Vikipedi:Anasayfa tasarımları/Galaksidekiotostopcu1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
madde sayısı 606.564
Vikipedi'ye hoş geldiniz
Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi
BilimFizikSpor
CoğrafyaMatematikTarih
DinSanatTüm portaller
 
Nuckelavee, Orkney mitolojisinde at ve insan unsurlarını birleştiren at benzeri bir şeytandır. Kökenleri İskandinav mitolojisine dayanır, İngiliz halkbilimci Katharine Briggs nuckelavee'yi İskoçya'nın Kuzey Adalarındaki tüm şeytanların "en iğrenci" olarak adlandırır. Nuckelavee'nin nefesinin ekinleri soldurduğu ve çiftlik hayvanlarını hasta ettiği düşünülüyordu ve bu yaratık ağırlıklı olarak denizde yaşayan bir canlı olmasına rağmen karadaki kuraklık ve salgın hastalıklardan da sorumlu tutuluyordu. Nuckelavee'nin karada göründüğü halinin görsel bir tasviri, onunla yüzleştiğini iddia eden bir adalı tarafından verilmiştir, ancak yaratığın görünüşünün ayrıntılarını açıklayan anlatımlar tutarsızdır. Diğer birçok deniz canavarıyla ortak olarak tatlı suya tahammül edemez, bu nedenle peşinde olduğu kişilerin ondan kurtulmak için sadece bir nehir veya dereyi geçmesi gerekir. (Devamı...)

30 Nisan:

Biliyor muydunuz?
İlginç bilgiler

Bir dört yüzlü

  • "Eğer dört eşit rezistör birbirine bağlanarak bir dörtyüzlü (resimde) oluşturursa, iki köşe arasındaki direnç, bir rezistörün direncinin yarısı kadardır."
  • "Lost dizisindeki yer alan kurgusal karakterler Nikki ve Paulo seyirciler tarafından o kadar sevilmedi ki, filmin yapımcıları ikisini hikâye gereği öldürdüler."
  • "Michael Jackson videografisi'nde yer alan video kliplerin bazıları, süre, harcanan para ve klip hikâyesi uyumuyla pop şarkıcısı Michael Jackson'ın Guinness Dünya Rekorları'na geçmesini sağlamıştır."
  • "Küpün hacmini iki katına çıkaracak kenar uzunluğunu bulma, yalnız pergel ve cetvel kullanarak çözülemez bir geometri problemidir."
  • "Genellikle gönüllülere dayanan Britanya Ordusu'nda asker alımı politikasında, 1963 yılı sonrasında profesyonel ordu uygulamasına geçilmiştir."
  • Hemen bir madde aç!
    Ne bekliyorsun?

    Türkçe Vikipedi'ye son 30 günde 3.175 kayıtlı gönüllü katkıda bulundu. Vikipedi'deki maddelerin tümü gönüllü yazarlar tarafından oluşturulmaktadır. Herkes Vikipedi'ye topluluk tarafından kararlaştırılan temel politikalara uygun içerik ekleyebilir.

    Vikipedi, ancak herkes cesur olursa başarılı olur. Vikipedi'de gez dolaş, rastladığın hataları düzelt, bilginle eksikleri gider, kullanılan dili güzelleştir. Hiç çekinmeden şunu ya da bunu değiştir. Cesur ol!

    Wikimedia Foundation tarafından desteklenen kardeş projelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    Commons
    Çoklu Medya Paylaşım
    Vikihaber
    Açık gazetecilik
    Vikisözlük
    Sözlük ve kavramlar
    Vikikitap
    Ders ve el kitapları
    Vikisöz
    Sözler
    Vikitür
    Türler dizini
    Vikiversite
    Öğrenim araçları
    Vikigezgin
    Gezi rehberi
    Vikikaynak
    Kaynak metinler
    Vikiveri
    Bilgi tabanı
    Meta-Viki
    Koordinasyon
    MediaWiki
    Viki yazılımı geliştirme