İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:GraphicDesigner/Archive1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba GraphicDesigner/Archive1, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Vikipedi, diğer kardeşleriyle birlikte geniş bir ailedir:

  • Bir konu hakkında ansiklopedik bilgi vermek istiyorsan Vikipedi'ye
  • Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsan Vikikaynak'a
  • Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsan Vikisözlük'e
  • Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsan Vikikitap'a
  • Özlü sözleri eklemek istiyorsan Vikisöz'e

katkıda bulunabilirsin. Kolay gelsin.--renegademsj 19:25, 25 Haziran 2006 (UTC)

Kurtuluş Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kurtuluş Savaşı ile ilgili şablonlar için elinize sağlık, sadece tarihi terminoloji konusunda küçük bir hatırlatmam olacak. Düzenli ordunun cephe savaşları dışındaki muharebelerin Türk tarafına, "Türk Bağımsızlık şavaşcıları" değil "Kuvay-ı Milliye" diyoruz. Onun dışında altta bir Kurtuluş Savaşı şablonumuz daha var, onun da iyileştirilmesi lazım, şeklen pek hoş değil ne yazık ki, ben beceremedim, onunla da ilgilenirseniz sevinirim. Sağlıcakla --Cansız 23:06, 25 Haziran 2006 (UTC)

Arkadaşım ne yapıyorsun sen? Öyle maddeleri istediğin gibi ordan oraya taşıyamazsın! Ne yapmak istediğini açıklar mısın?--Cansız 00:09, 26 Haziran 2006 (UTC)

İyi güzel de o, Kurtuluş Savaşı maddesinde senden önce katkıda bulunan onlarca kişi de aynı arzuyla değişiklikler yaptı. Hiç kimseye sormadan, tartışma sayfasında fikir belirtmeden bu denli büyük değişikliklerden kaçınmalısınız. Tüm başlıkları içeren ana bir "Kurtuluş Savaşı" maddesinden yönlenecek, ilgili sayfalarda detaylar açıklanacak, gerek o tamamen sildiğiniz madde şablonunda gerek diğer şablonlarla birbirine bağlanacak şekilde ilerliyordu savaşın ayrıntıları. Gereken "Kurtuluş Savaşı" maddesinde özetleme ve diğer ilgili maddelerde genişletmedir. Şimdi yatmam lazım. Sabah bakacağız artık....--Cansız 00:28, 26 Haziran 2006 (UTC)

Referans şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Gördüğüm kadarıyla {{olgu}} şablonunu siz eklemişsiniz. Ancak bizim önceden bu şablonun yerine kullandığımız {{kaynak göster}} şablonu vardı. Acaba ikisinin arasında bir fark var mı? Eğer yoksa birisinin bunların ikisinin birleştirilmesi iyi olur. Saygılar --Ruzgarmesaj 18:21, 26 Haziran 2006 (UTC)

Savaşlar ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba; Savaşlar ile ilgili maddelere göz attım. Elinize sağlık. Ancak ilgili maddelerde Osmanlı'nın karşısında yer alan tarafı "düşman" olarak nitelendirmeniz tarafsızlık ilkesi ile bağdaşmıyor diye düşünüyorum.

  • "...karşılık vermesi ile düşman geri çekilmek zorunda kaldı..."
  • "...sabah saatlerinde düşman Kabak sırta doğru taarruza geçti..."

"Düşman" ifadesi yerine tarafsız bir ifade kullanılamaz mı?--Burçin SARIHAN 05:24, 27 Haziran 2006 (UTC)

Yeni bir kullanıcı olarak paldır küldür Kurtuluş Savaşı maddlerini ordan oraya dağıtarak beni hayli korkutmuştunuz. Ama gördüğüm kadarıyla şablonlar, cepheler tam istediğimiz gibi olacak. Elinize sağlık. Şu an bazı yanlışlar görünüyor, sen işini bitir bahsettiğin düzeltmeler ve onlar sorun değil. Senle daha çok işimiz var. Kuvay-ı Milliye'nin cephelerine daha nerdeyse hiç başlamadık :)) Kolay gelsin. --Cansız 17:42, 27 Haziran 2006 (UTC)

Savaş şablonu[kaynağı değiştir]

Savaş bilgi kutuları çok güzel olmuş. Elinize sağlık iyi çalışmalar --Ruzgarmesaj 22:11, 27 Haziran 2006 (UTC)

Bende Ruzgara ve Cansıza katılıyorum. Gercekten bu atıl maddeler bir ande şenlendi. Elinize sağlık. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:04, 30 Haziran 2006 (UTC)

ana sayfa değişikliği[kaynağı değiştir]

seve seve yaparım fakat ana sayfada değişiklik yapmadan önce toplumun görüşünü alıyoruz her zaman. İstersen bunu köy çeşmesinde Vikipedistlerin görüşlerine sun. Gelişmelere göre hareket ederiz. Yapacığın değişikliği iyi açıklaman ve amacını açıkca belirtmen işleri kolaylaştırır. Kolay gelsin. --Özgür 15:19, 30 Haziran 2006 (UTC)

Ayrıca katkılarını ilgi ve zevkle gözlemlemekteyim. İyi çalışmalar. :) --Özgür 15:19, 30 Haziran 2006 (UTC)


Yo yo yanlış anlamışsın beni. Kişisel istek olarak görmedim hiç. Ana sayfaya bir şey koymadan önce topluma mutlaka soruyoruz. Konulacak link çok önemli ve gerekli olsa bile. Ana Sayfa hepimizin ve 1. sayfamız. Oradaki herhengi bir değişik tüm topluluğu ilgilendiriyor. Ben sadece izlenmesi gereken yolu gösterdim. :) --Özgür 15:42, 30 Haziran 2006 (UTC)

Tebrik ve Bir Ufak Nokta...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Geldiğinizden beri yoğun bir şekilde devam ettirdiğiniz güzel katkılarınızdan ötürü sizi tebrik ederim. Hoşgeldiniz, katkılarınızın böyle güzel bir şekilde devam etmesi dileğimdir. Bunun dışında aklıma takılan ufak bir noktayı da belirtmek isterim. Maddeleri kaleme alırken anlatım tarzınızı daha ansiklopedi - kitap tarzı yaparsanız iyi olabilir. Örneğin Bu sırada savaş gemimiz Yavuz Trabzon'a geldi. yerine savaş gemisi demek veya Azınlıkların seviyesiz çılgınlıkları ve karşılama törenleriyle Erzurum Caddesinden Belediye Meydanına giren işgal kuvvetleri şehri teslim aldı. Trabzon'un acı dolu esaret ve muhacirlik günleri başladı. gibi bir cümledeki ifadeleri daha ansiklopedik-tarafsız halde yansıtmak daha iyi olur. Zira tarafsız bakış açısı ilkemiz ve ansiklopedi oluşumuz bu tip ufak noktalara dikkat etmemizi gerektiriyor. Bu konuda daha fazla bilgiyi Vikipedi:Tarafsız bakış açısı'nda görebilirsiniz. Katkılarınızın devamını ve önerimi anlayışla karşılayacağınızı umar, iyi çalışmalar dilerim. - Noumenon mesajkatkılar 16:17, 30 Haziran 2006 (UTC)

Çabuk cevabınız için teşekkürler. Açıkçası genel olarak okuduğum birkaç maddenizde gözüme çarptığı için söylemiştim - tek başına hele bu tip savaş konularında tamamen nesnel yazmak çok zor oluyordur tahminimce. Örnekler rastgele seçildi yani :D Ama örnekleri aldığım maddeye göz atacağım, elimden geldiği kadar tarafsızlaştırmaya çalışırım. İlginiz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:29, 30 Haziran 2006 (UTC)

Portal- Askeriye[kaynağı değiştir]

Meraba Graphic. Bütün emekli karacı subaylar, Kara Harp Okulu mezunu. Çevrende bildik biri yoksa, ben bir bakarım. Bir kaç emekli subay tanıyorum. Olmazsa Askerlik Şubesine bir gider sorarım. Yazılı metin olsa işine yarar mı. Makedon 23:16, 30 Haziran 2006

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 325 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://ksiegi.emix.net.pl/wpisz.php?user=zucker&lang=en) and please do a questionnaire where are you from (http://saccharum.w.interia.pl/ankieta2.htm). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! [[:pl:Wikipedysta:Vector|Vector]

Kullanıcı hesabından bot çalıştırmak yasaktır. İlginize ve bilginize. --85.103.188.248 08:28, 8 Temmuz 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Sanırım hesabınızdan bot çalıştırarak seri halde madde ekliyorsunuz. Her şeyden önce botlarınız için ayrı bir hesap açmanız önerilir. Botunuzu hesabınızdan çalıştırmanız hoş karşılanmaz. İkincisi, botunuzu kullanabilmek için izin almak zorundasınız, topluluktan. Kısaca botunuz ile ne yapacağınızı belirtip, insanların onaylayıp onaylamadıklarına dair bir oylama başlatıyorsunuz; Vikipedi:Botlar sayfasında. Eğer botunuz onaylanmadan, ki şu an onaylanmamış, çalıştırmaya devam ederseniz botunuzun engellenmesi gerekir, şu an için botunuzu kullanıcı hesabınızdan çalıştırdığınız için bu kullanıcı hesabınızın engelleneceği anlamına gelir. Botunuzu durdurup oylatma başlatmanızı öneririm. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 08:29, 8 Temmuz 2006 (UTC)

  • Ayrıca bot ile açmış olduğunuz maddelerin hiçbirinde içerik yok, sadece şablonlar var. Yazılı olarak hiç içerik içermeyen veya sadece maddenin isminin tekrarını içeren, bunun dışında sadece şablon, resim, kategori benzeri öğeler içeren maddeler boş kabul ediliyor ve hızlı silme ile silinebiliyor; VP:HS Maddeler#3. Bu sebepten bot ile açmış olduğunuz maddeler silinme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için en azından 1-2 satırlık içerik eklemenizi öneririm. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 08:36, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Osmanlı ordusu[kaynağı değiştir]

GraphicDesigner sadece şablon içeren maddeler taslak bile sayılmadıkları için muhtemelen silineceklerdir. İstersen Asya Kolordusu (Osmanlı) maddesine yaptığım değişikliklere göz atarak, diğer maddelere de aynı işlemlere uygula ki emek boşa gitmesin. Kolay gelsin. --Göçmen 10:22, 8 Temmuz 2006 (UTC)

İlçe maddeleri[kaynağı değiştir]

Sayın GraphicDesigner, girmiş olduğunuz maddeler bot yardımı olmadan da olsa, ansiklopedi bir madde içeriği ya da taslak bile değil. Adı zaten nereye bağlı olduğunu belirtiyor. Tek verilen bilgi enlem boylam. Bunun gibi önceden eklenmiş yüzlerce boş duran sayfa var. Ve içlerine içierik eklenmezse korkarım silinecektir. Başlığı tekrar eden cümle koymak bir anlam ifade etmemektedir. Eğer içerik eklenmezse öyle durmasına izin veremeyiz. Emeğinize boşa gitmiş olur. Dikkatinize. --Özgür 13:54, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Bahsettiğin ileride biri gelir ekler mantığı çok verimsiz çalışıyor. Aylardır boş boş bekleyen maddeler var aynı mantıkla düşünülerek açılmış. Biz başkaları yazsın diye araçlar üretiriz ama boş madde açmanın reel bir faydasını şu ana kadar göremedik. Sadece boş boş durup kirlilik yaratmaktalar. Eğer oluşturduğun şablonun düzen bir standart olması ise amacın, onu zaten ileride uygun gören ve maddeyi eklemek isteyenler kullanacaklardır. Anladığım kadarı ile ek bir bilgi eklemeyeksin bu maddelere. Doğru mu? --Özgür 14:13, 8 Temmuz 2006 (UTC)
Öncelikle kirliliği ansiklopedi maddesi için ayrılan yere, daha ansiklopedik olmaya çok uzak kısa bilgi ekleme anlamı ile baktım. Teknik bir terim yani. Ayrıca bu tür düşüncede olan çok çok Vikipedist var. Burada ansiklopedi yazmaya ve maddelerin belli bir standartın üstünde olmasına çalışıyoruz. Olayı benim fikrimmiş gibi algılanman çok üzücü. Yaptığını hemen akabinde farklı insanlardan tepkiler almış olman yaptığını doğru olmadığının bir göstergesi değil mi? Bu tğr maddeler Silme politiakmız gereği silinmeye uygun görülmüştür ve sebebi bahsettiğim standartı tutturma amacıdır. Neyse... bir maddenin ansiklopedik olması içind elle tutulur bilgiler içermesi lazım. Ansiklopedi genel kültürel bilgi verir. Yani en azından 1 paragraflık (3-5) cümle bilgi içermesi lazım. Bir maddeye 3-5 cümle eklenemiyorsa zaten o ansiklopedik bir başlık olmaya hak kazanmamış demektir. Lütfen meseleyi kişisel olarak alma. Bu herkes için geöerli bir uygulama. Kolay gelsin. --Özgür 14:37, 8 Temmuz 2006 (UTC)
Afedersin ama amacın nedir tansiyonu yükselterek? Burada birlikte çalışıyoruz. Kişileri hedef alır tutumunun sebebi nedir? Bilgi içermeyen sayfalar silinir maddesini beğenmiyorsan maddeyi tartışmaya açarsın, "bu birini keyfi maddesir, bana uymuyor" diyemezsin kaldı ki öyle değil. Kirlikten ne kastettiğmi yukarıda anlattım. Bu konuda başka da diyeceğim bir şey yok. Gerisi kişisel tartışmaya dönmüş durumda. Durum apaçık izah edildi. --Özgür 15:14, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha önce de konusu geçmişti bunun, İl, ilçe, belde, köylere kadar tüm yerleşim yerlerini bot yardımıyla eklemek. Kullanıcı:Alperenbot un yaptığı örnekler var. Burada kimsenin fikrine göre hareket edilmiyor, botu geliştirir onaylarsak mesele biter. Sadece konunun önemi yeterince anlatılamadı, ben köylere kadar sadece isimlerinin bile il,ilçe şablonlarının düzgün olması kaydıyla büyük nimet olduğunu söylüyorum, kaldıki bot rakım, mesafe, nüfus gibi değerlerde veriyor. Bu eninde sonunda olacak. Mesele sadece zamanlama --Cansız 16:03, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Her konuda olduğu gibi bu konuda da politikları tüm kullanıcılar beraber belirliyor, o yüzden hiçbir sıkıntın olmasın. Dediğin gibi burada hiçbir bilginin öncelik sırası yok, her bilgi kıymetli. Şablon gayet ayrıntılı ve güzel, eksik yan varsa o da zamanla giderilir, sorun o değil, sorun şuan yeterli aktif kullanıcının olmaması o da işleri biraz ağırlaştırıyor haliyle. Bu yüzden hiçbir şekilde şevkin kırılmasın, katkın azalmasın. :)) --Cansız 17:28, 8 Temmuz 2006 (UTC)
  • Katkı ve emeklerinizin takdir edilmemesi söz konusu değil. Sorun şu:
  1. Botları topluluğa onaylatmadan çalıştıramazsınız, eğer bot çalıştıracaksanız/çalıştırıyorsanız, onay almanız şarttır, onay almamanız botun engellenmesine neden olabilir,
  2. Şablon, resim ve maddenin ismi dışında içerik barındırmayan sayfalar silinebilir. VP:HS bunu söylüyor ben değil; ben olası bir tehlikeyi belirtiyorum. Bazen şablonlar bir madde hakkında nitelikli bir taslak oluşturacak kadar bilgi barındırabilir (örneğin taksokutular, yerleşim bilgi kutuları vb.) fakat bu sonuçta içeriğin olmadığı, şablonun olduğu gerçeğini değiştirmez ve silinme tehlikesi devam eder. Nitekim bunları sileceğim de demedim, fakat silinebilir, dikkat edelim dedim. Kırgınlık yaratmak istememiştim, buna neden olduysam özür dilerim, fakat kuralları iletmek, kurallar hakkında diğer Vikipedistleri bilgilendirmek her Vikipedistin görevidir, yaptığım da budur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:02, 8 Temmuz 2006 (UTC)
O konuda zamanında yarattığım bir şablon da var: şablon:Koordinat (makale) - sana yarar mı yaramaz mı onu bilemem ;-) - bir örnek Avanos makalesinde bulunur. İyi çalışmaları --katpatuka 08:26, 18 Temmuz 2006 (UTC)
Hm... şablon:koordinatlar da varmış. Bu şablonlar zaten kolay değil: parametreler yazarken baya dikkat etmek lazım... Kaynak olarak benim sitedeki link kullanabilirsin [1] - ben bu arada uğraşmak istemiyorum :-/ --katpatuka 16:18, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba, yavaş yavaş künye bilgisi olan resimleri eklemeye başladım, asker fotoğrafı bayağı var ama cephe ve tarih tahmin etmek zor. Bu arada ebay gibi sitelerde de bu tür fotolardan bayağı var. Balkan, 1. Dünya vs. için, ben denk geldikçe ekliyorum. İyi çalışmlar. --Cansız 12:03, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye portalı hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar! portal sayfasını değiştirirken saat 15:31 deki sürümü gayet güzel olmuş niye geri aldın ki? Ayrıca orda haberleri buraya ekliyelim yazısının üstündeki 1-2-1 ler ne oluyor. yeni olduğum için düzeltmek istemedim yanlış yapmayayayım diye ama.Delamorena 15:39, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba, Askeriye portalına bir yapılacaklar, istekler, madde istekleri benzerinde bir kutucuk koyabilir misin? Çeviri için bazı maddeleri başlatıyorum, hepsine birden yetişebileceğimi sanmıyorum. Mskyrider 18:01, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Kategori ve şablon[kaynağı değiştir]

Adana ilinin şehirleri kategorisi vb kategoriler bir tane madde içeriyordu ve başka bir madde içermesi mümkün değil. Kategoriler içinde birçok ortak özelliği olan maddeleri kümeler. Bir maddeden oluşan kategorilere gerek yok. Manası da yok. Böyle hatalı bir kategori üreten şablondan ilgili kısmı sildim. Başka ülkelerde bir ile ait birden fazla şehir olabilir ama o zaman ayrı şablon yapılır.

Her işi tek başına yapan BİR tane ultra mega şablon yerine değişik şablonlar oluşturulabilir. Trİl mesela böyle bir şablondu. Basit sadece Türkiyenin illerini kapsayan ve kapsama alanı sınırlı olduğu için hatasız. ŞAblon sayımızda sınırlama yok. Eğer İsviçrenin il yapısı Türkiyeden farklı ise ve şablon uyumsuzsa isviçre için başka şablon oluşturulur böylece şablonlar basit kalır. Sence şu anda kaç kişi oluşturduğun o şablonda ihitiyaç duyulduğunda değişiklik yapabilecek bilgi ya da tecrübeye sahip? 3 kişiyi geçerse sürpriz olur. --Özgür 16:04, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Maalesef göz ardığı ettiğin bir konu var. Olaylara programcı gözü ile bakıyorsun. Programcılıkta bir tabir vardır. "Low level" diye. Terimi bilmiyor olabilirsin. Düşük seviye diyince kötü anlamı geliyor ilk başta akla. "Low level" makina diline yakın seviye anlamaında kullanılır. Yani normal kullanıcı seviyesinden daha derin. Vikipedi herkesin katılması gerektiren bir proje olduğundan, web sayfası oluşturmayı yeni bir basit dille low level dan high level a, yani normal kullanıcıların anlayabileceği ve müdahele edebileceği seviyeye getirmiştir. Kimse XML, Jscript-Java script, CSS, html in ne olduğunu dahi bilmeden burada web sayfaları üretmektedir. Ve 2 yılı aşkın Vikipedi tecrübeme bakarak söylemeliyim ki, buraya %99 normal kullanıcılar geliyor, web dizaycıları değil.

İl şablonundaki kategori olayından niye şablonun kompleksliğine geçtiğimi söyleyeyim. Eğer Adana ilinin illeri kategorisi oluşmasını istemiyorsak, iki yol var. Bir o kategoriyi kaldırmak ve hepten kurtulmak. İki şablona yeni bir flag daha ekleyerek yeni "if" yaratmak. Bu noktada demek istediğim de ikinci yol yanlış yol çünkü Vikipedi'nin temel prensibi olan herkesin müdahele edebilme kolaylığını kısıtlamakta. Sen belki bugün varsın ama yarın belkide yoksun. Herkes gönüllü. Bu gün kategori sorunu çıktı. Yarın başka sorun çıkınca sen yokken nasıl müdahele edilecek? Sadece programcılık ve web design mantığı ile bakamayız. Bir şablonda ısrar etmenin ve olayı onlarca "if" ler yada benzeri kontollerle çözmeyi seçmek normal kullanıcıyı aşar. Vikipedi projesini daha çok tanımanı dilerim. --Özgür 17:01, 13 Temmuz 2006 (UTC)

NOT: Olayları kişisel almamanı dilerim. Takdir edersinki haşin değişiklikler yapmaktasın ve doğruları yanlışları baştan konuşmalıyız ki Vİkipedi için en iyisi olsun. --Özgür 17:09, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Şablonlar aynı tekrar eden bir bölümün birden fazla sayfada kullanılmasını sağlıyor. Şablonları üst düzey kodlar olarak görüp, çalışma prensibini normal kullanıcı bilmesi ya da anlaması gerekli değil demek kesinlikle doğru olmaz. Dediğim gibi yarın sen gidersen kim düzletecek olabililecek hatayı. Onu bırakalım sadece kullanım açısından bakalım. Şu andaki üstünde taşıdığı tonlarca değişkeni kaç kişi üşenmeden okur anlar ve sonra da kullanır? Güzel olmasından öte kullanışlı olması öenmli değil mi? Lütfen herkesi kendin gibi programcı görme. Buraya köyün muhtarı da geliyor, üniversitede ki hoca da, ev hanımı da.

Ben şablonlarda standarttan yanayım elbet. Aynı özelliği gösteren maddeler aynı şablonu kullansın istiyorum. Ama birbirinden çeşitli farklılıklar gösteren ve bu farklılıkları sayısız kontrol flaglari ve ifler le bir şablon altında toplama çabasını biraz karmaşık ve zor görüyorum. Tüm Türkiye illeri aynı şablonu kullansın ama niye tüm ilçeler için yeni bir şablon üretmiyoruz? İller lablonundan kopyalanıp yanı yerleri olduğu gibi bırakılır, farklı olduğu yerler ilçelere göre düzenlenir. Bu arada ben bu konuyu normal bir kullanıcı olarak tartışıyorum. Yöneticiliğin bir görevi değil. Ama çok fazla tecrübe bilgiye sahip olduğumdan müdahele etmek gereği gördüm. --Özgür 17:30, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Demek istediğini anlıyorum ama tekrar ediyorum programcılık bakış açısı ile bakıyorsun. Ben il ilçe aynıdır farklıdır demiyorum. İl ilçe deme de A tipi B tipi madde de bana farketmez. Eğer A tipin ile B tipinin hem ortak hem de ortak olmayan girdileri varsa mecburen şablonda bunu belirleyecek olan programcılık sokuyorsun. Ben bu compleks kodlamanın getireceği yarar ve zarar ile, ayrı şablonların getireceği zarar ve yararı tartıyorum.

Bir tane şablonla tüm yerleşim yerleri basitçe çözülecek diyorsun ama ben de diyorumki Vikipedi bildiğin gibi bir yer değil. Örneğin overhead probleminden bahsetmişsin. Oysaki Vikipedi'nin en büyük fark atan özelliği ve gücü, çoklu katılımdan kaynaklı overhead zamanını minimum yaşaması. Bunun yanı sıra robot kullanabiliyoruz. Normal web sitesindeki gibi düşünmemek lazım.

Vikipedi'yi sosylojik açıdan da değerlendirmek gerekiyor. Hadi ilçe il köy aynı şablon dedik. Yarın biri gelip "Ben Türkiye yerleşim yeri tablosunu kırmızı ve beyaz olmasını istiyorum" derse ne yapacaz? Heme yeni bif "if" mi? Bunun sonu yokki. Nasıl sen pembe rengi seçerken kendin seçtiysen, o kişi de ertesi gün değişiklik yapmak isteyebilir. Hakkı. Başka bir örnek, ya da bugünkü örnekte olduğu gibi şablon bir tür yerleşim cinsi için hatalı çıktı üretmekte olduğu keşfedilirse, kim düzeltecek? Ya da düzelten biri çıktı diyelim, bunu düzeltirken öbürsünü bozmadığını nasıl garanti edecek. Keşke herşey bahsettiğin gibi basit olsa. Ama mükemmel ve ileride hiç sorun çıkmayacak bir şablon olacağını ya da müdahele hiç gerekmeyeceğini iddia edemezsin. Hep burada olacağını ve ihtiyaca göre müdaheleleri bizzat kendin yapacağını da garanti edemezsin. --Özgür 20:32, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Merhaba GraphicDesigner; yeni sablonlarini ve DBL2010 ile yazismalarini okudurum. Herseyden once gayretlerini taktir ettigimi bilmeni isterim ancak toplulugu etkiliyen buyuk degisikliklerde digerlerinin de fikirlerini almak dogru olur. Sikayet sayfasindaki sablonun "koy cesmesi" ile alakali oldugundan geri aldim; kusura bakma. Koy Cesmesi sablonu hos ama direk ingilizce'den cevrilmis; bize adapte edilmesi gerek tabii diger kullanicilara da sormak gerek. Yerlesim birimleri ile ilgi sablona cok emek vermişsin ancak Vikipedi icin ne kadar uygun tartisilir. Dilersen onu da diger kullanicilarin fikirlerine sunup karara varalim. Tekrar soyluyorum; bunu negatif olarak algilama; yogun kullanilacak yerler icin konusup kararlastirmak gerek. Farkindayim biraz burokratik oluyor ancak Vikipedi'nin de avantaj/dezavantajlarindan biri bu. Katilimlarin icin tesekkurler, Citrat 05:22, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Ödül için teşekkürler--Simon Bolivar 06:38, 14 Temmuz 2006 (UTC)


Re Gerçek İsmin[kaynağı değiştir]

Olabilir--Simon Bolivar 06:39, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Ama hangi yöneticiye?--Simon Bolivar 06:43, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Aklımdan geçmiyor değildi. Ama bugüne kadar olan görüşler derken?--Absarileti 13:36, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Sen hemen başla istersen. Türkiye portalı biter bitmez hemen yardıma yetişirim.--Absarileti 13:42, 14 Temmuz 2006 (UTC)
İstersen başlayalım. Portalı sonra devam ettiririm.--Absarileti 13:55, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Vikiproje:Türkiye üzeride çalışabiliriz.--Absarileti 13:58, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Tamam bunu sonra yaparız. (uzun bir süre sonra) Şimdilik yerleşim birimlerini yapalım.--Absarileti 14:02, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Şablon:portal[kaynağı değiştir]

Merhaba kolay gelsin,

Portal şablonuna bir bakabilir misin? {{Portal|Sinema}} şeklinde koyduğunda bağlantıyı doğru veriyor. Fakat görünüşte sadece "portalı" yazıyor. "Sinema portalı" yazması gerekli. Orjinalinde o şekilde. Teşekkürler...--renegademsj 14:06, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • Sanırım hallettim. Yine de tşk.--renegademsj 14:12, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye portalı taslak şablonları[kaynağı değiştir]

Şablon:Askeri-uçak-taslak bir göz at bakalım beğenecekmisin? uçak taslağına askeri araç dedim ama sanırım başka bir isim koymamız gerekecek.? gemi içinde güzel bir resim bulunca onu da yapacağım. bir de askeriye şablonlarda uçak ve tank için olan kısma da gemi için bir şablon hazırlıyorum, ingilizce viki den çevirerek?Delamorena 14:45, 14 Temmuz 2006 (UTC)

bu sayfada askeri uçak taslak şablonu nasıl olmuş demeye çalıştım. sen oluşturmuşsun sayfayı da o yüzden sana yazdım :)Delamorena 14:54, 14 Temmuz 2006 (UTC)

ingiliz vikipedi de görmüştüm bunu. rengini değiştirmeye çalıştım ama dediğin gibi kendi bilgisayarımda yapmamıştım. resim yükleme ile ilgili de problemlerim var eğer aşarsam hemen hallederim onu.alt fonu mavi yapmak sanırım daha anlamlı olur.Delamorena 15:02, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Sorular ve sorunlar[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir suru mesaj birakmissiniz; herhalde tek tek cevaplamak dogru olur:

Daha once belirtigim gibi baska kullanicilari da ilgilendiren degisiklikler danisilmalidir; bu kurallarimiz icindedir. Yani Vikipedi'de herseyi gonlunumuze gore yapamiyoruz. Bu tur calismalarda once bir "deneme" sayfasi acip diger ilgililerin fikirlerini almak seklinde bir yaklasimimiz bulunmaktadir ( ornegin onceki Ana sayfa tasarimimiz bu sekilde yapildi). Bu yuzden Koy Cesmesi degisikliklerinizi burada yapmanizi rica edecegim: Vikipedi:Köy çeşmesi/deneme

Şablon:Bilgi Kutusu Genel Yerleşim Birimi konusunda ayni yaklasimi on goruyorum. Ben sahsen karik buldum ancak diger kullaniclara da soz cerilmesinden yanayim. "Rahatlik" konusunda herkes hem fikir olmayabilir. Yanlis anlamayin, her zaman icin olumlu elestri teknik yapilarin iyilesmesini saglar; ben olmulu olacagini dusunuyorum.

Degisiklilerle ilgili vaktim el verdigi surece yardim etmek isterim; dilerseniz elestri konusunda gerekse katilim asamasinda olabilir. Dedigim gibi degisik dusuncelere acik olmak sistemin isleyisini artiracaktir; topluluktan iyi elestiriler gelecegine eminim.

Kullanicilarin kisisel bilgilerini (18 yas alti dahil) vermeleri konusunda sert kurallarimiz yok; koy cesmesinde yada uygun kullanci sayfalarinda tartisabiliriz tartisabiliriz ancak su anda bir uygulama yapamam.

Ozul konusundaki problemle ilgileniyorum; bu konuda soguk kanli kalmanizi rica edecegim. Dikkate cektiginiz icin tesekkur ederim, 17:36, 14 Temmuz 2006 (UTC)

selam GraphicDesigner, oluşturmuş olduğun Ahmet Aznavur Ayaklanması sayfasında şablondan başka bilgi olmadığı için silinmesi gerekiyor, ve bir kullanıcı sil şablonu koymuş. istersen 3-5 kısa cümle girerek taslak haline getir ki emeğin boşa gitmesin. kolay gelsin. Tembelejderha 10:58, 18 Temmuz 2006 (UTC)


Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Herkezden dürüstçe mesaj bekliyorum.Saygılarımla--Simon Bolivar 19:05, 20 Temmuz 2006 (UTC)

VikiProje Madde Değerlendirmesi'nin kaynağı...[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin...

Bu projenin kaynağının ne olduğunu merak etmiştim ama henüz bir yanıt gelmedi. Sıklıkla siz uğraşıyor gibi görünüyorsunuz; onun için bir de size direkt sorayım.

Kaynağı gösterebilirseniz, ben de katkıda bulunmak isterim...

--Doruk Salancıileti 03:25, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Kaynak bilgisi için teşekkürler.

Kaliteli madde yazımı ile ilgili herşeye, zamanım yettiğince, varım. Dolayısıyla, bu konudaki önerine de olumlu bakıyorum. Bu konuda çevirmiş olduklarına ve gösterdiğin kaynakta yazanlara olabildiğince hakim olmak için okurken, gelecek önerileri de bekliyorum.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 11:56, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Lütfen boş sayfalar eklemeyin. Ben aylardır bu iş üzerinde uğraşıyorum ve bu sayfalarla ilgili çok geniş bir veritabaı oluşturdum. Biraz sabırlı olun. --Alperen 19:49, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Sana daha önceden bu projeyle ilgili olarak çalıştığım söylenmişti. [2] Ayrıca burada da söylemiştim. [3] --Alperen 19:58, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Pardon ama hangi yaptığını yok edecek? İçi boş şablonları mı? Yok etmez merak etme. --Alperen 22:07, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Anlamadığım birşey de şu. Botla cümle kurulmasına karşıyım diyorsun fakat sen cümle bile kurmuyorsun. Tanımı yapılmayan maddeler silinir, ısrarla eklersen de engellenirsin. Bu bir tehdit değil, yanlış anlama. --Alperen 22:09, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Sana hakaret ettiğim falan yok. Ben senin yaptığını niye yok edeyim ki. Burada herkes kimin yerleşim yerleri için uğraştığını biliyor. Ben senden biraz daha yapıcı ve sabırlı olmanı bekliyorum fakat sen o sabrı göstermiyorsun. Ayrıca bot niye devlet sırrı olsun ki, test çalışmasını yaptı Alperenbot hesabının katkılarını incelersen 2. fazında neler içerdiğini öğrenebilirsin. Botun hangi kaynakları kullandığı da orada yazıyor herşey ayan beyan ortada herşeyi paylaşmışım sen tuttun devlet sırrı diyorsun. Botun teknik sırlarını açıklamak zorunda değilim ki... Yâni paylaşım da biryere kadar. Sen şimdi o maddeleri eklersen onlar ya silinecek ya da üstünden ben bir kez daha geçeceğim. Emeklerin boşa gider onu söylemek istiyorum. Senin başladığın işe ben 7 ay önce başlamıştım biraz tecrübem var, ukalalık değil maksadım. Biraz sabırlı ol, uygun zamanı bekliyorum açıklama yapmak için. --Alperen 22:19, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Boş konuşma, o sayfaya ben de katkıda bulundum, elimdeki kaynakları paylaştım, yaptığım şablonlara ve bildğim şablonlara bağlantı verdim, herşeyi kendin yapıyormuş gibi davranamazsın. Sen hâlâ yok devlet sırrıydı yok bilmemneydi diyip duruyorsun. Ben elimden gelen katkıyı yaptım zaten. Gayet de yapıcı davranıyorum ama sen aynı özeni göstermiyorsun. --Alperen 22:23, 25 Temmuz 2006 (UTC)


Sabırlı Ol[kaynağı değiştir]

Anlaşamıyoruz herhalde... Ben de senden biraz sabır bekliyorum tabi ki bişey yarıştığımız yok ortada. Bana şema oluşturmamışsın diyorsun, o halde sen niye şema oluşturmadan maddeleri eklemeye başladın? Dur bi soluklan, tatışalım. Test edelim oluşturduğumuz maddeleri. Bendeki veritabanında posta kodları, telefon kodları, mahalle, köy, bucak isimleri, köylerin koordinatları, nüfus bilgileri var. Hepsini düzenlemeye çalışıyorum ve tutarlılık testleri yapıyorum. Sendeki heyecanı anlıyorum ama ortak birşeyler yapıyoruz diyorsun madem biraz daha tartışalım. Senin kullandığın veritabanı da var, devlet sırrı değil bunlar hepsini daha önceden hem kendi kullanıcı sayfamda hem bot sayfasında hem de açtığınız proje sayfasında yayınladım. --Alperen 22:46, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Türçde kullanılmayan karakterler[kaynağı değiştir]

Hocam, "i" içeren başlıklarda Türkçe alfebede artık bulunmayan "sert i" kullandığını ve bunun farkına varmadan yaptığının farkındayım. Bunun hayal edilemiyecek kadar mükemmel bir vandalizim olduğunu biraz önce farkettim. Türkçe klavye kullanan insanlar bu değişiklik yüzünden sayfalar var olsa bile "Ara" fonksiyonu ile erişemiyorlar. Vandalizm yöntemleri arasında çok etkin bir yöntem. Bravo.--GraphicDesigner 16:24, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Selam GraphicDesigner, ne demek istediğini tam anlamadım daha açık anlatabilir misin? Ben başlıklarda bildiğimiz "i" kullanıyorum, eğer türkçe klavyede olmayan bir harf kullanırsam da yönlendirme yapıyorum. (bazen atladığım olmuştur elbette ama genel yaklaşımım bu.) Tembelejderha 06:42, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Askeri kelimesi içeren sayfalara bakıyordum. İki ayrı sayfa başlığında kullanılmış. İkisinide düzeltmeye çalışdım. Daha başka sayfalarda var mı bilmiyorum. Askeri kelimesi içeren başlıkların büyük bölümünü taradım. Büyük ihtimalle İslam ile ilgili konuların hepsinde aynı i konusu geçerlidir. Başka harflerdeolmalı ama benim klavyede yok.--GraphicDesigner 12:08, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Hala tam olarak anladığımdan emin değilim, ancak dediğim gibi, eğer başlık türkçe klavyede olmayan bir harf içeriyorsa değiştirilmeli ya da yönlendirme yapılmalı ki bulunması mümkün olsun. Ben böyle başlıkları gördüğümde düzeltmeye çalışıyorum, açarken de dikkat ediyorum. Eğer sorunlu bir başlık görürseniz düzeltme ya da yönlendirme yapmaktan çekinmeyin. Aklıma gelmişken, zamanında yönlendirmelere yapılmış yönlendirmeleri toplu olarak düzelttim birkaç defa, belki o işi yaparken birkaç tane hatalı başlık oluşmuş olabilir, bilemiyorum. Kolay gelsin. Tembelejderha 12:19, 26 Temmuz 2006 (UTC)

sözlük maddesi ve telif[kaynağı değiştir]

Selamlar, lütfen sözlük maddesi girmeyiniz, Çevre alanı gibi. Bu tip maddeler için Vikisözlük mevcut. Maddelerin en azından taslak olmaları gerekiyor, bknz Vikipedi:Taslak. İyi çalışmalar. Tembelejderha 22:03, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Lütfen telifli içerik eklemeyiniz, bunu da çanakkale maddeleri üzerine yazıyorum. (VP:T) --Tembelejderha 22:13, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Wikify etmiyorsunuz, "Çanakkale Savaşları Öncesi", "Çanakkale Savaşları Sonuçları" maddelerini siz kendiniz oluşturmuşsunuz, içeriği başka bir siteden kopyalayarak. Bu kurallara aykırı, bu yüzden siliyorum. ayrıca "Çanakkale Savaşları" maddesindeki telifli ekleme de size ait. Tembelejderha 22:18, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Nerede bulunuyorlar? Bunların hepsi başka sitelerden kopyalanmış, şimdi de "Çanakkale Savaşları Cephe Hazırlıkları" maddesini farkettim. Bu şekilde açtığınız maddeleri kontrol ederseniz ve metinleri bulduğunuz maddeleri bana bildirirseniz sevinirim. Maddelerin telifli olduklarını tipinden dahi anlayabilirsiniz, bir kullanıcı tarafından düzensiz bir şekilde bir çırpıda eklenmiş büyük bir içerik büyük ihtimalle teliflidir ve kesinlikle kontrol etmek gerekir. Tembelejderha 22:24, 26 Temmuz 2006 (UTC)


Öncelikle Vikipedi değerlendirme projesi açma ve geliştirme çanalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Bende katkıda bulunma hevesindeyim, inglizce vikipedideki hangi makaleleri kaynak aldığınızı yazarsanız memnun olurum. İyi çalışmalar.--Tegiiinmesaj 20:51, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Macro Sinema makaleleri maalesef sayıca çok azlar. önemli maddeler ve kategoriler henüz oluşmuş değil. micro sinema maddelerinden filmler ise sayıca çok görünmelerine rağmen kaliteleri düşük. ortak çalışabilmek için yeni fikirlerin ve girişimlerin olması şart ama ciddi girişimlerden ve yönlendirici düşünceyi oluşturmaktan kaçınma var. bunun sonucunda kalitelilerini değerlendirmek macro sinema makalelrinin artışında düşüş yaratabilir. Bir bakıma ise mutlak el atılması gereken bir mesele. grup çalışmasının gelişmesi sürecinde bunların üstesinden gelinebilir.--Tegiiinmesaj 15:13, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Madde değerlendirmesi[kaynağı değiştir]

Madde değerlendirmesi projesi, İngilizce Wikipedia'da Wikipedi 0.5 ve sonrasında Wikipedia 1.0 CD projeleri için çıkmıştı. Amaç oluşturulan gönüllü madde değerlendirme ekibinin değerlendirmesi ile, sadece iyi derece almış maddelerin, planlanan Wikipedia'nın CD sinde yer alması idi. Tabiki İngilizce'nin bir avantajı var, çok katılım var. Biz de ise maalesef o kadar yok. Vikipedi ortamında tüm projeler gönüllü katılımla olduğundan, madde değerlendirme de gönüllü olanlar var ise onların katılımı ile olabilir. Bunun için köy çeşmesinde duyuru yapıp gönüllüler arayabilirsin. Tabiki gönüllü bulmak ile iş bitmiyor, bir de acaba o gönüllüler maddeleri doğru sınıflandırabilecek mi? Bunların koordinasyonu gerekir. Vikipedi ortamını az çok tanımışsındır artık. Toplumun kapasitesi nedir, ne tür kişiler geliyor, Vikipedi'de işleyiş nasıl. Eğer beklentin bunu bir Vikipedi standartı haline getirmek ise, bu iş için görevlendirme yapmamız gerekir ki, Vikipedi de görevlendirme diye bir mantık yok. Projeye katılmak isteyen gönüllüler ne kadar yaparsa, o kadar yapılmış demektir. Eğer yeterli gönüllü gücü oluşmazsa, o anki Vikipedi toplumu bu projeye ilgi göstermiyor ya da kendince daha öncelikli işi vardır demektir. O zaman yapacak bir şey yok. Bot'un ne yapacağını anlayamadım bu arada. Bot çalışmadan önce ve bot çalıştıktan sonra, örnek sayfa gösterirsen daha iyi olur. --Özgür 17:29, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Promosyonunu yapabilirsin. İlgi duyanlar katılır, ilgi duymayanlara zorla yaptırmayız. Vikipedi sonuçta toplumun genel ilgisine göre yön alıyor. Böylece proje olacağına varır. --Özgür 01:19, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Selam, şu maddelere sil şablonu konulmuş:

  • Abbasiye, Adıyaman
  • Ahmediye, İstanbul
  • Ahmethoca, Adıyaman
  • Ahırkapı Burnu, İstanbul
  • Akalan, İstanbul
  • Akbaba, İstanbul
  • Akdağ, Adıyaman
  • Akdere, Adıyaman
  • Akkuyu, Adıyaman
  • Akpınar Tepe, İstanbul
  • Akpınar, Adıyaman
  • Akpınar, İstanbul
  • Akçabel, Adıyaman
  • Akçakese, İstanbul
  • Akören, İstanbul
  • Akıncılar, Adıyaman
  • Alancık, Adıyaman

Maddelerin içinde yalnızca bir şablon var ve bu şablondaki tek bilgi koordinat, bahsedilen yerin ilçe mi, köy mü olduğuna dair birşey bile yok. Bu durumda eğer birşeyler eklemezsen silinirler, VP:HS madde 1 ve 3 gereği. Tembelejderha 07:04, 29 Temmuz 2006 (UTC)

bu konuda tartışma yerleşim bırımleri projesinde devam edıyor. Alperanbot bu sayfaları daha genıs bır bılgı bırıkımı ıle dolduracak. Kısısel gorusum sılme. Ama ben bu sayfalara bırsey eklemem Alperanbot tartısması bıtmedıkçe.--GraphicDesigner 13:18, 29 Temmuz 2006 (UTC)
O halde maddeleri siliyorum. Bir maddenin yeterli bilgi içerip içermediği tartışmaya açık ve göreceli bir konudur, fakat bu belirtilen maddeler gerçekten boşlar ve dediğim gibi olan tek şey bir koordinat. Bu durumda içeriğin yetersiz olduğunu söylemek pek haksızlık olmuyor. 10 dakikanızı harcayarak tüm bu maddelerin içeriğini bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz, ileride geliştirip eklemek istediğinizde işiniz kolaylaşır. Eğer böyle bir niyetiniz varsa lütfen belirtin ve işiniz bitene kadar bekleyeyim. Kolay gelsin. Tembelejderha 13:46, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Kişinin çalışmalarını hedef alan ve Vikipedi'nin araçlarını kötüye kullanmak, rahatsızlık verme ve vandalizmdir. Vikipedi'de ikisine de izin vermiyoruz. Çok sinirlendiyseniz Vikipedi'den biraz uzaklaşmanızı tavsiye edeceğim. Eğer devam ederseniz korkarım Vikipedi kurallarını uygulamaya geçeceğim. --Özgür 15:53, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Ne olursa olsun, problemleri kendi yollarımız ile halletmeye kalkarsak kaos çıkar. Eğer başka bir kullanıcının kötü niyetli hareket yaptığını düşünürsen, delilleri ile birlikte bir yönetciye başvurman, karşı saldırı açmaktan daha iyidir. --Özgür 19:19, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Portal Askeriye[kaynağı değiştir]

Merhaba GrephicDeigner, kafama takılan bir kaç konu var.

  • Askeriye portalı, Duyuru bölümünde Savaşlarımız linki tıklandığında Silahlı Olgular kategori sayfası çıkıyor. Kategoride yer alan maddelerin hepsi 19. ve 20. yy. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti savaşları. Silahlı Olgular, bu içeriği pek tanımlamıyor. Üstelik kategori hiç bir kategorinin altında değil. Askeri tarih kategorisi altında Ülkelere göre savaşlar, onun altında da Türk savaşları diye kategoriler açmayı, Silahlı Olgular kategorisindeki maddeleri oraya taşımayı -ben üstlenebilirim- öneriyorum, ne dersin.
  • Türk tarihi portalında Türk Savaşları Alt-Projesi'nde Türk Savaşları linki tıklandığında Askeriye portalı askeri tarih sayfası çıkıyor. Buradaki Savaşlar Çalışması bölümünü ayırsak diyorum. Daha çok Türk tarihi portalı içinde olmaya namzet. Kolay gelsin, iyi çalışmalar diliyorum.
  • Yeri gelmişken belirteyim, Atatürk'ün tüm askeri kariyeri konusunda malzeme bulma konusunu unutmuş değilim, üzerinde çalışmaya vaktim olmadı. Hep aklımda. --Makedon 22:28, 29 Temmuz 2006 (UTC)

1- Hocam, haklısın da, http://tr.wikipedia.org/wiki/Portal_tart%C4%B1%C5%9Fma:Askeriye sayfasına, Askeriye portalı tartışma sayfasına bir göz atarsan, kategorileştirmeler konusundaki gelişmeleri izleyebilirsin. 22 Haziran 2006 da konuyu, katılımcıların dikkatine sundum. Bir iki ekleme oldu, sonuç alıncak bir birliktelik oluşmadı. 14 Temmuz 2006 da konuyu yeniden gündeme getirdim, yine ilgi ve alaka görmedi :) 20 Temmuz 2006 da, çaresiz kafama göre düzenlemelere başladım fakat, sınırlı tuttum bunu. Hani, kendi başıma bir şeyler yapmama grubun bir itirazı olur mu diye, zaman vermekti amacım. Sonra, günler içinde yine sınırlı tuttuğum düzenlemelere devam ettim. Tık çıkmadı. “Sükut, ikrardandır” deyip devam ettim ama, kategori düzenlemesi gibi, tek başına yapılmasını doğru bulmadığım, topluluğun katılımının daha iyi olacağına inandığım bir konuda, kafama göre takılmak da, açıkçası beni rahatsız ediyor.

Şimdi, kategorileri düzenlemek konusunu, yeniden tartışma platformuna taşımanın, bir sonuç getireceğine inanmıyorum. Doğrusu bu. Stratejim şu, ben kafama göre Askeriye kategorisinin alt kategorilerini düzenlerim. Bunu, partisyonlar halinde yaparak diğer kullanıcılara da, konu hakkında düşünme süresi tanımış olurum. Yaptıklarım uygun görülmez ise, birileri çıkıp değiştirebilir. O durumda, bunu bir çatışma nedeni olarak almayıp, konuyu topluluğun görüşüne aktarmak, sonuç getirici, olumlu bir tutum olur.

Silahlı Olgular kategorisine gelince, üzerinde epey çalışman olmuş, bu yüzden senin görüşünü almak istedim.

2-Evet haklısın, böyle kalsın.

Türkiye Portalı’nda yanılmıyorsam senin eklediğin bir tablo var, kategoriler. Askeriye portalına da böyle bir tablo oluşturursan, en azından kaba hatlarıyla, Askeriye kategorisi ve alt kategorilerini ben düzenleyebilirim o tabloda. Askeriye Portalı’na giren herhangi bir kişi, böylece ulaşmak istediği konuya çok rahat bir şekilde ulaşabilir. Yani Askeriye Portalı, Askeri konulardaki ‘’’Roma’’’ olur. Hani, “tüm yollar Roma’ya çıkar” ya. --Makedon 11:39, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Hocam, askeriye portalı tartışma sayfasındaki kategoriler bölümünü yeniden düzenlemişsin. Ben de tüm katılımcılara, görüşlerini bildirmeleri mesajı gönderdim. Fakat sonradan aklıma geldi, şu anki kategori ağacını çıkış noktası alıp tartışmaya bu bazda başlamak daha uygun olmaz mı. --Makedon 22:28, 30 Temmuz 2006 (UTC)