Kullanıcı mesaj:Myaymaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Myaymaz![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Levent Abi ileti 20:38, 10 Ağustos 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Manco Capac 14:38, 18 Kasım 2008 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --M. M. ileti 10:42, 24 Kasım 2008 (UTC)


Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de telif ihlali yasaktır.Yani başka sitelerden Vikipedi'ye içerik kopyalayamazsınız.Açmış olduğunuz FCT maddesi bu yüzden silinmiş.Birilerini suçlamadan önce kuralları okuyup öğrenmenizi tavsiye ederim.İyi çalışmalar.--Eldarion 11:06, 24 Kasım 2008 (UTC)

Bu sayfadaki ifadeleriniz nezaket sınırlarını aşmakta olup kişisel saldırı olarak nitelendirilebilir. Tartışmalarda üslubunuza azami dikkat gösteriniz. Bilginize. --M. M. ileti 13:00, 24 Kasım 2008 (UTC)

Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. M. M. ileti 13:55, 24 Kasım 2008 (UTC)


Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum: Neden Bilimsel Türkçe karşıtlığı yapıyorsunuz? Bilimsel maddeleri neden engelliyor ve siliyorsunuz? Türkçe bilimsel Dil değildir tezine neden hizmet ediyorsunuz? Sizler kimlersiniz ve kimler için çalışıyorsunuz? Bu imzasız yazı Myaymaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15:59, 24 Kasım 2008

Merhaba, Vikipedi'nin yeni bir kullanıcısı sayılmazsınız aslında, ama gene de Vikipedi'nin kurallarını bilmiyor olmanızı bir dereceye kadar hoş karşılıyorum. Kuralları bilmiyor olmanız size diğer kullancılara saldırma hakkını gene de vermez. Bilmemek elbette suç değil, ancak öğrenmemekte ısrar etmeniz de anlaşılır gibi değil. Size gönderilen mesajlardaki linklere tıklayarak buranın temel ilke ve politikaları hakkında bilgi sahibi olmayı deneyebilirsiniz. Hem bu şekilde, eklediklerinizin neden silindiğini, neden kabul edilmediğini daha çabuk anlayacaksınız. Üslubunuza dikkat etmeniz konusunda da sizi son kez uyarıyorum. Diğer kullanıcılara karşı saygılı ve nazik olunuz. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 14:15, 24 Kasım 2008 (UTC)


  • Merhaba. Pek de hoş olmayan bir üslup kullanarak sorduğunuz soruları, olması gereekn üslupla yanıtlıyorum:
  1. Vikipedi'de silmekten başka ne katkılarım var? 55.000'e yakın değişiklik içinde buraya 1000'den fazla maddeyi 2 yıldan az sürede ekleyen 2-3 kişiden biriyim. Görmek isterseniz burada.
  2. Bilimsel bir Türkçe için neler yaptım? Size çok zahmet olacak ama, lütfen açıp bakıverin o sözkonusu miktardaki değişikliklerimi, nice madde düzeltmiş, birçoğunu adam etmiş, 185 maddeyi düzenleyip kimini baştan yaratmış durumdayım. Kullanıcılara ve Vikipedi'ye binlerce küfür, (sizinki gibi) saldırı, deneme vb.lerini geri aldım. Bunları söylemek utandırıyor, hava atıyormuş gibi olmak hoş bir duygu değil, ama sadece gurur duyuyorum, çünkü zamanımı boşa harcamadım, insanların para vermeden bilgiye ulaşmasına bir nebze katkım oldu. Daha da olacak..
  3. Dil konusuna çok önemle özen gösteriyorum: bunun için yaptıklarıomı sıralayacak değilim. Üstte "burada" dediğim Katkılarım sayfama, yaptığım şablonlara bakabilirsiniz.
  4. Bana bu yetkiyi kimin verdiğini sormuşsunuz: Buradaki seçim sonuçlarıyla, Vikipedi kullanıcılarını oluşturan bir topluluğun % 100 olumlu oylarıyla bu silme hakkını elde ettim.
  5. "Yazıklar olsun size!" demişsiniz ya, ona diyecek bir yanıtım yok doğrusu..
  • Ancak! yanılmıyorsam -çok araştırmadım, gereksiz- gördüğüm kadarıyla benim sildiğim bir katkınız yok. Yine de silen arkadaşım her kimi kastettiyseniz, eminim doğru yapmıştır, çünkü silme işlemi belli bir deneyimi olan kişilerin yapabileceği bir işlemdir. Olumlu katkılarda bulunmak isterseniz, bütün vikipedistler size yardıma hazırdır. Levent Abi ileti 14:41, 24 Kasım 2008 (UTC)
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
  • Thank you for experimenting with Wikipedia. Your test worked, but it has been either reverted or removed. Please use the sandbox for any other tests you may want to do. Take a look at the welcome page to learn more about contributing to our encyclopedia.
- Levent ileti katkılar 00:47, 10 Ocak 2009 (UTC)


Muratsahinmesaj 03:19, 23 Ocak 2009 (UTC)

muratsahinileti 10:48, 6 Kasım 2009 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --İyivikiler... [ho? ni!] 22:53, 6 Kasım 2009 (UTC)


Eksik kaynak ve lisans bilgileri[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 22:55, 6 Kasım 2009 (UTC)

İyivikiler... [ho? ni!] 22:56, 6 Kasım 2009 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
M.M.ileti 11:44, 7 Kasım 2009 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Fakat! alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına GÖBL-GNU lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar.
İyivikiler... [ho? ni!] 15:22, 9 Kasım 2009 (UTC)


Eksik kaynak ve lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 07:59, 10 Kasım 2009 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bugün yüklediğiniz çeşitli resimleri silmek durumunda kaldım. Çünkü VP:AK kurallarına uymuyorlar. Eğer bir resmin özgür lisanslı alternatifi üretilebilecekse, telifli resimleri Vikipedi'ye yükleyemezsiniz. Mesela bir parkın resmi her zaman çekilebilir ve özgür lisansla Vikipedi'ye yüklenebilir. O sebeple mesela belediyenin sayfasından aldığınız görüntüleri burada kullanamazsınız. Kurallara uymayan resimleri yüklemeye devam etmeyiniz. Lütfen yeni resimler yüklemeden önce VP:AK, VP:T ve Yardım:Resim yükleme sayfalarını dikkatlice inceleyiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 14:38, 10 Kasım 2009 (UTC)

  1. Vikipedi'nin VP:KSY kuralına aykırı olarak "Ansiklopedik olmayan kişi ne demek biri bana bunu açıklayabilir mi? Kesinlikle emek hırsızlığı yapmayını.45 dakikada hazırladım 2 saniyede sildiniz. Bir diğer konu yaşım 27 kesinlikle yaşı 15 16 olupta ağzı süt kokan kullanıcılar benim konularıma müdehale etmesinler." gibi sözler yazmnaız, engellenmenizi gerektirebilir.
  2. Mesaj sayfanızdaki içeriği kesinlikle çıkarmayınız.
  3. Maddelere yorum eklemeyiniz.
  4. Vikipedi'de kullanıcılar yaşlarına göre ayrım görmezler. Bu tür bir polemiğe girmeyiniz.  Levent İleti Katkılar   18:47, 10 Kasım 2009 (UTC)

Yüklediğiniz dosyalar[kaynağı değiştir]

yabancım 12:30, 16 Kasım 2009 (UTC)

Defalarca uyarılmanıza karşın lisans/kaynak bilgisi eksik resimler yükleyerek Vikipedinin resmi politikalarından VP:RKP'yi ihlal etmeniz nedeniyle 48 saatliğine engellendiniz. Bu süre içinde IP'den de olsa değişiklik yapmamanız gerekmektedir. Döndüğünüzde kurallara uygun, olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --yabancım 12:33, 16 Kasım 2009 (UTC)

Engellemeye Cevap ve Kınama[kaynağı değiştir]

  • Son 10 günde 11 yeni madde ve Tercüme
  • Hatasıza yakın başarılı ve akıcı ,makale formatında Türkçe kullanımı
  • Kişisel fotoğraf desteği
  • Ansiklopedilerden araştırma ve alıntı
  • İnternette bulunması zor maddelerin desteklenmesi ve vikipedi de yeralması
  • Yeni madde ekleyenlerin maddelerinin geliştirilmesi
  • İmla hataları olan bir çok maddede düzeltme çalışmaları

SONUÇ;

E N G E L L E M E ve Savunma Hakkı Gaspı


(...) bundan sonra TÜRKÇE sayfalara katkıda bulunulmaması öngörülmüştür. (...)

...Hizmet birilerini silerek engelleyerek değil bir şeyler üreterek paylaşarak destek vererek olur.. (...)


bu arada beni silen vikipedist!!! son 10 gün içinde birilerini engellemek dışında vikipediye ne kadar katkıda bulundu çok merak ediyorum.

KSY, İNOV ve N uyarısı[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki mesajlarınızda kaldırdığım ifadelerinizle Vikipedinin resmi politikalarından VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'yi ihlal ettiniz. Vikipedide katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapılır. Lütfen kurallara aykırı davranışta ısrar etmeyiniz. --yabancım 17:39, 18 Kasım 2009 (UTC)


Yetkilendirilmiş Kullanıcılara Öneriler[kaynağı değiştir]

  • 1.Size verilen yetkileri yıkıcı değil yapıcı etkinliklerde kullanınız.
  • 2.Yeni kullanıcıları korkutmayınız. Çalışmalarına destek olunuz hatalarını düzeltiniz.
  • 3.Yeni madde ekleyenlerin ve sık olarak katkıda bulunanların çalışmalarını dikkatle inceleyiniz. Bu konuda ciddi olanlarla ciddi olmayanları aynı statüye koymayınız.
  • 4.Yapılan çalışmalara hatalı bile olsa saygı duyunuz ve uyarılarınızı nezaket kuralları içerisinde yapınız.
  • 5.Bu alanın halka açık bir ortak kullanım yeri olduğunu unutmayınız. Kendinizi üst rütbeli bir asker yada komutan gibi görmeyiniz.
  • 6.İhlal yapanlara engelleme mesajı yerine çoğunlukla hatanın nasıl düzeltileceği yönünde mesaj atınız.
  • 7.Vikipedinin kurallarını kendinize göre yorumlamayınız. Diğer dillerde ki vikipedileride inceleyiniz.ve burayı bir forum formatında düşünmeyiniz.
  • 8.Katkıda bulunanlara maaş ödüyormuş gibi bir egemenlik hakkını kendinizde görmeyiniz. Yeni kullanıcıların hata yaparak öğrenebilecekleri konusunda fikir yürütünüz.
  • 9.Neyi ne kadar bilirseniz bilin sizden daha çok bilen oolabileceğini unutmayınız ve mutlaka bir karar verirken birilerine danışınız.
  • 10.İşinize kesinlikle duygularınızı karıştırmayınız. Kural koymaktan çok kazanma yolunu seçiniz.
  • 11.Buranın orman kuralları ile yönetilen bir alan olmadığını bilip engellediklerinize mutlaka savunma hakkını veriniz. savunma hakkı aynı zamanda bir insanlık hakkıdır bunu aklınızdan çıkarmayınız.
  • 12.Son olarak, zamanınızı silmek ve engellemek yerine daha çok katkıda bulunmak için kullanınız ve bu konuda yeni kullanıcılara örnek olunuz.

Defalarca uyarılmanıza karşın VP:RKP'yi ihlal ettiğiniz ve kendinize ait olmayan telif hakkı saklı resimleri kendinize aitmiş gibi Vikipedi'ye yükleyerek ciddi biçimde telif ihlaline sebep olduğunuz için bir hafta süreyle engellendiniz. Lütfen geri döndüğünüzde bu tutumunuza son veriniz ve VP:T, VP:RKP, VP:AKP ve Yardım:Resim yükleme sayfalarını inceleyip özümsemeden yeni resim yüklemeyiniz. Kuralları ihlale devam etmeniz hâlinde, engel süreniz katlanarak artacaktır. İyivikiler... [ho? ni!] 20:09, 21 Kasım 2009 (UTC)

Kuklacılık[kaynağı değiştir]

Engelli olduğunuz dönemde, engel atlatmaya yönelik kukla kullandığınız Kullanıcı:Richard rutherford kullanıcısının katkılarından ve Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Kullanıcı:Myaymaz sayfasındaki denetlemeden anlaşılmıştır. Kuklanız süreisz olarak engellenmiş, size verilen bir haftalık engel süresi ise baştan başlatılmıştır. Lütfen engel süreniz içinde kayıtlı ya da anonim kullanıcı olarak herhangi bir değişiklik yapmayınız. Aksi davranışınız, süresiz engellemeyle sonuçlanabilir. İyivikiler... [ho? ni!] 22:25, 27 Kasım 2009 (UTC)

Bilgi simgesi Lütfen Vikipedi sayfaları üzerinde deneme değişiklikleri yapmaktan kaçının. Daha sonra düzeltme niyetiniz olsa bile bu değişiklikler uygunsuzdur ve geri alınmıştır. Yeni denemeler yapmak isterseniz, lütfen deneme tahtanızı kullanın. Teşekkürler.

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba Myaymaz,

Şike davası maddesine eklediğin içeriğin internetten kopyalandığını gördüğüm için geri aldım az önce. Yukarıdaki uyarı ve engellemeler ışığında yeni ve daha uzun süreli bir engelleme vermem gerekir. Ancak bir belirsizlik varsa bunu konuşarak çözebileceğimiz düşüncesindeyim.

Telif politikamız konusunda bir sıkıntı ya da anlaşılmayan bir yer var mıdır?

Vito Genovese 21:01, 3 Temmuz 2012 (UTC)