Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Kaan 123

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yeterli destek oyunu alamadığından hizmetli seçilememiştir. --M. M. ileti 12:49, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 8
 Destek: 0
 Karşı: 8
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Kaan 123[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 08:26, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Kaan_123 (MesajKatkılarİstatistikler) – {{{Açıklama}}}



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Babil Kutusunda Yazdığı Gibi İlköğretim öğrencisi.Bu Görevi Yapabileceğini Sanmıyorum--Selim Hoca 09:13, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı-- Ben yaşından çok Vikipedi'de ki bilgisine bakıyorum, zira yeni nesil gerçekten çok zeki. Kaan'ı özellikle SR konusunda zevkini biliyorum çok güzel fotoğraflar sayesinde SR oldu. Vikipedi'ye çok güzel katkıları da var. Ancak her zaman söylediğim gibi zamanla kazanması gereken deneyim kendisinde hala yok. Yani Vikipedi politikalarına yeterince hakim değil. Mesaj sayfasındaki uyarılardan da açıkca görülüyor. İlerde tekrar başvurabilirsin. Unutmadan Murat'ın da dediği gibi buradan çıkacak olumsuz bir sonuç seni asla Vikipedi'den vazgeçirmemeli. Değerli katkılarının devamını dilerim. --Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 13:02, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı İlköğretim öğrencisi olabilir. Bence bu önemli değil. Önemli olan Vikipedi kurallarını ne denli bildiği. Değişiklik sayısı az. Ayrıca Son değişiklikler kısmında adını göremiyorum. Yani biraz uğraşması lazım. Ama yaşı bence önemli değil. Belki ileride olabilir. Henüz erken. --Lord Lєəthєrfəcє ileti 13:01, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Kendisinin ilköğretim öğrencisi olduğunu bilmiyordum; yeni öğrendim. Herhangi bir hizmetli adayının yaşı ve tahsilinden ziyade, kurallara hakimiyet, Vikipedi deneyimi vb. konuları göz önüne almamız gerekli bence. İşte bu hususları dikkate alarak bir değerlendirme yaptığımda, maalesef karşı oyu veriyorum. Kaan 123, Bora'nın da belirttiği gibi özellikle Seçkin Resim alanında Vikipedi'ye çok katkı sağlamış bir arkadaşımız. Vikipedi konusunda kendisini biraz daha geliştirip, Vikideneym kazanıp, daha sonra başvurması daha iyi olabilir bence. Ayrıca Kaan 123'e de bir not: Sakın ola ki buradan çıkacak olan herhangi bir yöndeki sonuç sizi etkilemesin. Sizin gibi değerli ve kendini geliştiren kullanıcılara ihtiyacı var Vikipedi'nin... --DsMuratileti 13:15, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Yaş kesinlikle çok önemli bir husus.Zira hizmetli olacak kişiler gerektiğinde vikipedistler arasında arabulucuk yapmalı gergin ortamları yatıştırmak ve konulara temkinli bakmakla yükümlüdürler.Buda ancak ve ancak hayat ve vikipedi tecrübesi ile olur.Hayat tecrübesini bir tarafa bıraksamda vikipedide politikalara ve yönergelere hakim olmasının zamana bağlı olduğunu düşünüyor karşı oy veriyorum.--Kadirmesaj sayfam 19:24, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı - Henüz sadece 1057 değişiklik yapmış bir kullanıcı. Değerli katkıları var, yaşı da pek önemli değil, ancak henüz yeterince Vikipedi ve yönerge deneyimli olduğunu düşünmüyorum.Khutuckmsj 20:05, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı politikalara ve işleyişe ne kadar hâkim olduğunu bilemiyoruz. buradaki kendini tanıtma şansını da kullanmamış ne yazık ki.. bu yüzden hizmetli adaylığı için olumlu diyemiyorum, vikipedist olarak katkılarını sürdürmesini diliyorum. ancak, yaşla ilgili yorumlar hakkında bir şey söylemek isterim. vikipedideki ilk zamanlarımda iki vikipedistin tartışma gibi başlayan, sonra birinin soğukkanlı yaklaşımıyla tatlıya bağlanan konuşmasına tanık olmuştum. biri vikipedinin bildiğimiz en küçük, diğeri en büyüklerinden biriydi yaşça.. ancak doğrusu o konuşmada kim 14, kim 64 yaşında, anlamak mümkün değildi.. demem o ki, küçüklere yapamazsın demek bizi büyüklerin yapabildiğini baştan kabullenmeye de götürebilir ki külliyen hatalı ve de taraflı bir yaklaşımdır bence. küçükleri sevip, büyükleri saymak, bu tür bir işbirliğinde kaçınmamız gereken bir yaklaşım.. --kibelemesaj 13:22, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  • Karşı olanların yorumlarını haklı bulsam dahi şu an için tarafsız kalıyorum. Belki ileride incelemeelemani 00:15 , 27 Temmuz 2008 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]
  • Yorum Yorum Yukarıda yazılanları hayretle okuyorum. Vikipedistleri neye göre, hangi hakla ayrımcılığa tabi tutuyorsunuz? 40-50 yaşlarında kullanıcıları seçerken "bu adamlar çok yaşlı, emekliliklerinin tadını çıkartsınlar" demediyseniz, öğrenci bir kullanıcıyı da sırf yaşından ve durumundan dolayı diğerlerinden ayırmazsınız. Bir yetersizliğini gördüyseniz söyleyin. Ben de hizmetli olabilecek kadar deneyim sahibi olduğunu sanmıyorum ama nedir bu yaşını yüzüne vurmalar? Unutmayın lütfen, nice ilköğretim öğrencileri büyüdü bu Vikipedi'de; şimde lise, üniversite öğrenciler oldu onlar. Akıl yaşta değil, başta. Somut ve akılcı gerekçeler sunun lütfen. --Danbury ileti 20:53, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Danbury'ye katılıyorum, yaş hizmetli seçiminde bir ölçüt değildir. Eğer olsaydı, her hizmetli adayından yaşını açıklamasını isteyebilirdik örneğin. Böyle bir durum olmadığına göre, hizmetli adayının yaşını olumsuz oya gerekçe göstermeyi doğru bulmuyorum. Bu gibi gerekçeler konusunda şu kısım da incelenebilir. Lütfen oylarımızı gerekçelendirirken hassasiyet gösterelim. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:47, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence de kullanıcının yaşıyla ilgili yorumda bulunmak hoş değil. Ve de hizmetlilik için daha zaman geçmesi, bu sürede daha çok deneyim kazanması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler.  Burak ileti 11:15, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Yaşın ölçüt olmadığı konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bunun dışında Kaan'dan yukarıdaki soruları cevaplamasını beklerdim ya da en azından açıklama bölümünde bir iki cümle görmeyi. Elbette bunlar da zorunlu değil ancak adayın daha iyi tanınması açısından fikir verebilirlerdi.--Gökhan 12:09, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.