İçeriğe atla

Vikipedi:Anasayfa/Yarın

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi

"4 Minutes", Amerikalı şarkıcı Madonna'nın on birinci stüdyo albümü Hard Candy'de yer alan, Amerikalı şarkıcılar Justin Timberlake ve Timbaland ile birlikte söylediği şarkıdır. 17 Mart 2008'de Warner Bros. Records tarafından albümün çıkış single'ı olarak yayımlandı. Şarkının gelişimi, gezegenin yok oluşunun acil olarak önüne geçilmesi ve insanların bu süreçten nasıl keyif alabilecekleri fikrinden esinlendi. Yazım süreci, Madonna ve Timberlake arasında yapılan fikir alışverişleri sayesinde tamamlandı. Madonna'ya göre şarkı, I Am Because We Are belgeselini hazırlamasında kendisine esin kaynağı oldu. Şarkı, Londra'da kaydedilirken miksaj Miami'de yapıldı. Ses mühendisi Demo Castellon, ilk olarak vokallerin üzerinde, daha sonra Timbaland ve Danja tarafından oluşturulan ritimler ve synthler üzerinde çalıştı. Urban ve hip hop tarzında yüksek tempolu bir dans-pop şarkısı olan "4 Minutes", Timbaland'ın karakteristik bhangra ritimleriyle aralarında bakır nefesli çalgıların, sis düdüklerinin ve inek çanlarının bulunduğu enstrümanları birleştirmektedir. (Devamı...)
"Hair", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkıdır. Yapımcılığını ve yazımını Gaga ile RedOne'ın üstlendiği şarkı, iTunes Store'da "Countdown to Born This Way"in parçası ve albümden bir tanıtım single'ı olarak dünya genelinde 16 Mayıs 2011'de dijital olarak yayımlandı. "Hair", albümün üçüncü single'ı yapılmadan önce tanıtım single'ı olarak yayımlanan "The Edge of Glory"den sonra yayımlandı. Buna rağmen Gaga, "Hair"ın single olarak düşünülmediğini; ancak "The Edge of Glory" gibi iTunes Store'da iyi satış yaparsa belki single olarak yayımlanabileceğini belirtti. Lady Gaga'ya göre "Hair"ın melodisi Kiss ve Iron Maiden gibi metal grupların çalışmalarına benzerken ayrıca Bruce Springsteen esintileri barındırıyor. Şarkı, Lady Gaga'nın ergenlik yıllarında ailesinin onu düzgün giyinmesi konusunda zorlamasından edindiği deneyimlerden ilham alan yüksek tempolu bir kulüp şarkısıdır. Gaga kendisini ifade etmesinin tek yolunun saçı olduğunu anladı. (Devamı...)

4 Ekim:

Trafalgar Meydanı
Trafalgar Meydanı
Trafalgar Meydanı'nın panoramik görünümü. Fotoğrafın sol tarafında National Gallery, sağ tarafında meydanın ortasında yer alan Nelson Sütunu (Amiral Horatio Nelson'un anıtı) görülmektedir.

Üreten: Diliff

4 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
2 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
1 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
500 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri:
250 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri: