Vikipedi:Bilge/Arşiv2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Shellac ile ilgili bilgi[kaynağı değiştir]

shellac sadece ağac yüzeyinde kullanılan bir vernik oldugunu biliyorum.Hammadesi,bulundugu yerler ve kullanım sekli ile ilgili bilgiye ulaşmalıyım.özellikle türkiyede ne isimde ve nerede bulunur?

Shellac daha çok en:Assam ve Tayland'ta bulunan adı Kerria lacca olan böceğin dişisinin ağaç üzerine bıraktığı artıkların kullanılmasıyla elde ediliyor. Türkçe deki adı gomalakadır. Detaylı bilgi için Shellac maddesine bakabilirsiniz. --Manco Capac 08:32, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Drive By Wire[kaynağı değiştir]

Fly By Wire okurken Drive By Wire diye bir sistemden bahsedildiğini gördüm. Bu Drive by Wire nedir? NitroCharger

en:Drive by wire maddesinden öğrenebilirsiniz. --Manco Capac 14:05, 3 Temmuz 2008 (UTC)

sol ayak topuk agrialri[kaynağı değiştir]

Birkac aydan beri yurumekte biraz engel buluyorum cunku sol ayagimin topuk arkasi devamli agriyor.Vikipedi sitesinde biraz arastirma yaptiktan sonra bunun barsak bozuklugundan olabilicegini ogrendim. Ben 47 yasinda ve 3 cocuk babasiyim ve bugune kadar cok sukur kotu bir hastalik gecirmedim. Birkac hafta'dan beri uyukularim da bozuk ve her sabah 5 te uyaniyorum. Bu ayak agrisi'nin nerden kaynaklandigini merak ediyourum ve vereceginiz bilgiler icin tesekkur ederim.Bu imzasız yazı GURSEL KUYUCUOGLU (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. - - Danışma masasından taşındı.  Burak ileti 10:44, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, vikipedi doktor değildir. Lütfen bu tip şikayetlerinizi vakit geçirmeden bir doktorla (gerçek bir doktorla) görüşünüz. Benim tavsiyem öncelikle bir ortopediste danışmanız yönünde olacaktır. --Manco Capac 07:35, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Trigonometri[kaynağı değiştir]

merhaba trigonometri isimli bölüme göz atıyordum Dik üçgenlerde bazı açıların trigonometrik oranları isimli başlık altında tanjant90=sonsuz tan270=-sonsuz olarak ve cotanjant0=sonsuz cotan180=-sonsuz olarak tanımlanmış fakat tan90=sin90/cos90 yani 1/0 bununda sonsuz yerine tanımsız olması gerekmiyormu

Sanırım kendiniz durumu düzeltmişsiniz. İlginiz için teşekkürler. --Manco Capac 09:54, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Resim Lisans Secimi[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar şu resim lisanları ile başım dertte . Koyduğum resişmlerin neredeyse tamamını silmişsiniz. Hadi tamam başka sitelere ait olan resimlere ait olan resimleri sildiniz peki benim iznini aldığım resimleri niye sildiniz anlamış deyilim. [1] Bu maddede bizzat resmi ceken şahıstan izin alıp koydum. Üstüne üstlük birde fotorafcı arkadaşla anlaştım resimlerini yayınlamak için.. izinli resimleride silicekseniz beni niye uğraştırıyorsunuz anlamadım..

Sizi veya bir başka kimseyi uğraştırmak gibi bir niyetimiz yok. Zaten burda siz biz yok hepimiz varız. Bu soruynun yeri burası değil lütfen bu sorunuzu Köy çeşmesinde sorunuz. --Manco Capac 07:37, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Altından mıknatıs yapılır mı?[kaynağı değiştir]

dia elementlerden (altın,gümüş vs) dia mıknatıs üretildi mi üretilebilinir mi. Bu metalleri çeken veya bu metallerin çekim alanına girdiğinde hareket sağlayan maddeler varmıdır? Teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 85.102.179.106 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

CEVAP: Saf altından mıknatıs yapılamaz. Ancak altını manyetik bir alanda bırakırsanız, manyetik alanda kaldığı sürece az da olsa mıknatıs özelliği gösterir. Altının demir ile alaşımından ise (en az %20 demir) mıknatıs yapılabilir.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:22, 8 Temmuz 2008 (UTC)


Neden venüs daha sıcak?[kaynağı değiştir]

Güneşe en yakın gezegen merkürse niye venüsün yüzeyi daha scak

CEVAP: Venüsün atmosferi kalın bulut tabakaları ile kaplı. Bu durum sera etkisi yaratarak, ısının yüzeyde hapsolmasını sağlıyor. Merkürün ise atmosferi yok. Bu nedenle yüzey ısısı kolayca kayboluyor. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:31, 8 Temmuz 2008 (UTC)

dosya yükleyemiyorum[kaynağı değiştir]

yeni kaydoldum resident evil 3 sayfasını oluşturuyorum ama filmin afişini yüklemeye çalıştığımda:

Yapmak istediğiniz işlem, sadece Autoconfirmed users, Hizmetliler grubundaki kullanıcılardan biri tarafından yapılabilir.

şeklinde bir hata aldım.Eposta adresim onaylı. Ne yapmam gerekir ? Bu imzasız yazı Dæmon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Aslında viki içi sorularınızı soracağınız yer burası değil, danışma masası. Sorunuzun yanıtıysa şu, bu gibi işlemleri yapabilmeniz, yani "autoconfirmed user" sayılabilmeniz için kaydolduktan sonra dört gün geçmesi gerek. Dört günün sonunda dosya yükleyebilirsiniz. Yapacağınız katkılar için şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 17:22, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar... Video oyunu yapımı sayfası hakkında...[kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki bilgileri klasik bir ansiklopedi kaynağı gibi değilde, bir kitap tarzı anlatılacak wikipedinin bir wikikitap gibi bir bölümü var mı? Oyunu Yapımı hakkında bir kitap oluşturmak için yardım edebilecek birileri var ise yardımlarını bekliyoruz. Yeni başlayanlar ve uzmanlara yönelik bir kitap oluşturulması gerek...

  • Vikikitap zaten mevcut, oyun yapımı ile ilgili kitabınızı orada oluşturabilirsiniz. Konuyu Vikipedi'de sadece ansiklopedik bir anlatımla tanıtım amaçlı kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Bora006 mesaj gönder 13:58, 11 Temmuz 2008 (UTC)

İyi geceler, bir çok web sitesinde araştırmama rağmen CERN'de şu aralar yapılması gereken LHC deneyinin tam tarihini bulamadım! Herkes ne olacak diye tartışıyor ama deneyle gerçekten ilgilenen yok galiba. Acaba bu iki proton ne zaman çarpışacak ? --★Dæmon ileti 23:14, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, aradığınız bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Bu anı bekleyen kişi az değil. Ancak biraz daha beklememiz gerek şuanki takvim Ağustos ayını gösteriyor, iyi çalışmalar--Gökhan 23:31, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Türk üniversite sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba, İngilizce Vikiversite'de School ve Topic alan adları var. Türkçe Vikiversite için düşünüdüğümüz zaman, sistemde hangi alan adlarını kullanabileceğimiz konusunda düşünüyorum. Üniversite öğrencileri için Fakülte: alan adı kullanılabilir. Ancak tam olarak üniversite sistemi nasıl onun hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse. Srhat 13:02, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Pagan ne anlama gelmektedir?

ESKİ OYUNCAKLAR[kaynağı değiştir]

5 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR VE ESKİ OYUNCAKLARINI ATMAK YERİNE BİR KURUMA(VEYA BENZERİ YERLERE) VERMEK İSTİYORUZ.BURSADA YAŞIYORUM VE NEREYE VEREBİLİRİM

Bu konudaki kişisel tecrübem bu tür oyuncakları kimsenin istemediği yönündedir. Gerçi bu yaz için bir TV ve bir firma böyle bir kampanya düzenlemiş idi ama o kampanya da bitti bildiğim kardarıyla. Ben gidip Çocuk Esirgeme Kurumu ile konuşmuş idim ancak kendileri bana oyuncak istemediklerini zaten yeterince oyuncak olduğunu fakat eğer yardım etmek istiyor isem bebeklerin ve çocukların harcamış olduğu sarf malzemelerden yani çocuk bezi, biberon, mama, ıslak mendil, tulum, badi gibi sarfiyati fazla olan malzemeler getirmemi tavsiye etmişlerdi, bilginize. --Manco Capac 13:12, 25 Temmuz 2008 (UTC)

harihi.eski.heykel[kaynağı değiştir]

selamlar.bir.arkadasim.bana.heykel.resmi.gosterdi.1400.yillik.oldugunu.soyluyor. satmak.istiyor.nasil.ogrenebilirim.bana.anlattigi.gore.1400.yil.once.burda.yahudiler.yasamis. onlardan.kalmis.diyor.yarastiriyorum.arastiriyorum.bulamiyorum. o.duneme.ait.heykel.resim.bana.yardimci.olurmusunuz.tam.internet.kullanmasini.bilmiyorum. ama.arama.seylerini.catpat.idare.ediyorum.arabistanin.bir.sehrinde.bulunmus.lutven.burdan.alacagim. komisyon.cok.unemli.benim.icin.Bu imzasız yazı 212.24.224.18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu konuda buradan yardım alamazsınız. Tarihi eser satışı gibi konular kanuni bakımdan sınırlandırılmış konulardır. Kaldıki illegal bir satış içinde bulunmak yani sizin dediğiniz gibi komisyon almak da suç unsurudur ve hapis cezası vardır. Bu konudaki tutumlarınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. --Manco Capac 07:15, 27 Temmuz 2008 (UTC)

Efendim,Adnan Menderes sayfasında Kaynak Belirtilmeli şeklinde bir değişiklik yaptım.Ancak sonuna dalgınlıkla ismimi yazmışım.Sizden ricam oradaki ismi acilen silmeniz.Bu isteğimin nedeni tamamiyle kişisel güvenliğimdir.Acil olarak yardımda bulunursanız sevinirim.

Merkalanmayın böyle bir nedenden ötürü bir şey olmaz. Madelerdeki kaynak sorgulamalarını maddeyi ya da maddedeki kaynaksız gördüğümüz noktayı kaynaksız olarak işaretleyip konunun tartışmasını ise tartışma sayfasında yapıyoruz. Ben sizin için bunları yaptım. Maddeyi inceleyerek sistemin nasıl yürüdüğünü öğrenebilirsiniz. Bu arada bu tür konuları VP:DM de gündeme getirmenizde fayda var. Asıl yeri orasıdır. Kolay gelsin. --Manco Capac 07:19, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Babil'in köyleri[kaynağı değiştir]

  • Babil İmparatorluğu'nun köylerinin, şehirlerinin isimleri ve özelliklerini istiyorum. Acillll!!...Bu imzasız yazı 88.232.199.198 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Arayıp bulamadıysanız Vikipedi'de belki yoktur. Ama, emriniz üzere de kimse o bilgileri size bulmaz veya eklemez. Kolay gelsin.  Burak ileti 17:03, 27 Temmuz 2008 (UTC)
  • Babil devletinin başkenti ile ilgili bilgiyi ve şu anda hangi köyün sınırları içinde olduğu bilgiyi bu sayfadan öğrenebilirsiniz. --Manco Capac 07:24, 28 Temmuz 2008 (UTC)
  • NOT: Sevgili Manco Capac'ın bahsettiği yer Kuzey Babil Devleti'dir. Irak'ta kurulmuş Babil Devleti ile ilgili de araştırma yapmanızı öneririm. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 11:49, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Kuran daki Sure adeti[kaynağı değiştir]

İslam maddesinin 'Musevilik ve Hristiyanlığa göre İslam' konu başlığında Kuran'da 666 sure olduğu yazıyordu.Ama Kuran'da 114 sure,6666 ayet vardır.Ben de bu bilgiyi 6666 ayet olarak değiştirdim.Fakat daha sonra Levent Abi adlı kullanıcı tarafından doğru bilgi yine değiştirilerek eski yanlış haline getirildi.Bunun sebebi nedir?Seçkin madde olarak kabul ettiğimiz bir maddede bir yanlışın üzerine bu kadar ısrarla gidilmesinin Türkçe Vikipedi'mize katkısı nedir?Cevaplarsanız sevinirim.

Bu tür soruların yeri burası değildir. Lütfen bu tür sorularınız için Vikipedi:Köy çeşmesini kullanınız. --Manco Capac 11:24, 30 Temmuz 2008 (UTC)

İplik üreten alet[kaynağı değiştir]

Yaklaşık 9.5 parmak genişliğinde bir tabana monte edilmiş, boyu genişliğinin yaklaşık 4 katı olan elle işletilen iplik üretme aletine ne ad verilir?

hayır değil sekiz harfli

MAHKEME SONUCUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİM[kaynağı değiştir]

KARAR VERİLMİŞ OLAN MAHKEME SONUCUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİM ÖĞRENMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM ONUR ÖNER Bu imzasız yazı 78.163.134.72 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14-08-2008

  • Mahkemenin sonucunu Mahkemenin gerçekleştiği Adalet Sarayından öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden ancak avukatlar yapabilir. Fakat siz ilgili davanın dosya numarası ile mahkeme kalemine telefon aracılığıyla sorabilir ayda en iyisi başta dediğim gibi Adalet sarayına bizzat gidip dosyayı kendiniz inceleyebilirsiniz. Yada bir avukattan konuyla ilgili destek alabilirsiniz. [2] --Manco Capac 07:05, 15 Ağustos 2008 (UTC)
  • Davaya bakan mahkemenin kalemine başvurun.Ör:X Sulh Ceza mahkemesi,X Sulh Ceza Mahkemesi Kalemi gibi--Yürekli 06:15, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Yaklaşık 9.5 parmak genişliğinde bir tabana monte edilmiş, boyu genişliğinin yaklaşık 4 katı olan elle işletilen iplik üretme aletine ne ad verilir?Bu imzasız yazı 78.173.175.43 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18-08-2008

  • Sayın kullanıcı Vikipedi bulmaca çözmek amaçlı bir site değildir. Lütfen bu gibi sorularla bizi meşgul etmeyiniz. Bulmaca çözmek için Kitapçılarda kullanabileceğiniz bir çok kaynak kitap mevcuttur. Teşekkür eder, size bulmaca çözümlerinizde başarılar dileriz. --Manco Capac 06:11, 21 Ağustos 2008 (UTC)

yakut mitolojisinde ikonlar[kaynağı değiştir]

Yakutlar'da hemen hemen tüm ailelerin çadırlarına astığı, kendi maddi imkanlarına göre giydirip, kürke sardığı, el yapımı ikonların adı nedir?

Gümrük fiyatları[kaynağı değiştir]

Merhaba ben bir Amerikan açık artırma sitesinden kamera almak istiyorum, ama ne kadar gümrük ödemem gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Mesela kamera 1000 dolar ise ben ne kadar vergi öderim, çok teşekkür ederim Bu imzasız yazı 78.167.30.36 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22-08-2008

  • Bu bilgiyi T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığının bu sayfasından edinebilirsiniz. Ama benim bildiğim 50 USD'ın üstündeki her ürün için oradan aldığınız değer değil de aynı ürünün Türkiye satış fiyatının üzerinden o ürüne ait KDV ve ÖTV hesaplanmakta ve sizden tahsil edilmektedir. Sonuçta aldığınız fiyat + KDV +ÖTV neticesinde çıkan fiyat Türkiyedeki satış fiyatından ucuz ise almaya değer yoksa deymez. Saygılarımla, --Manco Capac 08:41, 22 Ağustos 2008 (UTC)

Trakya yöresel alışkanlıklar ve zengin kelime dağarcığı araştırması[kaynağı değiştir]

Trakya sözlüğü için ortak kelimelerimizin Trakya'daki kullanımı ile ilgili bir sorum olacak. Trakya'da gökkuşağına verilen isim? yardımcı olabilirseniz sevinirim..Seylul 15:47, 23 Ağustos 2008 (UTC)

  • Benim yaşadığım yerde gökkuşaa ya da gökkuşaası diye söyleniyor. Onun dışında duymadım Trakya'daki kullanımı için başka bir şey. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 15:55, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Incirin daldaki kuru haline Manisa yöresinde ne isim verilir bana soruldu bilemedim bilen varsa yazsinBu imzasız yazı 88.67.105.74 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ansiklopedi de yokum[kaynağı değiştir]

Selam Edebiyat ödüllerinde ismim geçtiği halde yazarlar hanesinde adıma rastlayamadım. Saygı ve Sevgiyle. Oya Uysal.


  • Merhaba, konuyla iligli yer burası değil. Madde istekleri sayfasından isteğinizi iligli alt bölüme girebilirsiniz. İlginiz için teşekkürler. --Manco Capac 07:36, 1 Eylül 2008 (UTC)

gazı elektırık mezunuyum.okulda plc uygulamaları gorduk.ben bu konuda kendımı gelıstırmek ıstıyorum bana ıyı bır kıtap ve nereden baslıyacagıma dahıl tafsıyelerde bulunursanız sevınırım.....bırde bu plc programını nereden ındıre bılırım.okuldauyke kullanmıstım

  • Bahsettiğiniz tam olarak hangi PLC 'dir:
    • Packet Loss Concealment
    • Power line communication
    • Polymorphic Lambda Calculus
    • Planar lightwave circuit
    • Programmable logic controller

Tam olarak hangisi olduğunu bilmeden sorunuza yanıt veremeyiz. --Manco Capac 13:13, 2 Eylül 2008 (UTC)

feyat kelimesinin anlamını bilen varmı

başlıksız[kaynağı değiştir]

burada yazılı olan bilgiler yanlızca türkçe yazılan bilgilermi yoksa diğer dillerde yapılan girişler çevrilip kullanımımıza sunuluyormu?

  • Bahsettiğiniz konu Vikipedi ise evet bazı kullanıcılar bazı maddeleri diğer dillerdekilerden çevirmekteler. Not:Bu tür vikipedi ile ilgili sorularınızı Danışma Masasından sorabilirsiniz. --Manco Capac 07:25, 3 Eylül 2008 (UTC)
  • Vikipedi de bulunan bilgilerin kaynağı çeşitlidir. Diğer vikipedilerden çeviri yapıldığı gibi kaynağı belirtilmek kaydıyla her tür ansiklopedik bilgi eklenebilir. Hatta güvenilir ve kurallara uyan özgün çalışmalara bile yer verilebilir. Vikipedist 22:57, 4 Eylül 2008 (UTC)
  • Evli Yahudi kadınların başlarına taktıkları karışık zincir ve gümüş plakalardan oluşan saç takısına ne ad verilir? lütfen acele cevap yazınız. Bu imzasız yazı 88.247.105.239 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Vikipedi bir bulmaca yeri değildir.Lütfen böyle soruları sorarak kullanıcıları rahatsız etmeyiniz.Size bulmacanızda başarılar dileriz.--SE Mesaj 18:33, 7 Eylül 2008 (UTC)
  • Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımız sizi aradığınız bilgiye ulaşmanız için yönlendireceklerdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 18:59, 7 Eylül 2008 (UTC)

Video izleme[kaynağı değiştir]

Size ogg uzantılı videoları nasıl izleyebileceğimi sormak isteerim. Benim bilgisayarım onları açmıyor. Yardımcı olursanız sevinirm.Apolas 22:17, 7 Eylül 2008 (UTC)

  • Bu konuda Ogg Vorbis maddesinden ve oradaki bağlantılardan yararlanarak bilgi alabilirisiniz. --Manco Capac 07:50, 10 Eylül 2008 (UTC)

bulbar sheath[kaynağı değiştir]

Göz maddesindeki bulbar sheathin Türkçesini bulamadım. Birebir çeviri değil de kullanılan terim lazım. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.--Gökhan 17:04, 9 Eylül 2008 (UTC)

en.wiki'de Tenon's capsule olarak da adlandırıldığı yazıyor ve sanırım Türkçesi Tenon kapsülü --Pinar 08:18, 10 Eylül 2008 (UTC)
Teşekkürler. :)--Gökhan 14:12, 10 Eylül 2008 (UTC)

Kalın yazı merhabalar... Benim sorum,ilcesine cok katkisi olmus,önemli siyasilerle bir gecmisi olan dedemin biyografisini yazmak istiyorum...ama nasil??hangi yollari izlemem gerekiyor?yardimci olursaniz sevinirim.. saygilar

Bir sistemin çeşitli özellikleri arasındaki karşılıklı etkiye ne ad verilir

yağmur yağmazsa neler ortaya çıkar

  • Yağmurun yağmaması durumunda ciddi su sıkıntıları ve kuraklık meydana gelir. Eğer yağmur olmasaydı bitkilerde olmayacaktı. Basit bir mantıkla düşünürsek bitkilerin olmaması hayvanların yok olmasına, bitki ve hayvanların yok olması ise insanoğlunun varolmamasına kadar süren zincirleme bir reaksiyon meydana getirirdi. Yani yağmur tabiat için çok önemlidir. Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 11:29, 21 Eylül 2008 (UTC)

kilim tezgahı[kaynağı değiştir]

mrb bır senedır kılım tezgahı arıyorum cstl yerlere basvurdum hıcbır haber alamadım ınternette gezındım ama alakasız seyler cıktı en son sızı buldum ancak hıcbır kaynak gösterılmemıs tel no yok adres yok yardımınıza ıhtıyacım var kılım dokumayı bılıyorum aradığım tezgahla ılgılı bılgı vermıssınız dokumayla ılgılı bılgılerde var ama tezgahı nereden ve nasıl temın edecegım hakkında kaynak belırtılmemıs o nedenle yardım ıstıyorum sımdıden tesekkürler.

                                                                               İLKAY BOZDİRİK

ms-dos a nasıl giricem:S bulamıorum.. prog falan mı indirmem lazım.. yardım ederseniz sevinirim..Bu imzasız yazı 88.230.215.208 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Başlat'a basın > Çalıştır'ı seçin >Satıra CMD komutunu yazarak Ms-dos'a girebilirsiniz. Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 14:31, 29 Eylül 2008 (UTC)

litoloji nedir?[kaynağı değiştir]

litoljinin tanımı Bu imzasız yazı 78.175.85.46 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:46, 4 Ekim 2008

ben heraldik kelimesini arıyorum fakat ulaşamıyorum diyemiyeceğim buldum ama hocamız bu kadar kısa istemiyor lütfen biraz daha uzatırmısınız???

--78.178.129.221 12:45, 18 Ekim 2008 (UTC)heraldik

  • Merhaba, unutmayın ki Vikipedi bir ödev yapma yerinden çok daha öte bir şeydir. Ödevlerinizin çözümünü bizden değil kendinizden bekleyin. Bir ansiklopedi yetmiyor ise en yakınızdaki şehir kütüphanesine gidi ve diğer ansiklopedilere bakın. Hem böylece daha çok bilgi toplayıp daha çok yazma şansınız ve hocanızın gözüne de girme durmunuz olabilir. Saygılarımla, --Manco Capac 06:04, 20 Ekim 2008 (UTC)

Neden sanatçı deniyor[kaynağı değiştir]

sanatci sözcügü nedir?

sarki ve türkü söyleyenlere sanatci deniyor neden. dondurma satan birine dondurmaci deniyor dogru. sarkici veya türkücü denmesi gerekirken sanatci denmesini uygun bulamiyorum hangisi dogru ?


  • Türkçe deki çı-çi ekleri hem bir malı alıp satan ya da üreten hem de icra eden yani uygulayıcıya verilen isimdir. Mesela duvar ustasına duvarcı denir ama duvar ustası duvarı alıp satmaz duvar örer gibi. Kolay gelisn, --Manco Capac 06:04, 20 Ekim 2008 (UTC)

trakyada yetişen ürünler[kaynağı değiştir]

bu konu hakkında yardımcı olunursa oğlum adına memnun olurum

Merhaba Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yayımladığı bu bu tarım master planında aradığınızı bulabilirsiniz. İyi çalışmalar--Gökhan 10:45, 20 Ekim 2008 (UTC)

Katahayıt Çine[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Vikipedi Yetkilileri

Yaklaşık 3 yıldır kendi köyüme(Karahayıt Çine) ait sayfa oluşturmak için uğraşmektayım.Ancak girdiğim bazı bilgiler engellenmekte veya silinmekte.Karahayıt Çine sayfasındaki şu anki tüm bilgiler tarafımdan girilmiş olup, her türlü sorumluluk bana aittir. Bu nedenle yaptığım değişiklik ve eklemelerin bir daha silinmemesi için gereğini arzederim. Kamil KORKMAZ

Yakutlar'da hemen hemen tüm ailelerin çadırlarına astığı, kendi maddi imkanlarına göre giydirip, kürke sardığı, el yapımı ikonların adı nedir?


askerde iki çocugu olan bir aile yardım alabilir mi[kaynağı değiştir]

 Ben soracaktım zaman yolculuğunu ama yukarda sormuşlar ama cevap tatmin edici değil doğrusunu söylemek gerekirse. soruda ışık hızını geçtiğimizde geçmişe dönebilirmiyiz yazılmış ama cevapta ışık hızı geçilemez yazılmış soruya göre diyelimki ışığın hızını geçtik o zaman ne olacak bunu söylermisiniz bence o zaman geçmişe gidilebilir ama henüz teknoloji öyle bir teknoloji yok. Bu konuya cevap verebilirseniz seviniriz.

merhaba, Hormonlar hakkında bir yazı hazırlarken vikipedi den faydalanmak üzere tıkladım ve hayalkırıklığına uğradığımı iletmek isterim. Nedeni ise, türk dilinde bulunan açıklamalar bence çok zayıf. Almanca ya çevirdiğimde ise neredeyse tüm bilmek istediklerime ulaşabildim. Sorum şu; neden Türkçe bilgisi başka dillere oranla daha düşük? teşekkürler

  • Belli bir konu hakkında bilgi sahibi olanların ancak ufak bir bölümünün Vikipedi'de yazmaya zamanı, teknik olanağı ve ilgisi var. Türkçe bilginin daha az olmasının nedeni bu faktörlerin hepsiyle ilgili olabilir: o konuda bilgi sahibi olan Türkşe bilen insan sayısı daha az olabilir, bunlar arasında İnternet'e erişimi olanların oranı daha düşük olabilir, bunların boş zamanı daha az olabilir, vs. Ama madem ki Almanca Wikipedia'dan hormonlar hakkında bilgiyi çevirebildiniz, bu bilgiyi Türkçe Vikipedi'ye girebilir misiniz? Eminim birilerinin çok makbulüne geçecektir. Hem de farketmiş olduğunuz bir sorunun çözümüne ufak bir katkıda bulunmuş olursunuz. --İnfoCan 14:53, 26 Kasım 2008 (UTC)

otomat hastasi oldum bundan kurtulmak istiyorum nasil yapacagimi bilmiyorum bana yardimci olabilirmisiniz?

  • Bu konuda internette bir çok yabancı kaynak var: [3], ayrıca googledaki araması ile de bir çok kaynağa ulaşabilirsiniz. Ancak bu tür bağımlılıklar ciddi bağımlılıklardır ve okuduğum kaynaklarda bu tür bağımlılıkların kişilik problemlerine yol açma risklerinin de yüksek olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla size tavsiyem biran önce bu konuda uzman kişilerden yardım almanızdır. Acil olarak bir psikiyatri uzmanı ya da psikolog ile görüşmenizdir. Bu konuda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi size yardımcı olabilir.--Manco Capac 09:16, 18 Aralık 2008 (UTC)

Helal Gidalar[kaynağı değiştir]

Merhaba, Amerika'da bulunuyorum.Muslumanim.Helal gidalar konusunda,ozellikle gida ambalajlarinin uzerinde yazan U-UD-K-KD sembollerinin ne anlama geldigini ogrenmek istiyorum.Sanirim bunlarin bazilarinin 'Kosher'(yahudilerin yiyebildigi) urunler olup olmadigini belirtiyor ve bir arkadasimin tavsiyesiyle sadece U ve UD sembollu olanlari yiyebiliyorum.Iceriklerinde ozellikle 'Gelatine' yazan varsa, bunun icine domuz urunude katilmis oldugunu biliyorum ve onun icin burada oyle her canimizin cektigini yiyemiyoruz.Ornegin meyveli yogurdun icinde jelatin var. Sorum su; bu 'Gelatine' gercekten domuzdan yapilma bir urunmudur.Ayrica helal gidalar konusunda Vikipedia'ya aciklama koyarsaniz buyuk bir iyilik etmis olursunuz bizler icin.

Tesekkur ederim.

Saygilarimla.

Mesut Unal

  • Yukarda vermiş olduğunuz kodlarla iligli bir bilig bulamadım. Ancak jelatin konusunda haklısınız. Bir yiyecek jelatin içeriyor is ebunun domuzdan elde edilmiş olma olasılığı epey yüksek. Jelatin maddesini okuyarak ya da en azından İngilizce Vikideki sürümünü okuyarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak her jelatinli yiyecek domuz içeriyor demek değildir çünkü jelatin başka bir takım hayvanlardan daha üretilmektedir. Bunun için jelatin içeren yiyeceklerin kutularına bakın. Eğer Domuz içermediğine dair bir ibare var ise o zaman kullanılan jelatinin de domuzdan üretilmediğini düşünebilirsiniz. Ayrıca kodlamalar ile ilgili sorularınzı FDA2e sorabilirsiniz. --Manco Capac 09:34, 19 Aralık 2008 (UTC)
  • Şu Web sayfalarında aradığınız bilgileri bulabilirsiniz:

[4] [5] [6] [7] --İnfoCan 18:49, 7 Ocak 2009 (UTC)