Tartışma:Osmangazi Köprüsü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kocaeli (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kocaeli maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kocaeli kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sayfayla ilgilenen Kullanıcı:MEOGLOBAL ve taşıma işlemini yapan Kullanıcı:BSRF, köprü adının "Osmangazi" şeklinde olduğuna dair haberler var. Şuradaki arama kısmına "Osmangazi" yazınca bir şeyler çıkıyor. (link vermede sıkıntı var) --Kingbjelica (mesaj) 12:41, 30 Haziran 2016 (UTC)

Kullanıcı:MEOGLOBAL, biraz daha inceledim doğrusu "Osmangazi" imiş.. Haber siteleri de ağırlıklı olarak bu adı kullanıyor. Taşıma işlemini sana bırakıyorum :d Kolay gelsin. --Kingbjelica (mesaj) 17:21, 30 Haziran 2016 (UTC)

Kaynaklarda köprünün adının yazımıyla ilgili farklılıklara ben de rastladım ancak Osman Gazi maddesinin adı ayrı yazılmış. Ana maddeye uyum açısından taşıma yapılmayabilir bence.--B.S.R.F. 💬 19:14, 30 Haziran 2016 (UTC)
Zaten resmi kaynaklarda da yanlış geçtiği olabiliyor, sağolsun memurlarımız. MEOGLOBALBana mesaj atın 08:01, 1 Temmuz 2016 (UTC)
  • Ben susayım kaynaklar konuşsun. Devlet kaynaklarında Osman Gazi Köprüsü 760 sonuç[1], Osmangazi Köprüsü 3.130 sonuç[2]. Açılış töreninden bir fotoğraf da burada dursun. --cobija 15:15, 15 Temmuz 2016 (UTC)


Köprünün resmi adı haricinde kullanılan isimler[kaynağı değiştir]

Köprünün orijinal adı zaten belli oldu. Bundan sonra fazladan iki tane daha takma isme gerek mı diye düşünüyorum. En azından bire indirsek daha güzel olmaz mı? MEOGLOBALBana mesaj atın 08:10, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Kilometre başına geçiş ücreti bilgisinin iki aşamalı şekilde kaldırılması ve bir devriyenin bu revizyonu kabul etmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Wikipedia kullanıcıları, bu konu hakkında lütfen tartışma katılın. İlgili değişiklik için maddenin geçmişine göz atabilirsiniz. Hepinize kolaylıklar diliyorum. MEOGLOBALBana mesaj atın 10:56, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Arama yapmadım ama ulaştırma bakanlığı sitesinde adı neyse odur diye düşündüm.--Perencal (mesaj) 06:54, 5 Temmuz 2016 (UTC)
@MEOGLOBAL köprünün uzunluğu olan 2.682 m 2 ayak arası uzunluk diye biliyorum. Buda aslında köprünün uzunluğunun daha fazla olduğu anlamını çıkartıyor. Zaten 1 ayak denizin içinde karadan çıkıp karaya bastığı noktayı gözönüne almak gerekir fiyat/km hesabında bence. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 23:46, 8 Temmuz 2016 (UTC)
@Sakhalinio Kaynaklardaki karşılaştırmaya ve köprü uzunluğu hemen kontrol edip gerekli güncelleme varsa yapayım. Teşekkürler kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 16:20, 9 Temmuz 2016 (UTC)
bu kaynakta 2682 metre toplam uzunluk demiş. SakhalinioBuyrun beniiiim? 23:51, 8 Temmuz 2016 (UTC)
@Sakhalinio Buradaki hesap doğru o zaman. Sadece kaynaklardaki kilometre ücret kriterine bakayım iki ayak arası düşünmemişlerdir diye düşünüyorum. Genelde yaklaşım viyadükleri bittiğindeki köprü girişi ile çıkışı arası alınıyor. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 16:22, 9 Temmuz 2016 (UTC)
@Sakhalinio Kontrol ettim. Toplam uzunluk bölü fiyat. Hesap doğru bu haliyle. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 16:25, 9 Temmuz 2016 (UTC)

Diğer köprülerle karşılaştırma[kaynağı değiştir]

Maddede köprüyle hiçbir ilgisi olmayan başka köprüler arasında karşılaştırmalar yer alıyor. Buradaki karara benzer şekilde sayfadan kalkması gerekiyor. -seyit. 07:42, 17 Ekim 2016 (UTC)

  • Tamamen ansiklopedik olmayan bir kıyaslama, kesinlikle kaldırılmalı. Trump'ı "diğer zengin devlet başkanlarıyla kıyaslama" yapmaya benziyor.--RapsarEfendim? 17:43, 9 Kasım 2016 (UTC)
Bence de ansiklopedik değil. Ayrıca bu değişiklikte ısrar edip işi değişiklik savaşına dönüştürmek de doğru değil. Ayrıca 'blind revert' yapılarak kaynaksız yerlere eklenen etiketler de kaldırılıyor.--B.S.R.F. 💬 18:24, 11 Kasım 2016 (UTC)
Buradaki ve YSS maddesindeki karara istinaden "Tünel ve köprülerin araç geçişleri" başlığı altındaki Osman Gazi ile hiçbir alakası olmayan Boğaziçi, FSM, YSS ve Avrasya Tüneli karşılaştırmalarını kaldırıyorum. Aynı şekilde ücretlendirme başlığındaki karşılaştırmalar da çıkıyor. -seyit. 17:28, 13 Kasım 2016 (UTC)

Son yapılan finansman güncellemesi hakkında[kaynağı değiştir]

Son yapılan (hala onaylanmamış olan) finansman güncellemesi ile ilgili aklıma takılan bir durum var. "Hükümete yakın kaynaklara göre" ya da "Kimi kaynaklara göre" gibi tarafsızlıktan ve referanstan yoksun cümleler kurulmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Köprüdeki günlük ortalama araç geçiş sayısının beklenenin altında olduğu, farkın hazine tarafından karşılanacağı zaten bilinen bir durum. Takıldığım nokta yapılan düzenlemenin doğru ya da yanlış bir bilgi içermesi değil. Yazıdaki itham yüklü, resmi bilgilerden ve referanstan yoksun dili Vikipedi'ye uygun bulmamam. Bu konu hakkında diğer üyeler ne düşünüyor merak ediyorum. Teşekkürler. --bluetime93 💬 22:27, 27 Mart 2017 (UTC)