Kullanıcı mesaj:Ytarkan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Ytarkan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.

Karsambaç/Kar helvası[kaynağı değiştir]

Aslında pekmez denilmemiş orada. En çok kullanılan denilmiştir. "bazı yörelerde Kar Helvası denilmektedir." daha uygun bir açıklama olur. Anladığım kadarıyla ikisi aynı.--foPen bana ileti gönder 12:16, 30 Nisan 2008 (UTC)

Bilgi Ricası[kaynağı değiştir]

Merhabalar Edutainment başlığında yaptığım "Eğitlence" kelime karşılığına ilişkin yaptığım değişiklik

"+ yorum içeren katkı + özgün araştırma bkz:Özgün araştırma + ansiklopedik olmayan bilgi eklentisi + telif hakkı ihlali"

gerekçesi ile geri alınmış, herhangi bir kaynak içermeyen (dış kaynakta işaret ettiği firma ya da çalışanı taraından yazıldığı açıkca belli olan) bir maddeye Türkçe karşılık eklemenin geri alınmasını belirtilen gerekçelerle ilişkilendirmedim, neden böyle değerlendirdiğinizi öğrenebilir miyim ? Ytarkan (mesaj) 08:18, 27 Kasım 2017 (UTC) Ytarkan

Merhaba. Dış bağlantılar kısmının konuya dair ansiklopedik bilgi sunan web sitelerini içermesi gerekmektedir, güvenilir kaynak olmalıdır. İlgili web sitesi bu iki tanıma da uymuyor. Eklenen içeriğin ise ansiklopedik bakımdan bir değeri yok, bağımsız ve güvenilir kaynaklarla desteklenmiyor, kişisel yorumlar (subjektif içerik) içeriyor. Dolayısıyla bir Vikipedi maddesinde yer almaya uygun olmayan içerik. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:54, 27 Kasım 2017 (UTC)


Sayfanın varolan halinin de zaten bahsettiğiniz kriterleri karşılamadığının farkında mısınız ? -- Ytarkan

Merhaba tekrar. Bir maddenin halihazırda Vikipedi politika ve yönergelerinin bir kısmına uygun olmaması, eklenen kısımların da böyle olabileceği anlamına gelmiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmamalı. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:24, 30 Kasım 2017 (UTC)

Merhabalar, söylemeye çalıştığım basitçe eğer politika konusunda bu denli hassas iseniz lütfen açıkça tek bir kurumun reklamı için yapılmış ve üzerinde konuştuğumuz kuralların da dışında başka kurallara dahi uymayan bu maddeyi tamamen kaldırın, eklemeye bu eleştirileri getirip kaldırırken, varolan halinin aynen kalmasına göz yummak açık ve taraflı bir yaklaşım olmuyor mu, bana pek Wiki niteliğinde açık ve adil gelmiyor sizce de öyle değil mi ? Ytarkan

Katılımcıların gönüllü faaliyetleri ile işleyen Vikipedi'de kimse bir şey yapmak zorunda değil, yapılıyorsa da kurallara uyulmak zorunda. Sizin eklemelerinizin kurallara aykırı olduğunu belirttim, göz göre göre burada reklam yapılmasına ansiklopedik olmayan içerik eklenmesine yer veremeyiz. Benim kullanıcı sayfama girin, yüz binlerce değişiklik yaptığımı görebilirsiniz. Şu anda da bambaşka konularla ilgilendiğim için bu madde ile ilgili bir değişiklik yapmam mümkün değil. Kurallara uygun olduğu sürece her türlü katkıyı siz de yapabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:35, 2 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba ben Chansey. Edutainment maddesine Hızlı Silme etiketi eklediğinizi görüyorum, bu kapsamda ufak bir hatayı naçizane düzelttim. Sil etiketi ({{Sil|Gerekçe}} şeklinde olan) sayfa boşaltılmadan sayfanın en üstüne konulmalıdır. Sayfa boşaltılırsa işlem tesis edecek hizmetli madde içeriğini (ilk bakışta) göremez. Bu kapsamda çıkartmış olduğum sil etiketini aynı gerekçenizle tekrar maddeye yerleştirdim. Konu hakkında sorularınız olursa mesaj sayfamdan bana ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 07:53, 4 Aralık 2017 (UTC)