Azerbaycan'ın Ulusal Kahramanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Azerbaycan Ulusal Kahramanı onursal unvanı verilen kişilerin listesi.

Tarihe göre kişilere verilişi[değiştir | kaynağı değiştir]

1992[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Seyidov Məhərrəm Mirəziz oğlu (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  2. İlham Müzəffər oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  3. Yuri Petroviç Kovalyov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  4. Mikayıl Əhmədiyyə oğlu Cəbrayılov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  5. Əlif Lətif oğlu Hacıyev (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  6. Səfəralı Qurban oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  7. Yusif Əliyusif oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  8. Vüqar Tofiq oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  9. Nofəl Zahid oğlu Quliyev (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  10. Mehdi Yusif oğlu Abbasov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  11. Valeh Əlirza oğlu Müslümov (ölümünden sonra) — 06.06.1992[1]
  12. Albert Aqarunoviç Aqaronov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  13. Səfiyar Abuzər oğlu Behbudov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  14. Ramiz Bulud oğlu Qəmbərov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  15. Aqil Sahib oğlu Quliyev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  16. Yunis Əskər oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  17. Riad Fikrət oğlu Əhmədov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  18. Naiq Nəsir oğlu Yusifov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  19. Yevgeni Nikolayeviç Karlov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  20. Elgiz Kərim oğlu Kərimov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  21. Fəxrəddin Musa oğlu Musayev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  22. Mərfət Əhməd oğlu Nəsibov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  23. Sərxan Surxay oğlu Ocaqverdiyev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  24. Canpolad Yaqub oğlu Rzayev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  25. Mehman Qəzənfər oğlu Səyyadov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  26. Pərviz Əbdüləhəd oğlu Səmədov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  27. Cəlil Əziz oğlu Səfərov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  28. Fikrət Əli oğlu Hacıyev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  29. Fərhad Qəmbər oğlu Hümbətov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  30. Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  31. Şahlar İsa oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  32. Firudin İsa oğlu Şamoyev (ölümünden sonra) — 07.06.1992[2]
  33. Maşallah Babakişi oğlu Abdullayev — 23.06.1992[3]
  34. Rasim Ağa oğlu Əkbərov — 23.06.1992[3]
  35. Kazımağa Mövsüm oğlu Kərimov (ölümünden sonra) — 23.06.1992[3]
  36. Şahin Talıb oğlu Tağıyev — 23.06.1992[3]
  37. Etibar Firuddin oğlu Hacıyev (ölümünden sonra) — 23.06.1992[3]
  38. Məhəmməd Ələsgər oğlu Həsənov — 23.06.1992[3]
  39. Şikar Şükür oğlu Şikarov (ölümünden sonra) — 23.06.1992[3]
  40. Anatoli Nikolayeviç Davidoviç (ölümünden sonra) — 03.07.1992[4]
  41. Səyavuş Həsən oğlu Həsənov (ölümünden sonra) — 21.07.1992[5]
  42. Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 11.08.1992[6]
  43. Əlabbas Qara oğlu İsgəndərov (ölümünden sonra) — 13.08.1992[7]
  44. Hikmət Baba oğlu Nəzərli — 09.09.1992[8]
  45. Yavər Yaqub oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 14.09.1992[9]
  46. Zakir Nüsrət oğlu Məcidov (ölümünden sonra) — 14.09.1992[9]
  47. Ruslan Aleksandroviç Polovinka (ölümünden sonra) — 14.09.1992[9]
  48. Cavanşir İzzət oğlu Rəhimov (ölümünden sonra) — 14.09.1992[9]
  49. Serqey Aleksandroviç Senyuşkin (ölümünden sonra) — 14.09.1992[9]
  50. Tahir Tofiq oğlu Həsənov (ölümünden sonra) — 19.10.1992[10]
  51. İlqar Sədi oğlu İsmayılov (ölümünden sonra) — 19.10.1992[10]
  52. Əli Hüseyn oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 19.10.1992[10]
  53. Ənvər Talış oğlu Arazov (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  54. Mətləb Kamran oğlu Quliyev (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  55. İqor Vladimiroviç Makeyev (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  56. Səxavət Ələmdar oğlu Məhərrəmov (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  57. Ruslan Həmid oğlu Muradov (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  58. Fəxrəddin Vilayəddin oğlu Nəcəfov (ölümünden sonra) — 06.11.1992[11]
  59. Salatın Əziz qızı Əsgərova (ölümünden sonra) — 06.11.1992[12]
  60. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümünden sonra) — 06.11.1992[12]
  61. Çingiz Fuad oğlu Mustafayev (ölümünden sonra) — 06.11.1992[12]
  62. Aliyar Yusuf oğlu Aliyev (ölümünden sonra) — 10.11.1992[13]
  63. Səfa Fətulla oğlu Axundov (ölümünden sonra) — 25.11.1992[14]
  64. Əsəd Soltan oğlu Əsədov (ölümünden sonra) — 25.11.1992[14]
  65. Ərəstun İsfəndi oğlu Mahmudov (ölümünden sonra) — 25.11.1992[14]
  66. Hikmət Oqtay oğlu Muradov (ölümünden sonra) — 25.11.1992[14]
  67. Viktor Vasilyeviç Seryokin (ölümünden sonra) — 25.11.1992[14]
  68. Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazov (ölümünden sonra) — 04.12.1992[15]
  69. Bəylər Tapdıq oğlu Ağayev (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  70. Aslan Qabil oğlu Atakişiyev (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  71. İxtiyar Qasım oğlu Qasımov (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  72. Alekber Həsən oğlu Aliyev (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  73. RovshanRövşən Nəriman oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  74. Asif Yusif oğlu Məhərrəmov (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  75. Yunis İsa oğlu Nəcəfov (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  76. Baxşeyiş Xanəhməd oğlu Paşayev (ölümünden sonra) — 07.12.1992[16]
  77. Mirəskər Mir Abdulla oğlu Seyidov (ölümünden sonra) — 18.12.1992[17]

1993[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Şövqiyar Cəmil oğlu Abdullayev (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  2. Niyazi Şərəfxan oğlu Aslanov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  3. Tahir Əminağa oğlu Bağırov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  4. Muxtar Cahid oğlu Qasımov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  5. Əsəd Cəlal oğlu Əhmədov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  6. Zakir Tofiq oğlu Yusifov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  7. Aqil Səməd oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  8. Kamil Balədə oğlu Nəsibov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  9. Qasım Qara oğlu Rzayev (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  10. Məzahir İzzət oğlu Rüstəmov (ölümünden sonra) — 05.02.1993[18]
  11. Allahverdi Teymur oğlu Bağırov (ölümünden sonra) — 24.02.1993[19]
  12. Yusif Vəli oğlu Mirzəyev (ölümünden sonra) — 27.03.1993[20]
  13. Vəzir Surxay oğlu Orucov (ölümünden sonra) — 27.03.1993[20]
  14. Vasili Əhməd oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 11.05.1993[21]
  15. Oqtay Güləli oğlu Güləliyev (ölümünden sonra) — 11.05.1993[21]
  16. Kərəm Ərşad oğlu Mirzəyev (ölümünden sonra) — 11.05.1993[21]
  17. Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramov (ölümünden sonra) — 24.08.1993[22]
  18. Etibar Böyükağa oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 24.08.1993[22]
  19. Paşa Qurban oğlu Təhməzov (ölümünden sonra) — 24.08.1993[22]
  20. Gültəkin Məlik qızı Əsgərova (ölümünden sonra) — 20.11.1993[23]

1994[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Etibar Bəylər oğlu İsmayılov (ölümünden sonra) — 05.01.1994[24]
  2. İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 20.06.1994[25]
  3. Rafael Əvəz oğlu Əsədov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  4. Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  5. Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  6. Rafael Şərafət oğlu Həbibov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  7. Eldar Tofiq oğlu Məcidov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  8. Namiq Vahid oğlu Abdullayev (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  9. Rövşən Şəmil oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[26]
  10. Şirin Vəli oğlu Mirzəyev (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  11. Rasim Səxavət oğlu İbrahimov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  12. Rafiq Cəfər oğlu Alıcanov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  13. Elxan Qaçay oğlu Zülfüqarov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  14. Mirələkbər Ələsgər oğlu İbrahimov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  15. Elşad Saday oğlu Əhədov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  16. Rafiq Hüseyn oğlu Nəsrəddinov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  17. Koroğlu İsmayıl oğlu Rəhimov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  18. Yelmar Şahmar oğlu Edilov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  19. Mübariz Əlizadə oğlu Əhmədov (ölümünden sonra) — 16.09.1994[27]
  20. Rövşən Telman oğlu Əkbərov — 05.10.1994[28]
  21. Aqil Hüseyn oğlu Musayev (ölümünden sonra) — 05.10.1994[28]
  22. Natiq Bəşir oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 05.10.1994[28]
  23. Elnur Eyvaz oğlu Nuriyev (ölümünden sonra) — 05.10.1994[28]
  24. Vahid Həbibulla oğlu Quliyev — 09.10.1994[29]
  25. Nadir Alış oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 09.10.1994[29]
  26. Eldar Harun oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 11.12.1994[30]

1995[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Vəzir İsa oğlu Sədiyev (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  2. Elman Süleyman oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  3. İsgəndər Söhrab oğlu Aznaurov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  4. Rövşən Əbdülhüseyn oğlu Abdullayev (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  5. İsrafil Şahverdi oğlu Şahverdiyev (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  6. Qorxmaz Abış oğlu Eyvazov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  7. Eldar İspəndiyar oğlu Həsənov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  8. Tabil Qasım oğlu Həsənov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  9. Əfqan Qaraxan oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 15.01.1995[31]
  10. Fəxrəddin Mövsüm oğlu Cəbrayılov — 04.04.1995[32]
  11. Fərhad İslam oğlu Ağayev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  12. Xanoğlan Sadıq oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  13. Arif Vəliş oğlu Qubadov — 04.04.1995[32]
  14. Samir Zirəddin oğlu Xasıyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  15. Roman Yasəf oğlu Yusifov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  16. Ehtiram İsrayıl oğlu Əliyev — 04.04.1995[32]
  17. Dilqəm Heydər oğlu Nağıyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  18. Nazim Abbas oğlu Babayev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  19. Zabit Adil oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  20. İlham Gülbala oğlu Həsənov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  21. Elşən İbrahim oğlu Hüseynov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  22. Bəşir Bəylər oğlu Kərimov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  23. Şamil Ağasəf oğlu Ramazanov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  24. Mirzə Məcid oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  25. Eldar Əsgər oğlu Ağayev — 04.04.1995[32]
  26. İntiqam Vahid oğlu Atakişiyev — 04.04.1995[32]
  27. Bəxtiyar Əzizulla oğlu Allahverdiyev — 04.04.1995[32]
  28. Fariz Çoban oğlu Qəhrəmanov — 04.04.1995[32]
  29. Zaur Rəşid oğlu Sarıyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  30. Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  31. Elşad Ramiz oğlu Məmmədov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  32. Famil İsgəndər oğlu İsgəndərov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  33. Arif Maasif oğlu Qədimalıyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  34. Samir Xəlil oğlu Zülfiqarov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  35. Emin Ələkbər oğlu Quliyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  36. Novruz Amirulla oğlu Qurbanov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  37. Faiq İsbəndiyar oğlu Əmirov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  38. Eldar Xəlil oğlu Xəlilov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  39. Yavər Əlibala oğlu Şahbazov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  40. Rəşad Akif oğlu Mirabov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  41. Fariz Əlövsət oğlu Mədətov — 04.04.1995[32]
  42. Əsgər Ələkbər oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  43. Bəhruz Qəhrəman oğlu Mənsurov (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  44. Əmiraslan Rza oğlu Əliyev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]
  45. Əjdər Haqverdi oğlu Babayev (ölümünden sonra) — 04.04.1995[32]

2009[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Elton Xaləddin oğlu İsgəndərov (ölümünden sonra) — 25.06.2009

2010[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. İbrahimov Mübariz Ağakərim oğlu (ölümünden sonra) — 2010

Alfabetik sıralamaya göre Azerbaycan Ulusal Kahramanları listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Akif Əkbərov
  2. Aqil Quliyev
  3. Agil Memmedov
  4. Agil Musayev
  5. Albert Aqarunov
  6. Alı Mustafayev
  7. Allahverdi Bagirov
  8. Anatoli Davidoviç
  9. Araz Selimov
  10. Arif Qədiməliyev
  11. Arif Gubadov
  12. Asif Məhərrəmov
  13. Aslan Atakişiyev
  14. Aytekin Memmedov
  15. Bahşeyiş Paşayev
  16. Behruz Mansurov
  17. Bahtiyar Allahverdiyev
  18. Beşir Karimov
  19. Baylar Ağayev
  20. Canbulaq Rzayev (Canpolad Rzayev)
  21. Cavanşir Rahimov
  22. Celil Seferov
  23. Cemil Niftaliyev
  24. Çingiz Babayev
  25. Cengiz Mustafayev
  26. Dilqem Nağıyev
  27. İhtiram Aliyev
  28. Elbrus Allahverdiyev
  29. Eldar Ağayev
  30. Eldar Hasanov
  31. Eldar Halilov
  32. Eldar Məcidov
  33. Eldar Məmmədov
  34. Eldar Tağızade
  35. Elgiz Kerimov
  36. Elhan Zülfügarov
  37. Elman Hüseyinov
  38. Elnur Nuriyev
  39. Eltun İskenderov
  40. Elşad Əhədov
  41. Elşad Hüseynov
  42. Elşad Məmmədov
  43. Elşad Yəhyayev
  44. Elşən Hüseynov
  45. Emin Quliyev
  46. Etibar Aliyev
  47. Etibar Hacıyev
  48. Etibar İsmailov
  49. Əfqan Hüseynov
  50. Əjdər Babayev
  51. Elabbas İsgenderov
  52. Ələkbər Əliyev
  53. Alesker Nevruzov
  54. Ali Mammadov
  55. Elif Hacıyev
  56. Aliyar Aliyev
  57. Əmiraslan Əliyev
  58. Ənvər Arazov
  59. Ənvər Fərəcov
  60. Ərəstun Mahmudov
  61. Esed Ehmedov
  62. Asad Asadov
  63. Əsgər Əliyev
  64. Faiq Ağayev
  65. Faiq Cəfərov
  66. Faiq Əmirov
  67. Faiq Rəfiyev
  68. Famil İsgəndərov
  69. Fariz Qəhrəmanov
  70. Fariz Medetov
  71. Fazil Mehdiyev
  72. Fəxrəddin Cəbrayılov
  73. Fəxrəddin Musayev
  74. Fəxrəddin Nəcəfov
  75. Fəxrəddin Şahbazov
  76. Fərhad Ağayev
  77. Fərhad Hümbətov
  78. Fikrət Hacıyev
  79. Firudin Şamoyev
  80. Füzuli Rüstəmov
  81. Gültekin Esgerova
  82. Hidayət Rüstəmov
  83. Hikmet Muradov
  84. Hikmet Nezerli
  85. Xanoğlan Məmmədov
  86. İbrahim Mammadov
  87. İxtiyar Qasımov
  88. İqor Makeyev
  89. İlham Aliyev (ulusal kahraman)
  90. İlham Həsənov
  91. İlqar İsmayılov
  92. İmamverdi Əliyev
  93. İnqilab İsmayılov
  94. İntikam Atakişiyev
  95. İsgəndər Aznaurov
  96. İsrafil Şahverdiyev
  97. Kamil Nesibov
  98. Kazım Məmmədov
  99. Kazımağa Kərimov
  100. Kerem Mirzayev
  101. Kerim Kerimov (Ulusal Kahraman)
  102. Koroğlu Rəhimov
  103. Kasım Rzayev
  104. Korkmaz Eyvazov
  105. Malik Esedov
  106. Maşallah Abdullayev
  107. Mehdi Abbasov
  108. Mehman Sayadov (Mehman Səyyadov)
  109. Mədət Quliyev
  110. Muhammed Hasanov
  111. Məhərrəm Seyidov
  112. Mərifət Nəsibov
  113. Mətləb Quliyev
  114. Məzahir Rüstəmov
  115. Mixail Slesaryov
  116. Mikail Cebrayılov
  117. Mirələkbər İbrahimov
  118. Mirəsgər Seyidov
  119. Mirza Guliyev
  120. Mövsüm Memmedov
  121. Muxtar Kasımov
  122. Mübariz Ahmadov
  123. Mübariz İbrahimov
  124. Nadir Aliyev
  125. Naik Yusifov
  126. Namig Abdullayev
  127. Namiq Allahverdiyev
  128. Natig Ahmedov
  129. Natig Mammadov
  130. Nazim Babayev
  131. Nazim Kuliyev
  132. Niyazi Aslanov
  133. Nizami Memmedov
  134. Nofel Kuluyev
  135. Novruz Kurbanov
  136. Nuraddin İbrahimov
  137. Oktay Guleliyev
  138. Paşa Tehmezov
  139. Pəhlivan Fərzəliyev
  140. Perviz Semedov
  141. Rafiq Alıcanov
  142. Rafiq Nəsrəddinov
  143. Ramazan Çirinqov
  144. Ramiz Gambarov
  145. Rasim İbrahimov
  146. Rafael Esedov
  147. Rafael Hebibov
  148. Reşat Mirabov
  149. Riad Ahmedov
  150. Rizvan Teymurov
  151. Roman Yusufov
  152. Rovshan Abdullayev
  153. Rövşen Akberov
  154. Rovshan Aliyev
  155. Rövşen Hüseyinov
  156. Rövşən Rzayev
  157. Ruslan Muradov
  158. Ruslan Polovinko
  159. Sadık Hüseynov
  160. Sahil Məmmədov
  161. Salatın Əsgərova
  162. Samir Hasiyev
  163. Samir Zülfüqarov
  164. Sergey Murtuzaliyev
  165. Sergey Senyuşkin
  166. Seymur Memmedov
  167. Safa Ahundov
  168. Seferalı Memmedov
  169. Sefiyar Behbudov
  170. Səxavət Məhərrəmov
  171. Sərdar Səfərov
  172. Serhan Ocagverdiyev
  173. Siyavuş Hesenov
  174. Soltanağa Bayramov
  175. Şahin Tağıyev
  176. Şahlar Hüseynov
  177. Şahlar Şükürov
  178. Şakir Salahov
  179. Şamil Ramazanov
  180. Şamoy Çobanov
  181. Şikar Aslanov
  182. Şikar Şikarov
  183. Şirin Mirzayev
  184. Şövgiyar Abdullayev
  185. Tabil Hasanov
  186. Tahir Bağırov
  187. Tahir Hasanov
  188. Tabriz Halilbayli
  189. Tevfik Hüseynov
  190. Vaqif Qurbanov
  191. Valeh Müslümov
  192. Vasili Aliyev
  193. Vahid Guliyev
  194. Vezir Orucov
  195. Vezir Sediyev
  196. Viktor Seryogin
  197. Vugar Huseynov
  198. Vügar Mürselov
  199. Yalçın Nesirov
  200. Yaver Aliyev
  201. Yaver Şahbazov
  202. Yelmar Edilov
  203. Yevgeni Karlov
  204. Yunis Aliyev
  205. Yunis Necefov
  206. Yuri Kovalyov
  207. Yusuf Aliyev
  208. Yusuf Mirzayev
  209. Zabit Guliyev
  210. Zakir Mecidov
  211. Zakir Yusufov
  212. Zaur Sarıyev

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 iyun 1992-ci il tarixli, 831 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına “Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı” adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli, 833 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  3. ^ a b c d e f g "Azərbaycan Respublikasının Silahlı Qüvvələri hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 iyun 1992-ci il tarixli, 6 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  4. ^ "A.N. Davidoviçə "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyul 1992-ci il tarixli, 24 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  5. ^ "S. H. Həsənova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 1992-ci il tarixli, 69 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  6. ^ "S. Q. Məmmədova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 avqust 1992-ci il tarixli, 131 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  7. ^ "Ə.Q. İsgəndərova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 avqust 1992-ci il tarixli, 135 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  8. ^ "H.B. Nəzərliyə "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli, 178 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  9. ^ a b c d e "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli, 204 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  10. ^ a b c "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli, 273 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  11. ^ a b c d e f "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 290 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  12. ^ a b c "S.Ə. Əsgərovaya, A. M. Mustafayevə və Ç. F. Mustafayevə "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 294 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  13. ^ "Ə.Y. Əliyevə "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 noyabr 1992-ci il tarixli, 301 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  14. ^ a b c d e ""Azərbaycan Hava yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 noyabr 1992-ci il tarixli, 337 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  15. ^ "F.İ. Şahbazova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" verilməsi haqqında adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 dekabr 1992-ci il tarixli, 344 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  16. ^ a b c d e f g h "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 dekabr 1992-ci il tarixli, 350 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  17. ^ "M.M. Seyidova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 dekabr 1992-ci il tarixli, 367 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  18. ^ a b c d e f g h i j "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 fevral 1993-cü il tarixli, 415 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  19. ^ "A. T. Bağırova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 fevral 1993-cü il tarixli, 476 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  20. ^ a b "Y. V. Mirzəyevə və V. S. Orucova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 mart 1993-cü il tarixli, 495 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  21. ^ a b c "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 may 1993-cü il tarixli, 599 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  22. ^ a b c "S. N. Bayramova, E. B. Əliyevə və P. Q. Təhməzova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 avqust 1993-cü il tarixli, 740 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  23. ^ "G. M. Əsgərovaya "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 noyabr 1993-cü il tarixli, 31 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  24. ^ "E. B. İsmayılova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 yanvar 1994-cü il tarixli, 86 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  25. ^ "İ. İ. Məmmədova "Azərbaycanın Azerbaycan Ulusal Kahramanıı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 iyun 1994-cü il tarixli, 156 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  26. ^ a b c d e f g "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 202 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  27. ^ a b c d e f g h i j "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 203 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  28. ^ a b c d "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin bir qrup hərbi qulluqçusunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 oktyabr 1994-cü il tarixli, 215 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  29. ^ a b "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1994-cü il tarixli, 218 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  30. ^ "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin hərbi qulluqçuları E. H. Məmmədovun və T. Ə. Bədəlovun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 dekabr 1994-cü il tarixli, 247 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  31. ^ a b c d e f g h i "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 yanvar 1995-ci il tarixli, 262 nömrəli Fərmanı (Azerice)
  32. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 aprel 1995-ci il tarixli, 307 nömrəli Fərmanı (Azerice)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]