Symbian cihazları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu, Symbian işletim sistemi ve EPOC üzerinde çalışan kendi öncülleri de dahil olmak üzere Symbian platformun mobil işletim sisteminde (Symbian ^1, Symbian ^2 ve Symbian ^3) çalışan cihazların bir listesidir.[1] Nokia, Arima, BenQ-Siemens, Siemens (Siemens Mobile), BenQ, Fujitsu, LG, Motorola, Sony Ericsson, Lenovo, Sendo, Psion, Vertu, Oregon Scientific, Geofox, Samsung, Panasonic, Sharp ve Mitsubishi modelleri vardır.

Model Cihazın tipi Marka Çıkış tarihi İşletim sistemi OS versiyon Çekirdek Kullanıcı arayüzü ve sürüm Yorum
Arima U300 Akıllı telefon Arima Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.0
Arima U308 Akıllı telefon Arima Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1
Benq P30 Akıllı telefon BenQ 2004 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.0
Benq P31 Akıllı telefon BenQ 2004 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1
Ericsson MC218 PDA Ericsson Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Ericsson R380 Akıllı telefon Ericsson 2000 Symbian OS (EPOC32) 5.1

(Relase 5U)

EKA1 ECK Symbian'la çalışan ilk telefon
Ericsson R380e Akıllı telefon Ericsson 2001 Symbian OS (EPOC32) 5.1

(Relase 5U)

EKA1 ECK
DoCoMo F2051 Feature Phone Fujitsu 2003 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X MOAP arayüzünü kullanan ilk cihaz
DoCoMo Raku-Raku PHONE (F880iES) Feature Phone Fujitsu 2004 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo Raku-Raku PHONE 7 Telefon Fujitsu 2010 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) [2]
DoCoMo Raku-Raku PHONE II (F881iES)[3] Feature Phone Fujitsu 2005 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F2102V Feature Phone Fujitsu 2003 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F900i Feature Phone Fujitsu 2004 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F900iT Feature Phone Fujitsu 2004 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F900İC[4][5][6] Feature Phone Fujitsu 2004 Symbian

OS

6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X Mobil Ödeme/Cüzdan özelliğine sahip ilk cep telefonlarından birisidir.
DoCoMo F901iS Feature Phone Fujitsu 2005 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F901iC Feature Phone Fujitsu 2004 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
DoCoMo F903i Feature Phone Fujitsu 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X [7]
DoCoMo F903iX Feature Phone Fujitsu 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
DoCoMo F706i Telefon Fujitsu 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
DoCoMo F-01A Telefon Fujitsu 2008 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-02A Telefon Fujitsu 2008 Symbian^1 9.3 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-03A Telefon Fulitsu 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-08A Telefon Fujitsu 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-09A Telefon Fujitsu 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-01B Telefon Fujitsu 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-03B Feature Phone Fujitsu 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-04B Feature Phone Fujitsu 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo F-06B Feature Phone Fujitsu 2010 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) Çoklu dokunmatik ekran özelliğini destekleyen ilk Symbian cihazı
DoCoMo F-07B Feature Phone Fujitsu 2010 Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S) Symbian^2 ile piyasaya çıkan ilk cihaz
DoCoMo F-08B Feature Phone Fujitsu 2010 Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S)
DoCoMo F-07C Telefon Fujitsu 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S) Çift işletim sistem ile çalışan cihaz (Symbian^2 ve Windows 7 SP1)
DoCoMo F-09C[8] Telefon Fujitsu 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) 3D Ekran özelliğine sahiptir.
DoCoMo F-10C Telefon Fujitsu 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S)
Fujitsu F-022 Telefon Fujitsu 2011 Symbian^3 9.5 EKA2 S60v5.2 Özel olarak Çinde şatışa sunulmuş
DoCoMo F-07F Feature Phone Fujitsu 2014 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S)
Geofox One PDA Geofox 1997 Symbian OS (EPOC32) 3.0

(Relase 3)

EKA2 Eikon Symbian'nı lisanslayan ilk üretici (EPOC16'ta ki Acorn hariç) ve 1000 üniteden daha az üretileren kısa ömürlü bir cihaz
Lenovo P930[9] Akıllı telefon Lenovo 2005 Symbian OS 8.0a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6 Sadece Çin'de satışa sunulmuş bir modeldir.
LG KS10 Akıllı telefon LG 2007 Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
LG KT610 Akıllı telefon LG 2008 Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
LG KT615 Akıllı telefon LG 2009 Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
LG KT770 Akıllı telefon LG 2009 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2 Çok nadir üretilmiş ve kısa süre içerisinde piyasadan kalkan bir telefon
Motorola A920 Akıllı telefon Motorola 2003 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.0
Motorola A925 Akıllı telefon Motorola 2003 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.0
Motorola A1000 Akıllı telefon Motorola 2004 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1
Motorola M1000 Akıllı telefon Motorola 2005 Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1 Japonya'da piyasaya sürülen bir model
Motorola RIZR Z8 Akıllı telefon Motorola 2007 Symbian OS 9.2 EKA2 UIQ 3.1 UIQ 3.1 ilk model
Motorola RIZR Z10 Akıllı telefon Motorola 2008 Symbian OS 9.2 EKA2 UIQ 3.2 UIQ 3.2 ilk model
Motorola Ruby VE1[10] Akıllı telefon Motorola 2009 Symbian OS 9.3 EKA2 UIQ 3.3 İptal edildi.
Mitsubishi Music Porter II (D701iWM)[11] Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian

OS

6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
Mitsubishi

Music Porter X (D851iWM)

Feature Phone Mitsubishi 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Mitsubishi Raku-Raku PHONE SIMPLE (D880SS) Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X Kamera ve i-mode servisleri gibi özelliklerin bulunmadığı cep telefonu
Mitsubishi D800iDS Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 3.X Cihazın en önemli özelliği üstte ve altta (dokunmatik) iki adet ekrana sahip olması (Nintendo DS gibi)
Mitsubishi D701i[12] Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian

OS

6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
Mitsubishi D702i Feature phone Mitsubishi 2006 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Mitsubishi D702iF Feature phone Mitsubishi 2006 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Mitsubishi D703i Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D704i Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D702iBCL Feature phone Mitsubishi 2006 Symbian

OS

8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X Kurumsal Model
Mitsubishi D901i[13][14] Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian OS 6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
Mitsubishi D901iS Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian

OS

6.1 EKA1 MOAP(S) 1.X
Mitsubishi D902i Feature phone Mitsubishi 2005 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Mitsubishi D902iS Feature phone Mitsubishi 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 3.X
Mitsubishi D903i Feature phone Mitsubishi 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D903iTV Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D904i Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D905i[15] Feature phone Mitsubishi 2007 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
Mitsubishi D705i Feature phone Mitsubishi 2008 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Mitsubishi D705iμ Feature phone Mitsubishi 2008 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X Mitsubishi tarafından piyasaya sürülen son cep telefonu oldu. Bu nedenle D serisinde model adına ilk ve son kez "μ" eklenmiştir.)
Nokia 3230 Akıllı telefon Nokia 2004 Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 3250 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3 Kod adı: Thunder
Nokia 3600 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1 version, 1.2
Nokia 3620 Akıllı telefon Nokia

2003

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 3650 Akıllı telefon Nokia

2003

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 3660 Akıllı telefon Nokia

2003

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 5228 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, Version 5
Nokia 5230 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5233 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5250 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5[16]
Nokia 5320 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5500 Sport Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia 5530 XpressMusic Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5630 XpressMusic Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5700 XpressMusic Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 5730 XpressMusic Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5800 Navigation Edition Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5800 XpressMusic Akıllı telefon Nokia 2008 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5 Dokunmatik ekran özelliğine sahip ilk S60

(S60v5) cihazı

Nokia 6110 Navigator Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6120 classic Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6121 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6124 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6210 Navigator Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6220 classic Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6260 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian

OS

7.0s EKA2 S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6290 Akıllı telefon Nokia 2007 Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6600 Akıllı telefon Nokia

2003

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2 150 milyon satış başarışını geçen ilk Akıllı Telefon
Nokia 6620 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6630 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian OS 8.0a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6650 fold Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6670 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian

OS

7.0s EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6680 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian

OS

8.0a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6681 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian

OS

8.0a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6682 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 8.0a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6700 slide Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6708 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian

OS

7.0 EKA1 UIQ 2.1
Nokia 6710 Navigator Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6720 classic Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6730 classic Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6760 slide Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6790 slide Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6790 surge Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6788 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2 Sadece Çin'de satışa sunulmuş bir modeldir.
Nokia 6788i Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2 Sadece Çin'de satışa sunulmuş bir modeldir.
Nokia 7610 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian

OS

7.0s EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 7650 Akıllı telefon Nokia 2002 Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, version 0.9 İlk Series 60 (S60) cihazı; dahili kamera kullanan ilk Nokia.
Nokia 7700 Akıllı telefon Nokia 2003 Symbian OS 7.0s EKA1 S90 iptal edilmiş Nokia modeli
Nokia 7710 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian OS 7.0s EKA1 S90 S90 ile piyasaya çıkan tek model
Nokia 9210 Akıllı telefon Nokia 2000 Symbian OS 6.0 EKA1 S80 v1.0 Kod adı: Linda
Nokia 9210i Akıllı telefon Nokia

2002

Symbian

OS

6.0 EKA1 S80 v1.0
Nokia 9290 Akıllı telefon Nokia

2002

Symbian OS 6.0 EKA1 S80 v1.0
Nokia 9300 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian OS 7.0s EKA1 S80 v2.0
Nokia 9300i Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 7.0s EKA1 S80 v2.0
Nokia 9500 Akıllı telefon Nokia

2004

Symbian OS 7.0s EKA1 S80 v2.0
Nokia C5-00 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia C5-01 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia C5-03 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia C6-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia C6-01 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia C7-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia C7 Astound[17] Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2 T-Mobile USA için piyasaya sürüldü, ancak yalnızca bir kasa rengi mevcut ve 1900 MHz HSDPA (3G) bandını içermiyor.
Nokia E5-00 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E50 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E51 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E52 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E55 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E60 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E61 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E61i Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E62 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E63 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E65 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E66 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E7-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia E70 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E71 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E72 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E73 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E73 Mode[18] Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2 T-Mobile operatörü için özel üretim model
Nokia E75 Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E90 Communicator Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N70 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 8.1a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N71 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N72 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 8.1a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N73 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N75 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N76 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N77 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N78 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N79 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N8 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia N80 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian

OS

9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N81 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N81 8GB Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N82 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N85 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N86 8MP Akıllı telefon Nokia

2009

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N90 Akıllı telefon Nokia 2005 Symbian OS 8.1a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N91 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N91 8GB Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N92 Akıllı telefon Nokia

2005

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N93 Akıllı telefon Nokia

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N93i Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N95 Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N95 8GB Akıllı telefon Nokia

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N96 Akıllı telefon Nokia

2008

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N97 Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia N97 mini Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia X5-00 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia X5-01 Akıllı telefon Nokia

2010

Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia X6-00 Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5 İlk S60 kapasitif dokunmatik ekran
Nokia N-Gage Akıllı telefon ve Oyun Konsolu Nokia

2003

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia N-Gage QD Akıllı telefon ve Oyun Konsolu Nokia

2004

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia N-Gage

QD Silver Edition

Akıllı telefon ve Oyun Konsolu Nokia 2005 Symbian

OS

6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2 Sıınırlı sayıda üretilmiş ve QD üzerine kozmetik geliştirmelere sahiptir.
Nokia Oro Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2
Nokia E6 Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2
Nokia X7 Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2
Nokia 702T Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2 Çinde satışa sunulmuş model
Nokia 801T Akıllı Telefon Nokia 2012 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2 Çinde satışa sunulmuş model
Nokia T7-00[19] Akıllı Telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2 Çinde satışa sunulmuş model
Nokia 500 Akıllı telefon Nokia 2011 Symbian OS Anna (9.5) EKA2 S60 version 5.2 Bu modelden sonra çıkan modeller 3 haneli isimlere sahip oldu
Nokia 600 Akıllı telefon Nokia 2011 Symbian OS Belle (10.1) EKA2 S60 version 5.3 Tanıtıldıktan sonra iptal edildi.Yerine Nokia 603 çıktı
Nokia 603 Akıllı telefon Nokia 2011 Symbian OS Belle (10.1) EKA2 S60 version 5.3
Nokia 700 Akıllı telefon Nokia 2011 Symbian OS Belle (10.1) EKA2 S60 version 5.3
Nokia 701 Akıllı telefon Nokia 2011 Symbian OS Belle (10.1) EKA2 S60 version 5.3
Nokia 808 Akıllı telefon Nokia 2012 Symbian OS Belle Feature Pack 1 EKA2 S60 version 5.4 Nokia'nın son Symbian'lı telefonudur. Ayrıyeten Global pazara çıkan en son cihazdır.
Nokia M510 Tablet Nokia 2001 Symbian OS

(EPOC32)

6.0 EKA1 Nokia tarafından cihaz için tasarlanmış özel bir kullanıcı arabirimi İptal Edildi
Oregon Scientific Osaris PDA Oregon Scientific 1998 Symbian OS 4.0

(Relase 4)

EKA1 Eikon
Panasonic X700 Akıllı telefon Panasonic

2004

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2
Panasonic X701 Akıllı telefon Panasonic 2005 Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, Version 2
Panasonic X800 Akıllı telefon Panasonic

2005

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2
Psion Series 5 PDA Psion 1997 Symbian OS (EPOC32) 1.0 (Relase1) EKA1 Eikon Symbian ile çalısan ilk cihaz ve Series 3'ün halefisidir.
Psion Series 5 Special Edition[20] PDA Psion Symbian OS (EPOC32) 3.0

(Relase 3)

EKA1 Eikon
Psion Series 5MX PDA Psion 1999 Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Psion Series 5MX Pro PDA Psion Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon Kısıtlı bir pazara sunulmuş modeldir.
Psion Series 7 Netbook Psion 2000 Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Psion Netbook Netbook Psion 1999 Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Psion netPad PDA Psion 2001 Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon Barkod okuyucusuna sahip tek Symbian cihazı
Psion Revo PDA Psion 1999 Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Psion Revo Plus PDA Psion Symbian OS (EPOC32) 5.0

(Relase 5)

EKA1 Eikon
Psion Conan PDA Psion Symbian OS (EPOC32) 6.0 EKA1 Eikon Bluetooth ve bir arka plan ışığı desteğine sahip Revo Halefisi. İptal edildi.
Samsung i8910 Akıllı telefon Samsung

2009

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5 (Touchwiz) Samsung'un son Symbian cihazı.
Samsung SGH-D700[21] Akıllı telefon Samsung 2003 Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1th Edition İptal Edildi
Samsung SGH-D710[22] Akıllı telefon Samsung 2004 Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2 İptal Edildi
Samsung SGH-D720 Akıllı telefon Samsung

2005

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2 Symbian ile sunulan çıkan ilk samsung.
Samsung SGH-D728 Akıllı telefon Samsung

2006

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2 Sadece Çin'de satışa sunulmuş bir modeldir.
Samsung SGH-D730 Akıllı telefon Samsung

2005

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2
Samsung SGH-G810 Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i400 Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i408 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i450 Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i458 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i520 Akıllı telefon Samsung

2007

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i550 Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i550w Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1 550’den farklı olarak Wİ-Fİ destekler.
Samsung SGH-i560 Akıllı telefon Samsung

2008

Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i568 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-L870 Akıllı telefon Samsung 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Samsung I8510 INNOV8 Akıllı telefon Samsung 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Samsung I7110 Akıllı telefon Samsung 2009 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Samsung SGH-i570 Akıllı telefon Samsung

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 S60 3rd Edition, version 3
Samsung SGH-Z600 Akıllı telefon Samsung

2006

Symbian OS 7.0s EKA1 S60 2nd Edition, version 2 İptal edildi.
Sendo X Akıllı telefon Sendo

2004

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Sendo X2 Akıllı telefon Sendo

2005

Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2 iptal edildi, çünkü Sendo uygulamaya girdi
DoCoMo SH-07B[23] Feature phone Sharp 2010 Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S)
DoCoMo SH-01B Feature phone Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo SH-02B Feature Phone Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X SH-02B Marimekko adlı versiyonuda mevcut.[24]
DoCoMo SH-03B Feature Phone Sharp 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo SH-09B Feature phone Sharp 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S)
DoCoMo SH902i Feature Phone Sharp 2005 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
DoCoMo SH905i Feature Phone Sharp 2007 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
DoCoMo SH905iTV Feature Phone Sharp 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
DoCoMo SH906i Feature Phone Sharp 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X [1]
DoCoMo SH906iTV Feature Phone Sharp 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
DoCoMo Touch Wood SH-08C Feature phone Sharp 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) Sınırlı sayıda 15.000 adet ile dünyanın ilk ahşap telefonu. 28 Mart 2011 satışa çıktı
DoCoMo SH-02A Feature Phone Sharp 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
DoCoMo SH-05A Feature phone Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo SH-06A Telefon Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo SH-06A NERV[25][26] Telefon Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X Japonya’da 37.500 adetlik sınırlı bir üretimdir
DoCoMo SH-07A Feature phone Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S) 6.X
DoCoMo SH-08A Telefon Sharp 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 MOAP(S)
DoCoMo SH-10C [27] Feature phone Sharp 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S)
DoCoMo SH-11C Feature phone Sharp 2011 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) Dış Tasarımı SH-05D'ye Benzer
DoCoMo SH-05D Telefon Sharp 2012 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S) Kablosuz sarj özelliğine sahiptir.
DoCoMo SH-07F Feature phone Sharp 2014 Symbian^2 9.5 EKA2 OPP(S)

(Palette UI)

Piyasaya çıkımış son Symbian'lı cihaz
Siemens SX1 Akıllı telefon Siemens 2003 Symbian OS 6.1 EKA1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Sony Ericsson G700 Akıllı telefon Sony Ericsson

2008

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson G900 Akıllı telefon Sony Ericsson

2008

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson M600 Akıllı telefon Sony Ericsson

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson P800 Akıllı telefon Sony Ericsson

2002

Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.0 UIQ 2.0 ilk model
Sony Ericsson P900 Akıllı telefon Sony Ericsson

2003

Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1
Sony Ericsson P910 Akıllı telefon Sony Ericsson

2004

Symbian OS 7.0 EKA1 UIQ 2.1
Sony Ericsson P990 Akıllı telefon Sony Ericsson

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0 UIQ 3.0 ilk model
Sony Ericsson P1 Akıllı telefon Sony Ericsson

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson W950 Akıllı telefon Sony Ericsson

2006

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson W960 Akıllı telefon Sony Ericsson

2007

Symbian OS 9.1 EKA2 UIQ 3.0
Sony Ericsson Satio Akıllı telefon Sony Ericsson

2009

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Sony Ericsson Vivaz Akıllı telefon Sony Ericsson

2010

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Sony Ericsson Vivaz Pro Akıllı telefon Sony Ericsson

2010

Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Sony Ericsson SO702i Telefon Sony Ericsson 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Sony Ericsson SO902i Telefon Sony Ericsson 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Sony Ericsson SO902iWP+ Telefon Sony Ericsson 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 2.X
Sony Ericsson SO903i Feature Phone Sony Ericsson 2006 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Sony Ericsson SO903iTV Telefon Sony Ericsson 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Sony EricssonSO703i Telefon Sony Ericsson 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP (S) 4.X
Sony EricssonSO704i Telefon Sony Ericsson 2007 Symbian OS 8.1b EKA2 MOAP(S) 4.X
Sony Ericsson SO905i Telefon Sony Ericsson 2007 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
Sony Ericsson SO905iCS Telefon Sony Ericsson 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X
Sony Ericsson SO906i Telefon Sony Ericsson 2008 Symbian OS 9.3 EKA2 MOAP(S) 5.X Bravia Markası altında satıldı
Vertu Constellation Quest Akıllı telefon Vertu 2010 Symbian OS 9.3 EKA2 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2 Symbian ile çalışan ilk Vertu telefonu
Vertu Constellation (Touch)[28] Akıllı telefon Vertu 2011 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2018. 
  2. ^ "find your Symbian device | Symbian". web.archive.org. 11 Kasım 2010. Erişim tarihi: 17 Eylül 2022. 
  3. ^ "Symbian: Symbian OS phones: FOMA Raku-Raku PHONE II (F881iES)". web.archive.org. 23 Eylül 2006. 23 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  4. ^ "FOMA F900ic Symbian Phone". All About Symbian (İngilizce). 5 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2022. 
  5. ^ "Fujitsu F900İC Japonca Vikipedi Sayfası". 20 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  6. ^ "Osaifu-Keitai Mobil Ödeme Sistemi". 6 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  7. ^ "NTT DoCoMo announce 7 more Symbian phones". All About Symbian (İngilizce). 18 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2022. 
  8. ^ "6 Symbian phones in NTT DOCMO's summer 2011 lineup". All About Symbian (İngilizce). 5 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2022. 
  9. ^ "Symbian: Symbian OS phones: Lenovo P930". web.archive.org. 6 Ocak 2006. 6 Ocak 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  10. ^ "Motorola - Ruby VE1". www.mobilephonemuseum.com (İngilizce). Erişim tarihi: 17 Eylül 2022. 
  11. ^ "Symbian: Symbian OS phones: FOMA F901is". web.archive.org. 27 Eylül 2006. 27 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  12. ^ "Symbian: Symbian OS phones: FOMATD701i". web.archive.org. 17 Temmuz 2006. 17 Temmuz 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  13. ^ "Symbian: Symbian OS phones: FOMATD901i". web.archive.org. 24 Eylül 2006. 24 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  14. ^ "Mitsubishi D901i Vikipedi Japonya". 20 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  15. ^ "Mitsubishi to close mobile phone division". All About Symbian (İngilizce). 6 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  16. ^ Device Details - Nokia 5250 27 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Forum.nokia.com. Retrieved on 2013-12-09.
  17. ^ "Nokia C7 Astound - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 24 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2020. 
  18. ^ "Nokia E73 Mode - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 23 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2020. 
  19. ^ "Nokia China announce Symbian^3 powered T7-00 and 702T". All About Symbian (İngilizce). 1 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2022. 
  20. ^ "Psion Series 5 Special Edition (Green) - PDA - Computing History". www.computinghistory.org.uk. 29 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2020. 
  21. ^ "Samsung D700 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 8 Mayıs 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2022. 
  22. ^ "Samsung SGH D710". All About Symbian (İngilizce). 4 Mart 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2022. 
  23. ^ "First Symbian^2 phones ship in Japan". All About Symbian (İngilizce). 9 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2022. 
  24. ^ "7 new Symbian phones in NTT DOCOMO's summer collection". All About Symbian (İngilizce). 24 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2022. 
  25. ^ "NTT DOCOMO announces 2009 handset line up". All About Symbian (İngilizce). 6 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  26. ^ "SH-06A Japonca Vikipedi Sayfası". 14 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  27. ^ "6 Symbian phones in NTT DOCMO's summer 2011 lineup". All About Symbian (İngilizce). 20 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2022. 
  28. ^ "Vertu Constellation - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 24 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]