Vikipedi:Kaliteli madde adayları/2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Finali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 09:40, 28 Ağustos 2013 (UTC)

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finali[kaynağı değiştir]

Madde 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın final maçıdır. SM olan 2010 FIFA Dünya Kupası finali maddesi örnek alınarak oluşturuldu ve tamamiyle özgündür. Kısıtlı sayıdaki kaynaklar güzel bir madde oluşturulduğunu düşünüyorum. Kısıtlı olsada, kaynaklar tek bir siteye bağlı değil. Maddede bulunan 79 kaynak tek tek arşivlendi. Kadroların olduğu bölüme yakında birde diziliş grafiği yerleştirilecek.(Yerleştirildi) Bunun yanında maddede; Yıldızlar Buradan Yükseliyor!, Noël Le Graët, Yugoslavya U-20 takımı ve Issa Hayatou isimli kırmızılıkların sorun olmayacağını düşündüm. Sadece bu kadar kırmızı var. Lakin bunların arasında olmazsa olmaz denilen madde varsa açacağım. Yorumlarınızı, + ve ya - oylarınızı belirtiniz lütfen. Maddeyi elimden geldiğince düzeltmeye çalışacağım. Bunun dışında maddede bana destek gösteren, benimle beraber maddenin düzenlenmesini ve eksiklerin giderilmesini sağlayan Rapsar'a teşekkür ediyorum. Ortak bir çalışma sonucunda güzel bir iş çıkardık diye düşünüyorum.--SAİT71 (mesaj) 11:20, 27 Temmuz 2013 (UTC)

  • Destek Destek Emeği geçenlerin ellerine sağlık.--B.S.R.F. 💬 17:43, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Finale yakışır bir madde olmuş. :) --Ozankra (mesaj) 18:01, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık, daha önceden okuduğum ve az da olsa katkıda bulunduğum bir madde. Kalan kırmızı bağlantılar açılsa da bu maddenin anlaşılmasına bir katkı sağlamaz, bence. Tek sıkıntı resimler, onlar da kısa sürede çözülecek umarım.--RapsarEfendim? 17:03, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Yorum Yorum Resimler için şuanda birşeyler yapıyorum. Orijinal fotoğrafları istedim. Cevap bekliyorum çeken kişiden. İnşallah gönderir ve orijinal halini yükleyebilirim. Twitter üzerinden iletişim kurduğum için biraz sıkıntı. Her zaman ulaşılmıyor kişilere :)--SAİT71 (mesaj) 17:50, 29 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Ben herhangi bir sorun göremedim. Güzel olmuş.--i.e.msj 09:46, 30 Temmuz 2013 (UTC)
Yorum Yorum Maddede bulunan diziliş grafiği için ben teşekkür ediyorum. Maddenin gelişimi ve anlatımı açısından oldukça gerekli birşeydi.--SAİT71 (mesaj) 14:51, 30 Temmuz 2013 (UTC)

Yorum Yorum

  • elinize sağlık, gayet temiz bir dille hazırlanmış. ben de biraz yazım düzeltmesi yaptım. bir iki de notum var madde içinde.
  • virgül yerine noktalı virgül kullanımı vardı, onları değiştirdim.
  • ara başlıklar gerektiği gibi paragraflara bölünmüş. eğer bu doğruysa, şuradaki Bir bütün niteliğindeki paragrafı tekrardan alt paragraflara ayırmasak daha iyi. Konu aynı çünkü buralarda denerek düzenlemenin geri alınması hakkında ne düşünürsünüz? eğer o doğruysa buradaki bütün paragraf aralarını kapatmak mı gerekiyor?
  • skor levhasında 0-0 yazıyor. oysa maç 4-1 bitmiş. penaltılar sonucu olması zaten ayrıca söyleniyor. ispanyolcada yanına parantez içine yazmışlar. o da olabilir ama böyle kalmaması gerekir diye düşünüyorum. skor skordur.
  • tabloda rakip başlığı altındaki isimler ortalanmış, bayraklardan da kaynaklanan dağınık bir görüntü ortaya çıkmış. aynı şekilde ayrıntılar tablosu da dağınık. bir çözüm bulunabilir mi?
  • resim sıkıntısı söylenmiş. önemli.
  • sait'in sunumda söylediği kırmızılar madde için önem taşıyor. açılsa iyi olur.
  • 'şöyle sevindik, böyle mutluyuz' vb. ifadeler bana ansiklopedik görünmese de futbol muhabbeti böyle birşey galiba.. :) --kibele 10:13, 4 Ağustos 2013 (UTC)
* Cevap Cevap İki madde paragraf bakımından karşılaştırılamayacak nitelikte. Orada bir seçme var, burada bir eleme süreci var. Fransa tık diye birini seçiyor bir yerde, burada elemelerden başlatıp, turnuva içindeki elemelerle devam eden bir süreç var. Maç 4-1 bitmiyor, maç 0-0 bitti denir. Penaltılar ekstradır futbol maçlarında genel kullanım bu şekildedir. Kırmızıların neden önem taşıdığı belirtilmeli.--RapsarEfendim? 11:19, 4 Ağustos 2013 (UTC)
paragrafla ilgili açıklama yeterli değil, diğer kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. - burada maç bitti denmiyor, skor tablosunda 0-0 görünüyor. oysa tabloya maçın sonucu yansır. - "86. dakikada sağdan korner kullanan Fransa, Bosetti arka direğe sert bir şut çıkardı ancak Uruguay kalecisi De Amores topu tekrar kornere gönderdi." cümlesi hâlâ bozuk. - "Kurum adlarına gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmamalı" ben de bunu tercih ederim ama bundan emin miyiz? - kırmızılar önemli. --kibele 11:32, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Kibele, hiç maç izledin mi yahut iddia gibi oyunlar oynadın mı bilmiyorum ama skor tablosu bu şekilde gösterilir. Cümleyi de düzelttim. Kesme işareti tercih meselesi değil, maddesine bakarsan görebilirsin kuralı. Kırmızılar neden önemli, açıklanmalı.--RapsarEfendim? 11:38, 4 Ağustos 2013 (UTC)
hiç maç izledin mi diye başlayan kısım kişisel yorum,yapmayın bence.. kırmızılar önemli. --kibele 11:46, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Kişisel yorum değil, maç izlemediysen bunları bilemezsin ki. Ben de kriket maçı izlemedim mesela hiç, skor sistemini bilmiyordum ve bu yüzden kriket maddelerini anlayamıyordum.--RapsarEfendim? 12:11, 4 Ağustos 2013 (UTC)
kişisel yorum, çünkü söylenenle değil, söyleyenle ilgileniyor. --kibele 12:32, 4 Ağustos 2013 (UTC)
O kişi futbol maçı izlememişse, söyler misin ben o kişiye nasıl anlatacağım futbolda skor gösteriminin doğru olduğunu? Aslında anlattım da, işte ısrar ediyorsun her nedense, ben anlayamadım neden.--RapsarEfendim? 12:38, 4 Ağustos 2013 (UTC)
önce şunda anlaşalım. biz burada hiç kimseye diploma sormuyoruz, yeterlik belgesi istemiyoruz. bırak maç izleyip izlemediğini, fizik kanunları hakkında nasıl olup da içerik değiştirdiğini bile sormuyoruz, soramayız. kaldı ki içerik değiştirmedim, bir soru sordum ve tatmin edici cevap alamadm. benim konu hakkında fikrim olmadığı varsayımını öne sürerek ve üstelik bunun doğruluğundan da çok emin olarak, söylediğim sözü değersizleştirmeye çalışıyorsunuz ki aynen şurada yazar. eğer ortada bir yanlış varsa, başka kullanıcıların yorumlarıyla ortaya çıkar, sizin ısrarınız nedir? şimdi diğer kullanıcılar için bir sorum var. maçlardaki tabelalarda ve gazete haberlerinde maçın skoru nasıl verilir? --kibele 12:46, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Kibele daha nasıl tatmin edici cevap vermemi bekliyorsun? Skor gösterimi bu şekilde işte, ben mi koydum bu futbolun kurallarını? Bu şekilde, daha nasıl izah edeyim sana? Örneği var burada da.--RapsarEfendim? 12:53, 4 Ağustos 2013 (UTC)
verdiğiniz örnek vikipedi'den.. ki zaten ben de bunun sıkıntılı olduğunu söylüyorum. ilk bakışta yanlış bilgilendirme oluyor. ben, stadyumlardaki skor levhalarında ve gazetelerde skorlar nasıl veriliyor diye sordum. --kibele 12:58, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Önemli olanlar tabelalar değil, kurumların kayıtlarıdır. Maddede var FIFA'nın maç raporu.--RapsarEfendim? 13:05, 4 Ağustos 2013 (UTC)
önemli olan maddeyi açan birinin, tıpkı stadyumdaki tabelaya, tıpkı gazetedeki habere bakan kişi gibi ilk anda maçın sonucu hakkında doğru bilgilenmesidir. altındaki küçük puntolu yazıyı ya da maddeyi okumadan bunu öğrenmeli. fifa resmi kurum, sonucu ve nasıl alındığını detaylı olarak verebilir. --kibele 13:09, 4 Ağustos 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap Kibele'ye yorumları için teşekkürler. En azından her konuya ilgi gösteriyor ve tepkisiz kalmıyor. Bende elimden geldiğince sorulara yanıt vereyim:
  • Öncelikle çok tartışılan skor belirtme konusunda niye öyle yazdığımı açıklayayım. Ben İngiltere Lig Kupası finalleri maddelerini açarkende İngilizce'de hep bu tür bir kullanım görüyordum. Örnek: 2001 Football League Cup Final. Seri penaltı atışları bir skor değil sadece kazananı belirlemek için başvurulan bir yöntem. Mesela seri penaltı atışları 20lere 30lara kadar çıkabiliyor. Örnek olarak 24-23 biten bir sonucu tabloda göstersek hoş durmayacaktır. Bu sebeple diğer dillerde de kullanılan bu yöntem bana göre daha doğru ve estetik görünüyor. Örnek olarak yine İngilizce'deki 1994 FIFA World Cup Final maddeside bu şekilde. Sonuç olarak penaltı atışları sonucu kazananın belirlendiği tüm final maddelerinde bu uygulamayı gördüm ve uyguladım. İspanyolca maddede hiç bir açıklama bile yok. Bence orası örnek alınacak kalitede olmamış. Birde yine aynı maddedeki Resultados başlığı altındaki skor yazımına dikkatli baktığımızda bizim bilgi kutusundaki gibi bir kullanım söz konusu. Mesela orda 0-0 yazmış ve altına (4-1 pen) şeklinde belirtmiş. Aynen kullandığımız mantık.
  • Bayrakları düzeltmeye çalışacağım. Bencede bu şekilde düzensiz görünüyorlar. İstek yapıldı Yapıldı
  • Kırmızılıklar, maddeyi anlamak adına önemliyse açılmasında sorun yok tabiki.
  • Oyuncu ya da teknik ekip yorumları genelde tüm maddelerde yorumlar başlığı altında kullanılan bir kısım. Bence maddeye zenginlik katıyor. O anda maddeyle alakalı kişilerin tepkileri yer alıyor.--SAİT71 (mesaj) 14:16, 4 Ağustos 2013 (UTC)
kestirip atmadığın, ayrıntılı açıkladığın için teşekkürler sait. - hiç değilse, alttaki penaltılı sonucun puntosunu büyütmek düşünülebilir. ne de olsa maçın sonucu ve finali belirleyen o.. böylece, bunun sadece vikipedilere özgü bir gösterme tercihi olduğunu, futbol kuralı olmadığını görmüş olduk - bayraklar böyle daha iyi, ayrıntılar başlığındaki tablonun da biraz derli toplu olması iyi olur. - organizasyonun resmi şarkısı, kendisinden alıntılar yapılan, kazanan takımın federasyonunun başkanı ve mümkünse kupayı veren kişinin maddeleri elbette maddeye katkı sağlar. bir de ben ceza yayı iç bağı verdim. açılmayacaksa da uygun bir yere yönlendirilebilir. - tepkilerle ilişkili kısmın ansiklopedik olmadığı konusunda haklı olduğumu bildiğim kadar bunun bir gelenek olduğunu da biliyorum, söylemeden geçemedim sadece. - 'Yapılan (yaptığı)', bunun neden iki kez tekrarlandığını anlayamadım. - son olarak, paragraflar konusundaki fikrini de duymak isterim. - eline sağlık. --kibele 16:27, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Rica ediyorum. Penaltı ile kazandı puntosunu <span> kodu kullanarak büyültebilirim tabiki.(İstek yapıldı Yapıldı) Kırmızılıkları açmak benim için sorun değil. Ben maddeyi Km adayı gösterebilmek için onları en sona bırakmıştım. Ceza yayınıda araştırıp açabilirim. Yaptığı (yapılan) kısmını bende çok anlamadım ama FIFA'nın resmi internet sitesinde iki adet sayı verilmiş. Bende aynısı gibi yazdım. Paragraflar kısmını tam anlayamadım ben ne gibi bir şey yapalım? --SAİT71 (mesaj) 17:00, 4 Ağustos 2013 (UTC)
anlaştık. paragraf konusu şöyle: burada da doğru uygulandığı gibi, paragraflar konuya bağlı olarak bölünebilir, okumayı da rahatlatması açısından. oysa şurada Bir bütün niteliğindeki paragrafı tekrardan alt paragraflara ayırmasak daha iyi. Konu aynı çünkü buralarda denerek düzenleme geri alındı. bu konuda ne düşündüğünüz önemli, çünkü eğer bu doğruysa diğerinin geri alınması yanlış. eğer o doğruysa buradaki bütün paragraf aralarını kapatmak mı gerekiyor? --kibele 18:19, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Açıkçası Türkçem okulda hep 4 civarında oldu. En kötü 3 oldu ama hiç zayıf olmadı. Çok sevdiğim bir dersti. Ancak bu konularda çok tecrübeli ve bilgili sayılmam. Keza yine ayırma işaretlerinde felanda aynı. Yinede yorumumu söyleyeyim. Ben örnek olarak iki takımın turnuvaya nasıl katıldığını belirten başlıkta parafrafları takımlara göre ayırdım. Yani Fransa xxx xxx xxx takımlarıyla xxx grubunda yer aldı... Paragraf, Uruguay xxx turnuvasında xxx grubunda xxx xxx xxx takımlarıyla aynı grupta yer aldı ve turnuvaya katılma hakkı elde etti gibi. Şimdi Türkçe'ye göre bu yaptığım doğru mu yanlış mı onu bilmiyorum. Ben yaptığımın doğru olduğunu kabul ederek bu şekilde ayırdım. Ben bu konuda, internetten araştırıp fikir belirtsem daha doğru olacak. Paragraf konusunu iyice bir araştırayım :)--SAİT71 (mesaj) 18:31, 4 Ağustos 2013 (UTC)
  • Maddedeki tüm kırmızılıklar giderilmiştir.--SAİT71 (mesaj) 17:51, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Destek Destek Gayet iyi, elinize sağlık :)--вяí¢αи76ileti 13:32, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Destek Destek Büyük emekler sarf ettiğinizi bildiğim ve kriterlere uyduğunu düşündüğüm, güzel bir madde. Emeklerinize sağlık.--Hobbit28ileti alpi 18:06, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.