Kullanıcı mesaj:Kalbim nefretim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.


VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Eldarionileti 13:43, 5 Mart 2008 (UTC)

  • Ben yeni bişey eklemiyorum. Sadece sizin girdiğiniz telifli içeriği geri alıyorum. Maddenin şu hali de sorunlu ise lütfen siz de bi el atın da düzeltelim, güzelleştirelim... --78.184.139.62 14:22, 5 Mart 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Eldarionileti 14:30, 5 Mart 2008 (UTC)


  • bilgilendirildiğiniz halde telif ihlali yapmayı sürdürdüğünüz için 24 saat engellendiniz. --kibelemesaj 19:29, 21 Mart 2008 (UTC)
  • kardeşim selamlar ben kırıkhan sayfasını neden sildiğini anlayamadım telif hakkı ihlali var diyorsun ama kesinlikle yok hepsi güncel bilinen şeylerle sınırlı beni bilgilendirirsen sevinirim. Bu imzasız yazı Kalbim nefretim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • güncel bilinen şeyleri başkalarının yazdığı şekilde değil de kendi cümlelerimizle eklememiz gerekiyor telif ihlali barındırmaması için. yukarda gönderilen mesajlara göz atabilirsiniz. --kibelemesaj 20:07, 28 Mart 2008 (UTC)
Merhabalar, girdiğiniz bilgi çok kısaydı, eğer geliştirebilecekseniz tekrar açabilirsiniz ve silinmez, sevgilerimle, kolay gelsin... e.c. 23:51, 6 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Eldarion 01:20, 7 Nisan 2008 (UTC)


Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 20:56, 10 Nisan 2008 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! Karduelismsj 21:23, 2 Haziran 2008 (UTC)

Telif durumu belirsiz resimleri hiç bir şekilde burda barındıramıyoruz. üzgünüm, iyi çalışmalar --Karduelismsj 21:30, 2 Haziran 2008 (UTC)

Merhabalar, telifli içerik girmeyiniz. iyi çalışmalar.--Boyalikus 00:33, 5 Haziran 2008 (UTC)


Zorunlu açıklama[kaynağı değiştir]

  • Sayın Kullanıcı; Bugünlerde Özgür ansiklopedi Vikipedi; üretmekten aciz, tüketip yakmayı, yıkmayı marifet sayan insanların saldırılarına maruz kalmaktadır. Korumak için hepimiz elbirliğiyle çabalıyoruz. Yine de gözümüzden kaçan vandalizme karşı; Mesaj sayfanıza Kibele, Mach, Levent Abi, Noumenon vb. gibi sahte imzalarla bırakılacak mesajlara, gerçekliğinden emin olmadan inanmamanızı, bu tür saldırıları hemen hizmetlilerden birine bildirmenizi, vandalizme aldırmadan olumlu katkılarda bulunmayı sürdürmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim. Levent Abi İleti 12:55, 6 Haziran 2008 (UTC)

ek açıklama[kaynağı değiştir]

  • Kibele hala hizmetli yani yöneticidir. Ancak ne yazık ki birileri onun adını kullanarak olumsuz değişikliklerle Vikipedi'yi (anlaşılamaz yıkıcı bir nedenle) baltalamaya çalışıyor. Lütfen katkılarınızı sürdürmeye devam edin, teşekkürler. Levent Abi İleti 13:05, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Şimdi de benim imzamı ve söylediklerimi taklit ediyorlar; ancak biz burada işimizi yapmaya devam ediyoruz: Ansiklopedi yazıyoruz. Kişisel olarak ben, İnadına her gün en az bir madde eklemeyi sürdürüyorum. Siz de vandalizme aldırmayın, katkılarınıza devam edebilirsiniz. Bunlar geçici şeyler. Levent Abi İleti 13:10, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Gönüllü olarak insanlara bilgi sunmak gibi kutsal bir iş yaptığına inanan biz Vikipedistler teşekkür ederiz. HErhangi bir sorunuz olduğunda lütfen çekinmeyin. İyi çalışmalar. Levent Abi İleti 13:14, 6 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 08:53, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba. Resim:Hatay siyasi haritası.jpg için içeriğinin telif hakkı saklı olan şu siteyi kaynak göstermiş ve {{KM-Kişisel}} ile lisanslamışsınız. Lütfen, telif hakkı saklı olan herhangi bir çalışmayı asla kendi çalışmanızmış gibi serbest lisans etiketiyle lisanslamayınız. Telif hakkı saklı içerik Vikipedide ancak VP:AKP'de sayılan tüm koşulları sağlaması kaydıyla kullanılabilir. Yüklediğiniz resim bu koşulları da sağlamayacağından, en basidinden böyle bir harita herhangi bir kişi tarafından yapılıp özgür lisansla yüklenebileceğinden, silinecektir. Teşekkürler. --Yabancımsj 05:48, 16 Haziran 2008 (UTC)

Telif hakkı.[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- temaileti 17:58, 15 Ağustos 2008 (UTC)


Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- İyivikiler... homonihilis // ileti 19:29, 12 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba,
    12 Ekim tarihinde açtığınız Kramp ve Timektomi maddeleri başka bir internet sayfasından telif ihlali yaratacak şekilde aynen kopyalanmıştı. Bu yüzden maddeler silindi ve size yukarıdaki uyarı mesajı gönderildi. İyivikiler... homonihilis // ileti 07:36, 18 Ekim 2008 (UTC)
Vikipedi'ye telif kurallarını ihlal eden içerik eklemeniz gerekçesiyle engellendiniz. Lütfen geri döndüğünüzde tekrarlamayınız. kibelemesaj 23:22, 22 Ekim 2008 (UTC)
  • Telif ihlaline devam ediyorsunuz. Lütfen telifli içeriği Vikipediye eklemeye bir son verin. Aksi halde yeniden engeleneceksiniz. --Yabancımsj 15:22, 11 Nisan 2009 (UTC)