İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Semih efendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfasını ve sayfanın üst kısmında bulunan "yazarlık", "biçim", "bağlar" şeklinde sıralanmış sayfaları tıklarsanız Vikipedi yazı yazmanın ilk aşamlarını oluşturan bilgiler edinebilirsiniz. Sayfaların sol tarafında "sitede yol bulma" başlığı altında bulunan "yardım" bağlantısına tıklarsabnız Vikipedi içindeki yardım sayfalarımıza ulaşabilirsiniz. Bu sayfalarda pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Özel olarak bulamadığınız bir soru varsa tecrübeli kullanıcılara mesaj atın, mutlaka bir şekilde yardım edeceklerdir. Kullanıcılarla irtibata geçmek için kullanıcı mesaj sayfalarına gitmeli ve sayfanın en üstünde bulunan "değiştir" veya "+" sekmesini tıklayarak mesaj bırakabilirsiniz. (Mesajlar en alta bırakılmalı) Örnek olarak benim mesaj sayfama ulaşmak için imzamın üstündeki "msj" bağlantısına tıklayabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:12, 1 Eylül 2008 (UTC)

Belirttiğiniz için teşekkürler. Bu değişiklikleri kendiniz de yapabilirsiniz. Vikipedide değişiklik yaparken Cesur olun!. Saygılar.--Machiavelli' msj 19:43, 13 Ekim 2008 (UTC)

Tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar tartışma sayfalarını kullanırken yeni şeyleri en alta yazıyoruz veya halen tartışılmakta olan bir konuysa ilgili o alt başlıkta tartışıyoruz. Bunları dışında yaptığınız değişiklikler çok uzun tartışma sayfalarında kaybolup gidebilir ve aradığınız cevabı bulamayabilirsiniz. Tartışma:Mustafa Kemal Atatürk sayfasında yaptığınız değişikliği en alta taşıdım. Bir de tam olarak hangi bağlantıdan bahsediyorsunuz? "CHP Genel Başkanlığı" bir yerde geçiyor (bilgi kutusunun içinde) ve zaten iç bağlantı verilmemiş. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:21, 13 Ekim 2008 (UTC)

  • Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. Finlandiya seferi başlığının taraflılığı hakkında size katılıyorum, ancak "kış savaşı" da Finlandiya hakkında hiçbir ipucu vermiyor; "Finlandiya kış savaşı" ya da başka bir şekilde değiştirmeyi düşünür müsünüz? Levent Abi ileti 13:47, 14 Ekim 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, bir de mesajlarınızın sonuna imza atarsanız daha iyi olacak.. Üstteki "hoşgeldin" şablonunda açıklaması var. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 13:50, 14 Ekim 2008 (UTC)

Resim:Josefmengele.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resim:Josefmengele.jpg resminde kullandığınız lisans etiketi uygun değil maalesef. Çünkü bu resim bir üniversitenin logosu değil. O sebeple resmi işaretledim ve size aşağıdaki hatırlatmayı gönderiyorum.

İyivikiler... homonihilis // ileti 19:40, 14 Ekim 2008 (UTC)

Çanakkale Savaşları Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Semih Bey. Önce, ilginiz için teşekkür ederim. Konuları şöyle irdeleyelim izninizle,

  • Projede, açıkçası şu an, açılmasını gerekli gördüğüm madde yok. Kara Harekatı maddesinin Kumkale Çıkarması alt başlığının maddesi unutulmuş, malzeme var elimde, bir elim değdiğinde hazırlayacağım.
  • Elbette pek çok maddenin pek çok alt başlığı, madde olarak düzenlenebilir. Ancak elinizdeki kaynaklar, benim elimdeki kaynaklarsa, buna pek olanak yok. Elimdeki kaynaklarda, altbaşlıkları madde haline getirecek çapta malzeme yok. Başka kaynaklar varsa elinizde, olabilir. Benim elimdeki kaynaklar, maddelerin kaynakça bölümünde veriliyor.
  • Çanakkale Savaşları konusunda en önemli kaynak, Genelkurmay Başkanlığı Harp Tarihi Dairesi'nin yayınlarında olan "Birinci Dünya Harbinde Türk Harbi". Bu serinin 5. Cildi. Cilt, aslında 3 kitaptan oluşuyor. 2. Kitap şu an elimde. Ancak belirli olmayan bir süre sonunda geri göndermem gerek. Geri dönüp gözatma şansım olamayacağı için birçok paragrafı, bir word belgesine harfi hafrine yazmak zorundayım. Hiç yoktan iyidir. Bu bile, beni bir define bulmuş kadar sevindirdi. Serdar Bey'e minnettarım. Ama birinci ve üçüncü kitaplar elimde yok. Bulabilmek için uğraşıyorum.
  • Bu savaşlara katılmış subaylarla ilgili hemen hiç maddemiz yok. Birer özgeçmiş bularak maddeleştirmek çok çok iyi olurdu. Ayrı bir alt kategori de açılırdı, "Çanakkale Savaşında Türk Subayları" gibi örneğin.
  • 57. Alay maddemiz var. Muharebelere katılmış olan diğer birlikler hakkında da madde çıkarabilsek iyi olur. --Makedon 11:12, 16 Ekim 2008 (UTC)
  • Maddelere gerekli krokilerin konulması şart. Krokiler üzerinde çalışıyorum. Ama, bir mimar, elimdeki bir taslak krokiyi, maddeye konulacak hale, benden beşte bir daha kısa sürede ve çok daha düzgün bir halde hazırlayabilir. Henüz böyle cengaver bir mimar :) bulamadım.

Saygılarımla. --Makedon 11:12, 16 Ekim 2008 (UTC)

Sözünü ettiğin kitapları bilemiyorum. İşe yarar herhalde. İngilizlerin kroki çalışmaları çok sınırlı ve yetersiz. Yani, kendi zafeleriyle ilgili maddeler dışında. Türkçeleştirmek sorun değil, .bmp uzantılı bir dosyaya aldıktan sonra 6-7 dk.lık iş. Ama, savaş öncesi tarafların durumu, tarafların hareket planı, savaşın aşamaları gibi birden çok krokiye gereksinimi var maddelerin. Bunların taslak olarak hazırlanması 10 dk., düzgün hale getirilmesi saatleri alıyor. Çanakkale Savaşları'nın özel bir durumu var, Kurtuluş Savaşı gibi değil. Birliklerin savaş cerideleri, subaylara dağıtılan krokiler başta olmak üzere birçok belge Osmanlı Arşivleri'ndeydi ve İstanbul'un işgali sırasında, birşeyler yolunda gitmemiş olmalı, ya şu an bir yerlerdedirler ya da artık yokturlar. Dolayısıyle örnek kroki de bulmak olanaksız. Kendimiz düzenlemeliyiz... İnternetten birşey bulabilmek şansı pek yok. Birçok site, gazete-televizyon kültürüyle yazılmış içerik veriyor. Dahası dış bağlantı vermekte bile zorlanıyorum. Küçücük bir madddemiz 775 sözcük. 8,3 kb. (ing. karşılığı 5,5 kb.) İnternette bulabildiğiniz en babayiğit içerik 80 sözcük. Bunun nesine dış bağlantı vereyim. --Makedon 18:01, 16 Ekim 2008 (UTC)

Ubuntu Şablonu[kaynağı değiştir]

Ubuntu Sablonu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Ubuntu_kullanan_vikipedistler --"Deliormanli"mesaj 14:20, 28 Ekim 2008 (UTC)

Nazi Almanyası[kaynağı değiştir]

Selam. Kaynaklar ile birlikte eklersen daha iyi olacak. Kocaman bir kayanksız bir madde olmasın. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:24, 6 Mayıs 2009 (UTC)

28 şubat muhtırası[kaynağı değiştir]

  • karar 4 : 4- anayasa'nın 163. maddesinin kaldırılmasının yarattığı hukuki boşluklar, irticai akımların ve laikliğe aykırı tutumların güçlenmesine yol açmıştır. bu boşlukları telafi edecek yasal düzenlemeler getirilmelidir.... netekim siyasal irada tıpış tıpış gerçekleştirmiştir.Ayrıca zorunlu olan 5 yıllık eğitim 8 yıla çıkmıştır.anayasada geçiyor olması lazım bazı değişiklikler var. --Semih Sevinç 21:12, 8 Mayıs 2009 (UTC) --Semih Sevinç 21:13, 8 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Semih, çok köklü değişiklikler olduysa çizelgede gösteririrz fakat anayasanın bazı maddelerinde değişiklik olduysa onu 1982 anayasası başlığı altında ifade ederiz. 2001, 2004, 2006, 2007 yıllarında yapılan değişiklikleri de gösteririz. Maddeye katkı yapmak isterseniz, bekleriz :)--Hedda Gabler 10:21, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Nazi Almanyası[kaynağı değiştir]

  • biraz resim eklemede ve görünmez bkz vermede sorunlarım var ben bu maddeyi bitiririm ancak kaynak göstermiyorum az çok kafamdan yazıyorum vikicücelerden bu konuda yardım beklemekteyim.ayrıca güzel resimlerle süsleme konusunda da vikiperilere ihtiyaç duyulucak sanırım. iyi vikilemeler --Semih Sevinç 21:21, 6 Mayıs 2009 (UTC)
Kaynaklar da lazım. Takabeg ileti 21:29, 6 Mayıs 2009 (UTC)
sorun şu ki kaynak benim ve illaki bir işaretleme yapılacaksa nerden nasıl yapılacağını bilmiyorum --Semih Sevinç 09:58, 7 Mayıs 2009 (UTC)
Hmm. O zaman cümlelerin sonunda (Klaus Hildebrand, The Third Reich, G. Allen & Unwin, London, 1984, ISBN 0-04-943033-5, p. 35) şeklinde eklersen yeterlidir. Kitap veya makalenin yazarı, başlığı, yayın evi, yayın tarugu, ISBN ve sayfa. Gerisini halledecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:50, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • batiray bize hiç verilmedi aklımda öyle kalmış , atilay ise ilki battıkdan sonra tekrar yapıldı , milgem sınıfı gemilerden daha fazla yapılacak donanma'nın sitesinde bilgiler olmalı ... bence ingilizler bizden önce tamamlamıştır bu sayfayı ingilizcesinden geçirmek daha mantıklı olacaktır --Semih Sevinç 23:21, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • tekrar baktimda midilli (kms breslau) bile eksik ben sana ingilizlerin sayfasını vermeye çalışacağım --Semih Sevinç 23:23, 9 Mayıs 2009 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Türk_Deniz_Kuvvetleri_savaş_gemileri_listesi


bu iki sayfa işini görecektir diye düşünüyorum --Semih Sevinç 23:26, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Mer30. Ancak zaten onlara bakmıştım. Hatta Vikipedide http://www.turkishnavy.net/ sitesinden kopyalanmış bir sürü maddeler vardı. Takabeg ileti 01:57, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Birde efendicim:) Bir sorun olduğunu düşündüğünde Vikipedi:Şikâyet'e başvurmadan önce, doğrudan ilgili kişilerle konuşmak daha mantıklı ve verimli davranıştır. Oralarda vaktimizi harcamaktansa hadi Nazi Almanyası'na doğru Panzer vor!. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:05, 10 Mayıs 2009 (UTC)

  • Şikayet sayfasında konu edildiği gibi burada kullandığınız ifadeler Vikipedi politikalarıyla çelişmektedir. Tekrarlamamanızı umuyorum.  Levent İleti Katkılar   05:43, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Çok özür dilerim. Bunu hiç kimseye karşı yazmadım, sadece biraz sinirlendim çünkü "Versallies" değil, "Versay" olmalı (aslında Fransızcası bile öyle yazılmıyor, Fransızcası "Versailles" olmalı). Lütfen bunu üstüne alma, hiç kimseyi kırmak istemedim. Neyse, iyi çalışmalar. Kıro-headmesajjj 11:13, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Bu sayfada kullandığınız ifadeler nezaket sınırlarının ötesindedir ve kişisel saldırı nedeniyle engellenmenizi gerektirir. Kuralları bilmiyor olmanızdan kaynaklandığını varsayıyorum. Tekrarında engelleneceksiniz. Bilginize. --M.M. ileti 11:35, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Burası Türkçe Viki[kaynağı değiştir]

Şehit kategori bence de TBA'ya aykırıdır. Fakat burası Kürtçe Vikipedi olmadığı için doğrudan Kürtçe Vikipedi'de açıklama yaparsan daha faydalı olacaktır. Ancak böyle tehditkâr yaklaşımlarından hayır gelmez. Hatta orda yasal tehdit olarak algılanabilir. Kürtçe Vikide de Türkçe bilenler var. Onlara doğrudan, şehit kategorisinin objektiv olmadığını iletebilirsin. Takabeg ileti 04:33, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Tekrar kontrol ettim. Diğer vikilerde de Şehit kategorisi varmış. Ancak diğer vikilerdeki belli din tarafından kabul edilen şehitler iken Kürtçe vikideki farklı. Bir IP'li interwikileri sildi. Fakat kategori kes (kişiler) de kaldırdığı için belki de vandalizm zannedilerek geri alınabilir. Takabeg ileti 04:41, 17 Ağustos 2009 (UTC)
  • anasayfanda , wikipedinin tarafsızlık ilkesine uyduğunu söylüyorsun ... sence kürtçedeki pkk maddesi ve pkk_şehiden maddesi tarafsız mı ? --Semih Sevinç 11:01, 31 Ağustos 2009 (UTC)
Bence taraflı. Fakat burası Türkçe Vikipedi. Kürtçe Vikipedideki maddeler için oraya başvurmanız lazım. Takabeg ileti 18:13, 31 Ağustos 2009 (UTC)