Vügar Mürselov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vügar Mürselov
DoğumVügar
10 Mart 1963(1963-03-10)
Jalilabad, Azerbaycan SSC, Sovyetler Birliği
Ölüm9 Haziran 1992 (29 yaşında)
Terter, Azerbaycan
Defin yeriŞehitler Xiyabani, Azerbaycan
Çatışma/savaşlarıKarabağ Savaşı
ÖdülleriAzerbaycan'ın Millî Kahramanı

Mursalov Vugar Mirazbar oğlu, Azerbaycan'ın Ulusal Kahramanı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mursalov Vugar Mirzbar oğlu, 10 Mart 1963'te Jalilabad bölgesindeki Goytepe ilçesinde doğdu. 1980 yılında 1 Numaralı liseden mezun olduktan sonra, Bakü Teknik Meslek Yüksekokulu'nda eğitimine devam etti. Ardından Baku Polytechnical Technicum'una başlar ve oranı birincilikle bitirir. Askerlik görevini Brest, Belarus'ta yapar ve muhafız başçavuş ve tankçı olarak ordudan terhis edilir.

Kariyerine Goytepe Otomotiv Tamir Fabrikası'nda başladı. 1991 yılında Özel Kuvvetler Karakoluna alınarak topraklarımızı savundu. Fuzuli, Ağdam, Hanlar, Lachin, Şuşa, Goranboy, Aghdere bölgelerinde süren savaşlarda kahramanlıkla savaşmıştır.

Vugar Mursalov, 9 Haziran 1992'de Terter bölgesindeki Jamilli köyü yönünde yapılan savaşta savaştı ve hayatını kaybetti.[1]

Bakü'deki şehitliğe gömüldü.

Aile durumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bekardı.

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mursalov Vugar Mirazbar oğlu, 8 Ekim 1992 tarihli ve 264 sayılı Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Kararı ile "Azerbaycan Ulusal Kahramanı" adına layık görüldü.

Göytepe ilçesinde okuduğu okula onun ismi verildi ve bu büst şehrin merkezine yerleştirildi. Tartar, Goytapa ve Jalilabad illerinde de adını taşıyan sokaklar var.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Vüqar Əsgərov. "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları" (Yenidən işlənmiş II nəşr). Bakı: "Dərələyəz-M", 2010, səh. 221.