Kullanıcı mesaj:Fatihmazi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoşgeldin Fatihmazi! Takıldığın yerler olursa lütfen yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler sana yardımcı olacaktır. Kolay gelsin ;-)

Bu arada kişisel bilgiler kullanıcı sayfamızda yer alıyor. kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 21:46, 9 Mart 2006 (UTC)

kişisel bilgileri lütfen kullanıcı sayfanızda tutun. Vikipedi:Vikipedi ne değildir--Ugur Basakmesaj 22:07, 9 Mart 2006 (UTC)

Resim:Fatihmazi.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Fatihmazi.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 22:15, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Fatihmazi2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Fatihmazi2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 22:15, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 07:32, 11 Eylül 2006 (UTC)

Eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 19:59, 26 Ocak 2009 (UTC)

  • Öncelikle şunu söyleyeyim: O sayfalarca yazıyı okumak ve vikipedinin kurallarını öğrenmek durumundasınız. Ancak yine de yapılması gerekeni özetleyeyim:
  1. Resme hiçbir lisans etiketi koymamışsınız. Bu, telif hakkı saklı bir sanat eserinin fotoğrafı olduğuna göre, {{Sanat Eseri}} telif etiketini, resim sayfasına eklemelisiniz.
  2. Bu resim şu anda hiçbir maddede kullanılmıyor. Kullanılmayan telif hakkı saklı resimler bir süre sonra silinir. Bunu, uygun bir maddede kullanmalısınız.
  3. Telif hakkı saklı olan bu resim, vikipedide sadece Vikipedi:Adil kullanım çerçevesinde, kısıtlı olarak kullanılabilir. Bu sebeple, resmi bir maddeye eklediğinizde, resim sayfasına Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi gereği, {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak bir gerekçelendirme yapmalısınız.

İyivikiler... homonihilis // ileti 17:45, 28 Ocak 2009 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! -  Levent İleti Katkılar   22:57, 22 Şubat 2009 (UTC)


  • Bu durumda sizin ve Vikipedi kurallarının belirttiğince yazarın izni alınarak belirtmesine dayanarak yazarın info-tr@wikimedia.org adresimize ilgili GNU e-postasının ulaşması gerekmektedir.  Levent İleti Katkılar   23:54, 22 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba, öncelikle çalışmanızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler, ancak konunun benim hoşuma gidip gitmemesiyle iliglisi yoktur. SR oylamalarında kriterlerimiz bellidir ve bu kriterlere uymayan resimler SR olamazlar. Saygılarımla, --Manco Capac 13:59, 25 Şubat 2009 (UTC)

  • Nasılsınız? Sanırım oldukça hızla alışmaya başladınız özgür ansiklopediye. Herhangi bir konuda yardımcı olabilirsem, çekinmeden yazın.. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:11, 25 Şubat 2009 (UTC)
  • Elimizden geldiğince; bildiğimiz ne varsa. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:17, 25 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba yeniden.. Sözkonusu yazışma dikkatimi çekmişti. Bu durumda konuyu (topluluğun görüşlerini almak üzere) Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) bölümnde tartışmaya açabilir, ya da yeniden aday gösterebilirsiniz. Sanırım hepimiz kurallara uymak için biraz titiz davranıyoruz, bu durumu hoşgöreceğinizi sanıyorum. Ama işler böyle yürüyor. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:07, 25 Şubat 2009 (UTC)
  • Rica ederim. Köy çeşmesine eklediğiniz içeriği doğru yere taşıdım. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:27, 25 Şubat 2009 (UTC)
  • Hayır amacım o değildi; dediğim gibi bişeyleri doğru yapmaya çalışmak. Ötesi birilerini kazanmak. Çünkü günümüzde bilgiye ücretsiz erişim bence büyük bir "nimet". Belki biraz ironik ya da ütopik görülebilir ama inanyıroum ki non nobis solum.. Sevgiyle..  Levent İleti Katkılar   22:32, 25 Şubat 2009 (UTC)

Fotograf bilginiz[kaynağı değiştir]

Merhaba,, ısrarla bana fotografcılık dersi verdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak SR kriterleri açık ve nettir. O kriterin birinci maddesinde de fotoğrafın net olması gerektiği belirtilir. Dolayısıyla sizin kullandığınız lens ile bu durum sağlanmıyorsa, ki ben öyle olmadığını ve hala bir odaklama sorunu olduğunu düşünmekteyim, başka bir lens ile her zaman bu resimden daha iyi bir resim çekilebilir. Umarım fotoğrafçılık konusundaki engin bilginizden beni ve tüm vikipedistleri mahrum bırakmayıp bizi daha iyi fotoğraflarla ödünlendirirsiniz. Mesajımı bitiriken tekrar hatırlatmak istiyorum, konu ben böyle seviyorum sevmiyorum meselesi değildir. Konu benim için 2x2 kadar nettir ve ne yazık ki fotoğrafınız net değildir. Fotoğrafın çözünürlüğünü düşürerek yaptığınız netlik ayarlaması da gerçekte olmayan ancak çözünürlüğü düşürdüğünüzde öyle olmuş gibi görünen bir durumdur. Gerçi bunu siz de biliyorsunuzdur ancak lütfen ukalalığımı hoş görünüz. Saygılarımla, --Manco Capac 23:03, 25 Şubat 2009 (UTC)

Israrla anlamamanız[kaynağı değiştir]

Sayın Fatihmazi, tekrar merhaba. Israrla anlamadığınız bir durumu tekrar ve son kez söylüyorum çünkü bu konuda daha fazla harcayacak vaktim yok. Lütfen konunun sizin sanatsal çekiminizle alakası olmadığını anlayınız. Konu Vikipedideki SR kriterleri ile ilgilidir. Siz nesneyi o şekilde çekerek görselliği öyle görmek istemiş olabilirsiniz ancak kurallar açık ve nettir ve bu kurallara göre sizin fotografiniz Sr kirterlerinin birinci maddesi gereği net olmadigi için SR olamaz. Saygılarımla, --Manco Capac 07:34, 26 Şubat 2009 (UTC)

Hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! ^_^ Vikipedi'de sayısı pek az olan fotoğrafçılıkla ilgili maddelerle ilgilenmeye hemen başlamışsınız sanırım (Mimari fotoğrafçılık maddenizi gördüm); bu cidden güzel bir haber zira ne yazık ki bu hususta çok çok zayıfız ve her türlü yardıma açığız... Arzu ederseniz Vikipedi Biçem El Kitabı'na şöyle bir göz gezdirin; bu sayfada madde yazımındaki bazı dikkat edilmesi gerekilen noktalar ele alınmıştır ve eminim size çok yardımı dokunur. Ek olarak sol menüden Yardım bağlantısına tıklayarak yardım sayfalarımıza göz atabilir veya herhangi bir Vikipediste merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Ben eklediğiniz Mimari fotoğrafçılık maddesini biraz elden geçirip Vikipedi formatına uygun hâle soktum; maddenin şu anki yapısını incelemeniz yardımcı olabilir. Tekrar hoş geldiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:21, 26 Şubat 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba; Pentax maddesinde verilen en alttaki bağlantı açıklaması "paranın alabileceği en iyi lensler", bir yorumdur; kurallar gereği bu cümleyi farklı bir şekilde yazabilir misiniz? Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   07:09, 27 Şubat 2009 (UTC)
  • Fatih bey; haklı olabilirsiniz ama bu durumda Tarafsız bakış açısını ihlal etmiş oluruz; diğer markalara haksızlık etmiş oluruz.. Dilerseniz bu konuda bir de Metal Militia'ya danışın. Benim göüşümü sorarsanız uygun olmadığını savunuyorum.. Ayrıca farkettiyseniz Pentax'a resim ekledim, umarım daha iyi olmuştur. Ben de bugün bir madde ekledim, ilgi alanınıza girdiğini düşünüyorum, zamanınız olduğunda hatam var mı bir göz atarsanız sevinirim. Saygılar, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   15:34, 27 Şubat 2009 (UTC)

Eczane logosu[kaynağı değiştir]

Merhaba, yüklemiş olduğunuz Dosya:Eczane logo.gif resmini serbest olmayan telifli bir şekilde lisanslandırmışsınız. Ancak bu konuda emin misiniz? Yani bu logonun telifli olduğu kesin mi? Bu tür halak açık logoların telifsiz olduğunu biliyorum. Arada şöyle bir fark var; eğer bir eczane bu logoyu kullanmak için bir kurum yada kuruluşa telif ücreti ödüyorsa logo teliflidir. Ancak ödemiyor, her isteyen eczane istediği gibi kullanabiliyorsa telifsizdir. Bunu sormamaın bir nedeni var: Serbest telifli olmayan resimleri Vikipedi'ye yüklerken bir Adil kullanım gerekçesi girmemiz gerekiyor. Yok eğer telifli değilse o zaman da telifli olmadığına dair bir lisans ile etiketlendirmemiz gerekiyor. Teşekkürler, --Manco Capac 15:55, 27 Şubat 2009 (UTC)

Küçük bir not[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanızdaki bilgilerin bir kısmını silmişsiniz. Ancak Vikipedi'de ki temel uygulamamız bu tür mesajları silmeyip gerekiyorsa arşivlemektir. Sizden ricam sildiğiniz mesajları geri getirmeniz ancak getirmeyecek iseniz mesajlarınızı arşivleyip ilgili sayfaya mesaj sayfanızdan bağlantı vermenizdir. konuyla iligli yardım isterseniz lütfen çekinmeyin. Kolay gelsin, --Manco Capac 15:58, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • yenileri silmeden eskileri kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. üst kısıma. --Manco Capac 16:12, 27 Şubat 2009 (UTC)

Bu arada sizden kendi sitenizin bağlantılarını maddelere eklememenizi rica ediyorum. Cunku bu tür davranışlar Vikipedide reklam amaçlı olarak görülmektedir. Saygılarımla, --Manco Capac 16:12, 27 Şubat 2009 (UTC)


Ben mesajlarınız geriş getirdim. Ancak arşivlemek isterseniz o zaman benim mesaj sayfamdaki arşivleme yöntemini kullanabilrsiniz. --Manco Capac 16:15, 27 Şubat 2009 (UTC)

Not:Eczane logosu sorumu gördünüz mü? --Manco Capac 16:16, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • İlgili ve anlayışlı davranışlarınıza teşekkür ederim. Yeni madde eklediğinizde buradan uygun kategori seçebilirsiniz, aklınızda olsun. Maddenin adının sakarin mi sakkarin mi olacağına karar verememiştim, ama siz düzeltmediğinize göre sanırım doğru. Tartışma sayfasındaki notunuzu gördüm fakat açıklama yapmaya zamanım olmadı; ben o maddeyi (yarım-yamalak ingilizce bilgimle) en:Vikipedi sayfasından çevirmeye çalışmıştım, yoksa konu hakkında bilgi sahibi değilim elbette. Romanda yazılan doğru mudur, kurgu mudur, bilmiyorum, en iyisi yaşlı eczacılarımıza sormak Tekrart teşekkürler, kolay gelsin..  Levent İleti Katkılar   19:59, 27 Şubat 2009 (UTC)

Medya deposu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kendi fotoğraflarınızı özgür bir lisansla yüklemek istediğinizde buraya yüklemektense Vikipedi projelerinin ortak deposu olan Wikimedia Commons'a yüklerseniz daha iyi olur. Oraya yüklenen fotoğraflar tüm Vikipedi projeleri tarafından otomatik kullanıyor - hepimizin medya deposu, arka bahçesi gibi bir şey. Kendi fotoğraflarınızı oraya yüklemek için soldan Upload a file deyip, çıkan sayfadan entirely my own work bağlantısına tıklamanız yeterli. Yanılmıyorsam üye olmanıza gerek kalmayacak otomatik üyesinizdir. Bunu niçin rica ediyorum? Zira sizin buraya yüklediğiniz özgür lisanslı fotoğrafları biz herkes ulaşabilsin diye zaten Commons'a ya bugün ya yarın ya öbür gün taşıyacağız ^_^ Yani doğrudan oraya yüklerseniz bundan sonra hem iş yükü azalır hem tüm dünya dillerindkei Vikiciler rahatlıkla faydalanır ^_^ Şimdilik el atmak istemesenizde oraya, mutlaka bir göz atın sitelerine derim. Çok güzel fotoğrafçıların, çizerlerin vs. de bulunduğu harika bir medya deposudur - işleyişi de aynen bizimki gibi; tek fark dosya deposu ve sadece özgür lisanslı (yani örneğin kendi çekip özgür lisansla bıraktığınız) eserler yüklenebiliyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 22:12, 27 Şubat 2009 (UTC)

Masa tenisi maddesine eklenen kurallardan dolayı teşekkürler.İyi çalışmalar...--Zizod 17:16, 3 Mart 2009 (UTC)

  • Yeni kullanıcı olmasına rağmen, fotoğrafçılıkla ilgili yeni maddeleri başarıyla Vikipedi'ye kazandırdığı için Fatihmazi'ya teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   09:32, 10 Mart 2009 (UTC)
Selamlar Fatihmazi, {{SR}} olması için önerdiğin Koln Dom3.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. — Pınar [m] 05:30, 4 Nisan 2009 (UTC)

Selamlar Fatihmazi, {{SR}} olması için önerdiğin Koln dom katedrali.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. — Pınar [m] 05:48, 4 Nisan 2009 (UTC)

Pınar [m] 11:34, 28 Aralık 2009 (UTC)

Mutlutopuz 15:32, 1 Şubat 2012 (UTC)