Tartışma:Adana Katliamı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Mazlum rolü oynayıp zulmetme hareketi[kaynağı değiştir]

Arka plan hiç yok. Ermeni çetelerinin kışkırtmasından hiç bahsedilmemiş. Tamamen Ermeni gözüyle (eşittir "Taner Akçam gözüyle") kaleme alınmış mazlum senaryosudur. "Ermeniler düzgünce yerinde otururken Türkler geldi ve binlercesini kesti" biçiminde ifade edebileceğimiz bir yargı oluşuyor. Madde tek taraflı ve geleneksel Diyaspora mazlum rolünün oynandığı bir film senaryosu gibi yazılmış. Tek kelimeyle sistematik "mazlum rolü oynayıp zulmetme" hareketidir. Dün siteme girip Taner Akçam hakkındaki sözümü olduğu gibi Vikipediye aktaran ve beni sabahtan akşama kadar Vikipedi'de rahatsız eden etnosentrikler (etnosentrizm) bu maddeyi görsünler --Kmoksy 10:41, 2 Ekim 2011 (UTC)

Taslak madde[kaynağı değiştir]

kmoksy merhaba maddeyi ben başlattım, zaten içerik yeterli değil, taslak şu anda madde, geliştrildiğinde zaten olayın iç yüzü ortaya konar.Fakat, Mazlum rolü oynayıp zulmetme hareketi gibi bir başlıkla tartışma açmana gerek yoktu.Ortada pogrom tarzında yaşanan bir olay var diğer dillerde de böyle yazılmış.maddenin eti budu ne kadarki taraflı yazılmış olsun.Kolay gelsin.--Bir gün yağar sende'de karlar ϡ»» ileti ^^ 16:32, 2 Ekim 2011 (UTC)

Taraflılık[kaynağı değiştir]

Şu maddedeki benzer sebeplerden dolayı taraflı şablonu eklenmiştir. --esc2003 (mesaj) 14:24, 24 Nisan 2016 (UTC)

öncelikle böyle 'orada öyleyse burada da böyle' şeklindeki davranışlar ansiklopedik değil, her madde kendi içinde değerlendirilir. ikinci olarak, orada onlarca kez 'ermeniler' şunu şunu yaptı şeklinde bir söylem varken burada alıntılar dışında böyle bir durum görünmüyor. kısasa kısas yöntemiyle ansiklopedi yazılamayacağının farkında olan vikipedistler ilgilenebilirler taraflı ifadelerle ve maddeyi iyileştirirler. --kibele 14:30, 24 Nisan 2016 (UTC)
Ermeni Kırımı maddesine taraflılık etiketi eklendi diye, bugün Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü'nde Müslüman - Türk katliamlarına "sö-etnik" etiketi koymakla kısasa kısas yöntemiyle ansiklopedi yazmayı kendiniz başarmışsınız. Davranışınızı güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık. --esc2003 (mesaj) 14:47, 24 Nisan 2016 (UTC)
@Esc2003, maddede yer alan bahsini geçirdiğiniz taraflı ifadeleri tam olarak anlayamadım, sadece bir maddedeki benzer sebep demişsiniz. Bu maddedeki hangi ifadeler tarafsızlığı doğuruyor? E belirtin de üzerinde akıl yürütelim, çalışalım ve düzeltelim. Şahsi görüşüm olarak, herhangi bir maddeye etiket konulması "danışıklı dövüş" kapsamında başvurulacak bir yöntem olmamalı, bu sebeple taraflılığa neden olan cümlelerin veya ifadelerin açıklanması gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:53, 24 Nisan 2016 (UTC)
Verdiğim bağlantıda yazıyor Ahmet Bey. --esc2003 (mesaj) 19:21, 24 Nisan 2016 (UTC)
Verdiğiniz bağlantıyı inceledim, orada bahsi geçen ifadeler söz konusu katliamların bir ulusa mail edilmesini içeriyor. Sizin taraflı gördüğünüz kısım bu maddede de yer alan bütün bir ulusa mal edici sıfatlandırmalar mı? Düzeltmek için çaba sarf edeceğim için soruyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:25, 24 Nisan 2016 (UTC)