Kullanıcı mesaj:Sramana

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sramana![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 19:13, 18 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba. Madde olarak eklediğiniz Eşik Cini dergisinin ansiklopedik açıdan kayda değer olduğu hakkında bazı şüpheler var. Maddenin tartışma sayfasında bunları görebilirsiniz. Elinizde dergiye atıfta bulunan tarafsız, bağımsız ve muteber kaynaklar varsa bunları tartışma sayfasında belirtmeniz, maddenin ileride silinmemesi açısından yararlı olacaktır. İyi çalışmalar dilerim, Filanca 20:15, 18 Eylül 2007 (UTC)

Latince deyişler[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Şu son oluşturduğunuz latince deyiş maddelerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Zira maddelerin içerikleri latince deyişler listesi maddesinde de bulunmakta.Sil şablonu eklemeden bu maddelerin neden önemli olduğunu öğrenmek istedim sizden.Bu maddelerin ileride gelişmeleri söz konusu değil gibi geldi bana.Yani her deyişe madde açamayız değil mi?Şimdiden teşekkürler.Saygılar.Sağlamcıileti 22:57, 18 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar.Bilgilendirme için teşekkür ederim.Şimdi maddelerinize birer taslak şablonu koyalım ki silinmesin.Sizde müsait oldukça geliştirirsiniz.Diğer konuya gelince, ben anlamıyorum hukuktan ama siz bu maddeyi değiştirebilirsiniz(ismi dahil).Ya da maddeyi direkt silinmeye aday gösterebilirsiniz.Ancak Silinmeye aday maddeler oylama sonucu karara bağlanıyor ve topluluğu ikna etmeniz yani geçerli bir sebep belirtmeniz gerekir.Bu bilgiler ışığında istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.Yani bu maddelerin yetersiz ve ya gereksiz olduğunu düşünüyorsanız müdahale edebilecek sizsiniz biz konuda cahiliz.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 08:23, 19 Eylül 2007 (UTC)

merhaba. Eşik Cini dergisinin kayda değerlik sorununu çözmek için madde içine 3. el kaynaklardan dergiyle alakalı referanslar eklemeniz bir çözüm olabilir. Referans eklemek için <ref>[http://www.referansıaldığınızyer.com Referansın özeti]</ref> kullanabilirsiniz. Bir sorun olursa bana mesajla bildirin, yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar. Khutuckmsj 17:36, 19 Eylül 2007 (UTC)
Tekrar selamlar, referans kullanım olayını tam anlatamadım :) Porsche 911 maddesine bakarsanız orada referansların doğru kullanımı var. Referansı "mehmet amca fenerden adam olmaz dedi<ref>[http://mehmetamca.com Mehmet amca resmi sitesi]</ref> gibi kullanıyoruz. Sizin verdiğiniz haberler ise "Dış bağlantılar" şeklinde verilmeli, o yüzden kaldırılmış. "Kayda değerlik" kriterlerimiz Vikipedi:Kayda değerlik sayfasında var, bu yüzden maddenin kalacağından pek umutlu değilim :( Başka fanzinlerden bahsetmişsiniz, kayda değer olmadıklarını düşünüyorsanız onlara da {{kayda değerlik}} şablonunu koyarak kayda değerliklerinin tartışılmasını sağlayabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim, her türlü soru için yardımcı olmaya çalışacağım. Khutuckmsj 18:14, 19 Eylül 2007 (UTC)
Ben teşekür ederim maddeniz için :) Birşey lazım olursa lütfn haber verin, yardımcı olmaya çalışayım. Khutuckmsj 18:32, 19 Eylül 2007 (UTC)

Eşik Cini dergisinin kayda değerliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Eşik Cini başlığına 8 tane referans girdim. Hâlâ kayda değer gözükmüyor. En basit fanzinler veya adı sanı duyulmamış yerel dergiler bile Vikipedi'de böyle sorunla karşılaşmazken Türkiye'nin yerel olmayan üç öykü dergisinden biri olan bir derginin neden bu sorunla karşılaştığını da hâlâ anlayamıyorum. Acaba sitesine bakılıp amatör gençlerin çıkardığı bir dergi mi sanıldı sizin deyiminizle "son zamanlarda birçok edebiyat dergisinin çıktığı şu dönemde"? Kaldı ki dediğim gibi memlekette ülkesel bazda yayım yapan üç tane öykü dergisi var zaten hepitopu.Durumu düzeltirseniz memnun olurum. İyi çalışmalar. --alperozan 18:09, 19 Eylül 2007 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Filanca"'dan alındı

Merhaba. Kullanıcılar arasında Eşik Cini dergisinin "kayda değer" olduğu yönünde yeterince kanaat var artık. Maddenin başında kayda değerlik şablonu bulunmasının nedeni, o şablonu koyan kullanıcı:Noumenon'un belki daha kesin birkaç referans daha gelir diye birkaç gün bekletmek istemesi. Şablonun maddeye bir zararı dokunmayacaktır, birkaç gün içinde silinecektir. Öte yandan, Vikipedi'de bu tartışmaların yapılmasını yadırgamamanızı rica ediyorum, buradaki kullanıcıların tüm dergilerin önemine vakıf olması beklenemez, ama yaptığımız araştırma sayesinde Eşik Cini'nin ansiklopedik olduğunu hepimiz gördük. Tartışma sayfasında yazılanlarla bu durum belgelenmiş durumda. Bu arada, yaptığınız atıfları maddeden sildim, zira (siz de takdir edersiniz) onların yeri ansiklopedi maddesi değil, kayda değerlikle ilgili tartışmaların yer aldığı tartışma sayfası. İyi çalışmalar, Filanca 18:21, 19 Eylül 2007 (UTC)

Künye - resim[kaynağı değiştir]

Künye derken ne kastettiğinizi tam olarak anlayamadım, sanırım Bell X-1 maddesinde sağda duran kutuyu kastediyorsunuz. Bu tarz bir künye için bir şablon hazırlamak gerekli, ancak bu şablon danha sonra tüm dergilerde kullanılabilir. Şablon:Dergi Tanıtım Metodu böyle bir şabloonumuz da var, bunu kullanabiliriz. Resim meselesine gelince, o biraz karışık. Kendi çektiğiniz resimler ve telif süresi aşılmış (fotoğrafı çeken kişi 75 yıldan daha önce ölmüş) resimler dışında resim yüklemenizde kısıtlamalar var. Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfalarında çok daha ayrıntılı bilgiler var, eğer benim ilk geldiğimde yaptığım gibi okumadan yükleseniz bile resimleriniz siline siline öğreniyorsunuz :) İyi çalışmalar. Khutuckmsj 19:02, 19 Eylül 2007 (UTC)

merhaba, vikipedi'de bir sürü adı duyulmamış, belli bir bölgede ve amatör kişilerce çıkarılan dergi ve fanzinlere yer verilirken yekta kopan, murat gülsoy, nalan barbarosoğlu, ali teoman gibi türkiye'de önemli ödüller almış bilinen yazarların çıkardığı eşik cini dergisi kayda değer görülmediği için işaretlenmişti dün. arkadaşlara derdimizi anlatamadık. bir bakmak mümkün mü? sanırım eşik cini dergisinin sitesine bakıp amatör bir dergi sandılar. gerekçeleri de "türkiye'de son dönemde bir sürü edebiyat dergisi çıkmaya başladı. biz nereden bilelim kayda değer bir dergi olduğunu" "büyük edebiyat ansiklopedilerinde yer alıyor mu bu dergi" gbi şeylerdi. hayır, türkiye'de böyle kapsamlı ve güncel bir edebiyat ansiklopedisi var da ben mi bilmiyorum? şimdiden teşekkürler.

Merhaba.Benim konuyla ilgili fazla bi bilgim yok.Dergiyi de daha önce duymadım.Ancak siz derginin kayda değer olduğunu düşünüyorsanız bunu bizim Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerimize göre kanıtlamanız gerekir.Yani topluluğu ikna etmek açısından.O şablon orada dursun.Siz bu arada maddeyi geliştirin.Bir de kütük'ün dediği gibi kayda değerlik şablonu çok da önemli değil.Saygılar.Sağlamcıileti 19:15, 19 Eylül 2007 (UTC)
Merhaba. Maddedeki "kayda değerlik" şablonu silinmiş. Bu tartışmaların yapılması iyi oldu, gerekliliği hakkında şüphe kalmayan, güzel bir ansiklopedi maddesi var artık. Anlayışınız için teşekkürler, Filanca 20:01, 29 Eylül 2007 (UTC)


Manco Capac 14:45, 18 Şubat 2009 (UTC)

Reality 03:27, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Altkitap silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Altkitap) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Altkitap sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Ahmet Turhan (mesaj) 12:33, 12 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 14:03, 22 Ocak 2017 (UTC)

Adam Öykü silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Adam Öykü) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Adam Öykü sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Wooze 12.28, 5 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]