Tartışma:Almanya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski seçkin maddeAlmanya, eski bir seçkin maddedir. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan onun ilk adaylık sayfasını ve neden bu statüsünü kaybettiğini bulabilirsiniz.
Anasayfa ödül Bu madde 44. Hafta 2009 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 9. Hafta 2013 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 39. Hafta 2014 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 24. Hafta 2015 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 51. Hafta 2019 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.

Germany article on Main Page[kaynağı değiştir]

On April 7, the Germany article will be presented as Today´s featured article at the Main Page. Lear 21

İstatistik bilgiler[kaynağı değiştir]

Almanya'da en son nüfus sayımı 1985'de yapıldı. Buna rağmen mecburi ikametgah bildirimi olduğundan, buna dayalı yapılan sistematik istatistik bilgilerde büyük bir doğruluk oranı vardır. Bunun için Wiesbaden şehrinde bulunana Alman İstatistikler Dairesi tuttuğu bütün istatistikleri yıllık rapor halinde yayınlamaktadır. Yayımlamalar sitesinde ve baskı yoluyla herkese açık ve ücretsizdir. --84.169.212.214 15:55, 25 Nisan 2007 (UTC)

Almanya nüfusu göçmen yasalarınında zorlaşması sebebiyle 2000 yılından sonraki dönemde her yıl azalmaktadır. 2000'lerin başında almanya nüfusu 83,5 milyon civarındaydı,2010 nüfusu 81,5 milyon düşmüştür.yıllık ortalama nüfus 150 bin kişi azalmaktadır.2050 yılında almanya nüfusunun 65-70 milyon olması beklenmektedir.

Burda Alman halkının %3,7 müslümandır diye belirtmek yanlış olur. Alman vatandaşı olup da müslüman dinine aitlerin yüzdesi çok daha düşüktür. --84.169.196.164 18:21, 27 Nisan 2007 (UTC)

Almanya'da yaklaşık 10 milyon civarında göçmen nüfus yaşamaktadır.Bunlar slav kökenli(rus,bulgar,sırp,hırvat,leh,çek vb),Müslüman kökenli Türkler,araplar,siyahlar ve diğer müslüman toplumlardır.Almanya'da islamiyet konusu yerleşmiş bir kültür olmaya başlamaktadır.Almanya'da yaşayan veya alman vatandaşlığı almış müslüman nüfus % 3.7 'den fazladır.tahminen % 5 veya % 6 civarında olabilir.ki sadece Türk nüfus alman verilerine göre bile 2.8 milyon ile 3.5 milyondur.Tek başına Müslüman Türk'ler % 3 ile % 4 nüfusu oluşturmaktadır.

Diğer dillerdeki madde[kaynağı değiştir]

Almanca, İngilizce ve İbranice sayfalarına yönlendirmeler hatalıdır. G8 devletlerine değil, Almanya (Deutschland, Germany) sayfalarına düzeltilmesi gerekiyor. --84.169.206.225 19:30, 29 Nisan 2007 (UTC)

Burdan Kızılşaman a atıfta bulunmak istiyorum: Diğer dilden aldığı metini sadece tercüme ederek ve ordanda aldığı grafik ve fotoları olduğu gibi buraya eklemek sadece hazırcılıktır. Üstelik burda eksik olmaması gereken Alman Nazi geçmini iki de bir silmek benim ve diğer kişilerin emeğine saygısızlıktır. Katılmak ve geliştirmek, tarafsız wikipedia fizolofisidir. Böyle ama değil. İlgisine... --Orlener 20:40, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Ya grafikler Türkçeleştirilmeli ya da Türkçe li grafiklerle değiştirilmelidirler (Almanca veya İngilizce grafiklerin zaten telif hakları açık değil). --Orlener 20:44, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Buradan yukarıdaki kullanıcıya sesleniyorum.Bu hazırcılıksa hazırcıyım.Bu konuda yöneticilere sordum.Onlar başka dillerden çeviri yapabilirsin dediler.Bu konuyu bilim etmeden konuşma.Kaldı ki saygısızlığı sen benim profilimi değiştirerek yaptım.Çıkmış saygıdan bahsediyorsun.Kendisine saygısı olamyana kimsenin saygısı olmaz ki bu kimsenin başında ben gelirim.--Kızıl Şaman 21:41, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi politikalarından biri de kişisel saldırıların yasak olmasıdır. (bkz. VP:KSY) Yukarıdaki yorum açıkça bir kullanıcıya kişisel saldırı içeriyor. Lütfen tartışmaları konu bazında ve maddeleri nasıl geliştirebileceğimize odaklanarak sürdürün. Konuya gelince: Evet, başka dilden çeviri yapmakta hiç bir sakınca yok. Ayrıca maddede var olan birikimi korumak da önemli. Nazi rejimi hakkında yazı olması da gerekiyor elbette. Ama tarih bölümünün en başında değil, kronolojik sırasında. Blok halinde büyük metinleri silmekten kaçınmak, onun yerine geliştirmek daha iyi. Eğer mutlaka silmek gerekliyse tartışma sayfasında açıklamakta yarar var. İyi çalışmalar dilerim, Filanca 21:52, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Kızıl şaman konuyu saptırıyorsun, devamlı ve saygısızca kalitesiz metinler veya başka dilden alıntı grafikleri yerleştirmeyi bir maarifet sanıyorsun. Uygun ve nazik şekilde kendisine bildirdiğim halde, ukala bir inatla devam etmektesin, ve mesaj yerine sayfama aptalca mesajlar bırakmaktasın. Ergen çağının verdiği bu davranışlarla nereye kadar varırsın bilemem. İyileşmen ümidi ile...

Ölen Yahudi sayısı 225 bin olarak yazılmış. Gerek Almanların kendi kayıtları gerekse Yahudi kaynakları ve gerekse de Müttefiklerin hesaplamalarına göre en az 5 milyon, belki de 6 milyon Yahudi öldürüldü. 3 milyon Polonyalı'nın hatta fazlasının öldürüldüğü doğrudur, ama sırf Polonya'da öldürülen Yahudiler 1 milyondan fazladır. Bu çerçevede ana metindeki sayıyı 6 milyon olarak değiştiriyorum. Selamlar...--Murohc 07:33, 28 Ekim 2008 (UTC)

Sayfa yapısı[kaynağı değiştir]

Bu metin maalesef devamlı kasıtlı tahribata uğramakta ve çeşitli vandalizm saldırılarınada maaruz bırakılmakta. Bir de Kızıl Şaman ı wikipedia kurallarına uyarak katılmasını temenni ediyorum. Önce konuyu iyice okuyup öğrensin ve sonra olumlu katılımı olsun. Diğer dillerden eksik tercümelerle ve lisansa tecavüz edip eklediği resimler buranın kalitesini düşürmektedir. O yüzden onun eklediği makalelerin ciddi olarak gözden geçirilmesini bekliyorum. iyi çalışsmalar! Orlener

Bu ne biçim iş[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki arkadaş sayfanın içine etti.Yöneticinin biri el koyup düzeltsin,daha neyin ne işe yaradığını bilmiyor.Sayfaya bakın;Tarih bir ana başlık ,cermen kabileleri bir ana başlık,bir başka tarih konusu bir ana başlık..vsAyrıca tercüme eksikliğini yukarıdaki arkadaş görmüş ise bir zahmet değiştiriversin.

Sonuç:Madde ile yöneticiler veya onun yetki verdiği biri ilgilensin... --Kızıl Şaman 21:38, 1 Haziran 2007 (UTC)

Genel uyarı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Bu sayfada kişisel saldırı politikası ihlâlleri gerçekleşmiş. Ayrıca genel olarak bir madde mülkiyeti sorunu da var gibi duruyor. Bu taraflara genel bir uyarıdır; eğer kişisel saldırıya ve anlaşmazlık sebebiyle politika ihlâllerine devam edilecek olursa ilgili engelleme politikası maddeleri sebebiyle engelleme mümkün olabilir. Lütfen tartışırken tarz ve tutumumuza dikkat edelim.

Ayrıca not etmekte yarar var: Vikipedi'de yöneticilerin silme, engelleme ve kilitleme fonksiyonlarını politikalar dahilinde kullanmak dışında hiçbir ek görevleri, sorumlulukları veya güçleri bulunmamaktadır. İçeriğe her isteyen müdahil olabilir. Tabii ki her değişiklik Vikipedi politika ve yönergeleri dahilinde olmayabilir; bu durumlarda Vikipedistler eğer durum engelleme, silme veya kilitleme gerekiyorsa yöneticilerle irtibata geöebilir. Bunun dışında içeriğe dair temel ihlâlleri kendileri düzeltebilirler. Vikipedi'de herkes değişiklik yapabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:03, 3 Haziran 2007 (UTC)

Almanya II.Dünya Savaşı ile ilgili bir çok kısıtlama mevcuttur. Askeri personeli kısıtlanmıştır. Herhangi bir nükleer faaliyette bulunması yasaktır Nükleer faaliyetten ötesi bir silah üretim yada gelişim projesi başlatması bile Birleşmiş Milletler gözetimi çerçevesinde yapılabilmektedir ayrıca İsrail'e soykırım tazminatı ödemektedir. Zaten herhangi bir askeri gücede ihtayacı yoktur...

Eyaletler tablosunda Bremen[kaynağı değiştir]

Eyaletler kismindaki tabloyu nufusa gore siraladigimizda Bremen kendi basina takiliyor, siralamaya girmiyor. Alana gore siraladigimizda ise uc sehir eyalet kendi icinde siralaniyor. Ozellikle mi boyle yapildi yoksa hata midir (ozellikle nufus siralamasi)?--Coriolis 17:11, 31 Aralık 2009 (UTC)

Eyalet nüfusları[kaynağı değiştir]

[kaynak belirtilmeli] yi sablona koydugum (yer yoktu) icin fark edilmedi sanirim. Eyalet nufuslarinin hangi kaynaktan alindigi konusunda fikri olan var mi?--Coriolis 01:11, 6 Ocak 2010 (UTC)

Almanya,nın şirin ilcesi Melle Osnabrück bölgesinde 45.000 bin nüfuslu bir ilçedir. Melle güney kuzey ve Teutoburg Ormanı arasındaki yaklasık 20 km Osnabrück Wiehengebirge doğusunda yer almaktadır. Şehir yerel yeniden yapılanma ve Melle 1972, Almanya, Aşşağı Saksonya Eyaletinin ücüncü büyük kenti.--Yakup icik 13:23, 19 Şubat 2010 (UTC) Yakup Icik 19.02.2010

Bakınız!

http://de.wikipedia.org/wiki/Melle

3. İmparatorluk[kaynağı değiştir]

3. İmparatorluk dönemi başlığının başı oldukça zayıf olmuş. Yeterli bilgisi ve kaynağı olan biri tarafından güçlendirilirse iyi olur. tomjoad 16:23, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Bu madde 3. imparatorluk hakkında değil Almanya hakkındadır, o yüzden bu maddenin asıl amacı Almanya ile ilgili herşeyi özetlemektir. 3. imparatorluk ile ilgili madde bağlantıları verilmiştir zaten ("Ana maddeler", v.s.'ye bkz). İyi çalışmalar. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 23:33, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Almanya'da yaşayan Türkler anlatılmalı[kaynağı değiştir]

Almanya'da yaşayan Türkler'in almanya'ya kattığı değerler kültür ve medeniyeti çok önemlidir.almanların yemek kültürü türklerin gelişiyle değişmiştir. almanlar tarihte ilk defa bir asya toplumuyla müslaman bir toplumla ortak yaşamaya türklerle başlamışlardır. Nufus verilerinde Türk olan veya alman vatandaşlığını almış Türklerin toplam sayısı 2.8-3.5 milyon önemli bir değer oluşturur almanya da

Türklerin almanya sayfasında ayrıntılı anlatılmasını dilerim.

____________________________

Aynen öyle.Kuzenim Almanya'da oturuyor, ziyarette gittiğinizde Türk'lerin oraya ne kadar değer kattıkları tartışılmaz gerçek - Kullanıcı:KazekageTR

Gurbetçi Türklerin diliyle Acı vatan Almanya'da Türk'lerin daha ayrıntılı anlatılması uygun olur.

Almanya'da yaşayan türklerin nüfusu 4 milyonu geçmiş 5 milyona yaklaşmaktadır.

Almanya sayfasında Türklerin nüfusu yaşamı kültürü daha geniş anlatılmalı bence

  • O kadar önemli olduğunu sanmıyorum.88.254.34.133 00:58, 7 Eylül 2011 (UTC)

Gereksiz.88.226.225.182 14:05, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Bence de.88.232.141.231 21:04, 2 Ocak 2013 (UTC)

Türkler Almanya'nın yerleşik toplumu olmuşlardır Dilleri dinleri kültürleri Almanya ya kattıkları değerin anlatılması kadar doğal bir şey olamaz.

Tuğçe Albayrak

Almanya tarihi ile ilgili bu sayfadaki yeşil harita tam olması için Isviçre toprakları içinde bulunan ve fiilen alman toprağı olan Büsingen de eklenmeli.Mustafa--88.172.164.147 17:58, 21 Şubat 2012 (UTC)21/02/2012.

camps of uSSr[kaynağı değiştir]

Farklı bir ülke olan ABD tarafından taasub edilmemekle Zenginmidir bilinmez, batısal değildir. Almanca ve rusça çok gerekli değildir. -iye kısaltması -ya gibi ağa anlamına gelir, sakattır. slav not emperyal 23:20, 4 Şubat 2013 (UTC)

Aykırı fiillerin tekerrürü[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı ısrarla istihbarat başlığı altında eklediğim bilgileri siliyor. Gerekçesi ise Anadolu Ajansı'nın içeriklerini aslı astarı olmayan bilgiler olarak yorumlaması. 1 asırlık haber ajansı aslı astarı olmayan haber yapıyorsa kullanıcı Ctrl+W Yapıp başka dillerde katkı yapmayı deneyebilir. İlgilileri buraya arz ediyorum. Kullanıcı:Superyetkin İkmal (mesaj) 17:29, 29 Ocak 2015 (UTC)

Gerekçem sadece AA'nın bilgileri değil. İstihbarat ismi hakkında bilgi vermişsiniz oraya kadar doğru ama sonra Türkiye'yi dinlemişlerdi diye devam ediyor. İstihbaratın genel yapısından, amaçlarından, kaç yılında kuruldu, kim kurdu gibi bilgiler yok hemen Türkiye'yi dinlemişlerdi diye aslı astarı olmayan bir bilgi. Bu şekilde sanki bu istihbarat örgütü Türkiye'yi dinleme amacıyla kurulmuş iması bile yaratılabilir iki cümlelik bilgiyle. İstihbarat alt başlığı altında tüm bilgiler eklenir, daha sonra tartışmalı olan bilgilerin eklenip eklenmeyeceği konuşulur. Ayrıca hızlıca bir göz attım ve bu haberi yapan haber kaynaklarının hepsi haberi AA'dan almışlar. furkan haber, medya 365 Bazı şüpheli bilgiler birden çok bağımsız ve farklı kaynağa ihtiyaç duyabilir. Ԙobserve 17:51, 29 Ocak 2015 (UTC)

Ben bildiğim, gücüm yettiği kadarını yazıyorum. Daha fazla bilgi eklemek lazım elbette. Eklemelerinizi dinleme iddialarının üst kısmına yapabilirsiniz. BND maddesine bakarak o kısmı zenginleştirmeniz/zenginleştirmemiz mümkün. Değişikliği geri alıyorum, ekleme yapmayacaksanız müdahale etmeyin lütfen. Amacımız sayfaları BOŞLATMAK değil, zenginleştirmek olmalı. İkmal (mesaj) 18:00, 29 Ocak 2015 (UTC)
  • VP:3GK aşılmak üzere ve hizmetlilerin duruma müdahele etmeleri gerektiği için ilkelerin uygulanmasını onlara bırakıyorum. Ayrıca verilen kaynakta "dinlediği iddia edildi" deniliyor. İddialar, olasılıklar üzerinden ansiklopedik bilgi eklenmez. Ԙobserve 18:10, 29 Ocak 2015 (UTC)
    • Maksat BND Almanya'yı dinlemiş mi dinlememiş bu değil. Türkçe Vikipedi'de yer alan Almanya maddesinde BND'nin Türkiye'de nasıl yankı bulduğu. Bunu idrak etmek zor olmasa gerek. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm ajanslar bunu dile getiriyorsa ELBETTE Vikipedi'de yer almak durumundadır. İkmal (mesaj) 18:20, 29 Ocak 2015 (UTC)
VP:D bunu açıkça belirtiyor. İsterse dünyadaki bütün kaynaklar bu bilgiyi "iddia edildi" diye verse bile bunun Vikipedi'de yer almaması gerekir. Olabilir veya olmayabilir diye ifade edilen bir bilginin doğrulanabilirlik ihtiyacı karşılanmıyor. Ԙobserve 18:24, 29 Ocak 2015 (UTC)
eklediğim bilgiyi iddiayı doğrulamak/yanlışlamak için değil, Türkiye'de BND'nin gündeme geliş sebebi olarak ifade ediyorum. İkmal (mesaj) 18:28, 29 Ocak 2015 (UTC)
Türkiye-BND arasındaki ilişkiler kesinliği kanıtlandığı müddetçe uygun başlık ve madde altında yer alabilir. Burası bir sözlük veya forum değil. Eklediğiniz kaynaklar iddia edildi diye haberi sunuyor ve bunun gerçek olup, olmadığını kesin bir şekilde ortaya koyacak bir bilgi yok. O halde eklenmesi de doğru değildir. Söylenecekler söylendi diye tahmin ediyorum ve bir hizmetlinin durumu incelemesi artık doğru olandır. Ԙobserve 18:33, 29 Ocak 2015 (UTC)
Bir istihbarat servisini başlıkta konu edinirken kuruluş, amaç, operasyon bilgileri, erken dönem ve sonrası, servis içinde meydana gelen değişimler, işbirlikleri, direktörler, espiyonaj ve kontrespiyonaj faaliyetlerine dair tek satır yazmadan konuyu Türkiye'ye getirmek, ister iddia isterse bir gerçeklik olsun fark eden çok bir şey yok, son derece hatalı ve yanlı bir bilgi paylaşımı manasına gelir. Kullanıcıya gereken uyarıların hizmetlilerce de yapılması ve burasının bir ansikloedi olduğunun anlatılması gerekmektedir. 199.115.116.42 18:57, 29 Ocak 2015 (UTC)

yukarıda bir anonim gerekeni söylemiş. maddeye bu şekilde içerik eklenmesi VP:TBA ihlalidir, çıkartıldı. --kibele 19:24, 29 Ocak 2015 (UTC)

İstihbaratı tamamen çıkarmak doğru değil. Türkiye ile kısmı çıkardım. Birazcık ihtimam sevgili Kullanıcı:Kibele İkmal (mesaj) 19:33, 29 Ocak 2015 (UTC)

opel adı, 'satılmış' diye maddeden çıkartılıyor. istediği yere satılsın, en büyük alman markalarından biridir. türk kökenli almanları nasıl türk kategorisinden çıkartmıyorsak bunu da almanya maddesinden çıkartamayız. satıldığına ilişkin not eklemek başka, tamamen çıkartmak başka şey.. 'almanlıkla alakası kalmamış' yorumunu ciddiye alamıyoruz..--kibele 09.09, 24 Mart 2019 (UTC)[yanıtla]

Esoterik - Programme Union Sovetik & Russische Föderation . Auf der Staatsgebiet Bundesstr Republika Deutschland.[kaynağı değiştir]

Bence. Bazı insanlar ilgilenecek. Böyle bir ekleme / iyileştirme için. Evet. örneğin aynı gün, ay ve yılda doğmuş. Aynı yıldızların altında. nasıl ve : Adolf Hitler ; Gering ; Gebels usw ...
izleme Doğum anından itibaren. Ve, ... etkiler . Çocukluktan itibaren. Hedefle - "bir daha olmaması gerekiyordu".

Diğer el . Hançerli ve yağmurluklu saygıdeğer beylerimiz. buna ihtiyacım yok Çok fazla cesaret almak. Allah yolunda durmak. Union Sovetik 'den tüm bu "merden"ler bu kadar!

var olup olmadığı? Bu eyalet programında yakalandım. Türk vatandaşları arasında mı? Türkiye o zaman savaştı. Alman tarafında.195.244.180.59 13.28, 7 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Almanya halen işgal Altındadır.[kaynağı değiştir]

.Almanya 1949 Mütefıkler kontrolinde ımzalanan Anayasayla yönetiliyor.Dış Politika,Askerigüclenme,Tazminat ödeme ve Göcmen kabulü Mütefikler kontrolindedir. 78.178.117.118 20.57, 10 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]