Kullanıcı mesaj:Eğitmen/Arşiv/Mart 2013-Nisan 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bursa Çocuk Filmleri Festivali, maddesine katkınız ve G2-m6 istinaden silinme talebiniz hakkında...[kaynağı değiştir]

Mahmut bey; Öncelikle kolay gelsin ve iyi çalışmalar!...

03.Şubat.2013.Pazar günü açmış olduğum, http://tr.wikipedia.org/wiki/Bursa_%C3%87ocuk_Filmleri_Festivali linkteki, Bursa Çocuk Filmleri Festivali maddesi, yine aynı gün (dün) G2-m6 istinaden silinme talebinde bulunulmuş, yapmış olduğum araştırma neticesinde bu talebin kimden geldiği bilinmemekle birlikte, madde üzerinde tek katkıda bulunan siz göründüğünüz için bu mesajı yazma gereği hissettim ve eğer silinme talebinde bulunan eğer siz iseniz, özellikle aşağıda net açıklamasını paylaştığım m6 nın, benim maddem ile nasıl uyuştuğu konusunda sizinle bilgi alışverişinde bulunmak isterim.


M6. Kayda değer olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir.
Genel olarak kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir. Bununla birlikte dikkatli bir şekilde kullanılmalı; kayda değerlik kıstasları ile uyumsuzluğun bariz olmadığı, tartışmalı olduğu durumlarda hızlı silme uygulanmamalıdır. Bunun yerine kayda değerlik tartışması açılabilir veya kayda değerlik sorunu nedeniyle {{kopyala:Bekletmeli sil}} şablonu konulabilir.


Mahmut bey; m6 nın açılımı: Kayda değer olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir. dir.

Benim oluşturduğum Bursa Çocuk Filmleri Festivali maddesi, Türkiye’nin İlk Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali dir. Bu madde, festivalin ana maddesi olup, diğer festival maddelerinde olduğu gibi Dış Bağlantılar bölümüne her yıl yapılan festivalin wikipedia sayfaları ilave edilip, link verilecektir.

Bu madde, daha evvelde değindiğim gibi festivalin ana maddesidir ve o yıla ait 2 gazete haberi linki ile de ispatları yapılmış olduğunu düşünüyorum.


Mahmut bey; Maddemin silinme talebi ile başvuruda bulunan siz iseniz, özellikle de m6 gibi, kayda değer olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir içeriği ile nasıl olurda benim maddemin içeriği sizin nazarınızda kayda değer bulunmaz? Wikipedia'nın savunduğu özgür düşünceye istinaden konu ile ilgili sizden açıklama istememin, bir bilgi paylaşımı istemi olduğunu hatırlatır; eğer siz değilseniz özürlerimi kabul etmenizi istirham ederim.

İyi çalışmalar!... Bu imzasız yazı Theradionews (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Sn.Theradionews. Öncelikle aramıza katılımınızdan dolayı sizi kutluyorum. Bildiğiniz üzere geniş katılımlı bir ansiklopedi hazırlamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumlu/uyumsuz olması yönü itibariyle kullanıcı katkılarını kontrollerden geçiriyoruz. Yeni açılan bir madde şayet özgün araştırmalar veya özgün düşüncelerden oluşturulmuşsa biz onu Vikipedide yayınlayamıyoruz. Lütfen Şurayı incelerseniz bu anlamdaki mevcut politikayı sizde göreceksiniz. Ayrıca devriye olarak yaptığımız sürüm kontrolleri esnasında eklediğimiz {{sil|...}} şablonu doğrultusunda maddeler hemen silinmiyor. Madde silmeye yetkili olan arkadaşlarımız silme taleplerimizi tekrar kontrol ediyor. Gerekçe gösterdiğimiz nedenler geçersiz bulunursa, eklediğimiz şablon kaldırılabiliyor. Veya farklı bir nedenden dolayı silme gerekçesi değiştirlebiliyor..vs. Özetle, yukarıda konu ile ilgili benden önce görüş bildiren arkadaşlarımızın vurguladıkları konuları duyarlılık gösterip dikkatlice araştırıp inceleyeceğinizi düşünüyorum. Kıymetli katkılarınızı sürdürmeniz bizleri memnun edecektir. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 21:16, 5 Mart 2013 (UTC)

Bu maddedeki reklam içeriğinin nerede olduğunu bulamadım..Maddede bulunan alt markalarının tamamı İngilizce vikipediden alınmıştır.Maddenin neresinde reklam olduğunu söylerseniz sevinirim.Can231994 (mesaj) 10:16, 6 Mart 2013 (UTC)

  • Merhaba. Tarafınızdan oluşturulan Frito-Lay maddesinin sürüm kontrolünde; tarafımdan G11 kriterlerini taşıdığı düşüncesiyle {{sil|G11}} şablonu eklenmiştir. Eklenen bu şablon maddenin hemen silineceği anlamına gelmemektedir. Silme yetkisine sahip hizmetlilerce durum değerlendirildikten sonra madde ya silinecektir veya eklenen şablon kaldırılacaktır. Ayrıca bu tür tartışmaları ilgili maddenin tartışma sayfasında yapıyoruz. Bu sebeple tartışmaya orada devam etmek üzere iyi çalışmalar dilerim.Eğitmenmahmut msj 18:15, 6 Mart 2013 (UTC)

ABicim benim açtığım Doruk Evren sayfası gerçektir silinmemesini rica ederim

'Suskunluk Sarmalı' hakkında[kaynağı değiştir]

Onay için teşekkürler. Sayfa kısa zamanda daha da geliştirilecek.

Saygılarımla, Toksoz (mesaj) 23:01, 17 Mart 2013 (UTC)

  • Katkılarınızdan ötürü ben teşekkür ederim. (Kaynak belirtmek suretiyle) değerli katkılarınızı sürdürmeniz dileğiyle iyi geceler dilerim...Eğitmenmahmut msj 23:06, 17 Mart 2013 (UTC)

MUcize Lezzetler sayfasının silinmesi ve Refika Birgül sayfasındaki etiketler hakkında[kaynağı değiştir]

Mahmut Bey merhaba,

Refika Birgül sayfası için verilen uyarıları göz önüne alarak, gerekli düzeltmeleri yaptım. Başka bir sorun yoksa yazının üzerindeki etiketlerin kaldırılmasını ria ediyorum.

Mucize Lezzetler sayfasını da ben açmıştım. Silinmesi gerekir gibi bir etiket verilmiş. Sebebeini anlayamadım. Bilgilendirebilir misiniz?

TeşekkürlerBu imzasız yazı Mirameli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Refika Birgül, Mucize Lezzetler[kaynağı değiştir]

Mahmut Bey merhaba,

Refika Birgül sayfası için verilen uyarıları göz önüne alarak, gerekli düzeltmeleri yaptım. Başka bir sorun yoksa yazının üzerindeki etiketlerin kaldırılmasını ve yazının onayını rica ediyorum.

Mucize Lezzetler sayfasını da ben açmıştım. Silinmesi gerekir gibi bir etiket verilmiş. Sebebeini anlayamadım. Bilgilendirebilir misiniz?

TeşekkürlerBu imzasız yazı Mirameli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Sayın Mirameli. # Oluşturuğunuz Mucize Lezzetler maddesinin sürüm kontrolü esnasında {{sil|M8}} şablonu maddenin, ansiklopediklik özellikte olmayışı sebebiyle eklenmiştir. Bu konuda Vikipedi politika ve yönergeleri açıktır. Lütfen şu sayfayı ve

Özellikle de şu bölümü incelemizi rica ederim.

  1. Yine tarafınızdan oluşturulan ve ilgili kontroller esnasında yetkililerce uyarı şablonları (etiketleri) eklenen Refika Birgül maddesinden, uyarı şablonlarının kaldırılmasını istiyorsunuz. İlgili maddeyi iletiniz üzerine ben de gözden geçirdim. An itibariyle uyarı şablonlarının maddede kalması bence de uygun. Mucize Lezzetler maddesinden pek farkı yok gibi gözüküyor.
  2. Acizane önerim, yukarıda da bağlantı verdiğim politika ve yönergeleri iyi okumanız ve katkılarınızı Vikipedi kurallarına göre sağlamanızdır. Ayrıca bu anlamdaki görüşlerinizi maddelerin tartışma sayfasında belirtmeyi sürdürmeniz ricasıyla, Vikipediye olan ilginizden dolayı teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 18:17, 20 Mart 2013 (UTC)

Liste ve Maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şunun gibi bir liste oluştursak iyi olacak sanırım. Maddeler ayrı ayrı açılırsa da içerikleri birleştiririz, sorun değil. İyi vikiler. --Superyetkinileti 20:32, 26 Mart 2013 (UTC)


mesajınız ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. böylesi hem benim içinde daha kolay olacaktır minnettarım. o belirttiğiniz sayfadan geliştirmeye başlıyorum.

Digimon Listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn.Sameone89. Şu madde içeriğinde alfabetik olarak yer verdiğiniz Digimon macera karakterlerinin herbiri için ayrı ayrı madde açmak yerine Şurada olduğu gibi açılacak olan Digimon macera karakterleri listesi maddesinde bu konudaki çalışmalarınızı sürdürmeniz, hem maddenin gelişmesi ve hemde ansiklopediklik açısından katkılarınızın daha yerinde olacağı açısından önem arzetmektedir. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 20:59, 26 Mart 2013 (UTC)

mesajınız ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. böylesi hem benim içinde daha kolay olacaktır minnettarım. o belirttiğiniz sayfadan geliştirmeye başlıyorum.

  • Anlayış gösterdiğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin...Eğitmenmahmut msj 21:14, 26 Mart 2013 (UTC)

peki bu hali iyi mi? bunun gibi alta kadar ilerlerim

  • Bundan böyle katkılarınızı Digimon macera karakterleri listesi maddesine lütfen yapın. Ben acizane birtakım düzenlemeler yaptım. Artık Digimon listesi maddesine bir şey yazmanız gerekmiyor. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim: mesajlarınızın altını imzalamanız gerekiyor. Bunu yapmak için klavyedeki "AltGr" tuşunu basılı tutarak "Ü" harfinin bulunduğu tuşa iki defa basarsanız~~~~ işaretleri ile imzanızı atmış olursunuz. Tekrar iyi çalışmalar dilerim.Eğitmenmahmut msj 23:25, 26 Mart 2013 (UTC)

tamam olayı çözdüm aynı şekilde boşlukları doldurarak ilerlerim imza olayı kafama takıldı imza olarak gerçek adımı kullanmayı tercih ettim ama imza ekleyince sanki maddenin devamı gibi görünüyor örnek: Naim Arslan

  • Madde içeriğinde imza kullanmıyoruz. Mesaj türü yazışmalarımızda imza kullanıyoruz. Yukarıda anlattığım gibi yaparsanız ve "sayfayı kaydet" tuşuna basarsanız, imzanız kullanıcı adınız olan "Sameone89" olarak belirecektir. Asıl isminizin imzada gözükmesi için kullanıcı hesabınızı asıl isminizle oluşturmanız gerekir. Aşağıdaki mesaj içeriği umarım size bir çok konuda yardımcı olacaktır. Kolay gelsin...Eğitmenmahmut msj 22:39, 27 Mart 2013 (UTC)

tamam şimdi anladım mesaj çok yardımcı oldu sadece tartışmalarda kullanıyoruz NaimArslan 22:45, 27 Mart 2013 (UTC)

    • bir şey daha var şuan resim yükleyemiyorum ne zamana düzelir? NaimArslan 18:54, 28 Mart 2013 (UTC)

Tekrar merhaba Sn.Sameone89 . Katkılarınızla oluşturulan Digimon macera karakterleri listesi maddesi içeriğinde yer alan karakterler ve bilgiler için Vikipedi politikaları VP:D gereği kaynak göstermeniz de gerekiyor. Şayet kendi kaynaklarınız dışında bir başka kaynaktan yararlanmak isterseniz, ingilizce vikipedideki Şu maddeden de yararlanabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 21:27, 30 Mart 2013 (UTC)

  • şöyleki ben interneten 3 sezonu komple indirdim anonim olarak toparlayıp sunmuşlar yani kaynak belli değil film içerisinde yaratık hakkında bilgi veriyorlar oradan yazıyorum NaimArslan 21:49, 30 Mart 2013 (UTC)

Naim bey, Vikipedide hesabınızı " Sameone89 " kullanıcı adı ile açmanıza rağmen imzanızı sanırım manuel olarak " Naim Arslan " şeklinde mesajlarınıza ekliyorsunuz. Lütfen yukarıda anlattığım yolu izlerseniz mesajınızı kaydettikten sonra imzanız "Sameone89" olarak gözükecektir. Öncelikle bu hususu halletmemiz gerekiyor. İkinci husus, kaynakla ilgili olarak gene son mesajımda da belirttiğim gibi ŞU sayfayı lütfen iyice okuyup, maddeye kaynakla ilgili gerekli eklentileri yazmanız gerekiyor. İnternetten indirdiğiniz içeriği vikipedide içselleştirirken, kendi ifadelerinizle lütfen katkılarınızı oluşturun. Yani olduğu gibi yazmayın. Bu konuda telif haklarına da dikkat etmemiz gerekiyor. Bununla ilgili olarak ŞURAYA göz atmanızı öneririm. Bu arada, dağınık olarak madde madde açtığınız karakterlerin hemen hemen tamamını ben ana maddeye topladım. Bundan böyle tek madde üzerinde çalışabilirsiniz...Eğitmenmahmut msj 22:16, 30 Mart 2013 (UTC)

"Akraba evliliği" maddesi için: Sayın eğitmen Mahmut bu söylediklerinizi zaten biliyorum, benim OTRS iznim var, her seferinde farklı devriyelerden aynı uyarıyı almamak için ne yapmalıyım Taysin'e şablonu eklemesi için mesaj attım. Ayrıca ben "akraba evliliği" maddesinde siteden alıntı yaptım, siz sigara altına devam etmişsiniz, tam olarak neler olduğunu anlayamadım açıkçası.:) --Anilye (mesaj) 12:38, 3 Nisan 2013 (UTC)

Taysin'den cevap gelmeyince ben kendim, OTRS izin şablonumu tartışmaya ekledim bakar mısın lütfen. Yalnız 2 kaynak var 1 ve 3 aynı aslında, bazı maddelerde gördüm numara tekrarı yapılabiliyor, bunu nasıl yapabilirim. --Anilye (mesaj) 12:56, 3 Nisan 2013 (UTC)

Sorularıma cevap alamadım, OTRS izni eklenmesine rağmen hala telif sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?--Anilye (mesaj) 18:57, 3 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Sayın Anilye.OTRS ile ilgili olarak Şurayı incelediğinizi düşünüyorum. Bu konuyu Kullanıcı Taysin'e ilettiğiniz de açık. Gene de şablonun ekleneceği yerle ilgili olarak tekrar Taysin'le veya başka bir hizmetli ile irtibata geçmenizi öneririm. Çükü Taysin mesajında size " siteden içerik aktardığınızda izin şablonunun eklenmesi için lütfen bildirin " şeklinde yukarıdaki mesajında bildirimde bulunmuş. Ben Akraba evliliği maddesine yaptığınız katkılarınızla ilgili olarak sürüm kontrolü esnasında; Web taramasında "Telif" durumu ortaya çıktığı için konuyu mesaj sayfanıza taşıdım. Sigara maddesi ile alakalı değildi. "OTRS" şablonu ve bu şablonun eklenmesi ile ilgili olarak söyleyeceğim, Taysinle irtibata geçemiyorsanız hizmetlilerden biri ile irtibata geçmeniz. Muhtemelen Madde sayfasında da bulunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü revizyon esnasında görülmesi katkılarınızın reddini önleyecektir. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 19:21, 3 Nisan 2013 (UTC)

Akraba evliliği[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Sn.Garbino. Sorunu Elmacenderesi çözmüş.ŞURADA veŞURADA yazılanları lütfen okursanız siz de anlarsınız. Geri aldığınız içeriği eklemek gerekiyor. Sizin yapmanız daha doğru olur diye düşündüm. İyi geceler dilerim...Eğitmenmahmut msj 22:17, 3 Nisan 2013 (UTC)
Merhabalar Eğitmen Mahmut, bilgilendirmeniz adına teşekkür ederim. Sürüm kontrolü yaparken, işin hallolduğunu kaçırmışım. İçerik geri getirildi. Sevgiler, iyi geceler.. --Garbino ileti 22:26, 3 Nisan 2013 (UTC)

Kullanıcı engellenmiştir. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 12:18, 6 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba. 88.225.30.68 IP nolu kullanıcı madde boşaltıp küfürlü içerik ekliyor. Lütfen ilgilenirmisiniz. İyi çalışmalar..Eğitmenmahmut msj 08:50, 8 Nisan 2013 (UTC)

tamamdır, teşekkürler. --kibele 09:03, 8 Nisan 2013 (UTC)

VikiProje Siyaset ve Signpost[kaynağı değiştir]

Merhaba. Signpost bir haber bülteniyle ilgili olarak VikiProje Siyaset'e odaklanmak istiyor. Bu, gösterdiğiniz çabaya dikkat çekmek ve projeye yeni üyeler kazandırmak adına müthiş bir fırsat. Bu konuda bize yardımcı olmak ve birkaç soru yanıtlamak ister misiniz? Öyleyse, yanıtlamaktan hoşnut kalacağınız soruların altına giriş yapabilirsiniz. Sözkonusu sorular birden çok kullanıcı tarafından yanıtlanacağından girişlerinizi imzalamayı unutmayın. Sürece katkıda bulunacağını düşündüğünüz kişilere de lütfen gerekli bilgilendirmeyi yapın. İyi günler. --- Cano58 (mesaj) 11 Nisan 2013, 08.30 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Eğitmen Mahmut, güveninizi boşa çıkartmamak için uğraşacağım. Sevgilerimle.. --Garbino 22:27, 12 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba. Şu kullanıcı biraz önce Şu maddede uygunsuz değişiklik yaptı.Lütfen gereğini yapar mısınız? İyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 19:37, 16 Nisan 2013 (UTC)

uyarmışsınız, durmuş. sürdürürse ilgilenirim. teşekkürler. --kibele 19:49, 16 Nisan 2013 (UTC)