Vikipedi:Bilge/Arşiv 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi

BEDEZ'in kelime anlamı nedir ?[kaynağı değiştir]

  • Soru BEDEZ sözcüğünün kelime anlamı nedir?

Tarihçesi nedir? Başka dillerde de anlam karşılığı var mıdır? Fransa'da soyadı olarak kullanılıyor,ben Türkiye'de yaşayan bir Türk vatandaşıyım ve benim de soyadım BEDEZ. yardımcı olursanız sevinirim, ya da hangi kuruma veya şahıslara başvurmalıyım bu konuda aydınlatırsanız sevinirim TEŞEKKÜRLER

Cevap Cevap Merhabalar. Divânu Lügati't-Türk Dizini'nde bedhez veya bedez olarak geçmekte ve 'heykel, put' manalarına gelmekte. İnternet yoluyla aradığınız bilgiye ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Nazif İLBEK 20:47, 7 Şubat 2012 (UTC)

Tuvalet deliklerinde zamanla oluşan sarı madde nedir nasıl oluşur ve nasıl temizlenir?[kaynağı değiştir]

  • Soru Tuvalet deliklerinde zamanla oluşan sarı madde nedir nasıl oluşur ve nasıl temizlenir? Bu imzasız yazı Horizonblood (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sidikteki bazı minerallerin zamanla birikmesi sonucu oluşur. Az miktarda ise beyaz sirke döküp bekleterek temizleyebilirsiniz. Problem ciddî ise jilet ya da keskin bir bıçakla ellerinizi yaralamamaya dikkat ederek temizleyebilirsiniz.--Abuk SABUK msj 17:55, 12 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Suda bulunan minerallerin zemin gözeneklerine tutunması ile oluşan tabaka çaydanlık ve ketıllarda da oluşur. Ama tuvaletlerin beyaz zemini nedeniyle kötü görünür. Piyasadaki kireç sökücülerle kolayca temizlenebilir. Şamil Demir 18:12, 12 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhabalar. Bahsi geçen ortamda, arşivleme işlemi botlar tarafından otomatik olarak yapılmaktadır, isteğe bağlı arşivleme mümkün değildir. Ama sitenin arşivlenmemesini isteyebilirsiniz. Daha hızlı olarak arşivlenmesini sağlamak için, siteye diğer benzeri sitelerden veya dizinlerden link verilmesini sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Saygılarımla. Nazif İLBEK 16:24, 16 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Ben şu sayfayı kullanıyorum. Kullanımı göreceğiniz üzere çok basit. URL'yi, tarihi vs. doldurup göderiyorsun. Birkaç saniyede hazır oluyor.--Abuk SABUK msj 21:29, 21 Şubat 2012 (UTC)
İstediğim buydu. Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.--RapsarEfendim? 21:39, 21 Şubat 2012 (UTC)

yay hesaplamaları (makine elemanlar-machine design)[kaynağı değiştir]

  • Soru Poweriser adlı üründe örnek olarak görebileceğiniz gibi 60-70 derecelik bir daire şeklindeki metalin yay olarak kullanımı söz konusu olursa, bu yayın mukavemet hesaplamalarını nasıl yapabilirim? --Fark90 (tartışma) 17:45, 6 Mart 2012 (UTC)

Osmanlıca'da cümle[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba! Bu cümleyi Osmanlı alfabesi ile yazmak istiyorum, ama alfabeyi çok iyi bilmiyoruz: "Bu zat-ı muhteremlerin Osmanlıca'ya vâkıf olma yolunda istidâdları vardır" (en:Category:User ota-1). İşte girişimim: "Osmanlıcaبو زات محترمارن عثمانلوجهيه وقف ولمه يولمونده استعدادلمرى واردر" Hataları var mı? Lesgles (mesaj) 16:43, 30 Nisan 2012 (UTC)
Cevap Cevap
  • doğru imlâlı cümle "بو ذات محترملرڭ عثمانلوجه يه واقف اولمه يولنده استعدادلرى واردر"
  • zât "kişi; kendi" ذات (doğru) زات (yanlış)
  • muhteremlerin محترملرڭ (doğru) محترمارن (yanlış)
  • Osmanlıcaya عثمانلوجه يه (doğru) عثمانلوجهيه (yanlış)
  • vâkıf واقف (doğru) وقف (yanlış)
  • olma اولمه (doğru) ولمه (yanlış)
  • yolunda يولنده (doğru) يولمونده (yanlış)
  • istidâdları استعدادلرى (doğru) استعدادلمرى (yanlış)

--Kmoksy (mesaj) 13:26, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Besbelli vardı. ;) Çok teşekkürler! Lesgles (mesaj) 15:58, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Sağ Tuşla yeni sekme açarak vandalizm yapılabilir mi?[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar!

http://tr.wikipedia.org/wiki/Daktilo sayfasını incelerken William Austin Burt'ü merak ettim; linkin kırmızı renkte olmasından ilgili sayfanın Türkçe'de mevcut olmadığının farkındayım, ancak niyetim yeni sekme ile ilgili sayfanın mevcut olmadığına dair sayfanın açılmasını sağlamak, sonrasında arama kısmına ismi yapıştırarak İngilizce veya Almanca olarak düzenlenmiş sayfalara gitmekti. Bu sebeple kırmızı renkli görünen William Austin Burt'e sağ tıklayarak "yeni sekmede aç" dedim. Ancak açılan sayfa şu oldu: "http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:95.8.208.197&redirect=no"

Özür dilerim; Vikipedi'de acemi olabilirim; ancak sağ tıklamayla herhangi bir sayfaya da tecavüz edemeyeceğimi biliyorum. Sayın Baki Tuğ'dan da olmayan linke sağ tıklayarak(!) zarar verdiğim(?) için özür dilerim; ancak bana bunun nasıl gerçekleştiği hakkında bir bilgi verirseniz gerçekten minnettar kalırım, böylece başka sayfalara da "yeni sekmede açılması için sağ tıklayarak" zarar vermemiş olurum.

İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim... Herkese kolaylıklar diliyorum. İyi çalışmalar.

Cenk Yüksel yukselcenk@hotmail.com

  • Cevap Cevap Bu vandalizm sizin IP'nizden yapılmış. Bu nedenle IP adresinize bir uyarı mesajı gönderilmiş. Sanırım bir şekilde IP mesaj sayfanızı tıklamışsınız. Eğer bu değişikliği siz yapmadıysanız (bazı durumlarda IP paylaşmak vs. mümkün) mesajı dikkate almanıza gerek yok. Bahsettiğiniz linki ben tıkladığımda ise sayfa oluşturma penceresi çıkıyor. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 22:32, 1 Haziran 2012 (UTC)

Sami Dündar[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, Ben Sami Dündar...Benimle ilgili Vikipedi'de biyografik bilgiye ratlamadım. Bu bilgileri benim mi girmem gerekiyor? Bana yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim Sami Dündar
Cevap Cevap Merhabalar. Sanırım Sami Dündar sayfası sizinle ilgili. Bu sayfayı ansiklopedik bir üslupla düzenleyip geliştirebilirsiniz. <ref>Örnek kaynak</ref> şablonunu kullanarak eklediğiniz bilgilerin sonuna kaynak ekleyebilirsiniz. Ben ve diğer vikipedistlerden gerektiğinde özel mesajla yardım talep edebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK msj 16:56, 2 Temmuz 2012 (UTC)

yedi sekiz hasan paşa hakkında vikipedi sayfanızdaki bir bilginin düzeltilmesi.[kaynağı değiştir]

  • Soru Osmanlı devletinde mareşalllere verilen ünvan muşirlik rütbesidir. konuda belirtilen paşa ünvanı generallere verilir. bunu düzeltirseniz seviniriz. Bu imzasız yazı 78.168.230.216 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı sayfama alt sayfa eklemek istiyorum.[kaynağı değiştir]

Cevap Cevap Kullanıcı:mertdemİrci/AltSayfa şeklinde açabilirsiniz. "AltSayfa" bölümüne istediğiniz yazıyı yazmak da size kalmış. -- Supermæn (mesaj) 09:01, 9 Ocak 2013 (UTC)

Acaba oluşturduğum sayfaya nasıl bunu yaparım?[kaynağı değiştir]

  • Soru Ben Logan Grove sayfasnı oluşturdum. Fakat oraya diğer sayfalardaki kutucuğu ekleyemiyorum. Nasıl eklerim?-Saygılarımla Article1 Bu imzasız yazı Article1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Eğer bahsettiğiniz şey, bilgi kutusu ise Şablon:Kişi bilgi kutusu'nu kullanabilirsiniz. Eğer bahsettiğiniz şey, alt başlık kutucuğu ise, kutucuğun görünmesi için maddede daha fazla alt başlık olması gerekir. -- Supermæn (mesaj) 09:05, 9 Ocak 2013 (UTC)
  • Soru George Washington Gale Ferris, Jr. başlıklı bir deneme tahtası oluşturdum ama yayına girer mi bilemiyorum. yayına girmesini nasıl sağlayabilirim? ayrıca ingilizce (orjinal) sayfasından nasıl Türkçe sayfaya yönlendirebilirim? saygılar. Bu imzasız yazı Atakan alpknc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sokratik yöntemle aktif öğrenme aynı şeymidir?[kaynağı değiştir]

  • Soru Sokratik yöntemle aktif öğrenme aynı şeymidir? (İsimsiz)

Kutu cola'nın Türkiye'ye giriş tarihi[kaynağı değiştir]

  • Soru Coco cola nın teneke kutu ile Türkiye'deki ilk satış yılını öğrenmek istiyorum.Bu imzasız yazı 94.54.68.208 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Limit,türev ve integralin diğer alan ve bilimlerle ilişkisi ve örnekler[kaynağı değiştir]

  • Soru Limit,türev ve integralin diğer alan ve bilimlerle ilişkisi ve örnekler o kadar araştırdım bulamadım lütfen yardım edin..Bu imzasız yazı OguzhanDemirel35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Neden çoğu bölümün Türkçe'si yok[kaynağı değiştir]

  • Soru Neden yabancı ünlülerin ve aktörlerin sayfalarının türkçesi yok? Bu imzasız yazı Büyükyaman42 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Vikipedi kullanıcı katkısıyla gelişmektedir, eğer bir sayfanın Türkçe halinin olmasını istiyorsanız öyleyse siz açmalısınız çeviri yapamıyorsanız da başka kullanıcalardan yardım alabilirsiniz.

ArcticFox§mesaj 17:31, 31 Mayıs 2013 (UTC)

Deerskender1[kaynağı değiştir]

  • Soru Sayın Vikipedi: Bilge;Değer İskender adlı şahsın uluslararası aydınlar, entellektüeller arasında kitaplaştırdığı ve Twitter.Deerskender!'de de atasözü veya fizik formülleri kapsam ve düzeylerinde olduğu hayretle belirtilebilecek doğal afetsel hale gelen dayatılmış sosyal bilimsel önermeleri; savunduğu, yorumladığı, eleştirel klasik-modern tezler hakkında önceden de belirtildiği gibi sonradan sizlerle uzun mesailer de yapılacak halde; insanlığın vaktini harcamadan, önceden farklı ve uzun konu başlıklı sayfalar oluşturup bastırabilir misiniz? Saygılarla. Değer İskender. Kaynak: Twitter.Deerskender1 Bu imzasız yazı 88.247.6.18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sayın 88.247.6.18; muhtemelen sizin oluşturduğunuz kısa maddenin, Vikipedi'nin bir ansiklopedi olmasını sağlayan topluluk tarafından alınan Hızlı silinme kriterleri uyarınca silinmiş olduğunu anlamanızı ve hoş karşılamanızı isterdim. Çünkü, düzen için her zaman bir düzen olmalıdır, kısaca düzensiz düzen olmaz. Elbette düzgün ve doğru uzun maddeler de olmaz. Bu nedenle pek çok saatini umarsızca buraya harcayıp uzun, doğru maddeler yazan Vikipedistler gibi, sizin de söz konusu istek maddenizi; Vikipedi dâhi olsa kimseye güvenmeyerek ve sorgulayarak, doğrulanabilir kaynaklar ile tarafsız bakış açısıyla oluşturmanızı istediğimi söyleyebilirim. Böylelikle Vikipedi'nin ömrü sizin istediğinizden çok daha uzun olacaktır. Saygılar.--i.e.msj 18:05, 22 Mayıs 2013 (UTC)

"mazda" sayfası oluşturma[kaynağı değiştir]

merhabalar,

ben mazdanın türkiye genelindeki halkla ilişkiler sorumlusuyum.. mazdanın wikipedia da bulunan ingilizce ve japonca metinlerinin çevirilerini türkçe wikipedia ya yüklemek istiyorum.. elimde word ortamında hazırlanmış dosyalar var.. bunları direk olarak yükleyebileceğimiz bir platform var mıdır? mevcut hesabımla "değiştir" sekmesinden istediğim gibi yükleyemiyorum.. metnin içinde resimler de mevcut bunları upload yapamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.. eğer güzel bir mazda tanıtım sayfası oluşturmama yardım ederseniz şirket olarak wikipediaya bağışta da bulunabiliriz..Bu imzasız yazı Mazda tr pr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Vikipedi ticari bir ortam değildir. Mazda araçlarının tanıtımı değil de, ancak modeller veya marka ile ilgili kısa bilgiler verebilirsiniz. Ayrıntılı bilgiyi Mazda sayfasında bulabilirsiniz.--Fikir Mühendisi (mesaj) 08:40, 9 Haziran 2013 (UTC)
Bu arada, resim eklemek için üye olmanız gerekmekte. --Fikir Mühendisi (mesaj) 08:40, 9 Haziran 2013 (UTC)

Ceviri Kontrolu[kaynağı değiştir]

Uzun sure once yapmis oldugum bu ceviri hala kontrol edilmemis gozukuyor, acaba gozden mi kacti, yoksa benim bir sey mi yapmam gerek? Bu imzasız yazı Ekkzorer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

gözden kaçmış, şimdi onaylandı. teşekkürler. --kibele 09:08, 23 Haziran 2013 (UTC)