Tartışma:İstanbul Antlaşması (1547)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaliteli madde İstanbul Antlaşması (1547), kaliteli madde kriterleriyle uyumlu bir kaliteli madde seçilmiştir. Eğer maddeyi geliştirebilirseniz, çekinmeyin. Eğer maddenin, bu kriterleri artık karşılamadığını düşünüyorsanız bir kaliteli madde incelemesi başlatabilirsiniz.
10 Haziran 2015 Kaliteli madde adayı Başarılı

Edirne ve imzacı devletler konuları[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Abuk SABUK tarafından şu değişiklikle birlikte "Görüşmelerin bir kısmı Edirne'de gerçekleştiği için Batılı kaynaklarda ve bazen de Türkçe kaynaklarda Edirne Barış Antlaşması olarak adlandırılır." kısmı eklenmiş maddeye. Böyle bir durumun varlığına rastlamadım ben. Gerhard Veltwick İstanbul'a geliyor, görüşmeler burada yapılıyor. Yine aynı değişiklikte "Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu antlaşmaya Avusturya bloğunda dahil olmakla birlikte, imzacı devletlerden biri değildir." ifadesi eklenmiş; ancak alt başlıklarda yazdığı gibi antlaşma 1 Ağustos günü Karl tarafından da onaylanıyor.--RapsarEfendim? 07:59, 9 Şubat 2015 (UTC)


  • Türkçe bir kitapta yazıyordu google booksta Edirne'de görüşüldüğü. Her halukarda Edirne Antlaşması olarak da bilindiğinin belirtilmesi gerekir. Bunun için yerli yabancı kaynaklar var.--Abuk Sabuk 15:55, 9 Şubat 2015 (UTC)
Elçi İstanbul'a geliyor ve bu farklı kaynaklarda net bir biçimde belirtiliyor. O dönemde Kanuni de İstanbul'da. Hangi kitap o acaba? Ben de yabancı kitaplarda kullanıma rastladım ama Edirne'de görüşme olduğuna dair bir bilgi gözüme çarpmadı.--RapsarEfendim? 18:54, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • O konuda sorun yok, İstanbul'da imzalandığı aşikar. Tekrar bulursam eklerim buraya.--Abuk Sabuk 19:59, 9 Şubat 2015 (UTC)