecek kukla politikasını karşılamadığını, ya da istifa edin. Bu itham bir denetçiye yakışacak bir itham değil. Hile19'a böyle bir denetçi isteği açıldı, şüpheli diye kendisine ılıman yaklaşan ve kaybetmek istemeyen ben de bir anda aynı konuma düşüyorsam gerçekten çok yazık. Ne tehdit edilmediğim kalmış, ne kukla ilan edilmediğim kalmış. Sebebi de bir kullanıcının üstünü hemen çizmeyelim demem. --Tuğkan (mesaj) 14:11, 28 Ağustos 2017 (UTC)
  • Burayı okuyanlarda herhangi bir kafa karışıklığına fırsat vermemek için yazdığım şu mesajı not düşeyim. Elmacenderesi'ne gösterdiği ilgiden dolayı tekrardan teşekkürler. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:29, 18 Ağustos 2017 (UTC)
  • e.c. incelemeniz ve böyle bir iftirayı üzerimden kaldırdığınız için teşekkür ederim. İnşallah insanlar iyice araştırmadan birbirlerine boş iftiralar atmazlar. 6 günlük tatilimden döndüm ve aynı şekilde Vikipedia sitesine katkı sağlamaya devam edeceğim. Bütün herkese iyi günler dilerim.--Hile19 11:38, 26 Ağustos 2017 (UTC)