Kullanıcı mesaj:MarksistLeninist

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Wikisosyalizmofficial sayfasından yönlendirildi)
Son yorum: Vito Genovese tarafından 3 yıl önce Engel başlığına

Merhaba MarksistLeninist, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Birkaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

--Karşılayıcı (mesaj) 12.19, 14 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Komünist rejimler altındaki katliamlar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı adınız hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanıcı adınızın kullanıcı adı politikamıza uymayabileceğini fark ettim. Vikipedi hesaplarının sadece tek bir kişi tarafından kullanılmasına izin verildiğini ve kullanıcı adınız ne olursa olsun herhangi bir şirket, grup ya da kuruluşu savunamayacağınızı veya tanıtamayacağınızı lütfen unutmayın. Hesabı tek başına kullanıyorsanız ve Vikipedi'de tarafsız bir şekilde katkıda bulunmaya istekli iseniz, lütfen politikamıza uygun bir kullanıcı adı seçerek Özel:GlobalRenameRequest sayfasındaki formu doldurarak kullanıcı adı değişikliği talep edin. İyi vikiler.----anerka'ya söyleyin 20.41, 5 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

""Vikipedi", "Vikimedya", "Vikisözlük", "Wikipedia", "wikimedia", "wiktionary", "(WMF)" gibi ifadeler veya hesabın resmi olarak Vikimedya Vakfı'na (Wikimedia Foundation) veya vakfın projelerinden birine bağlı olabileceğine, vakfı veya projeyi resmen temsil ettiğine dair yanlış bir izlenim veriyorsa benzer adlar içeren kullanıcı adları engellenebilir."
Bizim ismimiz ise Wikisosyalizm.Herhangi bir Vikimedya vakfı'na bağlı olarak bir çağrışım uyandırmamakta.Çünkü resmi olarak yukarıdaki isimlerden birisini kullanmamaktayız.
Saygılarımızla. Wikisosyalizmofficial (mesaj) 08.31, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Ayrıca "Viki", "wiki wiki" (hızlı veya bilgi amaçlı) sözcüğünden türetilmiştir.O hâlde Hawailileri engellemek lazım :) Wikisosyalizmofficial (mesaj) 08.34, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Tekrar selamlar,
Ben daha çok isminizin official bölümüne takılmıştım aslında. :) Wikisosyalizmofficial daha resmi bir çağrışım uyandırıyor, bunu Wikimedia'ya ya da sosyalizmle ilgilenen bir grubun resmi hesabına çekebiliriz, fark etmez :) Halen aykırı olduğunu düşünüyorum, değişiklik talebinde bulunmayı düşünmüyorsanız hizmetliler değerlendirecektir. Uyarıda bulundum çünkü bundan dolayı erişiminiz engellenebilir, konu oraya gelirse şaşırmanızı ya da başka bir şeyle ilgili olduğunu düşünmenizi istemem. ----anerka'ya söyleyin 10.13, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Wikisosyalizm adında bir oluşum olduğu için ilgili politikaya göre bu oluşumun bir hesapla temsil edilmesi uygunsuz. Aşağıya konuyla ilgili bir şablon mesajı bırakıyorum. İlgili bağlantıdan kullanıcı adını değiştirip değişikliklerine devam edebilirsin.
Vito Genovese 10.54, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Tekrardan merhaba,

Biz, Wikisosyalizm projesini kolektif emekle yürüten grubuz.Vikipedi'ye kayıt olurken Wikisosyalizm isminin alınmış olduğunu bildiğimiz için "official" ekini almak zorunda kaldık.Nitekim, biz sosyalist özgür kütüphaneye kolektif katkılarda bulunan üyeler idik.Değişiklik talebinde bulunsak bile bu bizim wiki tabanlı sosyalist ansiklopedi olduğumuzu değiştirmez, değiştiremez.

Wikisosyalizmofficial (mesaj) 15.45, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Vikipedi:Kukla#'Rol'_hesaplar uyarınca birden fazla kişinin tek bir hesap kullanması uygun değil. Ayrı hesaplar oluşturarak katkıda bulunabilirsiniz.
Vito Genovese 16.06, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Hadi tamam dedik.Peki ne değişecek?Bir çok hesap anti-komünist propaganda yaparken bile bu kadar titiz değildiniz.Kolektif emeğe karşı iseniz bu hesabı koşulsuz sileceğiz. Wikisosyalizmofficial (mesaj) 16.09, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

İsmimizi haksız sebepten dolayı değiştirdik.Engellemeyi kaldırmanızı talep ediyoruz. MarksistLeninist (mesaj) 20.27, 31 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı adına ek olarak "birden fazla kişinin tek bir hesap kullanması"nın uygun olmadığı da belirtilmiş. Kurallar açık, basit ve net. Buna karşın "kolektif emeğe karşı iseniz" retoriği, Vikipedi gibi bir ortamda baştan sona bir yanlış çıkarsama olmanın ötesine geçemez. Son olarak Vikipedi'nin bir kaos ortamı olmadığını hatırlatıp Vito Genovese'ye konuyla ilgili sesleneyim. Kullanıcı adı değişmiş, ancak birden fazla kişinin bir hesap kullanmasıyla alakalı olumlu bir geribildirim henüz mevcut değil. Dr. Coalmesaj 20.33, 31 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Öyleyse kolektif emeğin temsilcisiyim.Bu oldu mu?"Başka nasıl bahane üretebilirim?" derdinden haksızlık yapıyorsunuz,ileri gidiyorsunuz. MarksistLeninist (mesaj) 07.46, 2 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Engeli kaldırmıştınız.Neden yeniden engellediniz?İleri gitmeye başladınız.Engelin kaldırılmasını yeniden talep ediyorum. MarksistLeninist (mesaj) 20.05, 4 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı ismi değiştirilmiş olup konuyu bu kadar uzatmanız acizliğinizi komik bir şekilde ortaya koymakta.Böyle devam edin bravo 👏 MarksistLeninist (mesaj) 20.08, 4 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Ocak 2021[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz. hesabın bir grubu, kuruluşu veya web sitesini temsil ettiği izlenimini veren kullanıcı adlarına izin vermeyen bir politikamız olduğundan dolayı hesabınız engellenmiştir. Lütfen sadece kendinizi temsil eden ve kullanıcı adı politikanıza uyan bir kullanıcı adı seçerek yeni bir hesap oluşturun veya kullanıcı adınızı değiştirin.

Seçtiğiniz kullanıcı adı ne olursa olsun tanıtım amaçlı değişikliklerin kabul edilmeyeceğini bilmelisiniz. Ek olarak, Vikipedi'de katkılarınız karşılığında size ödeme yapılıyorsa, değişiklikleriniz için size kime ödeme yaptığını açıklamanız gerekir.

Ancak, bir kuruluşun adını içeren ve aynı zamanda sizi bireysel olarak tanımlayan "XYZ Şirketi'nden Ahmet Mehmet", "WidgetsUSA'da Hasan" veya "FoobarFanı87" gibi bir kullanıcı adlarına izin verildiğini unutmayın.

Kullanıcı adınız bir grubu, kuruluşu veya web sitesini temsil etmiyorsa, bu engele mesaj sayfanızın altına {{engel kaldır|gerekçe=Gerekçeniz buraya ~~~~}} metnini ekleyerek itiraz edebilirsiniz.

Politikamıza uygun bir kullanıcı adıyla yeni bir hesap oluşturabilirsiniz veya mevcut kullanıcı adınızı değiştirmeyi tercih edebilirsiniz, böylece geçmiş katkılarınız yeni kullanıcı adınızla ilişkilendirilir.

Kullanıcı adınızı değiştirmeyi tercih ederseniz, aşağıdaki şekilde kullanıcı adınızın değişmesini talep edebilirsiniz:

  1. Lütfen yalnızca halihazırda kullanılmayan bir adı talep edebileceğinizi unutmayın. Bu nedenle, bir isim değişikliği talep etmeden önce ismin alınıp alınmadığını görmek için lütfen buradaki listeyi kontrol edin.
  2. Küresel kullanıcı hesabı yeniden adlandırma isteği sayfasından mevcut kullanıcı adınız değiştirilmesi için uygun yeni bir kullanıcı adıyla başvurun.
  3. İsteğiniz kabul edilirse, yeniden adlandırıldığınızda engelinizin kaldırılması için sizi engelleyen hizmetliyle iletişime geçin. Teşekkürler. Vito Genovese 10.54, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kısa çaplı araştırma yaptık ve şu sonuca vardık:

"Wikisosyalist,wikisosyalizm,wiki..." ile başlayan kullanıcı adlarının hiçbir şekilde engel almadığını somut gerçeklikle gördük.O hâlde ismimizin değişmesi için gerekçenin yaratılması Viki kurallarına aykırıdır.Ve ayrıca,özellikle "bana göre resmi geldi" gibi açıklama kabul edilemez bir biçimde özneldir. Wikisosyalizmofficial (mesaj) 15.53, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Sorun Wikisosyalizm diye bir oluşumun olması. Dolayısıyla oluşumu temsil eden bir hesabın uygunsuz oluşu.
Vito Genovese 16.07, 6 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı engel talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sαotura, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 16.16, 10 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Teşekkür ederiz. Wikisosyalizmofficial (mesaj) 11.08, 20 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Engel[kaynağı değiştir]

Dur ikonu
Görünüşe göre bir ansiklopedi oluşturmak için burada değilsiniz. Bu nedenle değişiklik yapmanız süresiz olarak engellenmiştir. Ayrıca, mesaj sayfanızda değişiklik yapma olanağınız da iptal edildi.
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından sizi engelleyen hizmetliye Özel:EpostaGönder sayfasından veya Gönüllü İletişim Ekibine info-tr@wikimedia.org adresinden gerekçeleriniz ile birlikte e-posta atarak engelinize itiraz edin.  Vito Genovese 20.49, 4 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla