Tartışma:Türk askerî tarihi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Merhaba, Türk askerî tarihini anlatan genel bir madde olarak başlattım. Kabaca, içinde olabailecek bölümleri oluşturdum. Amaç her detayı burada anlatmak değil, bütünü gösteren ve diğer araştırmalara yön gösterecek bir madde oluşturmak. Burada oluşan maddeyi de diğer wikilere çevirerek eklemek. Askerî tarih projesine katılan arkadaşların katılımıyla bu maddenin kısa sürede geliştirebileceğini umuyorum. Mskyrider 12:40, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Bu sayfa gerçekmi?[kaynağı değiştir]

2000 yıla yakın bir tarihi BİR sayfada toplamak gerçekçi mi? Ayrıca bir Kurtuluş Savaşının içeriğine bir bakınız. İçler açısı. Generallerin isimleri. Çatışmaların tarihler bile belli değil. Burada böyle bir sayfanın içeriğini dolduracak birisi var mı? Bu her devlet in altında işlenmesi daha doğru olmaz mı? Kisaca bu sayfanin amacı nedir? Başlık çümlelerinden oluşan içi doldurulamayan sayfalar yerine gelin şu KURTULUŞ savaşının içini dolduralım.--GraphicDesigner 13:00, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Hocam, Çanakkale Savaşlarını I. Dünya Savaşı gibi bir başlık olacaksa (bak yaratılan sayfa içeriğine) adama işi bilmiyor derler. Hele hele Çanakkale Savaşlarının cephelerinin içi boş dururken... Buraya eklenen bilgiler nesnel olmayacak. Bilgi olmadan fikir yürütmek gibi geliyor. Türkçülük güzel de önce içini doldursak diyorum. Başlıklardan oluşan bir makale pek hoş durmaz.

Doğru adres[kaynağı değiştir]

Konunun amacı askeri tarih olduğuna göre doğru adres bura, fazla ayrıntıya kaçmadan sadece askeri alanda yapılanlar anlatılmalı, özelliği varsa (taktik ve stratejik ehemmiyete sahipse) savaşlar da anlatılmalı, devletlerin askeri tarihi değil Türklerin askeri tarihi olduğu için aradaki nüansı kaçırmadan konuyu işleyin. Ben de fırsat buldukça eksiklerinizi tamamlarım. Yada tamamlarlar, nasılsa site izleniyormuş!--SATKOM1 13:08, 24 Temmuz 2006 (UTC)

  • Evet burası doğru adres. 4 binyıllık tarihi buraya toplamaya kimsenin gücü yetmez herhalde. Burası da o işin yeri değil. Bu maddeyi başlatırken amacım Türk askerî tarihini anlatan "belkemiği" maddeyi oluşturmak. Genel olarak basit bir kronolojik listeden biraz daha kapsamlı , açılan başlıklar hakkında genel bilgiler vererek , detaylı maddelere yöneltme yapan bir madde , çalışma planı oluşturmak. Viki Askeri Proje'nin bir parçası olarak bu madde üzerinde çalışmaları kolaylaştırmak için bir içerik önerisinde bulundum sadece. Türk askerî tarihi diye bir başlık atınca da sadece Çanakkale Savaşı'ndan ya da Kurtuluş Savaşı'ndan başlatmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Bilmem hangi ulusta "Her Türk asker doğar!" tarzında bir söz var? Bu projede bu tarihî objektif olarak buraya yazacağımızdan da şüphem yok. Herhangi bir ideolojik ya da dogmatik bilgilerin girilmesinden değil objecktif ve tarafsız , kaynağa dayalı bilgilerin girilmesinden sözediyorum. SATKOM ne demek istediğimi anlamış. Başlık meselesine gelince kaynakta yorum içine alabiliriz ya da tartışma'da içeriğini tutabiliriz. Eğer bu maddeyle kimse ilgilenmek istemiyorsa ben tatile giriyorum. Bir şekilde yola getiririm zaten. Mskyrider 15:13, 24 Temmuz 2006 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Doğrusu "askerî" iken niçin "askeri" diye değiştirdiniz? Mskyrider 15:21, 24 Temmuz 2006 (UTC)

arkadaşlar bu sayfa gerçek ama benim düzeltmelerim altında umarım iyi bir görünüme kavuşacaktır.Bana lütfen tekliflerinizide söylerseniz sevinirim."Geliştirilecektir.Magyar"bölümleri benim tarafımdan yazıldı.İsteseniz silip yazabilirsiniz ben genede dolduracağım oraları çünkü 5000 yıllık bir askeri tarih her millete nasip olmaz...Ben geliştireceğim ama isterseniz geliştirin veya bana mesaj atın ben değiştirirken katayım içine çünkü karışıklık çıkmasın...Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... Magyar--Magyar 20:50, 14 Ocak 2008 (UTC)