Kullanıcı mesaj:Olağan Şüpheli/arşiv3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ödül için teşekkür ederim.-- Serhantr 12:46, 28 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Levent abiye çift madde konusunda mesaj atmışsınız farkedince cevap yazmak ve bu yolla kaliteli çalışmalarınız için tebrik-teşekkür etmek istedim. Söz ettiğiniz maddelere çift madde şablonu koydum, eğer bundan da sonra çift maddeyle karşılaşırsanız o şablonu ekleyebilirsiniz. Dikkatiniz için de ayrıca tebrik ederim, iyi vikiler, iyi çalışmalar.--Merube 89msj 11:59, 1 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba Olağan Şüpheli; alarm'lık bir panik yapmayalım ama bildirmen iyi oldu. Bu konuların iki-üç uzmanı var: Kibele, Homonihilis ve Merube - ki haberdar olmuş-, sanırım şablon da eklendiğine göre meseleyi hallederler. Kolay gelsin, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   12:06, 1 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Olağan Şüpheli. Eğer çalışmayı bitirdiyseniz bu hafta içinde maddeyi bir kere daha okurum. Bu arada sizden bir ricam var: Kategorisiz maddelerde geçen hafta içinde oluşturduğunuz bazı maddeler var. Onlara kategori ekleyebilir misiniz? İyi akşamlar. --Guzelonlu 20:56, 1 Mart 2009 (UTC)

Bıçak Sırtı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Öncelikle sizi kutlarım, Blade Runner maddesini çok iyi geliştirmişsiniz, sanırım seçkin madde olacak. Filmin bahsettiğiniz iki versiyonu da arşivimde yok, sinemalarda seyrettiğimi de hatılayamadım kaçırmış olmalıyım. Film hakkında olumlu şeyler duymuştum, ama sizin yazdıklarınıza bir göz atınca filmin sandığımdan da önemli olduğunu anladım. Biliyorsunuz daha eskilere takılıp kalmış durumdayım. Filmi temin eder etmez izlemeyi düşünüyorum.
Size yardımcı olamamanın üzüntüsüyle bari sizin için filmin Türkiye'deki vizyon tarihini bulayım dedim, dergi ve kupür arşivlerime baktım ama amiyane tabirle tam meridyene denk gelmiş. Eski arşivlerim genelde 1982'lerde filan bitiyor yeniler 85 civarında başlıyor. Ne yazık ki Web'de de bilgi yok. Film muhtemelen 1982-1985 yılları arasında Türkiye'de gösterilmiş olmalı.Size çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar.Docbaba mesaj

Tekrar Merhaba,
Anladığım kadarıyla Vikipedi'nin filmler için isimlendirme politikası şöyle: Film sinemalarda gösterilmişse sinemalarda gösterildiği zaman afişlerde yazan (veya o şekliyle basına yansıyan) adı kullanılmalı. Bu ad bazen artık kullanılmayan bir Türkçe sözcük de olabiliyor (Şarlo'nun Asri Zamanlar filminde olduğu gibi). Filmler yıllar sonra ikinci kez TV'de gösterildiğinde veya DVD veya VCD sürümü çıktığında farklı farklı isimler kullanıldığı olabiliyor. Bu isimler bazen çok aykırı şeyler de oluyor (Örneğin Hitchcock'un Frenzy adlı filmi sinemalarda "Cinnet" adıyla gösterilmişti. TRT ise "Kravat" adıyla gösterdi. Bunlar maddenin ilk paragrafında belirtilebilir, ancak madde isminde kullanılmaları doğru olmazlar.
Sizin sorunuza gelince: Bence siz doğrusunu yapmışsınız.Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film (kitap)'in 684. sayfasında da Bıçak Sırtı ismini kullanmışlar. Orada yazdığına göre Dünyada da film ilk gösterime girdiğinde (1982) hem gişede fiyasko yaşanmış hem de eleştirmenler filmi yerden yere vurmuşlar. Ancak 10 yıl sonra 1992'de "Yönetmenin Kurgusu" çıkınca film baş tacı edilmiş. Filmin adı benim hafızamda da hep "Bıçak Sırtı" diye kalmış. "Ölüm Takibi" bende pek birşey çağrıştırmıyor, ama kaynak varsa metin içinde o isimden de bahsedilebilir.--docbaba 14:20, 4 Mart 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Olağan Şüpheli, {{SM}} olması için önerdiğin Kara Şövalye (film) maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:19, 3 Mart 2009 (UTC)

Selamlar Olağan Şüpheli, {{SM}} olması için önerdiğin Han Solo maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:19, 3 Mart 2009 (UTC)

Bıçak sırtı[kaynağı değiştir]

Karşılaştırmalı okuma oldukça zaman alan bir iş. Fırsat bulursam bakacağım. İyivikiler... ho? ni! 19:05, 5 Mart 2009 (UTC)

Tabii fırsat bulursam okurum. Fakat önce size söz verdiğim diğer maddeyi okumam gerekiyor. Bu arada bir sinsi vandal Çakmaktaşlar Vegas'ta, İnanılmaz Aile diye iki madde açmış. İçindeki tüm sayısal rakamlar ve tarihler yanlış. Filmlerin konularının dahi doğru olduğundan emin değilim. Vaktiniz olursa siz de bir kontrol edebilir misiniz? İyi akşamlar. --Guzelonlu 17:38, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba; bu konuda ben de deneyim sahibi değildim, geçen gün Obua maddesi için yardıom istedim, Berkay halletti sağolsun, nasıl yaptı bilmiyorum ama maddenin geçmişine bakarak görebilirsin sanıyorum..  Levent İleti Katkılar   19:39, 6 Mart 2009 (UTC)

Çok kısa olmadığı sürece "1990'lı yıllarda Amerikan Sineması" maddesini elbette açabilirsiniz. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 11:12, 7 Mart 2009 (UTC)

Resim boyutu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu değişikliğinizin nedeni nedir acaba? Ben boyutu Şablon:Film'de yapılan açıklamalar doğrultusunda belirlemiştim. Herhangi bir aksaklık ya da uyumsuzluk yoksa, bu şablonu kullandığımız maddelerde 230px'i standart kabul edebiliriz bence, ne dersiniz? --Yabancımsj 21:31, 7 Mart 2009 (UTC)

Madde adaylığı[kaynağı değiştir]

  • Hemen yanıtlarım: (uzun olursa affola).. Yıllar önce bana okuma sevgisini aşılayan saygın yazar Orhan Kemal'in bu eseri; öncelikle konu olarak kesinlikle uygun. Senin sözettiğin maddeyi daha önceden bildiğim için çok ayrıntılı inceleme gereği duymamakla birlikte yine de bir göz attım. İlk bakışta gözüme olumsuz yaklaşım olarak kısalık geldi. Diğer kriterleri inceleyemecek kadar yoruldum: uzun süren bir sdd ardından bi saattir kısayol sayfama bakıyordum. Yalnız şunu açıkça belirtmeliyim ki; klasik ve standart bir maddenin gerektirdiklerini hemen hemen tan olatak yerine getirmiş, güzel, iyi işlenmiş. Aslında adaylığa açmadan önce biraz daha araştırma yapıp, gerektiğinde önce görüş alarak, o görüşler sonucuna göre yardım seferberliği düzenleyerek maddeyi istenen düzeye getirmek çok büyük olasılık taşıyor. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. Başka sorun olursa yarın yanıtlarım. Sevgiler..  Levent İleti Katkılar   22:35, 7 Mart 2009 (UTC)
Selamlar Olağan Şüpheli, {{SM}} olması için önerdiğin Batman (1989 film) maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:37, 13 Mart 2009 (UTC)

  • Ya o çok eski bir film değil mi? Ben yıllar önce izlemiştim.. Hemen hemen bir-iki sahne dışında hiç anımsamıyorum. Üstelik film arşivimde de yok.. Kısa sürede edinmeliyim, kendi alanında klasiklerden sayılabilir. Yardımcı olamıyorum üzgünüm.  Levent İleti Katkılar   15:05, 16 Mart 2009 (UTC)
  • Rica ederim, yine de yardımcı olabileceğim bir konu olursa çekinme. Bu arada baktım, 1984 yapımıymış, bende olsa olsa 2 yıl sonra izlemişimdir. :) O kadar güçlü hafızam olsa... Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   15:09, 16 Mart 2009 (UTC)
Olağan Şüpheli, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 08:37, 18 Mart 2009 (UTC)
Evet. 2. bölümünün video kaseti var elimde. İlk bölümünün de vhs kasedinden çekilme cdsi var. İstersen madde üzerinde şimdilik değişiklik yapma. Ben başlayayım konuuy yazmaya. Bayağı uzun olur ama.--Gökçє Yörük mesaj 16:04, 18 Mart 2009 (UTC)
Şimdi başlıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 16:06, 18 Mart 2009 (UTC)
İlk cd yıpranmış. Media Player oynatmıyor. Şimdilik ikinci cdyi yazıyorum. Düzeltebilirsem diğerini de yazacağım İnşallah.--Gökçє Yörük mesaj 16:17, 18 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Mızrak. SM adaylıkları başarısızlıkla sonuçlanan Batman (1989 film) ve Han Solo maddeleri acaba KM adayı olabilir mi? Aslında Han Solo'yu en başından KMA yapmam gerekirdi, SMA için kısa sayılır. Ama KMA için uygun olduğunu düşünüyorum.--Olağan Şüpheli 07:21, 14 Mart 2009 (UTC)


Selam. Bu gece ve yarın gece göz geçirip sana yazarım. İki maddede iyi gözüküyor. Ama yeterli olduğunu düşünüyorsan beni beklemene de gerek yok, istersen aday gösterebilirsin. Hem senin yazdığın maddelerde bir sorun olmaz. Kısa sürede çok iyi çok yararlı işler çıkardın. Mızrakmsj 23:31, 18 Mart 2009 (UTC)

Şablon Kullanıcı Kaliteli Madde[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Kullanıcı kaliteli madde şablonunu eklediğinizi farkettim, elinize sağlık. Bazı eklemeler yaptım, ayrıca ilginizi çekeceğini düşündüğüm şablon:kullanıcı seçkin madde ve şablon:kullanıcı seçkin liste şablonlarını ekledim. Haber vermek istedim, iyi vikiler iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:04, 20 Mart 2009 (UTC)

  • Beğendiğinize sevindim, iyi vikiler iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:12, 20 Mart 2009 (UTC)
  • İyi arkadaşlarım icin her zaman vaktim var. Ne zaman istersen ver, elimden geleni yaparım.-- Serhantr 17:37, 20 Mart 2009 (UTC)

Portal:Sinema[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dilerseniz Portal tartışma:Sinema sayfasında konuşulabilir. Ama şu anda kullanılan sisteme göre çıkan maddeler periyodik olarak yenilenmiyor, bir grup madde bir döngü halinde çıkıyor bildiğim kadarıyla. Hem bizim portala çıkarmak için oylama yapacağımız kadar fazla kaliteli sinema maddemiz yok sanki. Ne dersiniz? --Yabancımsj 18:09, 20 Mart 2009 (UTC)

Elbette, sanıyorum onlar yeni seçildiği için orada yok. Hazır eliniz değimişken Abbas Kiyarüstemi'yi de SM'ler arasına ekleyebilir misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 18:14, 20 Mart 2009 (UTC)
Abbas Kiyarüstemi'yi seçkin içerik kısmına ekler misiniz demek istemiştim. Portal sayfasına çıkacaklar için aday göstermekle yetinirsek daha iyi olur. Maddeleri bugüne dek Gökhan sayfaya taşıdı. Onunla konuşmadan böyle değişiklikler yapmayı doğru bulmuyorum. Ben seçkin içerik kısmında söz ettiğinizi düşünmüştüm, tamamen yanlış anlamışım. --Yabancımsj 18:23, 20 Mart 2009 (UTC)
Yeni düzeni uygulamayı koyan o olduğu için bunu söylemiştim. İtiraz olmazsa sorun yok demektir. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 18:31, 20 Mart 2009 (UTC)

Çeviri: J.G. Ballard, "Japonların Çinlerle vahşi olduklarının doğru olduğuna inanıyorum ve bu yüzden onlar hakkında duygusal düşünmüyorum. Ama çocuklar her yerde kahraman bulmak eğiliminde. Bir konuda hiç şüphem yok, o da Japonların çok cesur olmalarıydı. Vatanseverlik ve ulusa karşı sadakat hakkında görüşleri karmaşıktı. Önceleri Jim kendini sürekli Japon olarak tanımlardı; Amerikalılar Mustang'lar ve B-29'larla uçmaya başladıklarından beri, Jim kendini onlara daha yakın hissediyor." dedi.-- Serhantr 09:37, 21 Mart 2009 (UTC)

Şablon seçkin liste[kaynağı değiştir]

Merhabalar, biraz önce farkettim sizin kullanıcı sayfanızdaki seçkin liste şablonunda bir sorun var. İşin ilginci benim sayfamda ve esas şablon sayfasında sorun yok gözüküyor. Çok ilginç. Zaman içinde düzelmezse haber verirseniz sevinirim, kodlamaları birkez daha kontrol edeyim. İyi vikiler--Merube 89msj 19:22, 21 Mart 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:50, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba "şüpheli" :) Aslında evet ben de düşünmüş ama zaman bulamamıştım.. Eğer format bozulmadan aktarabiliyorsan iyi olur kanısındayım.  Levent İleti Katkılar   09:30, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Tamam kullanıcı seçkin liste/madde ve kaliteli madde şablonlarında ufak bir yanlışlık olmuş, ingilizce kodlama alındığından liste/listeler farkını vurgulamak için özel kodlama yapılmış. Bu nedenle madde sayısı 1 olunca başka ifade kullanılıyor. Onu değiştirdim şimdi, sorun kalmadı sanıyorum. Haber vermek istedim, iyi vikiler--Merube 89msj 21:39, 22 Mart 2009 (UTC)

Kırmızılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Math34. Acaba UEFA Kupası kazanan teknik direktörler maddesindeki bazı teknik direktör maddelerini açmama yardım edebilir misin? Ya da bu tür konular ile ilgilenen başka bir Vikipedist var mı? Eğer madde tamamlanırsa, spor alanında güzel bir liste çıkacaktır. Şimdiden teşekkürler....--Olağan Şüpheli 13:33, 25 Mart 2009 (UTC)

Kusura bakma bir süredir Viki'ye özel işlerimden dolayı giremiyordum. Hatta ilgilendiğim projeler de yarım kaldı... Ama tabi ki elimden geldiği kadarıyla bu kırmızılara el atarım. Güzel bir liste olacak tamamlanınca. Sevgiler...--Math34 ileti 21:14, 26 Mart 2009 (UTC)
O zaman ünlü olmayanlar diye alt başlık açsakta koysak olur mu? Ash, Şeytanın Ölüsü filmindeki karakter. İng. Vikipedi o karakteri de şablona koymuş.--Gökçє Yörük mesaj 18:03, 29 Mart 2009 (UTC)

Selam Olağan Şüpheli.. Balıkesir merkezde mi yaşıyorsun? Merkezdeysen neresinde.. Lisedesin galibaa. Ben bu sene liseden mezun oldum. Oradan başka yere taşındık. Senle beraber Balıkesir (merkez) maddesini seçkin madde yapalım diyecektim. Tek başıma yapmam biraz zor. Bizim hazırlık biraz zor ... Ne dersin ?--Kızıl Şaman 21:28, 8 Nisan 2009 (UTC)

Sinema portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Adı seçilen madde olarak değiştirmek iyi fikir. Zaten çok az seçkin içeriğimiz var... Seçkin portal için önce şöyle bir kriter sayfasına ihtiyacımız var, sonra da kriterlerle ilgili olarak topluluğun fikrini alıp kabul görmesini sağlamalıyız. Bunlar bittiğinde portalı aday gösterebiliriz. Kolay gelsin.--Gkhn 10:36, 11 Nisan 2009 (UTC)

Bıçak Sırtı[kaynağı değiştir]

Bıçak Sırtı'nın SM adaylığının başarısız olduğunu öğrendim. Tekrar göster, gerçekten SM'yi hakkediyor. İngiliz herif"you've got mail!" 20:21, 13 Nisan 2009 (UTC)

Selamlar Olağan Şüpheli, {{SL}} olması için önerdiğin Robert Zemeckis filmografisi listesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SL olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. Mızrakmsj 20:18, 16 Nisan 2009 (UTC)

Grand Theft Auto: Underground 2 bi şaka değil mi acaba? Takabeg ileti 06:51, 21 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Büyük ihtimalle maddeyi aynı kişi açmıştır :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:01, 21 Nisan 2009 (UTC)

İyi günler. Acaba Batman (film, 1966) maddesinin adının Batman (1966 film) olması uygun olmaz mı? Maddeyi ilk açtığımda adı Batman (1966 film) idi ama Vikiçizer, Batman (film, 1966) yapmış. Hangisi daha doğru acaba?Bu imzasız yazı Olağan Şüpheli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21 Nisan 2009

  • Merhaba, bu konuda Sinama portalında bir karar alıp standart uygulamayı maddenin şu anki hali gibi yaptılar. Dolayısıyla yapılan değişiklik bana sorunsuz gibi geldi. Ancak bu konuda Sinema portalındaki ilgili kullanıcılardan daha detaylı yardım alabilirsiniz. kolay gelsin. --Manco Capac 09:23, 21 Nisan 2009 (UTC)