İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Toolga

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Toolga![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Machiavelli' msj 21:18, 31 Aralık 2007 (UTC)

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır. Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandallanmışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığnı düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz. Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladınız için teşekkürler. Khutuckmsj 21:25, 31 Aralık 2007 (UTC)

Lütfen durun. Sayfaların içeriklerini boşaltmaya devam ederseniz, Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenecektir. Khutuckmsj 21:25, 31 Aralık 2007 (UTC)

tarafsızlık ve ifade[kaynağı değiştir]

  • vikipedi tarafsız bir ansiklopedidir ve biz burada eleştirilerimizi yaparken bile, hem buna hem de üslubumuza dikkat ederiz. dil, din, ırk ayrımları yapan, bir ırkı, dini yücelten ya da küçülten ifadeler kullanmamaya özen gösteririz. bu bir zorunluluktur. bunu göz önünde bulundurmanızı ve 'rezalet' gibi kelimeler kullanmadan konuşmanızı öneririm. --kibelemesaj 13:02, 1 Ocak 2008 (UTC)

Size yapılan uyarıları dikkate alınız, tartışma sayfalarında kullandığınız üsluba çok dikkat ediniz. Nazik olunuz. --Metal Militia ileti 13:47, 1 Ocak 2008 (UTC)

NE YAPTIĞIMI SÖYLERSENİZ DAHA DİKKATLİ OLURUM METAL MİLİTİA BANA MESAJ YOLLAMIŞSINIZ AMA NEDEN ANLAYAMADIM REZALET KELİMESİ KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL BUNU HERKES KULLANIYOR HERKESE BU MESAJDAN MI YOLLUYORUSUNUZ BİRDE NEDEN BAŞKA BİRŞEY YAPMADIM Kİ BEN USLUBUMA DİKKAT ETMEM GEREKİYORMUŞ HER LAFA ARKADAŞIM DİYE BAŞLIYORUM BEN GAYET NAZİK DAVRANDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM MADEM YÖNETİCİSİNİZ MESAJLARIMA BAKARSANIZ ANLAYACAKSINIZ MESAJ BEKLİYORUM... Bu imzasız yazı Toolga (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gerek maddelerin tartışma sayfalarına, gerekse özet kutucuğuna yazarken kullandığınız ifadeler, diğer kulanıcıları rencide edici, aşağılayıcı, küçük düşürücü olamaz. Bu Vikipedi'de büyük önem verilen nezaket kuralları gereğidir. Bu arada, lütfen büyük harf kullanarak yazmayınız, internet ortamında bu karşıdakine bağırmak anlamına gelir, ki hoş karşılanmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 16:35, 1 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar Vikipedi maddenin konusunu tartışabileceğiniz bir forum değildir. Lütfen tartışma sayfalarını sadece maddenin kendisi hakkında yorum, eleştiri yapmak için kullanınız.Lütfen yorum yazdığınız tartışma sayfasının (Tartışma:Türk askerî tarihi) en üstündeki şablonları okuyunuz. Bu tartışma sayfasına yaptığınız yorum çıkarılmıştır. --Machiavelli' msj 14:46, 3 Ocak 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Yazmış olduğunuz şu mesajınızda küfürlü değişiklik ve kişisel saldırı yapmanız dolayısıyla Vikipedi'de değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir.--Eldarionileti 20:38, 3 Ocak 2008 (UTC)

Hesabınızı sildirmeniz durumu söz konusu değildir.Vikipedi'de değişiklik yapmak istemiyorsanız yapmayınız ancak hesap silmek gibi bir yetki sahibi değil hiçkimse.--Eldarionileti 22:09, 4 Ocak 2008 (UTC)
Sistemle ilgili bir durum elimizden gelen birşey yok.Kullanıcı hesabınız silinemez.--Eldarionileti 22:20, 4 Ocak 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Cat msj 19:59, 17 Ocak 2008 (UTC)


Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce de uyarılmanıza rağmen telifli içerik eklemeniz nedeniyle 24 saat engellendiniz. Lütfen tekrarlamayın. --Metal Militia ileti 20:14, 17 Ocak 2008 (UTC)

yha bende bir şey yapmadım her lafıma başlamadan önce bende arkadaslar diyerek başladım ve tartışmada bir arkadaşımız bir yazar hakkında kötü eleştiride bulunduğu için onun yaptığı şeye karşılık verdim ve bende toolga adlı arkadasımızın tarafındanım ve cevabınızı bekliyorm...