Tartışma:Mesut Özil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alman milli takımının Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, İstanbul’da kendisine tepki gösterilebileceğini belirterek ‘Türklerin benle gurur duyduklarına inanıyorum’ dedi Mesut Özil Türkler benimle gurur duyuyor

Özil: “Ben aslen Türk değilim, Kürdüm ve Kürdlüğümle de gurur duyuyorum” http://www.haberdiyarbakir.com/news_detail.php?id=35373

Mesut Özil Resmi Twitter Sayfası (Almanca)

mesut özil acaba nereli onu cok merak ediyorum türk mü kürd mü onuda bilen biri yazarsa neden türk millii takımını seçmedigi acıkca ortaya cıkar eger kürdse zaten neden yaptıgını sölememe bile gerek yok siz anlarsınız ne yaptıgını Bu imzasız yazı 85.108.167.7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

zonguldak, hiristyan-rum asillidir. selamlar Bu imzasız yazı 84.28.70.220 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bu sacma bisey; birincisi: Mesut Özil Müslümandir rum asili yoktur bunu kendisi demistir; ikincisi: Türk ALman diye yazilamaz; kendisi tam almandir alman vatandasadir; selamlar Bu imzasız yazı 78.52.63.116 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Alman vatandasi olmasi onun aslinin Türk oldugunu degistirmez dolayisiyla Türk asilli Almandir. Bu imzasız yazı 78.51.190.69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tartışmalara bakarmısınız Türkiye yaşayan toplumsal faşizm burayada sirayet etmiş,Mesut Özil ailes Zonguldak ili devrek ilçesinden Almanyaya göç eden bir ailedir Zonguldak bölgesi ve köylerinin yapısı ortada Türk kökenlilerden oluşmaktadır.Mesut özil Yükselen futbol kariyeri sebebebiyle kendi menfi çıkarlarını düşünüp alman milli takımında oynama kararı almıştır,doğduğu büyüdü ülke almanya da ben alman vatandaşıyım diyen birisidir.Lütfen herşeyde faşistlik lanetini bulaştırmayın çok çirkinlik yapmış oluyorsunuz

Mesut özil zonguldak devrek lidir Bu imzasız yazı Dumanli18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Devrekli Mesut, Almanların milli kahramanı

Türk mü Kürt mü[kaynağı değiştir]

Mesut Özil'in Resmi Web Sitesi'nde belirtildiğine göre "Konsolosluğa Türkiye pasaportunu teslim eden Mesut, tercihini Alman Milli takımı için kullandı. " Ayrıca, "Milliyeti: Alman" olarak belirtilmiştir. Yani, kendi sitesinde "Kürt" olduğuna dair ibare geçmediği gibi "Türk" olarak da yer almıyor. "Kürt" olduğuna dair Haber Diyarbakır sitesindeki bilgiyi ne yalanlıyor ne de doğruluyor! --Kmoksy 00:32, 18 Ağustos 2010 (UTC)

Twitter'da açıkladığına göre Türk asıllıdır, Kürt değil. Madde tam korumaya alınmış. Görevlilerden birisi ilgili yere kaynak eklerse iyi olur.Bu imzasız yazı CobiJa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yaşanan saçma sapan faşistliğe dur denilmesi lazım kimi kürt çevreler öne çıkan herşeyi kendilerinin gibi göstermeye son versinler bu kargaşalarda son bulsun mesut özil ailesi Zonguldak devrek ilçesi köyündendir,Karadeniz ve zonguldak bölgesinde kürt köyü veya yerlemişiminin olmadığı kaynaklarda veya şu yaşanan hayata bakılınca ortadadır.zorla kürt göstermeye çalışmak çok yanlış,kökene göre bakacaksan mesut özil ve ailesi Türk kökenli olduğu ortadadır.

Yanlış bilgi kaldırıldı[kaynağı değiştir]

Mesut, Elvir Baliç'ten sonra... kısım kaldırıldı. Zira gösterilen Bosna'da balayı yazısında öyle bir bilgi yer almadığı gibi Mesut Özil'in adı bile geçmemektedir. Takabeg ileti 16:11, 11 Ekim 2010 (UTC)

Haberi sonuna kadar ve kaynaktan sonra yazdığım notu okusaydınız belki bu değişikliği yapmazdınız : "Bosna kökenli olan ve takım arkadaşı Boliç gibi önce Türk vatandaşlığına geçen, ardından da bir Türk kızı ile evlenen Elvir Baliç ve "Not : Haber 1998 yılında yazılmış ve Baliç'in bu tarih'ten önce Türk vatandaşlığına geçtiğini yazıyor ; Real Madrid kulübüne 1999 yılında transfer olması, onu İspanyol kulübüne transfer olmuş ilk Türk futbolcu yapmaktadır"
İyi vikiler --Khis 16:19, 11 Ekim 2010 (UTC)

Öncelikle Mesut Özil bir Alman. Burada Türk futbolucu demek Vikipedi:Doğrulanabilirlik ihlalidir. Gösterilen linkte Mesut Özil'in adı bile geçmediği için kurulan cümle tamamen Özgün araştırma ve yorum sayılır. Kendisi Alman futbolcu olduğu için Türk vurgusu yapmak zaten VP:TBA ihlalidir. Takabeg ileti 16:35, 11 Ekim 2010 (UTC)

Madde genelinde Türk vurgusu yapıldığı için {{Taraflı}} şablon eklendi. Diğer Vikilerle kıyaslarsak bu maddenin ne kadar taraflı olduğu anlaşılıyor. Takabeg ileti 16:42, 11 Ekim 2010 (UTC)
İlk önce neden taraflı bir madde olduğunu anlatın, sonra şablonu ekleyin lütfen --Khis 16:46, 11 Ekim 2010 (UTC)
Türk vurgusunun fazla olması maddeyi taraflı hale getirildi. Diğer Vikilerde ilk cümlede Türk asıllı ibaresi bile yok. Ancak bana kalırsa Milli Takım vakası kayda değer olay sayıldığı için Türk asıllı Alman yazılabilir. Yani İngilizce Vikideki durum biraz aşırı olduğunu düşünüyorum. İkinci Türk yorumunuz tamamen özgün yorumunuzdur. Öyle kaynaklar yoktur. Gösterilen kaynak özgün yorumunuzu desteklemiyor, maalesef. Takabeg ileti 16:57, 11 Ekim 2010 (UTC)
Ne zamandan beri diğer vikiler örnek alınıyormuş sayın Takabeg ??
"Türk vurgusunun fazla olması" --> o sizin kendi yorumunuz, hatta maddeyi okusaydınız "Alman Zidane", "ben kendimi alman hissediyorum" gibi cümleleri okurdunuz.
Vikipedi:Nezaket sayfasına bir göz atarsanız sevinirim.
Saygılar --Khis 22:34, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • Mesut, Elvir Baliç'ten sonra Real Madrid kulübüne imza atan ikinci Türk futbolcu'dur[3]. Bu cümlenin revize edilmesi gerekiyor. Biri Türk asıllı Alman vatandaşı iken diğeri sonradan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu almış bir vatandaş. Doğrudan doğruya aynı kefeye koymak biraz zorlama gibi duruyor.--[ahzaryamed]₪.ileti 17:01, 11 Ekim 2010 (UTC)
Evet o açıdan bakıldığında cümle biraz garip geliyor. Peki ne öneriyorsunuz ?? --Khis 22:34, 11 Ekim 2010 (UTC)
Evet. Bu tür ansiklopedik sayılmayan özgün yorumlar maddeden kaldırılmalıdır. Takabeg ileti 17:17, 11 Ekim 2010 (UTC)
"kaldırılmalıdır" kelimesini neden kalın yazdınız ?? Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar sayfasını hatırlatıyorum size. Teşekürler --Khis 22:34, 11 Ekim 2010 (UTC)
Vurgulamak için kalın harfle yazdım. Kural ihlallerine işaret eden kullanıcılara karşı Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar göstererek kural ihlalini meşrulaştırmak son günlerde moda olmuş demek ki. Söz konusu cümlenin eklenmesinin Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Özgün araştırma, VP:TBA gibi Vikipedi kuralları ihlal ettiği çok açıktır. Takabeg ileti 03:03, 12 Ekim 2010 (UTC)

--204.14.73.56 19.13, 12 Mayıs 2020 (UTC)== mesutun annesi kürdürl yazım yanlışını düzelt oç ==[yanıtla]

ütfen buunuda yazin.annesi kürdür (şaka yaptım ehueheuheu)

Mesut Zonguldaklı Türk'tür[kaynağı değiştir]

Mesut özilin ailesi 1970 li yıllarda zonguldağın devrek ilçesinden Almanyaya göç etmiştir.Bilindiği üzere zonguldak bölgesi Türktür,Öğle bahsedilen kürtçülük safsataları tamamen yalandır.Burda önemli olan mesutun nereyi tercih edeceğiydi o kariyeri için Almanyayı tercih etti,Şimdi faşizan bazı kişiler zonguldaklı olmasına rağmen kürt göstermeye çalışıyorlar zorla pes bu kadarınada

Takabeg giriş cümlesinde Türk asıllı yazdığı için taraflı şablonu eklemiş. Sadece Alman olduğu yazılması gerekiyormuş. Oysaki Ahmet Kaya maddesinde de bu değişikliği yapmıştı ki Ahmet Kaya'nın sadece babası Kürt. Şablonu kaldırıyorum.--Abuk SABUK msj 23:06, 23 Mart 2012 (UTC)

Mesutun kürtlüğü uydurmadır.[kaynağı değiştir]

Mesut özilin kürt olduğu bir kürt gazetesi tarafından söylenmiştir sadece başkada bir kaynak ve ya delil yok.

--Subutay1000 (mesaj) 13:53, 29 Mayıs 2016 (UTC)

--Mkirici9 (mesaj) 12.26, 24 Ocak 2021 (UTC) Mesut Özil Fenerbahçe futbolcusudur.[yanıtla]