Tartışma:Diriliş Ertuğrul

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Televizyon dizileri (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Televizyon dizileri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Televizyon dizileri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fenerli1978 Dirilis Ertugrul veYukselis Donemi Osmanli Sadrazamlari sayfalarina hakli olarak yaptigim deyisiklikleri neden surekli siliyor? Okanfan (mesaj) 07:36, 20 Aralık 2014 (UTC)

  • Sayın Okanfan Dirilis:Ertugrul sayfasında yapmış olduğunuz Çevikin paylaştıklari Osmanli imparatorlugun kurucusu Osman beyin babasi Ertugrul Gaziyi anlatan ifadesi Türkçe dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun değildir! Vikipedi bir ansiklopedi olduğundan yazım kurallarına dikkat etmemiz gerekmekte! Yükseliş dönemi Osmanlı sadrazamları listesi sayfasında ise Pargalı İbrahim Paşa iç bağlantısını Pargalı Damat İbrahim Paşa olarak değiştirmişsiniz. Vikipedi'de ilgili sayfayı açarsanız sayfa isminin Pargalı İbrahim Paşa olarak geçtiğini görebilirsiniz. Bu nedenle bağlantının Pargalı İbrahim Paşa olarak kalması daha doğrudur. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:24, 20 Aralık 2014 (UTC)

sayin Fenerli1978 dirilis Ertugrul sayfasinda bolum sayisini neden iki oldugu halde 1 olarak deyistiriyosun.Yukselis donemi Osmanli sadrazamlari sayfasinda ise Ayas Mehmed Pasanin goreve basladigi gunu 14 mart olarak gosteriyosun.Pargali Ibrahim Pasa 14 Marti 15 Marta baglayan gece idam edildi.Boylelikle Ayas Mehmed Pasanin gorev suresi14 degil 15 Marttan baslliyor Bu imzasız yazı Okanfan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fenerli1978 sizin Dirilis Ertugrul sayfasinda dun yaptiginiz deyisikleri Ben zaten 18 aralikta yapmistim.Bolum sayisi,jenerik bestecisi,yonetmen,senarist ve bazi oyuncu isimleri eksikti.Yaptigim yazilim hatasini anliyorum.Ama sizde benim yaptigim deyisikleri silmek yerine duzelte bilirdiniz.Saygilarla,iyi vikiler Bu imzasız yazı Okanfan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Sayın Okanfan klavyenize Türkçe karakterleri eklerseniz daha kolaylık olur! Bizlerin görevi devriye olmak. Elbette bazen düzeltmelerde yapıyoruz ama sürekli aynı kullanıcı tarafından aynı yanlış yapılır ve bizler bunları düzeltirsek ilgili kullanıcıyı yanlış yapmaya teşvik etmiş olmaktayız. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 17:18, 20 Aralık 2014 (UTC)

Konu Başlığı Yanlış[kaynağı değiştir]

Diriliş:Ertuğrul değil Diriliş "Ertuğrul" olacaktı.


Batıkan Bildim (mesaj) 16:13, 29 Mart 2015 (UTC)

Neden sayın Batıkan Bildim ? OkanfanEvet benim? 19:01, 16 Ağustos 2015 (UTC)
  • Televizyonda bu isimle yayımlanıyor. --Turgut46 18:49, 3 Ocak 2018 (UTC)

Can, buradaki gibi Diriliş "Ertuğrul" biçiminde tırnak işaretiyle yazımı hakkında ne düşünürsün? Dr. Coalmesaj 12.37, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Diriliş Ertuğrul diye hem yayınlayıcı kanal trt1 hem ana akım medya da o şekilde yazıyor. Sonuçta biz diziler için burada tırnak işareti kullanmıyoruz :) ve Netflix haricinde : kullanan da yok onlar da kendi insiyatifleriyle yapmışlar. Trt1 dahil : bu işaret yok:) Onlar da ' şeklinde kullanmış onu da eklemeye gerek olmadığını düşünüyorum.--Can Je suis là 12.44, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bilgi kutusundaki başrol oyuncuları listesi[kaynağı değiştir]

Uzun süredir, sırfüçüncü sezonda diziden ayrıldı diye dizinin ilk iki sezonunda başrol oynamış oyuncular bilgi kutusundan siliniyor. Bu aşırı saçma bir şey. Oyuncu iki sezon başrol oynamış, sen gel onu son sezon yok diye sil o listeden. Dizilerin bilgi kutularındaki başrol kısmına illa son sezona kadar devam eden kişiler yazılacak diye bir kaide yok. Her sezonun başrol oyuncuları ayrı ayrı yazılır (Tabi her sezon için 10-20 oyuncu yazmak demek değil bu ki zaten bir sezonda en fazla 4-5 başrol olur). ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:55, 10 Aralık 2016 (UTC)