Kullanıcı mesaj:Kılıç46/2010 Ocak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vito Genovese 12:27, 1 Ocak 2010 (UTC)


İşlem tamamdır, sağolasın.

Sevgiler

Vito Genovese 19:08, 1 Ocak 2010 (UTC)


  • Merhaba; Karamağara sayfasındaki ilk tabloda (haneler) yer alan mücerret sözcüğünü ne anlamda kullandınız? Ayrıca orada yer alan muaf sözcüğü de bir anlam bozukluğu oluşturuyor.  Levent İleti Katkılar   09:05, 3 Ocak 2010 (UTC)
  • Peki sizce bu sınıflandırma ne kadar doğru? İnsanları (evlerini) bekar-evli, müslüman-gayrımüslim şeklinde ayıran bir liste oluşturmak doğru mu? Yani bu köyde böyle bir ayrımcılık mı uygulanıyordu da siz bunu vurgulama gereği duydunuz? Ayrıca evet; kesinlikle tablonun altında belirtilmesi gerekiyor. Ama böyle bir tablonun ne kadar gerekli olduğuna dair kuşkum var.  Levent İleti Katkılar   09:13, 3 Ocak 2010 (UTC)
  • Madde içinde hiçbir yerde hiç bir şekilde bahsedilmeyince, yani sizin bana yazdığınız iletide olduğu gibi bir açıklamaya yer verilmeyince doğal olarak üstte sorduğum soru gündeme geliyor. Çalıimanız devam ettiğine göre o tablo kalabilir tabii ki. Ancak o sözcüklere dipnotla bağlantı (açıklama) verin ki, benim gibi bakıp gören "Bu da ne?" açmazına girmesin. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   09:23, 3 Ocak 2010 (UTC)

Tabloları yan yana getirdim ama pek hoş durmadı. Kodları kullanarak daha güzel hale getirebilirsniz. İyi çalışmalar. --Veritasileti 09:47, 8 Ocak 2010 (UTC)


  • Selamlar. Vikisözlük mesaj sayfanı kontrol eder misin? Önemli bir oylamaya katılımın bekleniyor da...--вяí¢αи76ileti 08:27, 9 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba; kullanıcı uyarıldı, davranışlarının tekrarı halinde engellenecek. Maddeyi korumaya almak, başka kullanıcıların da erişimine engellemek demektir ki bu durum maddenin gelişimi açısından olumlu değil. Şimdilik koruma gerektiren bir durum yok.  Levent İleti Katkılar   11:15, 9 Ocak 2010 (UTC)

I.Selim dosyası[kaynağı değiştir]

Selamlar, daha önceki sorularımda dile getirmiştim ama sanıyorum henüz onları incelemeye vakit bulamadınız. O yüzden unutmadan şöyle konulardan birini tekrar dile getireyim dedim :)). Buradan da görebileceğiniz üzere Dosya:Yavuz Sultan Selim.jpg dosyasını değiştirmişsiniz. Ancak daha düşük çözünürlüklü olması dışında bir fark göremedim, mümkün olan en yüksek çözünürlük tercih edildiğinden merak ettim acaba bir başka sorun var da ben mi göremiyorum diye? Yoksa daha yüksek çözünürlüklü haline geri almak lazım. İyi vikilemeler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:34, 10 Ocak 2010 (UTC)

Anladım, gördüm şimdi. Çok teşekkürler açıklama ve yeni sürüm için. Sevgiler--Merube 89msj 16:35, 10 Ocak 2010 (UTC)

Hangisi olsun ?[kaynağı değiştir]

Selam. Bununla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak Yeni1 ile Yeni2 arasıdna tercih yapmamız gerekiyor. Sizce hangisi SR olsun ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:01, 13 Ocak 2010 (UTC)

Böreğe takılmak[kaynağı değiştir]

Börek, tamamen köye ait. Köyde çekildi ve telifi bana ait. Hayvan ise var köy (eşek) Eşek resmi olursa koyuyum mu?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:38, 13 Ocak 2010 (UTC)

Tamam o zaman. Tek demem köyde çekilmiş fotoğrafların hepsini koyalım ama köyde çekilmiş genel fotoğrafları da kaldıralım. Bu benim görüşüm tabiki. Ykargin 18:31, 13 Ocak 2010 (UTC)

KM Adayı olarak gösteriyorum, bugün...Kriterleri karşılar mı?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:37, 23 Ocak 2010 (UTC)

Ben zaten yazım kuralları açısından üzerinden geçmiştim. KM'liğin hiçbir şartıyla çelişmiyor bence. Yani karşılar. En fazla bazen çok genel bilgiye girilmiş diyenler çıkabilir. En kötü olasılıkla vikipedistler yorumlarını yapar, ona göre geliştirme veya değişiklik yapılır. Ykargin 15:52, 23 Ocak 2010 (UTC)

Selam Osmanlı98, köken bilimine bol kaynaklı bir şey yazdım. Beğenmezsen kaldırabilirsin. Ancak bunu bulabildim. Ayrıca ilköğretim okulunun sayfasında daha kullanmadığın bir sürü bilgi var. Onları da ekleyebilirsin maddeye. Altyapı ve Ulaşım'a ekleyebilirsin en azından. Ykargin 00:20, 31 Ocak 2010 (UTC)

  • Soğuk savaş portalına ne dersiniz?-- FinlandiyalıM 13:36, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • Taslak şablonları kaldırıp sayfayı düzeltirseniz (Sayfa sağa kaymış) neden olmasın.-- FinlandiyalıM 13:57, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • Avrupa ülkeleri listesi'de yakında SL adayı olacak. Dil, Türkçe ve Ankara portalları da güzel olur. Şehir portallarıda şuradaki gibi manzaralı olsa çok yakışacak. Birde kendi adıyla vikiprojesi olmayan portallara navigasyon şablonu koyulmamalı. Projesi olanlarada Portal:Her hangi bir portalın adı, Seçkin İçerik, Proje:Her hangi bir vikiprojenin adı, Proje , Proje katılımcıları. Büyük bir portalsa her hangi bir bölümde eklenebilir. Mesela projeler, Yakında tamamlanacak olan coğrafya portalımındaki Kıtalar ve ülkeler kısmı gibi. Bu sayede daha düzenli olur herşey.-- FinlandiyalıM 14:37, 14 Ocak 2010 (UTC)

Resim güzel. Vikilere eklenmesi uygun. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 14:52, 14 Ocak 2010 (UTC)

Fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Merhaba Osmanlı,

Yüklediğin dosyanın tek sürümü gözüküyor, yani silinecek bir şey göremiyorum, ancak başka bir sorun gördüm, onu paylaşmak için yazıyorum bu mesajı.

Aslına bakarsan birkaç ufak nokta var.

Birincisi dosya isimleri. Vikipedi'ye yüklenen resimler için daha açıklayıcı isimler seçilmesi gerektiği vurgulanıyor resim politikalarında, bu yüzden rastgele sayı ve harflerden oluşan isimleri düzelterek yüklemeni rica ediyorum bundan sonrakilerde.

İkinci konu, "transvikileme olmasın" demen dikkatimi çekti. Transvikileme, bir vikiden diğerine bir sayfa ya da dosyanın aktarımına karşılık olarak uydurulan İngilizceden çalıntı bir terim. Sanırım burada başka bir şey demek istedin ya da sen doğrusunu söyledin ama ben aktarılacak dosyanın ne olduğunu anlayamadım, ikisi de mümkün, ona açıklık getirmeni rica ediyorum.

Üçüncü konu, ki bu büyük bir sorun, bu dosyaları o link verdiğin siteye yükleyerek, hem de eser sahibi olarak sana en ufak bir atıfta bulunmadan yüklemelerini sağlayarak telif hakkını onlara hediye etmiş oldun ne yazık ki. Bu resimlerin hepsini silmemiz gerekiyor, zira şu anda bu resimlerin sana ait olduğunu ispatlamanın bir yolu yok, görünen maalesef bu. Bu nedenle bu resimleri silinmeleri için etiketlemeni rica ediyorum. Kafanda bir soru işareti kaldıysa sor tabii mutlaka, oraya yazmadığın başka bir bilgiyle belki sorunu çözeriz bile, kim bilir.

Sevgiler

Vito Genovese 18:15, 14 Ocak 2010 (UTC)


Yok, sileceğim demedim zaten. Silinmesi için etiketlemeni senden rica etmiştim, çok meşgul olduğum için.

Ben şahsen o resimleri oraya yükleyenin sen olduğundan şüphe duymuyorum. Sorunumuz benim ne düşündüğümden ya da onları oraya yükleyenin sen olmandan oldukça farklı.

Şöyle anlatayım. ABD telif hakları kanununa tabiyiz ve bu kanun "üretilen her türlü eser teliflidir" diyor. Şimdi bu eseri sen ürettin, buraya kadar sorun yok. Ancak gittin ve telif hakkı saklı o sitede yayınladın. Bu durumda fotoğraf ilk orada yayınlanmış oluyor, eser sahibinin kim olduğuna dair en ufak bir bilgi vermiyorlar, ki bu noktada Vikipedi işleyişi açısından yine bir ispat problemi doğuyor. İspat problemi de inanmamadan değil, sitenin sana atıfta bulunmamasından doğuyor. Kullanıcı adın ve parolan girildiğinde görülebildiğinden eminim bu fotoğrafların "yüklediğim resimler" gibi bir menünün içerisinde. Ancak burada genelgeçer bir ispata ihtiyacımız var, yani yan yana olsak ve sen yanımda oturup açıp göstermiş olsan da ispatı sadece bana yaptığın için sorun çözülmüş diyemeyiz.

Bu nedenle ne yazık ki bu fotoğrafların silinmesi gerekiyor.

Vito Genovese 18:34, 14 Ocak 2010 (UTC)


Ben mesajı yazarken yeni bir mesaj atmışsın, ona cevap yazayım.

Benim adil kullanıma karşı olmamın adil kullanımla resim yüklenmesine engel olmam gibi bir sonucu yok, yanlış anlaşılma olmasın. Kurallara uyan her türlü adil kullanım resmi yüklenebilir, toplulukça aksi yönde bir karar almadığımız müddetçe.

Ancak bu fotoğraflar adil kullanım kapsamında kullanılamaz. Sebebi de adil kullanım politikasının birinci kriterindeki koşulu sağlamamaları. Yani bu resimleri eline fotoğraf makinesi alarak oraya giden biri rahatlıkla çekebilir, yani bu resimleri çekmek imkansız hale gelmiş değil; bu da AK kapsamında kullanımı imkansız hale getiriyor.

Vito Genovese 18:37, 14 Ocak 2010 (UTC)


Tekrar merhaba Osmanlı,

Sadece bu siteyle ilişkili olanları temizledim, ama temizlik yaparken yine aynı maddede AK olarak kullandığın çoğu resmin de silinmesi gerektiğini gördüm.

Suçladığımı falan düşünme, telif hakları ve adil kullanım sıklıkla yanlış anlaşılan konular, şimdinin usta kullanıcılarında acemelik günlerine ait telif ihlali engeli bile görebilirsin arada.

Zaten bu resimlerle ilgilenecek vaktim yok hiç, ancak Homonihilis gibi telif canavarları bu resimleri gördüğünde silinme yoluna çıkar bu resimler de, haber vermiş olayım ben şimdiden.

Sevgiler

Vito Genovese 19:01, 14 Ocak 2010 (UTC)

Yazılılar sona erdi. Çok iyiyim 6. sınıfa göre: Türkçe 100, Matematik 95, Fen 95, Sosyal 96, Müzik 95, Beden 85 bir tek İngilizce kötü: 70,8 gün sonra da okullar 15 tatiline giriyor. Yaklaşık 1 ay I. Selim'i inceleyeceğim. Hiç eski sürümüne götürme (En son değişikliğiime yani) Ben, kitap, dergi veya daha farklı şekillerde referans oluşturacağım. Bu arada Portal adaylığı var. Bir köy üzerinde çalışıyorum. Sen uzmansın KM olabilir mi?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 11:08, 14 Ocak 2010 (UTC)

Tebrikler başarılı sonuçlarınız için, bravo. Sınavların bittiğine de sevindim, böylece sizi vikide daha sık görebileceğiz demek :). I. Selim maddesi için de şimdiden elinize sağlık, kaynaklandırmanın artmasını dört gözle bekliyorum. Portal için de elinize sağlık, gayet hoş bir portal olmuş. Naçizane bir iki görüşümü teklif sayfasında belirttim. KM konusundaki güveniniz için çok teşekkür ederim. Maddeyi inceledim köy maddesini bu kadar geliştirdiğiniz için öncelikle tebriklerimi sunmak istiyorum, helal olsun :). KM adaylığı öncesinde birkaç görüşümü sizle paylaşmak isterim. Kökenbilim bölümü eksik mümkünse eklenmesi iyi olur, coğrafya bölümüne coğrafi konum başlığının yanına değil de şablonun (altyapı bölümündeki gibi) başlığına konulursa daha hoş durur. Aslında coğrafi konum maddenin en altına da (KM olan Ayvalık maddesindeki gibi) eklenebilir. Yine coğrafya bölümünde bitki örtüsü ve jeolojik yapı bölümleri eklenmeli. Çocuk oyunları, inançlar, halk müziği bölümleri fazla kısa olmuş, listeyi andırıyorlar. Ya içerik geliştirilip bölüm olarak bırakılmalı, yahut uygun bir şekilde başka bölümlerle birleştirilmeli. Ekonomi başlığı altında ya da içeriğe göre ayrı bir bölüm olarak turizm, yine altyapı bölümü altına ya da ayrı şekilde sağlık ve ulaşım, kültür bölümü içinde spor, ve son olarak ayrı bir bölümde yerel yönetim konuları işlenmeli KM olmadan önce diye düşünüyorum. Çok şey istedim gibi görünebilir :)), ama aslında hepsi kısa bir çalışmayla yapılabilecek ufak eklemelerle yapılabilecek şeyler. Mesela yerel yönetim için her köy maddesinde yer alan klasik bilgi "Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır" ifadesiyle giriş yapılır. Köy muhtarları vandalizmi önlemek amacıyla çıkarılmasına karar verilmişti, o nedenle köy muhtarlarını sıralamamak lazım. Onun yerine ne zaman köy tüzel kişiliğini aldı, TC döneminde, osmanlı döneminde ve öncesinde nasıldı yerel yönetim bunlar işlenmeli. Ooo yine yazdıkça yazdım, en iyisi artık durayım :)). Tekrar ellerinize sağlık, sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:51, 14 Ocak 2010 (UTC)
Selamlar. Biraz geç cevap yazıyorum, kusura bakma. Madde iyi görünüyor ve aklıma başka bir eksiklik gelmedi. Ancak, sen yine de başka kullanıcıların da görüşünü al. Bu arada ODTÜ Kütüphanesindeki eski nüfusları gösteren kaynaklardan da ekleme yapacağım, böylece nüfus bilgileri biraz daha gelişecek. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 08:05, 16 Ocak 2010 (UTC)
    • NOT: Şimdi gördüm de, giriş paragrafı kısa... Tahminen 2-3 satır da geliştirmelisin. Zaten giriş paragrafı, aşağıdaki bilgilerin özeti gibi olacağından bunun için ek bir araştırmaya gerek yok.--вяí¢αи76ileti 08:36, 16 Ocak 2010 (UTC)
Evet, şimdi daha iyi--вяí¢αи76ileti 10:46, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • İlgi göstermemelerinin nedeni göz yorgunluğu. O kadar çok seçkin resim adayı varki millet bıkkınlıktan oy vermiyor. Açıkçası benim nedenim bu. İsteğim ise kaynakça kısmının linkini verdiğim sayfadaki gibi olması. KM'lerin hemen hemen tamamında bu var.--Reality 17:14, 24 Ocak 2010 (UTC)
  • Bendeki sunucu sorunları geçti bu arada.--Reality 17:14, 24 Ocak 2010 (UTC)

Portal:İslam[kaynağı değiştir]

  • Selam. Portal:İslam/Navigasyon'u kaldırmak istiyorum. Çünkü hem VikiProjesi yok hemde zaten kategori kısmı altta ve tartışma bölümü yukarıda var zaten. Birde onun yerine Vikipedi dolaşım şablonu ekleyeceğim. Nasıl olur?-- FinlandiyalıM 13:04, 26 Ocak 2010 (UTC)
  • Ama halen kayma var maddede. Birisinden yardım isterseniz iyi olur. BM portalını adaylığa sunacağım.-- FinlandiyalıM 17:49, 26 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu ay zaten BM portalı aday olur. Ondan sonra Coğrafya, Avrupa, Rusya ve Eurovision. Böyle gidecek:) İyi vikier.-- FinlandiyalıM 17:58, 26 Ocak 2010 (UTC)

Ne yazık ki kayma ile neyin kastedildiğini anlayamadım Osmanlı. Daha net olarak belirtilirse hallederim elbette.

Vito Genovese 18:34, 26 Ocak 2010 (UTC)


Göremiyorum yine de, bir mesaj attım, Beşiktaşlı anlatır sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 11:49, 27 Ocak 2010 (UTC)

Kaliteli Madde ve Sultan Selim[kaynağı değiştir]

Merhaba, Merube I. Selim ile ilgili olarak baya gelişti görselleşti. Kaynakları da biraz arttırdım. Nasıl olmuş? Ayrıca, senin (uzun uzun) bahsettiğini Karamağara, Elbistan maddesi nasıl, ayrıca 40 küsür kaynak bence yeter de artar bile:) Ondan dolayı VP:KMA sayfasında aday olarak gösterdim de. Ayrıca, köy hakkında eksiklerimi söylersen sevinirim.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 10:13, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selam, nasıl yukarıdaki iki mesele?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 16:30, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar, sultan selim ile ilgili eklemeleriniz çok güzel olmuş elinize sağlık. Köye gelirsek, kaynak sayısı önemli olsa da tek başına yeterli değil, factlenmesi gereken bölüm kalmaması esas olmalı. Kökenbilim kısmı hala eklenebilir diye düşünüyorum. Çocuk oyunları, inançlar, halk müziği bölümleri hala fazla kısa ve listeyi andırıyorlar. Ya içerik geliştirilip bölüm olarak bırakılmalı, yahut uygun bir şekilde başka bölümlerle birleştirilmeli. Misal halk oyunları bölümü daha güzel, ona benzetilebilir yani. Çocuk oyunları, inançlar, halk müziği başlıkları diğer başlığı altında birleştirilip, halk oyunları tarzında bir biçime sahip olursa daha iyi olur kanaatindeyim. Tarihçe ve muhtarlık bölümleri çok güzel elinize sağlık. Diğer bölümlerde de düzeltmeler, değişiklikler yapmışsınız ellerinize sağlık. Şimdi çok daha düzenli güzel olmuş. Bir tek geriye kökenbilim ve kültür altbaşlıklarından 3 tanesi kalıyor. Madde için tekrar ellerinize sağlık. Sevgiler--Merube 89msj 22:54, 27 Ocak 2010 (UTC)
Selamlar. Maddenin gelişimini takip etmiştim zaten. Aklıma bir eksik gelmedi ama, tabloların çokluğu karşısında yazıların azlığı biraz rahatsız edici gibi geldi. Köy, Kahramanmaraş kültürünü yansıttığı için, köye bu kültürün ögelerinden eklemeler yapabilirsin diye düşünüyorum. Yoksa gerçekten KM'lik bir madde. Ben yine de oyumu kullanıyorum ama, Merube'nin ve benim tavsiylerimizi göz önünde bulundurmanı isterim...--вяí¢αи76ileti 09:59, 30 Ocak 2010 (UTC)
  • Selam. Seve seve yardım etmek isterdim ama bu aralar ne yazık ki pek aktif değilim. İyi çalışmalar-- Serhan tr 10:00, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Aslında Kosova BM üyesi değil ve o nedenle onu eklersek diğer tanınmayan devletleri(Abhazya, Güney Osetya, KKTC, Transdinyester, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti) de eklemek gerek. Ancak haritada bunlara yer yok:(-- FinlandiyalıM 09:00, 31 Ocak 2010 (UTC)
  • Evet o köy maddesi güzel olmuş. Elinize sağlık. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 16:33, 31 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Osmanlı,

İşte ben de nedenin bu olmasından korkuyordum. O sayfada devam edeyim yazacaklarıma, konu bütünlüğü sağlamış olalım.

Sevgiler

Vito Genovese 17:04, 31 Ocak 2010 (UTC)


Tekrar merhaba Osmanlı,

Madde hazır değilse başka tabii, ilk başta tek eksiğin referanslar olduğunu söylediğin için o konuya dikkat çekmek istedim sadece. Başka eksikler varsa tamamlanması en doğrusu tabii.

Sevgiler

Vito Genovese 20:04, 31 Ocak 2010 (UTC)


  • Şuraya önce üye olmanız lâzım. Ardından Katalog Tarama bölümüden girebilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 17:08, 31 Ocak 2010 (UTC)
  • Maalesef o formatlarda alınamıyor. Başvuru yapılıp adrese teslim.--Gökçє Yörük mesaj 19:47, 31 Ocak 2010 (UTC)