Tartışma:Irkçılık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Taraflılık şabşonu ekledim çünkü en sonda yer alan ifadeler kaynak gösterilmeden kullanılamaz... --Berque 15:36, 27 Şubat 2007 (UTC)

Kaynakları gösterdim. Bilinen anlamda, nefret edilen ırkçılık ile Türk milliyetçiliğinin farkı muhakkak vardır. Türk tarihinde milliyetçilik bir tür korunma mekanizması gibi ülke bütünlüğünü tehdit eden unsurlara karşı geliştirilen bir olgu olmuştur. Çeşitli etnik kökenli insanların ayırd edilmemesi ve hep birlikte vatan bütünlüğüne sahip çıkılması bunun en güzel ispatıdır. --BIYIKLI 23:10, 8 Nisan 2007 (UTC)

Irkçılık?[kaynağı değiştir]

Irkçılık genel bir kavramdır. Lütfen Taraflı yorumlar içerebilecek örneğin: Türkiyede ırkçılık gibi kavramları buraya yazmayınız bunun yeri tartışma platformlarıdır Bilimsel bir yanı yoktur. Size göre Irkçılık güzeldir başkasına göre kötüdür. Türkiye de ki ırkçılık Türkiye de yaşayan bir Türk için iyi olabilir Ancak bir hristiyan için hiçte iyi olmadığını gördük değil mi?... Bireysel görüşlerinizi yansıtmayınız... Bu imzasız yazı Nefertem (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13:14, 28 Nisan 2007

Irkçılık, ırklar arası ayrım yapma düşüncesi ise, eyleme geçmesi şart değildir. Oysa kanunlarımıza göre eyleme geçmedikçe hiçbir düşünce cezalandırılamaz. Kısacası Türk kanunlarında ırkçılık yasak değildir. Irkçı eylemlerde bulunmak yasaktır.

Afrika'nın geri kalmışlığının Avrupa'ya bağlanması yanlış çünkü Avrupa'nın Afrika'yı sömürmesi en fazla 2000 yıllıktır. İnsaoğlu ise 400 bin yaşında.--Sstuka 06:18, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Irkçılık "racism" demek değildir[kaynağı değiştir]

Bilinenin aksine, “ırk” sözcüğü Arapça’dır ve İngilizce’deki “race” sözcüğünün tam karşılığı değildir. Irk, sosyolojik bir kavramdır, halbuki race biyolojiktir. Kavram kargaşası bundan kaynaklanmaktadır. Bu imzasız yazı Biybyter (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 5 Nisan 2014

Black Lives Matter Logo in different languages[kaynağı değiştir]

Please help to translate the Black Lives Matter Logo for this wikipedia.
Follow this Link to get to the request. Thank you --Mrmw (mesaj) 18.16, 7 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

şlpkeıopğşelköe 78.189.54.192 11.37, 4 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]