Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yusuf Ziya Öner
SloganDüşlerini Gerçeğe Dönüştür
Kuruluş1997
ÜlkeTürkiye
ŞehirAntalya
İlçeDöşemealtı
TürüFen Lisesi
MüdürHakan Demir[1]
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce Almanca
Öğrenci sayısı493
Öğretmen sayısı38
AdresiYeşilbayır, 07192 Döşemealtı/Antalya
Resmî sitesihttp://antalyafenlisesi.meb.k12.tr/

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, 1997 yılında Yusuf Ziya Öner'in oğlu Ziya Denizhan Öner'in desteği ile eğitim öğretime başlayan bir fen lisesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Antalya'nın ilk fen lisesi statüsündeki okuludur. Okulun ilk açıldığındaki binası Antalya'nın Kaleiçi mevkiindedir. 2003 yılında Döşemealtı ilçesinin Yeşilbayır Mahallesi'ndeki 33 dönümlük arazinin üzerine kurulu olan yeni binasına taşınmıştır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi 16 tane dersliği ile 1997'den bu yana eğitim vermektedir. Okulda 1 fizik 1 kimya 1 biyoloji laboratuvarı vardır. Bilişim Teknolojileri dersine önem veren öğretmenler sayesinde öğrenciler her sene bilimsel ve teknolojik projeler yapmaktadırlar. Okul, öğrencileri donanımlı Bilişim Teknolojileri sınıfı ile desteklemektedir. Ayrıca her sene yenilenen bir kantine sahiptir. Okulda geçirilen herhangi bir kaza ve ya rahatsızlık ihtimaline karşın okulda 2 tane revir bulunmaktadır. Okulda öğrenciler, personel ya da dışarıdan gelen destekçiler tarafından bağışlanan kitaplardan oluşmuş bir kütüphane mevcuttur. Okulun binası dışında bir spor salonu vardır.

Okul, 2019 yılından beri International Baccalaureate programına hazırlık yapmaktadır. Bu amaç doğrultusunda fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, kütüphane yenilenmiş, ayrıca okulun çeşitli kısımlarına İngilizce çalışmalar yapılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2021.