Kullanıcı mesaj:VBurak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fİlm maddesi[kaynağı değiştir]

İyi açmışsınız. Devam edin lütfen. Bu arada madde girmeden önce özellikle Kayda değerlik yönergemizi ve alt başlıklarını bir okumanızda fayda var. Teşekkürler, --Manco Capac 08:08, 2 Ocak 2009 (UTC)

Ben teşekkür ederim, dün zamanım yetmediği için tamamlayamamıştım onu da siz yapmışsınız. Yönergeyi de okuyacağım uyarınız için teşekkürler. --VBurak 12:04, 2 Ocak 2009 (UTC) Pardon sanırım siz değil Mızrak adlı kullanıcı yapmış :) --VBurak 12:09, 2 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba.. Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. danışma masası'na sorduğunuz sorular yanıtlandı, bilginize. İyi geceler.. Levent Abi ileti 01:39, 4 Ocak 2009 (UTC)
  • Hoş buldum çok teşekkür ederim, artık yanıtlanmayı bekleyen bir sorum daha var :). İyi geceler...--VBurak 01:56, 4 Ocak 2009 (UTC)
  • Danışma masasına baktım ama yazdığınızda yeni bri soru göremedim kaldı ki görsem de yanıtlayamayacak kadar yoruldum, izninizle, yarına kalsın. +'ya bastıysanız, sayfanın sonunu aramanıza gerek yok, eğer "değiştir" dediyseniz o zaman sayfa sonu gerekli.. Bir de imza atmayla ilgili bir anımsatma şablonumuz var alta ekliyorum. Bu iletime yanıt verseniz de bu gece göremem, yatmam gerek, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 02:04, 4 Ocak 2009 (UTC)


Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Levent Abi ileti 02:04, 4 Ocak 2009 (UTC)
  • Aslında imza ekliyorum ama unuttuysam bundan sonra daha dikkatli olurum ;) soru belki geç görünecektir sizde, ben de sinema portal' ına yazdığımı göremiyorum :). Size de iyi çalışmalar... --VBurak 09:18, 4 Ocak 2009 (UTC)


Muratsahinmesaj 11:05, 4 Ocak 2009 (UTC)

  • Sizin sayfanıza mesaj yazarak bilgilendirdim.--VBurak 11:45, 4 Ocak 2009 (UTC)

Elinize sağlık. Gerekçelendirme olmuş. Herhangi bir sorunda bana danışabilirsiniz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 18:30, 5 Ocak 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - İyivikiler... homonihilis // ileti 21:34, 15 Şubat 2009 (UTC)


Merhaba,
O içeriği kaldırmamın bir sebebi (...ten) yazısı idi. Bir başka sebebi de o metnin birkaç web sitesinde mevcut olmasıydı. Vikipediye telif hakkı saklı olan web sitelerinden, kitaplardan, dvd kapaklarından vs. bire bir kopyalama yapamayız. Bu sebeple, bu tür yazılar görüldüğü anda çıkarılır. Kaynak gösterilmesi de yeterli değildir, çünkü kaynak göstermek, telif haklarının gereklerini yerine getirmek anlamına gelmez. Filmlerle ilgili maddeler açmak istiyorsanız, internette bulduğunuz metinleri tamamen kendi cümlelerinizle yeniden yazmalısınız. Ufak tefek değişiklikler yapsanız dahi telif sorunu devam eder. O yüzden, lütfen telif hakkı saklı herhangi bir kaynaktan kopyalama yapmayınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:58, 15 Şubat 2009 (UTC)

Ben de olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim. Sormanız gereken bir şey olduğunda mesaj bırakabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:16, 15 Şubat 2009 (UTC)
Sinema sanatıyla ilgili katkılarından dolayı, VBurak'a kabul etmesi dileğiyle bu "sinema teşekkür yıldızı" sunulmuştur. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   22:04, 15 Şubat 2009 (UTC)

Ekran görüntüsü lisansı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Sorularınıza cevap vermeye çalışayım (eksik bir şey kalırsa yeniden sorabilirsiniz):

  • [1] adresindeki açıklama, metinlerin bizde olduğu gibi GNU lisansına sahip olduğu ve bu lisans çerçevesinde kullanılabileceği yönünde. Resimler için pek bir açıklama yapılmamış. "Telif hakkı saklı olmayan resimler kullanmaya özen gösteriyoruz" demişler ama bana bağlantısı verdiğiniz sayfadaki ekran görüntülerinin telif hakları büyük ihtimalle saklı.
  • Bu sitedeki ekran görüntülerini, ya da başka sitelerden bulduğunuz ekran görüntülerini, incelemiş olduğunuz Vikipedi:Adil kullanım kuralları çerçevesinde vikipediye yükleyebilir ve ilgili maddede kullanabilirsiniz. Ancak şunları yerine getirmek durumundasınız:
    • Resme mutlaka kaynak bilgisi vermelisiniz. Eğer internetten bulduysanız, tıklandığında ilgili resmin yer aldığı sayfanın açılacağı bir URL, kaynak olarak verilmelidir.
    • Uygun lisans bilgisi mutlaka verilmeli. (Filmlerin ekran görüntüleri için {{Ekran Görüntüsü-Film}})
    • Resmi kullandığınız her bir madde için ayrı ayrı olacak şekilde, "adil kullanım gerekçesi" belirtmelisiniz. Bunu VP:AKGY'ye uygun şekilde ve {{telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak yapmalısınız. (Örnek kullanım için bkz: Resim:Gollum.PNG)
  • Adil kullanım sayfasını incelemişsiniz ama ben yine de genel kullanım hakkında biraz bilgi vereyim (sizin için tekrar olacaksa kusura bakmayın). Adil kullanım resimleri, kısıtlı kullanılmalıdır ve maddede sözle anlatılamayacak hususları göstererek maddenin anlaşılmasını kolaylaştırmalıdır. Ayrıca, maddenin büyüklüğü ile kullanılan adil kullanım resmi adedi arasında da makul bir oran olmalı. Bunun net bir kuralı yok ama örneğin, iki paragraflık bir film maddesinde afiş mevcutsa bir de üstüne ekran görüntüsü koymak fazla olacaktır. Çok uzun bir maddede ise iki üç farklı görüntü makul karşılanabilir. Adil kullanım resimleri yüklerken bu hususa da dikkat etmeniz iyi olacaktır.

Umarım cevaplar yeterlidir. Değilse her zaman tekrar sorabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 07:54, 17 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba,
Maddeyi detaylı inceleyemedim ama göz gezdirdim. Şu ana kadarki kısım sanırım çeviri ve İngilizcedeki kaynakları da kullanmışsınız. internette görmediğim bilgileri yazma şansım olabilir miydi demişsiniz. Bu ne yazacağınıza göre değişir. Oyuna ilişkin subjektif değerlendirmeler ekleyemezsiniz, ama doğrulanabilir ve güvenilir kaynakları gösterebilirseniz, çeşitli bilgiler ekleyebilirsiniz. Neler yazmayı düşündüğünüzü bilemediğim için geniş bir cevap oldu ama maddelere bilgi ekleme ve kaynaklandırma ile ilgili olarak şu bağlantılara göz atmanız belki size fikir verebilir: VP:ÖAYV, VP:KG, VP:GÜVEN ve VP:D. Olmazsa her zaman yine sorabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:31, 27 Şubat 2009 (UTC)

Şablon çevirisi[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Vburak; ne yazık ki İngilizce bilgim o kadar iyi değil. Şablon konusunda da çok iddialı değilim, elimden geleni yapıyorum. Vikipedi:Çeviri grubuna başvurarak yardım isteyebilirsiniz. En kötü ihtimalle bu tür çalışmalar yapan arkadaşlar için bu şablonu Türkçeleştirmek pek sorun olmayacaktır sanırım. Kolay gelsin, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   19:58, 5 Nisan 2009 (UTC)

Sanırım oldu ama bir kontrol etseniz iyi olur. İyivikiler... ho? ni! 18:57, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Film posteri ve dvd kapağı[kaynağı değiştir]

Dosyada sorun yok. Aslında bu tür dosyalarda, daha uygun olduğu düşünülen bir dosyanın eskisinin üzerine yüklenmesi rutin bir uygulama, yani özür dileyecek bir durum söz konusu değil :). Sadece, resim sayfasındaki kaynak, telif etiketi, açıklama vs. bilgilerin yeni yüklenen resme ait olmasını sağlamak yeterli olacaktır (mesala kaynak linki eski resme gidiyor, kullanılan miktar kısmında aifş değil de dvd yazıyor vs.). Bunları da düzeltirseniz hiç sorun kalmaz. İyivikiler... [ho? ni!] 07:59, 16 Haziran 2009 (UTC)

Deniz (mesaj) 11:31, 6 Şubat 2017 (UTC)