Kullanıcı mesaj:Mavrikant/Arşiv/2014 Temmuz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

içerik ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Marmara Üni. Aktüerya Bölümünde okumaktayım. Hocalarımızın teşviği üzerine Türkiye'de bilinmeyen Aktüerya bölümünü ve Aktüerlik Mesleğini Tanıtmak amacıyla gene Hocalarımızın gözetiminde Aktüeryal bir web sitesi projesini hayata geçirdik. Burada ki konuya da sadece Aktüerya ve Aktüerlikle ilgili içeriğin bulunduğu projemizin sitesini ekledik. inceleyip onaylamanızı rica ediyorum. http://tr.wikipedia.org/wiki/Akt%C3%BCerya Bu imzasız yazı 85.97.165.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İstek yapılmadı Yapılmadı İsteğiniz Vikipedi:Dış bağlantılar yönergesine aykırı. Teşekkürler. --Mavrikantmsj 02:32, 1 Temmuz 2014 (UTC)
Web Sitesinde Aktüerya ve Aktüerlik ne olduğu , Nasıl Aktüer Olunabileceği hakkında tüm bilgiler mevcut. Neden eklemediniz ? Sadece bir birine girmiş kural karmaşasına link vererek vikipedia gibi ansiklopedide üst rütbe hakkı hakedilmez. eğer burada sana rütbe verildiyse nedeniyle birlikte açıklayacaksın (sadece dış bağlantı yönergesine aykırı demeyle olmuyor, dış bağlantı yönergesinde binbir çeşit madde var hangisine aykırı olduğunuda açıklamak zorundasın) ucu bucağı belli olmayan içeriğe link vermeyeceksin ki vikipedia kullanıcıları nerede hata yaptıklarını bilecekler. Bunu kısa ve öz bir dille anlatmakta mümkündür... Sizi şikayet edeceğim bilginiz olsun çok sorumsuzca işlem yaptınız.Bu imzasız yazı 85.97.165.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yukarıdaki kılavuz kullanılabilirliğine izin verse de size ait olan ya da sizin düzenlediğiniz sitelere bağlantı vermeyiniz. Bu tarafsızlık ve bakış açısı konuları bağlamında önemlidir. Tarafsızlık Vikipedi’deki önemli ve hassas tartışmalardan biridir. Eğer sitenin içeriği konuyla ilgili ve önemliyse, bunu tartışma sayfalarında belirtiniz ve diğer tarafsız Vikipedi editörlerinin bu bağlantının eklenmesi konusunda karar vermesine izin veriniz.
  • Bloglara, arkadaşlık sitelerine (Yonja, MySpace, Alternatip gibi) veya forumlara bağlantı vermeyiniz. Ancak bu da istisnai durumlar doğurabilir. Örneğin, madde bu sitelerle ilgili veya bağlantılıdır ya da söz konusu site oldukça yüksek standarttadır. Bu durumlarda bu sitelere bağlantı verilebilir.
Hala şikayet etmeyi düşünüyorsanız Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Mavrikantmsj 03:02, 1 Temmuz 2014 (UTC)
Belirttiğim site ne arkadaşlık sitesi, ne taraflı site nede blog. Ortada taraflı olunacak bir konu yok, unutulmamalı ki her içeriği bir insan hazırlayıp düzenliyor. Bu cumhurbaşkanının siteside olsun başbakanın siteside olsun aktüeryanın siteside olsun bunlar mutlaka bir insan tarafından hazırlanıyor ki benim eklediğim site Marmara Üniversitesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından sadece Aktüerya bölümü Aktüerlik ve ilgili konularda kişileri aydınlatmak bilgilendirmek amacıyla tekrar hatırlatıyrum ilgili bölümün ilgili kişileri tarafından hazırlanmıştır. İçerik zaten sitede yayınlanmadan evvel Türkiye'de ki yetkili kişiler tarafından (Öğretim üyeleri) incelenmiştir. Sizide anlıyorum burada binlerce reklam amaçlı saçma sapan blogları eklemek için ortam mevcut. Ancak Aktüerya sitesi tartışılmaksızın Aktüerya hakkında genel geçen konuları içerek bir web sitesidir. Bunu siz bu konu hakkında bilginiz olmadan tartışacak durumda dahi değilsiniz. Sizi tutunumuzdan dolayı şikayet edeceğim. Yönlendirici olmayan ve eksik bilgi veremekten dolayı.. Ek oalrak: Biz web tasarımcısı değiliz, wordpress denilen GNU lisansıyla insanlığa açık oalrak özgürce kullanılabilen bir sistem kullanıyoruz. Wordpress in sadece blog oalrak kullanılması Altüerya sitemizin blog olduğu anlamına gelmez. Lütfen Blog ve site ayrımını iyi öğrenin..
Değişikliğiniz incelenmek için sırada bekliyor. Yakın zamanda benim dışında 264 devriyeden biri inceleyip size geri dönüş yapacaktır. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 03:44, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Işıl Doğaner[kaynağı değiştir]

Türkiye'de robotik cerrahi yeni yeni gelişmekte bu alanda bilinen bir isim olduğunu düşündüğüm Işıl Doğaneri ekliyorum kontrol edermisiniz saolun--212.253.157.246 12:31, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Işıl Doğaneri ekledik siliniyor lütfen siz kontrol edin E024 diye bir kullanıcı direkt sildi silinen versiyonu geri getirirmisiniz...--212.253.157.246 20:08, 1 Temmuz 2014 (UTC)
Madde şurada göreceğiniz üzere 5 defa silinmiş. Şuradan maddenin eski halini incelediğimde bende kayda değer oladığını düşünüyorum. Lütfen Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasını okumadan tekrardan oluşturmaya çalışmayınız. Teşekkürler. --Mavrikantmsj 20:19, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Fetih ve Kıyamet[kaynağı değiştir]

Tamamdır :) --bermanya 12:39, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Leyla ile Mecnun karakterleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şunu izlediniz mi? --Mavrikantmsj 01:30, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Berkecan olduğundan çok emindim :/ Özür dileyerek düzeltiyorum hatamı. İyi geceler. --cobija 02:05, 2 Temmuz 2014 (UTC)

:) Şu değişikliği kontrol edebilir misiniz? Ben emin olamadım. --Mavrikantmsj 03:23, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Tamamdır, doğru demiş arkadaş. --cobija 08:42, 3 Temmuz 2014 (UTC)

İBP sayfanı güncelledim. Bağlatı sayılarını değişilik özetinden otomatik olarak aldım. Umarım eksik değillerdir. --Mavrikantmsj 16:54, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Sağol, ellerine sağlık Mavrikant. Güncellediğin çoğu bağlantı doğru fakat birkaç tanesini düzelttim. Program tarafından otomatikman bağlantı sayılarını değilde kaç tane anlam sayfalarının düzeltildiğini yazdığı için özelikle büyük değişikliklerde çok farklı sayılar elde edilmekte. Ben bütün değişiklikleri tekrardan gözden geçiriyorum, 1 tanesinin fazla veya eksik olması adil olmaz. Adaylık sayfasında vermiş olduğun oy içinde teşekkür ederim. Sanki bu haftanın 1.'si şimdiden belli olmuş gibi. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 17:46, 3 Temmuz 2014 (UTC)

..sayfasında görüş bildirebilirseniz sevinirim. teşekkürler. --kibele 19:09, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Wikiislam.net ve diğer konular[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam, Wikiislam.net için ilk mesjımda her ne kadar "Maddeyi geliştirme için güvenilir kaynak." demiş olsamda Rapsar(ki bence kendisi Vikipedi'de politikalar konusunda en hassas kullanıcı)'ın eleştirilerini okuduktan sonra fikirlerim biraz değişi. Önceleri Wikiislam.net'in tamamen güvenilir bir kaynak olduğunu direk oraya link vererek kullansak ta sorun olmayacağını düşünüyordum. Şimdi ise içeriğin değişme/silinme ihtimaline karşın orada yer alan kaynakları (bir de yanlış olma ihtimaline karşı) kontrol ettikten sonra alıp burada kullansak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

  • Cariye: Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın, halayık. [1]
  • Sexual slavery: the slavery of unwilling people for sexual exploitation. [2]
  • Concubines: a woman who cohabits with a man to whom she is not legally married, especially one regarded as socially or sexually subservient; mistress. [3]
  • Metres: Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın, kapama, kapatma, zamazingo. [4]

Göreceğiniz üzere cariye ve seks kölesi arasında sözlük anlamı olarak pek fark yok, cumcubines ise tam olarak metres demek. Seks kölesi Türkçe'de pek bu durumu ifade etmek için kullanılan uygun bir ifade değil. Konuyu sadece seks ile sınırlandırıp insanın midesini bulandırmakta. Bunun için size bodoslama çeviri yapıyosunuz dedim. Bire bir kelimeler üzerinde değil anlam üzerinden çeviri yapılır. "Sexual slavery" ifadesinin kötü niyetli olarak yazıldığını söylemişsiniz ama female slave(birinin etkisi altında çalışan kadın), concubine(metres, bir köleden daha fazla haklara sahip), odalisque(Odalık, Osmanlı haremini ifade etmek için kullanılıyor) kelimeleri durumu ifade etmede yetersiz ya da yanlış. Bence sizin bu itirazınız İngilizce ve Türkçe arasındaki nüans farklılıklarından kaynaklanıyor. İngilizce seviyem en-3, ben buradan bunu anladım, bu yorumu yaptım. Eğer çok ısrar ederseniz İngilizcesi ve Türkçesi 5. seviyendeki biri ile görüşebilirim. Bir de, Cariye yerine diğerleri gibi Maried kullanılması gerekiyor demişsiniz ama cariye ile evlenmezsiniz, istediğiniz gibi istediğiniz kadar kullandıktan sonra istediğiniz birine satarsınız. Cariye üzerinde hiçbir sorumluğunuz olmaz, evinizdeki bir eşya gibi muamele edersiniz. Bu arada bende herkes gibi size Hocam diye hitap ettim. Nerede ne üzerine öğretmenlik yapıyorsunuz? --Mavrikantmsj 17:46, 5 Temmuz 2014 (UTC)

  • Merhaba. Öncelikle büyük emek vererek yukarıya çıkardığınız ileti için tşk.ederim. İçerikte yer alan kelimelerin her birinin kullanılışlarını ve ne için nasıl kullanılması gerektiğini de çok iyi biliyorum. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Konu sıradan bir konu olmadığı için ve bunların ne maksatla kimler tarafından kullanıldığına dair Peygamberimizin evlilikleri ile ilgili şu akademik kaynağı ayrıca ek olarak şurayı da incelemenizi öneririm. Bilâkis Efendimizin Eşleri ile ilgili büyük bir bölümüne ait maddeleri de ilk olarak ben oluşturmuştum. O esnada bağlantısını verdiğim akademisyenin çalışmasından da yararlanmıştım. Size de incelemenizi öneririm. Diğer hususlarda da şuradaki son cümleme bağlı kalmayı düşünüyorum.Kusura bakmayın. İyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 23:05, 5 Temmuz 2014 (UTC)

İBP 27. Hafta[kaynağı değiştir]

hatamı yüzüme vurduğunuz için teşekkür ederim! ama üslubunuz hoşuma gitmedi böyle bir zorunluluğum olmadığını sizden daha iyi biliyorum. ben zorunluluktan değil bu siteye "öyle yada böyle" katkı koymayı sevdiğim için yapıyorum. bir sorun olduğunda önce üslubunuzu değiştirmenizi sonra da sorunun kaynağı ve ne yaptığımı "sakince" açıklamanızı yeğlerim. -ki sorun olduğu zaman bana daha yakın hizmetliler beni uyarıyorlar zaten... Cagan12 (mesaj) 22:42, 10 Temmuz 2014 (UTC)

Nihat Kantemir[kaynağı değiştir]

Nihat Kantemiri ekledimde kontrol edermisiniz ???151.250.61.215 20:00, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Kolay gelsin Güngör Hoşses[kaynağı değiştir]

Acaba kayda değermi saygıdeğer hizmetli bi kontro edermisiniz türk darbukacı Güngör Hoşsesi--212.253.159.213 21:11, 17 Temmuz 2014 (UTC)

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:10, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Galiz Kahraman[kaynağı değiştir]

İhsan Oktay Anar'ın son kitabı [Galiz Kahraman]] Ocak ayında KD olmadığı için silinmiş. Geri getirebilir misin? --Mavrikantmsj 18:32, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Maddede geri getirilecek pek bir şey yok. Yalnızca kitap ile ilgili bir giriş cümlesi yazılmış. Yeniden yaratabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 19:01, 31 Temmuz 2014 (UTC)