Regnum Carya Hotel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
March 2022

Regnum Carya; Antalya, Belek, Üç Kum Tepesi Mevkii, Kadriye bölgesinde yer alan ve lüks her şey dahil konseptinde hizmet gösteren otel.

Otel Hakkında Genel Bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 yılında Öztürk Şirketler Grubu tarafından finanse edilerek hayata geçirilen otel, Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden biri olan Belek’te bulunmaktadır. Mimarisi, sağladığı olanaklar ve farklı etkinliklerle öne çıkar. Toplam 1.050.000 metrekarelik alana sahip olan otel, 760.000 metrekarelik tam donanımlı bir golf sahasına, farklı tiplerdeki 553 odaya ve çeşitli ortak kullanım ve etkinlik alanlarına sahiptir.[1]

Mimari[değiştir | kaynağı değiştir]

Farklı mimari stillerin bir arada kullanıldığı lüks otel; Grotto tarzı havuzların da yer aldığı mağara konseptli konaklama alanlarından lüks dublex ve triplex villalara kadar geniş seçeneklere sahiptir. Konaklama konumları, ana bina ve villalar olmak üzere iki ana alana ayrılır. Otelin iç mimari uygulamaları Arketipo ve Mehmet Yanpal tarafından tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir.[2] Ağırlıklı olarak modern tasarım çizgilerinin görüldüğü otel, farklı alanlarda farklı mimari üsluplara da ev sahipliği yapar.

Otelin lobi bölümünde ziyaretçileri karşılayan büyük yapraklar, otelin diğer mimari unsurları arasında dikkat çekmektedir.

Konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Antalya, Belek, Üç Kum Tepesi Mevkii, Kadriye bölgesindeki otel; 2017 yılında “Özel Güvenlik Bölgesi” olarak ilan edilen bölge sınırları içindedir.[3] 320 metre uzunluğunda kumsal plajıyla denize sıfır konumda yer almaktadır. Merkezi bir alanda bulunması, özellikle turistik geziler için ziyaretçilere pek çok farklı seçenek sunmaktadır. Bu seçenekler arasında tesise en yakın olanlar şu şekilde sıralanabilir:

Ayrıca Otel; Kadriye merkez bölgesine 1, Belek merkez bölgesine 5, Antalya Uluslararası Havalimanı’na 35 ve Antalya şehir merkezine 45 km mesafede yer almaktadır. Otele ulaşım, karayoluyla sağlanabileceği gibi isteğe göre helikopter aracılığıyla da sağlanabilir.

2015 G20 Antalya Zirvesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye’nin dönem başkanlığını yapmış olduğu onuncusu düzenlenen G20 zirvesi, Regnum Carya Hotel Kongre Merkezi’nde düzenlenmiştir.[4] Bu etkinlikte G20 üyesi ülkelerin 24 lideri dahil olmak üzere toplamda 13300 katılımcı delege yer almıştır. 13700 polis ve 1800 aracın görevlendirildiği etkinliğin ana konaklama noktası da Regnum Carya Hotel olmuştur.[4] 7500 metrekare alana sahip 2 katlı kongre merkezi sayesinde otel, Türkiye’yi uluslararası bir etkinlikte temsil etmiştir.[5][6]

Toplamda 20 farklı etkinlik odası ve alanından oluşan kongre merkezi, Regnum Carya’nın yalnızca konaklama imkanlarıyla değil, toplantı ve özel davetler gibi etkinlikler için donanımlı bir tesis olarak da öne çıkmasını sağlar. Etkinlik alanları ve odalar, farklı ihtiyaçlar için özelleştirilebilen oturma düzenlerine ve tasarımlara sahiptir.[7]

2022 Ukrayna Rusya Barış Zirvesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Otelin diplomatik alanda öne çıktığı bir diğer gelişme de 10 Mart 2022’de gerçekleşen Ukrayna-Rusya Krizi müzakere görüşmeleridir. İki ülke arasında yaşanan diplomatik krizin barışçıl bir ortamda ele alınması için Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba Regnum Carya Hotel Kongre Merkezi’nde bir araya gelmiştir.[8]

Regnum Live in Concert[değiştir | kaynağı değiştir]

Otel tarafından düzenlenen Regnum Live in Concert etkinliği, dünyaca ünlü sanatçılarını ziyaretçilerle buluşturmaktadır. Otelin geniş açık alanında gerçekleştirilen etkinliğin ilk misafiri İngiliz şarkıcı James Arthur olmuştur. Otel, bugüne dek Dua Lipa, Rita Ora, Anne Marie, Luis Fonsi ve Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü isimleri canlı olarak dinleyicilerle buluşturmuştur.[9]

Konsept[değiştir | kaynağı değiştir]

Öztürk Şirketler Grubu’nun Golf Turizmi alanındaki bilgi birikimini ve tecrübesini içeren Regnum Carya, lüks her şey dahil otel konseptiyle hizmet vermektedir. Otelin sahip olduğu imkanlar ve tesisler, ziyaretçilerin konaklamanın yanı sıra farklı spor ve eğlence aktivitelerine erişmelerine de imkan tanır.

Konaklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Otel; ziyaretçilerine lüks ve konforlu alanlarda konaklama hizmeti sunmaktadır. Ana binada yer alan suit odalar, farklı büyüklüklerdeki villalar ve mağara konseptli odalar, ziyaretçilerin konaklayabilecekleri alanlar arasında yer alır. Oda ve villalar, deniz ve kara manzaralı olmak üzere iki ana gruba ayrılabilir. Kara manzaralı oda ve villaların büyük bir kısmı, tesis sınırları içinde yer alan golf sahasını görmektedir.

Ayrıca ortak kullanımlı havuzlar olduğu gibi bazı konaklama seçeneklerinde ziyaretçiler kendilerine özel bir havuzdan yararlanabilmektedir. Regnum Carya, özgün tasarım çizgileri ve planlaması sayesinde konaklamaları sırasında ziyaretçilerine maksimum konfor deneyimi sunmayı hedeflemektedir.[7]

Etkinlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Konaklama ve turizm hizmetlerinin yanı sıra düğün, toplantı ve diğer etkinlikler için de hizmet veren Regnum Carya, açık ve kapalı alanlarda hizmetler de sunar. Geniş açık alanlar, büyük organizasyonlar için ideal bir ortam sağlamaktadır. Buna uygun olarak otel, mevsim şartlarına göre değişiklik göstermekle birlikte açık ve kapalı alanlarda gerçekleştirilecek etkinlikler için misafir ağırlayabilir.

Sportif Faaliyetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tam donanımlı bir golf sahasıyla ziyaretçilerine hizmet veren ve önemli golf turnuvalarına ev sahipliği yapan Regnum Carya, Avrupa’da golf sporu konusunda önemli bir yere sahiptir. Otelde ayrıca FIFA standartlarında futbol sahaları, bowling pistleri ve diğer pek çok spor faaliyeti bulunmaktadır.

Spor ve antrenmanlar için bireysel ve ortak kullanımlı fitness salonları da otelde yer almaktadır. Ziyaretçiler bu alanda günlük egzersizlerini ve spor programlarını konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Tüm spor faaliyetleri ziyaretçilerin katılımına açık olduğu gibi, farklı sporlar için profesyonel eğitim hizmeti de otel tarafından sunulmaktadır. Ziyaretçiler tatilleri sırasında golf gibi sporları profesyonel antrenörlerden öğrenme imkanına sahiptir.

Mutfak[değiştir | kaynağı değiştir]

Otelde bulunan bar ve restoranlar, farklı dünya lezzetlerine erişim sunmaktadır. Açık büfe ve Alakart konseptlerinde yeme-içme hizmetleri alanında uzman şefler tarafından sunulmaktadır. Tesisin gıda güvenlik ve kalite standartları ise yasal merciler tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Farklı dünya mutfaklarından pek çok yiyecek ve içeceği misafirleriyle buluşturan Regnum Carya Hotel; Açık büfe, fine dining, pastane ve casual dining konseptlerine sahiptir. Bar ve içecek alanındaysa alkollü ve alkolsüz, sıcak ve soğuk içecekler otelin menüsünde yer almaktadır.

Carya Golf Club[değiştir | kaynağı değiştir]

Otelin öne çıkan alanlarından olan golf sahası, Carya Golf Club’a da ev sahipliği yapar. 760.000 metrekare alana kurulan saha, Avrupa’nın ilk ve tamamen aydınlatılmış golf sahası unvanını taşır. Tasarımıyla dikkat çeken saha, ünlü golfçü Thompson Perrett’in kurucusu olduğu Thompson Perrett & Lobb Golf Course tarafından tasarlanmıştır. Saha ayrıca Akdeniz kıyılarında fundalık alanda inşa edilmiş ilk golf sahası olma özelliği de taşımaktadır.[10]

Turkish Airlines Open Golf ve Regnum Carya Pro-Am gibi turnuvalara ev sahipliği yapmıştır. Regnum Carya Pro-Am, Avrupa’nın en büyük Pro-Am turnuvası olarak da kabul edilir. Profesyonel ve amatör golfçülerin bir arada yarıştığı bu turnuva, oteli ulusal ve uluslararası alanda tanıtan önemli bir etkinliktir.

Otelin de finansmanı olan Öztürk Şirketler Grubu tarafından kurulan golf sahası, şirketin golf turizmi alanındaki uzun süreli deneyimini temsil eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BETUYAB - Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi". www.betuyab.com.tr. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2022. 
  2. ^ "Hakkımızda". www.regnumhotels.com. 24 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2022. 
  3. ^ "BELEK TURİZM BÖLGESİ ÖZEL GÜVENLİK ALANI İLAN EDİLİYOR". 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ a b "2015 G20 Antalya zirvesi". 10 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "PROFESYONELLERİN MOTİVASYON KAYNAĞI". www.regnumhotels.com. 27 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2022. 
  6. ^ "Tui Magic Life Masmavi". 19 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2023. 
  7. ^ a b "Regnum Carya Hotel Konsept" (PDF). 9 Eylül 2022 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  8. ^ "Dünyanın beklediği Ukrayna-Rusya Barış Zirvesi, Regnum Carya'da gerçekleşiyor". 10 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "KONSERLER". www.regnumhotels.com. 27 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2022. 
  10. ^ "Carya Golf Club Belek - Top 100 Golf Courses of Turkey". www.top100golfcourses.com. 16 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2022.