Vikiproje tartışma:10K

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Proje-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Proje  Bu madde Proje-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türbülans adi altinda koyulan iki resimin turbulans ile ilgisi yoktur. "Turbulent Flows (Stephen B. Pope)" kitabinda sayfa 4te de rahatca gorulebilecegi uzere iki resimde laminar akisin türbülansa gecmeden once olusan von Karman vorteksleri oldugu gorulebilir. Yani iki resimde laminar akisin resimleridir. Ankasr13e (mesaj) 05:39, 15 Eylül 2013 (UTC)

mekanik enerji --> potansiyel enerji[kaynağı değiştir]

Madddenin ilk paragrafında belirtilen "Akışkan türbinin kanatçıklarına çarparak türbin miline hareket verir, hareket milin çıkışında mekanik işe dönüşür" tanımına eleştiri olarak:

Gaz türbinlerinde gazın sıkıştırıldığı bölüme "kompresyon türbini" de denir. Sıkışmış gazın ürettiği enerjinin bir kısmı da kompresyon türbininde kullanıldığından bu bölümde mekanik iş potansiyel enerjiye dönüşmüş olur.

İlgili maddede anlaşılabilirlik ciddi anlamda kaybolmuş diye düşünüyorum. Ansiklopedik dilde yeniden düzenlenmelidir. Yesevi (mesaj) 16:37, 12 Mayıs 2016 (UTC)

Moldova ve Transdinyester Özerk Bölgesi[kaynağı değiştir]

Moldova maddesi VikiProje 10K kapsamında olduğu için tartışma sayfası buraya yönlendiriyor. Bunun gerekçesi ve mantığını merak ettim. Ayrıca Moldova maddesi Transdinyester linki de facto Cumhuriyet'e bağlantılı. Ayrı bir Transdinyester Özerk Bölgesi maddesinin açılması yararlı olur. Yoksa Rusça Vikipedi'de zannedeceğim kendimi :) özgürüm (mesaj) 18:05, 10 Mart 2017 (UTC)

Nasıl katılabilirm?[kaynağı değiştir]

VikiProje: 10K projesine nasıl kayıt olabilirim? Ne yapmam gerekiyor?

Alp Azim (mesaj) 14.33, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

Adınızı katılımcı listesine ekleyebilir, şuradaki maddeleri geliştirme konusunda katkıda bulunabilirsiniz. --Superyetkinileti 17.17, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]