Kullanıcı mesaj:Kutlu Altay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Kutlu Altay![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 04:15, 19 Aralık 2006 (UTC)


Bahar 20:04, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:58, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Tekrar hoşgeldiniz. 100 Temel Eser için oylama vardı ama maddenin kalmasına karar verildi. Gelecek oylamalar için önce maddeyi okuyup ondan sonra maddeye konulmuş sil kutusunun içinde kalın harflerle yazılmış buradaya tıklayıp sayfanın sonuna Silinsin. veya Silinmesin. yazıp (görüşünüzü bildirmeniz yararlı olur.) imzanızı atıyorsunuz (mesajınızda imza atmayı unutmuşsunuz, sayfa geçmişinden baktım.). Oylamaya katılma şartları için buraya ve Eylül ayının silinmeye aday maddeleri için buraya bakabilirsiniz (sayfanın sonunda 2 madde var, diğerlerinin oylaması kapanmış durumda.). Eğer takıldığınız bir nokta olursa lütfen çekinmeyin (kullanıcı sayfanızda kendinizden biraz söz etmeniz iyi olur.).--Bahar 11:32, 14 Eylül 2006 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 00:35, 11 Şubat 2009 (UTC)


Merhaba. Vikipedi'de oldukça yeni olduğunuzu, bir o kadar da dertli olduğunuzu farkettim. Vikipediler herhangi bir millete ait değildirler. Bu nedenle de o kavram hakkındaki tüm bilgileri kaynaklarıyla eklemeye çalışıyoruz. Muhattap olduğunuz kimselerin çoğu, (Takabeg ve ben de dahil) yönetici değiliz. Bunu kullanıcı sayfalarına bakarak anlayabilirsiniz. Kişilerin görüşleri kendilerini bağlar. Vikipedi belli siyasi görüşleri olan bir zümre tarafından yönetilmiyor. Bence Vikipedi'de biraz daha zaman geçirin, tartışmasız maddeleri geliştirmeye çalışın. Bir süre sonra Vikipedi'nin işleyişi ile ilgili yeterli bilgiyi edinmiş olur, buradaki kullanıcılarla tanışmış olursunuz. Daha sonra tartılmalı maddelerdeki tartışmalara katılırsınız. Fikirleriniz uygun bulunursa o yönde değişiklikler yapılır. Ancak Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti gibi maddelerin silinmesi mümkün değildir. Aynı şekilde KKTC'nin silinmesi de mümkün değildir. Hz., şehit, terörist, katledildi gibi ifadeler de kullanılmıyor. Örneğin Tamil Kaplanları ya da İrlanda Kurtuluş Örgütü de faaliyet gösterdiği ülkelerde ve müttefiklerince terörist kabul edilirler. Bunlar için de terörist demiyoruz. Aklınıza takılan her konuda yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar, saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 14:50, 16 Şubat 2009 (UTC)

Eleştiri/şikayet/suçlamalarınız, olması gereken yere; şikayet sayfasına taşındı. Bilginize. --M. M. ileti 18:45, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • kişisel ve genelleştirilmiş suçlamalarla dolu yorumunuzu, orası yeri olmadığı için şikayet sayfasından çıkarttım. yorumlarınızı ilgili maddelerin tartışma sayfalarında, vikipedi ilkelerine göre yapmanızda yarar var. değiştirilemez politikalar konusundaki fikirleriniz için yapabileceğimiz bir şey yok. kişilere yönelik suçlayıcı ifadeler vikipedinin hiçbir sayfasında barındırılmaz. tekrarlamayın lütfen. --kibelemesaj 20:30, 16 Şubat 2009 (UTC)

Muhammed bin Abdullah‎‎[kaynağı değiştir]

Merhaba,
VP:TBA gereği Vikipedi'de dinî unvanlar da dahil olmak üzere hiçbir unvana yer vermiyoruz. Lütfen Muhammed bin Abdullah maddesine "hazreti" ifadelerini eklemeyi durdurunuz. İyivikiler... ho? ni! 05:34, 20 Nisan 2009 (UTC)

  • Lütfen uyarıları dikkate alınız. Ayrıca VP:3GD kuralını da hatırlatmak isterim. İyivikiler... ho? ni! 05:37, 20 Nisan 2009 (UTC)

VP:TBA kuralını dikkata alınız.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 05:54, 20 Nisan 2009 (UTC)

Lütfen o sayfaya bağlantı verir misiniz? Ayrıca aziz diye falan ünvan verilmişse bu yasaktır. Ufak hatalar gözden kaçabiliyor.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 03:36, 21 Nisan 2009 (UTC)

Gregorios (Apostolik Ermeni Kilisesi'nin kurucusu) çok uzun değil mi? Takabeg ileti 11:07, 20 Nisan 2009 (UTC)

Bu ne yaaaa :)) Takabeg ileti 11:19, 20 Nisan 2009 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 00:39, 8 Şubat 2010 (UTC)