İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Kibrit kutusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Kibrit kutusu!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 15:37, 28 Haziran 2008 (UTC)

Resim maddesinin tartışma sayfasını neden temizlediniz anlayamadım.[kaynağı değiştir]

Yazdığım açıklamanın resim maddesiyle yakından ilgisi var. Türkçeyi kısır bir şekilde kullanmamalıyız ve bu açıklamanın değerlendirilmesi gerekiyor.

Silme sebebinizi açıklarsanız sevinirim.

isabetli vikiler dilerim. Kibrit kutusu 22:13, 4 Temmuz 2008 (UTC)

  • tartışma sayfaları, o maddenin gelişmesine ilişkin konuşmalar içindir, o konu hakkındaki fikirlerimizi açıklamak için bir forum sayfası değildir. kaldı ki sizin yorumunuz, maddeye değil, resim kelimesinin vikipedideki kullanımına dair. üstelik bu düşüncenizi başka sayfalarda da belirtmişsiniz. maddede zaten sil etiketi var. bir başka hizmetli konuyla ilgilenecektir. --kibelemesaj 23:18, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Eklediğiniz kısım, çok sayıda forumlar ve bloglarda bile mevcuttur. Kopyaladınız mı? Yoksa taaa eskiden beri Vikipedide varolup silinen içerikler mi? Takabeg ileti 00:16, 31 Ocak 2009 (UTC)

Sayın kardeşim sayfayı eski haline getir. Maddeyi eğlencelik haline getirdin.Bu imzasız yazı Kibrit kutusu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Kopyala ve yapıştır"ın yapıldığını görünce geri alıyorum. Takabeg ileti 00:22, 31 Ocak 2009 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 00:37, 31 Ocak 2009 (UTC)

Eninde sonunda yapıştırdığın içerik, Milliyet gazetesi'nden kopyalanmış içeriktir.



benim eklediğim kısım zaten link olarak var ve kaynak olarak eklenmiş. Dikkatli bak.

Gazete haberinde bir rapordan bahsediyor ve kaynağı var kopyala yapıştırdan ne demek istiyorsun sen anlamadım.

Geri getirdiğin sayfada da zaten var olan anket sonuçları kopyala yapıştır değil mi ?

Sayfayı geri getirmezsen şikayet edeceğimi bildireyim sana Kibrit kutusu 00:52, 31 Ocak 2009 (UTC)

Telif hakkı Milliyet'e aittir. Şikayet etsen de etmesen de telif hakkı vardır. Bu noktada sabit. Takabeg ileti 01:38, 31 Ocak 2009 (UTC)

Kısaca anlatayım. Kaynak göstermekle talif hakkı yok olmuyor. Şimdi anlayabildin mi, acaba? Takabeg ileti 01:42, 31 Ocak 2009 (UTC)

Lütfen madde içeriklerini boş içerikle değiştirmeyin![kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
-- fcn (m) 09:15, 19 Eylül 2009 (UTC)

neden bunu yapıştırdınız özel mesajıma

Şablonu ben oluşturdum ve düzeltmek amacıyla gereksiz olanı sildim. Bir iş yaparken ezbere iş yapmayın. Önce anlamayı deneseniz daha iyi olur. Özel mesaj sayfamı çöplüğe çevirdiniz. Kibrit kutusu 12:46, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • Gönderdiğiniz mesaj Vikipedi'nin nezaket ilkesini apaçık çiğnese de iyi niyet olduğunu varsayıyorum. Herhangi bir Vikipedi sayfasını niçin boşaltmamanız gerektiği mesaj sayfanıza bırakılan iletide açık bir ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Kutuda şu cümle geçiyor: "Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz." Yani sayfayı boşaltmamalısınız, eğer içeriği yanlışsa değiştirip göndermelisiniz. Her ne kadar durum bu kadar basit de olsa, yine ısrarla boşaltmak istediğinizi varsayarsak, o durumda da hatalısınız, çünkü davranışınız ancak özet kutusuna ilgili bir açıklama yapmış olsaydınız bir nebze anlaşılabilir kabul edilebilirdi, nihayetinde ben bir kâhin değilim, sizin ne yapmak istediğinizi tahmin edemem. Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, özel mesaj sayfanız size ait şahsi bir yer değildir, insanların sizinle iletişim kurması için vardır. Orada bir vandalizm yapmış değilim, siz bir yanlış yaptınız, ben de buna dair bir uyarı gönderdim. Beni bunun için suçluyor değilsinizdir umarım... -- fcn (m) 14:22, 19 Eylül 2009 (UTC)
    • Kendi oluşturduğum sayfayı silemiyorsam bu işi kim üstleniyor yazarsan sevinirim kardeş. Gereksiz yazışmalar yapmayalım bu yüzden. Kibrit kutusu 14:57, 19 Eylül 2009 (UTC)
    • Bu tutumu sürdürmenizin size hiçbir yararı olmayacağı gibi, Vikipedi'ye de bir katkısı olmayacaktır. O yüzden lütfen öncelikle: Vikipedi:Nezaket. Eğer kutuda yazanları okusaydınız şu cümleyi görürdünüz: "Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz." İyi çalışmalar. -- fcn (m) 15:01, 19 Eylül 2009 (UTC)

Türkiye holdingleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle şablon:Türkiye holdingleri için elinize sağlık. Yalnız holdingler arasında bulunan Uzan Holding derken Cem Uzan, Hakan Uzan vs. adlı kişilerin sahip olduğu holdingi mi kastediyorsunuz? Eğer öyle ise o ailenin sahip olduğu holdingin adı Rumeli Holding idi. Yoksa Uzan Holding diye ayrı bir holding de mi var? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 12:02, 29 Ekim 2009 (UTC)

Başardın. Kibrit kutusu 04:52, 20 Ocak 2010 (UTC)

SAS mı ? Takabeg ileti 05:12, 20 Ocak 2010 (UTC)