Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Mzahid

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yeterli destek oyunu alamadığından hizmetli seçilememiştir. --M. M. ileti 08:42, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 9
 Destek: 2
 Karşı: 7
 Tarafsız: 0
 Oran: %22,22

Mzahid[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 14:59, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Mzahid (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipedi'ye 2005 yılından beri katkıda bulunuyorum. Wikipedi'nin olumlu ve istikrarlı gelişmesi için elimden geleni severek yapmaya çalışıyorum. Özellikle Bilişim alanında ülkemizde bilimsel içerik olarak yeterli çalışmalar yok. Bilişim terimlerinin büyük bir bölümü hala literatürümüzde yer almıyor veya yabancı adları kullanıyoruz. Özellikle wikipedi'nin bu görevi en iyi yerine getireceğine inanıyorum ve elimden gelen katkıyı yapıyor sizlerinde yapmanızı bekliyorum. Hedefim daha zengin, daha güvenilir, bilime katkısı olan bir Wikipedi'dir. Bunu gerçekleştirebilmek için Wikipedi Hizmetli adayı oldum. Geçmişte hatalarım, yanlış anlamalarım, ısrarlarım mutlaka olmuştur. Görüşlerinizi bekliyorum. --Mzahid 14:59, 10 Temmuz 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı 20 Mayıs 2008 tarihinde telif uyarısı almış ve yine bu tarihte yüklediği bir sürü resim VP:HS#R/M#4'ten silinmiş -bir örnek-. Bunlar da -bana göre- politikaları iyi bilmediğine işaret. Ve Vikipedi'de geçirdiği bu dönemde gönderdiği iletilere imza atma alışkanlığı dahi kazanamamış.  Burak ileti 15:40, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Burağa katılıyorum.Bana göre biraz daha zaman geçmeli.--Selim Hoca 13:55, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Henuz erken. Citrat 06:34, 14 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Değerli Mzahid katkılarıni saygı ile izliyorum ama gereken hizmetli alışkanlıkları uygulamıyorsun. Iyi bir ölçüt olarak bu sayfaya [1] göz atarsan kendi gelişimine katkıda bulunursun. Hizmetli başvurun henüz erken görünüyor. Iyi çalışmalar. --Zentukmesaj 09:58, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı--Açıkcası bende henüz erken olduğunu düşünüyorum. Vikipedi'de hizmetlilerin görevleri dışardan kolay görülsede gerçekten zor bir iş. Özellikle en büyük gereksinimleri deneyimli olmaları. İlerleyen zamanlarda gerekli deneyimi kazandığında tekrar başvurmasını öneriyorum.--Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 12:55, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıdaki görüşlere katılıyorum. --DsMuratileti 14:26, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Telif uyarısı almış olabilir. İlk geldiğinde Vikipedi'yi tanımamış olması gayet normal ama şu an için gerek SD devriyeliği, gerek madde yazımı, gerekse de politikalara hâkim olması konularında kendini kanıtlamalı. Ben de şimdilik hizmetlilik görevi için uygun olmadığı görüşündeyim ama bir dahaki sefer niçin olmasın? --Danbury ileti 21:18, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]
  • Politikalara iyice hakim olmadığını, Viki'de yeterli zaman geçirmediğini, ancak değerli katkıları olan arkadaşımızın, hizmetli olmadan da güzel çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Levent Abi ileti 21:21, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.